|
|
| נשלח ב-17/5/2021 21:38 |
|
| |
החלק שקרס זה תוספת חדשה לפראנצ'עס שבנו במהירות כמה דקות לפני החג. ייתכן ועשו זאת מבלי לשאול את האדמו"ר או שסמך על מומחה\מהנדס. אין לי מושג.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 17/05/2021 21:39:11
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2021 21:44 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | אין לי ספק שעסקני החסידות עבדו עליו ולא היה לו מושג שהעסק הזה לא היה בטיחותי.
זהו תירוץ דחוק. הוא בן 66 ולא 96. |
|
הוא אדמור. הוא לא אמור לעשות סיור בטיחות ולבדוק את חיבורי הטריבונות...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2021 21:45 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | החלק שקרס זה תוספת חדשה לפראנצ'עס שבנו במהירות כמה דקות לפני החג. ייתכן ועשו זאת מבלי לשאול את האדמו"ר או שסמך על מומחה\מהנדס. אין לי מושג.
|
|
למקום לא היה טופס 4, היתה פניה ממועצת גבעת זאב למשטרה שתאכוף את אי קיום האירוע
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2021 21:45 |
|
| |
ואולי הייתה חבלה מכוונת?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2021 22:07 |
|
| |
| שמיםפתוחים כתבה: |  | ואולי הייתה חבלה מכוונת? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2021 22:14 |
|
| |
אני מעתיק ממה שכתבתי באשכול אחר.
אני בדרך כלל תוקף את אלו שעושים חשבונות שמים... אבל כאן לא צריך לחשב את חשבונות שמים בשביל להבין את מוסר ההשכל החודר. אהיה אני התם שאומר את שכולם חושבים.
לאחר האסון במירון רבים האשימו מיד את המשטרה ואת המחסום המדומיין, כנראה היה חשוב לאנשים להתחמק מחשבון נפש פנימי, העיקר לא לומר שמה' יצא זאת וצריך לחזור בתשובה. כמובן שהאשמה מתחלקת בין הרבה מאוד גורמים, אך ציטטתי פה את הגמרא המספרת שלאחר רצח על המזבח הזכירו דוקא את סוגיית עגלה ערופה, כי גם כשיש אשם ברור, עדיין על כולנו לחזור בתשובה.
ברור שיש חובה של שמירת הנפש ופיקוח נפש, ואם קורה אסון חובה לפשפש ולחקור כדי למנוע בעתיד, וגם לחזור בתשובה. אבל אלה שהשתמשו באשמה זאת כדי לקרר את החיזוק ביראת שמים וברוחניות שאחז בציבור, אלא עמלקים! מידת אכזרי, כדברי הרמב"ם. האם 45 הקורבנות אשמים בחטא של הצפיפות? האם השבתת השמחה בלג בעומר באסון כבד שכזה אינו מסר פשוט המחייב תשובה, חיזוק בבין אדם למקום ובבין אדם לחברו? כמובן שזה כולל גם חיזוק בענייני נפשות, אבל מי שמצטמצם רק לחשבונות אלה הוא זה החוטא ב'חשבונות שמים'.
והנה אותו אחד שבזמן הקורונה המציא קולות בענייני שמיעת מוסיקה, כי הוא חרד ל'נפשות' (כמדומני שכתבתי איפשהו שאני מצטער שהוא בצד שלי בעניין הקורונה, כי הוא רק מייצג קרירות וקריאת תגר על כל רבני הציבור החרדי). אותו צדיק שהכתירו אותו כחכם מכולם, שהבין לאשורו את עניין הסמארטפונים (ואשר שלוחיו נלחמו בביתר למען חנות תקשורת בביתר ללא פיקוח, ואשר לכן המציא ועדת רבנים משלו..). הוא זה שיצא גם הפעם ומצא את חשבון השמים, עלינו להיות 'מענטשן'! ותו לא מידי (פחות או יותר, זה היה המסר).
אילו היו כל הרבי'ס יוצאים לאחר האסון בקריאה להחמיר בדיני נפשות, ואותו אדמו"ר כנגדם יוצא בקריאה להתחזק בצניעות, בין אדם לחברו וכדומה. הייתי אומר שמישהו מנסה לקלוט את המסר. אבל מה שקרה הוא ההיפך, כל אחד דיבר מהפוזיציה שלו, ומה יעשו החסידים?
אז אחרי שקשרו לו כתרים, שבועיים אחרי זה, אחרי שהושבתה שמחת לג בעומר, הושבתה שמחת חג השבועות בכל הציבור החרדי ובפרט בקרב חסידות גדולה וחשובה זו לה' ולתורתו (באמת, אין לי אלא מילים טובות על חסידות זו).
אני לא יודע מה בדיוק ה' רוצה לעורר אצלינו, אנחנו בגלות ובחשיכה. אבל אני כן ודע מה זה אומר לי. שבמקום שהפך לסמל של פתיחות, היפך כל הכשלים החינוכיים של הציבור החרדי שאכן התגלו בהר מירון, שם קרה אסון דומה באופן מצמרר! מלאך המוות מה לי הכא ומה לי התם. ברור שיימצאו גם הפעם אשמים, היתה שם חלטורה של ממש של הרגע האחרון. אבל זה יכול לקרות אפילו במקום שגילו את אור הסמארטפון! כי אין עצה ואין תבונה נגד ה'!
עלינו להתחזק בדיני נפשות, אין ספק, ואני מאלה צועק את זה כאן כבר שנה. אבל אלה שלקחו את זה למקום של ללעוג ל'מאגיה' של הציבור החרדי, ללעוג לאלה שרוצים כעת להתחזק בצניעות! קיבלו עכשיו סטירת לחי מצלצלת!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2021 23:31 |
|
| |
| שמיםפתוחים כתב: |  | | ואולי הייתה חבלה מכוונת? |
|
לא צריך לחפש אשמים מתחת לאדמה, הבנייה היתה 'רשלנות חמורה' ע"פ ההודעה הרשמית של חסידות קרלין
כפי שניתן לראות בסרטון של אלי שלזינגר (לצערי אין אפשרות הטמעה) קורות הרוחב שחיברו בין העמודים והיו אמורים לשמור עליהם מאונכים היו עשויים מעץ וחוברו בחוטי ברזל בלבד
https://twitter.com/EliShlezinger/status/1394375876226207751?s=19
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2021 23:41 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  |
אילו היו כל הרבי'ס יוצאים לאחר האסון בקריאה להחמיר בדיני נפשות, ואותו אדמו"ר כנגדם יוצא בקריאה להתחזק בצניעות, בין אדם לחברו וכדומה. הייתי אומר שמישהו מנסה לקלוט את המסר. אבל מה שקרה הוא ההיפך, כל אחד דיבר מהפוזיציה שלו, ומה יעשו החסידים?
עלינו להתחזק בדיני נפשות, אין ספק, ואני מאלה צועק את זה כאן כבר שנה. אבל אלה שלקחו את זה למקום של ללעוג ל'מאגיה' של הציבור החרדי, ללעוג לאלה שרוצים כעת להתחזק בצניעות! קיבלו עכשיו סטירת לחי מצלצלת! |
|
עם כל הכבוד לאדמו"רים הצדיקים, כל מי שלא ידע לעמוד בקורונה ולזעוק שמדובר בדיני נפשות, הוא בעייתי. יש מהם אנשים גדולים, ויש קטנטנים, אבל הצד השווה ביניהם הוא שכל מי שלא התייחס לקורונה ברצינות הראויה, הוא בעייתי.
והנה מה שיש לרמח"ל לומר:
דע כי יש יראה ויש יראה: יש יראה ראויה ויש יראה שוטה, יש בטחון ויש הוללות. כי הנה האדון ברוך הוא עשה את האדם בעל שכל נכון וסברא נכוחה לשינהג עצמו על דרך טוב וישמר מן הדברים המזיקים אשר נבראו לענוש את הרשעים, ומי שירצה שלא ינהג עצמו בדרך החכמה ויפקיר עצמו לסכנות, הנה אין זה בטחון, אלא הוללות. והנה הוא חוטא במה שהוא נגד רצון הבורא יתברך שמו, שרוצה שישמור האדם את עצמו. ונמצא שמלבד הסכנה המוטבעת בדבר אשר הוא עלול אליה מפני חסרון שמירתו, הנה עוד הוא מתחיב בנפשו בקום עשה בחטא אשר הוא חוטא, ונמצא החטא עצמו מביאו ליענש. ואולם השמירה הזאת, וזאת היראה המיוסדת על הנהגת החכמה והשכל, היא הראויה, שעליה נאמר (משלי כב, כג): ערום ראה רעה ונסתר ופתיים עברו ונענשו. אך היראה השוטה היא, שיהיה האדם רוצה להוסיף שמירות על שמירות ויראה על יראה, ועושה משמרת למשמרתו באופן שיגיע מזה ביטול לתורה ולעבודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2021 23:47 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | אין לי ספק שעסקני החסידות עבדו עליו ולא היה לו מושג שהעסק הזה לא היה בטיחותי.
זהו תירוץ דחוק. הוא בן 66 ולא 96. |
|
אתה כנראה לא מכיר את המושג "אדמור" אדמור אינו נכנס לפרטים של כמה קוגלים עשיתם לשבועות.. אדמור מתעסק יותר בפן הרוחני, ואת כל נושא חיזוק הפארנצעס והגלריות הוא מסתמך על גבאי החסידות שיעשו את הכל באחריות, היה אולי מתאים לו שיאמר להם מדי פעם שאת הכל הם יעשו באחריות, אבל הוא לא שואל כל הזמן לפרטי פרטים, זה גם בלתי אפשרי
הבנתי שהיה כאן נחדל גדול של מי שבנה את הפארנצעס, אבל היה סמוך ובטוח שזה לא היה בידיעתו של האדמור, הוא מאוד מקפיד על ענינים אלו
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2021 23:50 |
|
| |
הכל נכון, אך היום זה לא היום של טענה זו. היום קיבל הצד 'אובייקטיבי', והאמת היא שגם אני רוב הזמן בצד הזה (וגם אני מבולבל), סטירת לחי מצלצלת. אולי לא נכון לקרוא רמזים מהשמים, אבל אם כבר, הרי המצב הוא אבסורדי, התקשורת החילונית שוב מטיפה לציבור החרדי על ההפקרות שלהם, על הפנאטיות שלהם, ואילו מי שמכיר מתפלץ, על קרלין אתם אומרים את זה? בדיוק אלה שכן מבינים את המצב 'נכון'? או שמלמעלה מנסים לבלבל אותנו...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2021 23:51 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  | והנה אותו אחד שבזמן הקורונה המציא קולות בענייני שמיעת מוסיקה, כי הוא חרד ל'נפשות' (כמדומני שכתבתי איפשהו שאני מצטער שהוא בצד שלי בעניין הקורונה, כי הוא רק מייצג קרירות וקריאת תגר על כל רבני הציבור החרדי). אותו צדיק שהכתירו אותו כחכם מכולם, שהבין לאשורו את עניין הסמארטפונים (ואשר שלוחיו נלחמו בביתר למען חנות תקשורת בביתר ללא פיקוח, ואשר לכן המציא ועדת רבנים משלו..). אלה שלקחו את זה למקום של ללעוג ל'מאגיה' של הציבור החרדי, ללעוג לאלה שרוצים כעת להתחזק בצניעות! קיבלו עכשיו סטירת לחי מצלצלת! |
|
הציבור החרדי כולו שבוי כרגע בידי עסקנים זולים, שדואגים בעיקר לכיס שלהם ולמיליונים שהם מרוויחים כל חודש ממיזם הפלאפונים הכשרים. רוב הרבנים מפחדים לצאת נגדם, כדי שלא ישתמע שהם גרמו לחורבן גדול כביכול.
אבל החורבן הגדול מתרחש ממש בשניות אלו; בכל יום ויום נוספים עוד ועוד חרדים שרוכשים פלאפון לא כשר (ולא מסונן בשום סינון כלשהו) ומחזיקים אותו בצמוד לטלפון הכשר, ומבלי שאיש לא ידע. רואים את זה בדיווחים המצולמים, בנוכחות החרדית באתרים חילוניים לגמרי, לפעמים אפשר לראות שרוב המגיבים הם חרדים והחילונים הם בכלל מיעוט. הזוי ומטורף. גם קבוצות הוואטסאפ והטלגרם מלאות בחרדים.
רוב הציבור כרגע מתנהג כמו 'אנוסים'. באותה שניה שבה יהיה מותר באופן חוקי לציבור החרדי לעבור חברה עם המספר הישן, תהיה נטישה המונית של של הסלולרי הכשר, הרוב יקנו פלאפונים אחרים מכל הסוגים ויעברו לחברות אחרות. הציבור נקעה נפשו גם מהאיכות הירודה של הפלאפונים הכשרים, שגם הם נרכשים בכפיה ומחוסר ברירה.
האדמו"ר מקארלין הוא בין הבודדים שאמר את דעתו בצורה נחושה וברורה, דעת תורה בטהרתה. עדיף שלכולם יהיו פלאפונים עם סינון, מאשר שכולם יחזיקו פלאפונים לא מסוננים ויפשטו את טלפיהם כלפי חוץ עם הטלפון ה'כשר'. אותו דבר לגבי הקורונה, כשכולם היו מגומגמים וגרמו לנפטרים רבים מאנ"ש, הוא היה נחרץ בהוראה לשמור על כללי הריחוק. גם לגבי מירון, במקום לחפש במה להתחזק צריך קודם כל לחפש איך הגענו למצב המטורף הזה ומה לעשות כדי לתקנו.
אז נכון, הוא בעצמו נפל בענין הזה, אבל אם רוצים לראות מסר אלוקי פה, המסר הוא שאין עצה ואין תבונה נגד ה', והכל משמים. אין שום מקום לנגח את האדמו"ר מקארלין על דבר שהוא אינו אשם בו כלל.
|
|
|
|
|