בית פורומים בחדרי חרדים

חשוב בכל מצב לקבוע דרכי התנהלות של הצוותים הרפואיים באירועי אסון!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/5/2021 15:58 לינק ישיר 
חשוב בכל מצב לקבוע דרכי התנהלות של הצוותים הרפואיים באירועי אסון!

נתחיל מזה, שאת ההרוגים מאסון מירון לא ניתן להחזיר לחיים ואין טעם לזרות חול על הפצעים  הפתוחים  של קרובי ההרוגים שלא יגלידו לעולם!
יחד עם זאת, לשם מניעת קרבנות (שווא)עתידיים באירועי אסון ר"ל יש לומר-שמסיפורי הניצולים וחלק מצוותות העזר במירון מתבהרת תמונה מדאיגה שאת חלקם מן-ההרוגים היה ניתן להציל במידה והערכות למצב אירוע רב נפגעים היה שונה בתכלית .אני אומרת זאת, כי אסור שרק ליקויי בטיחות במקום ייבדקו, אלא גם הערכות  של כוחות רפואיים במקום, אמור להוות חלק מהליך הפקת הלקחים הכולל.

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 09/05/2021 16:02:14

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2021 17:47 לינק ישיר 

את אלו שהוציאו מערימות האנשים ללא רוח חיים לא יכלו להציל גם אילו היה שם בית חולים (מתחת הגשר) .

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2021 17:57 לינק ישיר 

אני כבר שמעתי ראיונות משתי אנשים שאמרו להם שכבר שמו אותם בצד בין הגופות ורק אחר כך (בעקבות?) טיפלו בהם ונשארו בחיים.

ללא קשר, קל מאוד לשבת בסלון ולהקליד ביקורת. המציאות היא שלא כולם יכולים בבת אחת להגיע למקום אחד. לצערנו תמיד יכולים להיות מצבים של מי להעדיף רחמנא ליצלן.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2021 18:59 לינק ישיר 
גרשום

פרופ' אבי ריבקינד מהדסה שואל איך יתכן שלא היה רופא בכיר שיפקח על הטיפול בפצועים? שלא בוצע טריאז' ? (מיון הפצועים לפי חומרת פציעתם) שלא כל כוחות ההצלה שותפו באירוע ופעלו למען הצלת חיים? בלי פתחי מילוט נאותים?

את מבצע התרמת דם הוא מכנה, צעד פופוליסטי כדי להסיט את תשומת הלב מהכישלון המחפיר. שהרי באירוע מסוג זה אין צורך במתן מנות דם אלא בהרבה בלוני חמצן. הפינוי המוטס היה לדעת פרופ' ריבקינד, חסר הצדקה רפואית. מוטב היה אילו היו מעלים רחפנים שיציגו תמונת מצב עדכנית על הנעשה בהר".

כנראה שגם את ההיערכות והתפקוד של כוחות ההצלה צריך יהיה לחקור ולהסיק מסקנות.

תוקן על ידי גרשום ב- 09/05/2021 19:00:19

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > חשוב בכל מצב לקבוע דרכי התנהלות של הצוותים הרפואיים באירועי אסון!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext