בית פורומים בחדרי חרדים

כבוד האדמו"ר מסלאנים שליט"א חייבים לזכור את אמרתו של רבי עקיבא: שלי ושלכם-שלה הוא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/5/2021 22:51 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
במטותא

גנאי הוא לאשה שתהא יוצאה תמיד, פעם בחוץ פעם ברחובות. ויש לבעל למנוע אשתו מזה, ולא יניחה לצאת אלא כמו פעם אחת בחודש או פעמיים בחודש, כפי הצורך, שאין יופי לאשה אלא לשבת בזוית ביתה, שכך כתוב כל כבודה בת מלך פנימה

רמב"ם אישות י"ג י"א

וכבר הביאו לך את החז"ל של "עמוני ולא עמונית" וכו'

ועיין עוד מה שאמרו חז"ל על הפסוק "ותצא דינה בת לאה"

נשלח מהאנדרואיד שלי

תמניא , אשתך יושבת בזוית ביתה ויוצאת רק פעמיים בחודש ???

תוקן על ידי ליאתליאת ב- 10/05/2021 22:52:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2021 03:24 לינק ישיר 

שדה9 כתב:
עם כל הכבוד אז זה התחיל שקראו לזה מהדרין אך זה הייה קטע קטן בלבד, ושלושה דרכים ,
דרך למשפחות, דרך רגילה, כמו לפני ההקצנה, ודרך מהדרין על שטח קטן בלבד ,ומתי בדיוק התחיל דרך מהדרין ממרחק גדול מתחילת הישוב או עוד יותר אחורה מסוף הישוב וביטול הדרך למשפחות?
הרי אם יעשו כעת את הדרך שאתה מציין בתשס"ב אתה יודע איזה מהומות יהא????????????????????????? הנה אחד הכרזות לפניך איכה הייתה לזונה קרייה נאמנה?
כמו כן מצויין שם שעד שנת תשל"ד לא הייתה בכלל מחיצה בכל שטח הציון....
כך שההקצנה מתשס"ב היום תיחשב פירצה חמורה ויהרג ובל יעבור...
אז יש הקצנה שלא תסתיים לעולמים

אני שמח לראות שהסתדרת עם הלינק והציטוט שהבאתי, ושזה לא היה סתם "ציטוט שלי באידיש כדי להתחמק"..

התשובה המתפתלת שלך מיותרת, פשוט תגיד "טעיתי, דרך מהדרין החלה כבר לפני עשרים שנה"
לא יתבעו אותך על טעותך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2021 14:52 לינק ישיר 

כמה הערות לשיבושי התורה שהביאו כאן.

1. כמו שהעירו לפני, מדובר באסמכתא בעלמא.
הפסוק לא מדבר על צניעות אלא על כבודה בשורוק, הפקעלעך של בת המלך.
כך כל המפרשים.  
גם אני הקטן משתמש בפסוק לעניני צניעות אבל לפחות מבין שזאת אסמכתא ולא באמת משמעות הפסוק.

2. ניסו להראות מהמדרש על מואבי ולא מואביה ש״נשים אין דרכן לצאת״ ושוב אני מתפלא שאנשים שמתימרים להיות תורניים מצטטים מסוגיה אותה אינם מכירים.  אחת הסברות ל״מואבי ולא מואביה״ היא שנשים אין דרכן לצאת ולכן המואביות אינן אשמות שלא יצאו בלחם לקראת בני ישראל אלא שהגמרא דוחה את התירוץ הזה ואומרת שהמואביות יכלו להציע לחם לנשות ישראל.
הסיכום הוא שמואבי ולא מואביה הוא חלק מהמסורה שהגיע עד בית דינו של שמואל.

3. מצחיקים במיוחד הרמב״מיסטים דכאן שלמדים שאישה לא צריכה לצאת מהבית יותר מפעמיים בחודש.
צריך לזכור שכל הפסיקות האלה הן ביחס למה שהיה מקובל בציבור באותה תקופה וגם במדינות אשכנז באותה תקופה ממש ראית מצב אחר לגמרי ובודאי שבימינו כשרוב נשי החסידות עובדות כל יום זה קצת טפשי להעלות את האמירה הזאת על הילולת ל״ג בעומר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2021 15:54 לינק ישיר 

אלי_ו כתב:

כך כל המפרשים.  
גם אני הקטן משתמש בפסוק לעניני צניעות אבל לפחות מבין שזאת אסמכתא ולא באמת משמעות הפסוק.

2. ניסו להראות מהמדרש על מואבי ולא מואביה ש״נשים אין דרכן לצאת״ ושוב אני מתפלא שאנשים שמתימרים להיות תורניים מצטטים מסוגיה אותה אינם מכירים.  אחת הסברות ל״מואבי ולא מואביה״ היא שנשים אין דרכן לצאת ולכן המואביות אינן אשמות שלא יצאו בלחם לקראת בני ישראל אלא שהגמרא דוחה את התירוץ הזה ואומרת שהמואביות יכלו להציע לחם לנשות ישראל.

3. מצחיקים במיוחד הרמב״מיסטים דכאן שלמדים שאישה לא צריכה לצאת מהבית יותר מפעמיים בחודש.
צריך לזכור שכל הפסיקות האלה הן ביחס למה שהיה מקובל בציבור באותה תקופה וגם במדינות אשכנז באותה תקופה ממש ראית מצב אחר לגמרי ובודאי שבימינו כשרוב נשי החסידות עובדות כל יום זה קצת טפשי להעלות את האמירה הזאת על הילולת ל״ג בעומר.

כשמדברים כאן על דחיפות נשים וגברים בצורה לא צנועה, (לפי העדויות שהובאו לעיל בלינק) זה לא ממש הזמן להביא פסוקים של "כל כבודה בת מלך" וכו' או דבריו של הרמב"ם
מדובר כאן באיסורי דאורייתא ממש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2021 17:16 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

כך כל המפרשים.  

כשמדברים כאן על דחיפות נשים וגברים בצורה לא צנועה, (לפי העדויות שהובאו לעיל בלינק) זה לא ממש הזמן להביא פסוקים של "כל כבודה בת מלך" וכו' או דבריו של הרמב"ם
"זה אולי נכון "שזה לא הזמן להביא פסוקים" אבל אם העלייה למירון גורמת לעבור על איסורי דאורייתא כדבריך, אז אולי חייבים לעצור ולשאול האם זה מצדיק את העלייה למירון?! כל עוד שאנו לא יכולים להבטיח שהמקום בטוח ברוחניות ובגשמיות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2021 17:22 לינק ישיר 

ליאתליאת כתבה:

תמניא_אפי כתב:
במטותא

גנאי הוא לאשה שתהא יוצאה תמיד, פעם בחוץ פעם ברחובות. ויש לבעל למנוע אשתו מזה, ולא יניחה לצאת אלא כמו פעם אחת בחודש או פעמיים בחודש, כפי הצורך, שאין יופי לאשה אלא לשבת בזוית ביתה, שכך כתוב כל כבודה בת מלך פנימה

רמב"ם אישות י"ג י"א

שמעת על וואטאבויטיזם?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2021 01:33 לינק ישיר 

לךתדע1 כתב:

מדובר כאן באיסורי דאורייתא ממש"זה אולי נכון "שזה לא הזמן להביא פסוקים" אבל אם העלייה למירון גורמת לעבור על איסורי דאורייתא כדבריך, אז אולי חייבים לעצור ולשאול האם זה מצדיק את העלייה למירון?! כל עוד שאנו לא יכולים להבטיח שהמקום בטוח ברוחניות ובגשמיות?

לא מצדיק את העליה למירון
במקום לבטל את כל העליה, הגיוני יותר שרק גברים יעלו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2021 06:57 לינק ישיר 

סליחה על העמארצות שלי כי לא הבנתי.
על איזה איסורים דאורייתא מדובר?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2021 08:41 לינק ישיר 

רמב"ם בספר המצוות להרמב"ם:
"או שנגע.. והעושה אותם חייב עליהם מלקות והם כולם כלולים בתוך שני לאווין האמורים בתורה, האחד הוא אמרו יתעלה "לא תקרבו לגלות ערוה" (ויקרא יח:ו), כאילו אמר התרחקו מדברים המקרבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2021 08:45 לינק ישיר 
momeir

לךתדע1 כתב:
כל אחד בוחר מה לתקן בעקבות האסון הנורא שקרה במירון הסלאנימר (השחור) בחר להעניש את הנשים להשאיר אותן בבית ושלא ישתתפו בהילולא קדישא, זה פתרון קל שלא מחייב כלום ,ואף מסמן את המציע בתור צדיק גדול, במקום להציע שכל גבר שאינו בוטח בעצמו בענייני קדושה יישאר בבית! ומי יכול לומר שהוא בוטח בעצמו? הרי אין אפוטרופוס לעריות!  שישב בבית ללמוד ושלא ייגרם ביטול תורה בשעות אלה ושאשתו תיקח את הפעוט לחלאקה במירון אין חולק שהיא גם תטפל בפעוט יותר טוב מהגבר במיוחד לאחר שהאבא כבר לקח אותו "אצל כל מיני "ספרים קדושים" עושים הפוך: נעניש את האשה כי הרי תמיד נשים אשמות בכל מיני...

חבל שהאדמו"ר שכח את אמרתו של רבי עקיבא: "שלי ושלכם-שלה הוא! בימינו האמרה הזאת נכונה שבעתיים :כי הנשים הן אלה שנותנות לבעלים ללמוד הן דואגות לפרנסה! אולי שהאדמו"ר ישלח את הגברים לעבוד כדי שנשים לא יכשילו את הגברים בחוץ?!

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 07/05/2021 16:24:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2021 10:27 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

כך כל המפרשים.  

אז אולי הגיע הזמן שיפסיקו לדחוף , ישמרו מרחק ויתנהגו כבני אדם - כמו שצריך בעצם ולא ינסו לשנות את כל "סדרי בראשית" ואת כל העולם העיקר לא לשנות מידה רעה אחת ולעבוד על עצמם . שיצאו מאיזור הנוחות פרחחות שלהם ויפסיקו להפיל את האשמה על אחרים או על אחרות יותר נכון . רוב רובן של הנשים שמגיעות למירון בהילולה הן נשים כשרות וצנועות לחלוטין . מה ראיתם לתלות את האשמה בנשים דווקא , זה ממש מגוחך !!! לעניין התקנה שתיקנו לפני שנים רבות אחרי האסון הקודם , הרי שזה לא החזיק מעמד אלא לזמן מועט ואיפה היו הרבנים כל השנים האלה שזה הופר ??? למה נזכרו רק עכשיו ???? למה שתקו ???? מי שרוצה קדושה יתירה שידליק נר לרבי שמעון ויקרא זוהר בבית שלו ולא ייצא חלילה להיכשל !!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2021 10:38 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
ליאתליאת כתבה:

תמניא_אפי כתב:
במטותא

רמב"ם אישות י"ג י"א

שמעת על וואטאבויטיזם?

נשלח מהאנדרואיד שלי

למען האמת אני נתקלת במילה זו בפעם הראשונה . קראתי מה פירושה ובכל זאת אינני חושבת שהיא מתאימה פה . שאלתי אותך שאלה פשוטה , לא ניסיתי לדחות את טענתך על ידה . אני עדיין מחכה לתשובה אם אפשר , אחרת אני שואלת למה הבאת את הפירוש הזה ? מה רצית לאמר בכך ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2021 11:08 לינק ישיר 

ליאתליאת כתב:
אז אולי הגיע הזמן שיפסיקו לדחוף , ישמרו מרחק ויתנהגו כבני אדם - כמו שצריך בעצם ולא ינסו לשנות את כל "סדרי בראשית" ואת כל העולם העיקר לא לשנות מידה רעה אחת ולעבוד על עצמם . שיצאו מאיזור הנוחות פרחחות שלהם ויפסיקו להפיל את האשמה על אחרים או על אחרות יותר נכון . רוב רובן של הנשים שמגיעות למירון בהילולה הן נשים כשרות וצנועות לחלוטין . מה ראיתם לתלות את האשמה בנשים דווקא , זה ממש מגוחך !!! לעניין התקנה שתיקנו לפני שנים רבות אחרי האסון הקודם , הרי שזה לא החזיק מעמד אלא לזמן מועט ואיפה היו הרבנים כל השנים האלה שזה הופר ??? למה נזכרו רק עכשיו ???? למה שתקו ???? מי שרוצה קדושה יתירה שידליק נר לרבי שמעון ויקרא זוהר בבית שלו ולא ייצא חלילה להיכשל !!!!

בוודאי, הגיע הזמן שפורקי העול יפסיקו להידחף בין נשים, אבל כל עוד שזה לא קורה, וזה כנראה גם לא יקרה בעתיד הקרוב.. תעבור האשמה לנשים, וזה בדיוק כמו שאשה אינה יכולה לפי התורה והיהדות להתלבש בצורה מסוימת כדי שלא להחטיא את הרבים, וטענת "שיפסיקו להסתכל על נשים" לא מתקבלת לפי היהדות, אותו דבר כאן, אם המצב במירון עבר כמה קוים אדומים מבחינת צניעות ודחיפות בין נשים, טענות כמו "שפורקי העול לא יבואו למירון, אינן מתקבלות.

שאלת איפה היו הרבנים
שאלה לא נכונה
השאלה היא איפה היית כל השנים בזמן שהרבנים התריעו על כך ובנו כמה דרכי מהדרין, ישנת?
עד לפני כעשרים שנה דרכי מירון לא היו כל כך מלאות ומפוצצות, ואיך שהתחיל העומס הרב ועמם הפריצות הרבה על הדרך, מיד בנו דרכי מהדרין
הבעיה היא שיש עדיין דרכים שאינם מהדרין, ויעידו המעידים, שהם אינם מתאימים לאדם שקורא לעצמו חרדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2021 12:44 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

שאלת איפה היו הרבנים
שאלה לא נכונה
השאלה היא איפה היית כל השנים בזמן שהרבנים התריעו על כך ובנו כמה דרכי מהדרין, ישנת?
עד לפני כעשרים שנה דרכי מירון לא היו כל כך מלאות ומפוצצות, ואיך שהתחיל העומס הרב ועמם הפריצות הרבה על הדרך, מיד בנו דרכי מהדרין
הבעיה היא שיש עדיין דרכים שאינם מהדרין, ויעידו המעידים, שהם אינם מתאימים לאדם שקורא לעצמו חרדי.
אז אני אבהיר את עמדתי ודעתי שוב , אני מחשיבה את עצמי לחרדית . כל גדר קדושה הוא מבורך בעיני , כל הפרדה בין גברים לנשים (מלבד המותרים) חשוב , נחוץ ואפילו הכרחי - מעולם לא היתה לי בעיה עם זה , להיפך - זה אפילו מתבקש . אבל לתלות את כל אסון מירון בביאת נשים לשם זה ממש ביזיון .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2021 13:16 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

רמב"ם בספר המצוות להרמב"ם:
"או שנגע.. והעושה אותם חייב עליהם מלקות והם כולם כלולים בתוך שני לאווין האמורים בתורה, האחד הוא אמרו יתעלה "לא תקרבו לגלות ערוה" (ויקרא יח:ו), כאילו אמר התרחקו מדברים המקרבים.

מאחר שכאמור איני תלמיד חכם כמוך וחצי ציטוט אינו מובן לי, האם תוכל להביא ציטוט שלם של האיסור דאורייתא מספר המצוות של הרמב"ם ותסביר איך הוא קשור לאירועי מירון?

אני לא רוצה שנטעה ח"ו בהבנת לשון הזהב של הרמב"ם ונוציא דברים מהקשרם.

הנושא חשוב ואין לזלזל באיסורים מהתורה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > כבוד האדמו"ר מסלאנים שליט"א חייבים לזכור את אמרתו של רבי עקיבא: שלי ושלכם-שלה הוא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.