בית פורומים בחדרי חרדים

לנשות לוד יש מזל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/5/2021 19:39 לינק ישיר 

הכותרת שגויה, לא טובלות לפני שקיעה אלא פותחים את המקוה לפני שקיעה העוצר ב20:00 השקיעה עוד קודם לכן, המטרה היא להגיע הכי מוקדם שאפשר לטבול מיד אחרי השקיעה ולצאת קרוב יותר ל20:00.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2021 19:41 לינק ישיר 

ליידוסית כתב:
תארו לכן, שרב העיר הנוכחי לא היה מתמנה, ובמקומו היו מביאים פרוטקציונר שחור מבני ברקי או מביתר או קרית ספר או תפרח.

צדיק הרב הזה, אמיץ ומבין ענין.

דרך אגב, הרב הזה הוא שחור לגמרי, ומקורב מאד להרב יעצחק יוסף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2021 19:42 לינק ישיר 
a_smithee

יוחנןש כתב:
הח"כ הרב אמסלם - התיר בשופי בתקופת הקורונה

גם לא נכון, אמר שאפשר להתיר לכאלו שלא יכולות ללכת למקווה (מה שלא קרה בארץ וכנראה גם לא בחו"ל) מכיוון שאחרת ישמשו בלא טבילה 
הוא כתב שלכל זוג ראוי להחמיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2021 19:54 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
קלעפער

יו_טיוב כתב:
ליידוסית כתבה:
לנשות לוד יש מזל

תארו לכן, שרב העיר הנוכחי לא היה מתמנה, ובמקומו היו מביאים פרוטקציונר שחור מבני ברקי או מביתר או קרית ספר או תפרח.

צדיק הרב הזה, אמיץ ומבין ענין.

איזה אמיץ ואיזה נעליים
גם דוד סתיו שהתיר לטבול באמבטיה הוא אמיץ ?
כל אחד שמעקם הלכה לכיוון ''הנאורות'' הופך לאמיץ

נשלח מהאנדרואיד שלי

אתה צריך לבקש מחילה ממנו. זה שקר גס.

הרב סתיו לכיפה: "אין שום היתר לעבור על איסורים גם בשעת דחק"

רבה של שוהם הרב דוד סתיו מדגיש כי נשים גם בתקופה זו מחויבות ללכת למקווה: " אין שום בעיה שנשים תלכנה למקווה, המקוואות מפוקחות ונקיות". ומוסיף כי על משרד הבריאות לפקח על המקוואות ביתר שאת

אתה צודק !
ותודה על הערה . טעיתי בשם. אותו פסק זה לא של הרב דוד סתיו !
אלא של חיים אמסלם ניסיתי למחוק ולתקן אבל לא מתאפשר לי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2021 19:55 לינק ישיר 

(צילום: יונתן זינדל/ פלאש90)

הרב אמסלם: בגלל המצב; מותר לנשים לטבול בבית

חדשות סרוגים

06-04-2020 | 22:00 | 90 תגובות

הרב חיים אמסלם פרסם פסק הלכה המתיר לנשים בימים אלה של מגיפת הקורונה לטבול בביתן מטעמי פיקוח נפש לחייהן של הנשים הטובלות במקוואות

הרב חיים אמסלם פרסם פסק הלכה המתיר לנשים בימים אלה לטבול בביתן מטעמי פיקוח נפש לחייהן של הנשים הטובלות במקוואות. במענה לשאלת רב קהילה שפנה אליו, כתב הרב אמסלם כי מותר לנשים לטבול באמבטיה ביתית גדולה שיש 40 סאה השווים ל-330 ליטר מים וזאת כאמור בתנאי שכל גוף הטובלת נכנס במים.
הרב אמסלם מסביר כי הוא מסתמך על גדול רבני מרוקו הגאון הגדול הרב שלום משאש מי שהיה רבה של ירושלים הקודם. שהתיר טבילה באמבטיה בשעת הדחק. ראוי לציין כי ההיתר של הרב משאש ניתן בימי העלייה ממרוקו לצרפת כשלא היו מקוואות.
לדברי הרב אמסלם: "יש שתי בעיות הלכתיות עצומות שבגללן נשים חייבות לטבול במקווה: א. כמות מים של 40 סאה שזה כמעט 350 ליטר. ב. המים צריכים להיות מים שאינם שאובים, כלומר לפי התפיסה המקובלת, לא מים מהברז. אלא מי גשמים וכדומה".
הרב אמסלם מסתמך על חכמי מרוקו שהחשיבו את מי הברזים כמים שאינם שאובים, אלא כמי מעיינות: "צריך להזכיר: בלא טבילה במקווה אסור כל מגע בין אישה לבעלה". על פי הרב אמסלם, "חשיבות מצוות עונה ופריה ורביה, כלומר חשיבות שימור מערכת היחסים בין בני הזוג היא כה גדולה עד שיהושע בן נון נענש כיוון שלילה אחד ביטל את עם ישראל מפריה ורביה. וחשיבות פוסק ההלכה למנוע איסורי תורה בכל מחיר הוא מה שעמד לנגד עיניו".
פסק ההלכה פורסם בימים אלו כמחקר הלכתי רחב בשם 'ובחרת בחיים'. על הפסק חתמו שלשה רבנים פוסקי הלכה.
הרב אמסלם מדגיש שהפסק לא מיועד לחרדים כמובן, אלא לציבור המסורתי הרחב.
הרב חיים אמסלם הוא מחברם של ספרי הלכה רבים ביניהם הספר זרע ישראל על הגיור, ומשמש כאב בית דין במסגרת בתי הדין של גיור כהלכה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2021 20:57 לינק ישיר 

ייזכר לטוב מרן הרב שלמה זלמן אויערבך ע"ה
פעם אחת (לפני אינתיפאדה 1984) הוא נסע ל"הר ברכה" או "יצהר" כדי למסור שיעור, ואז הוא שאל את הרב דודקביץ מדוע אין מקווה בכל יישוב.
כתוצאה מכך אכן הוקמו מקוואות בכל יישוב. קטן ככל שיהיה. 
אחרי זמן קצר, כשפרצה האינתיפאדה והדרכים היו בחזקת סכנת רגימה באבנים - התברר כמה חכם עדיף מנביא. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2021 21:18 לינק ישיר 

יו_טיוב כתב:

(צילום: יונתן זינדל/ פלאש90)

הרב אמסלם: בגלל המצב; מותר לנשים לטבול בבית

חדשות סרוגים

06-04-2020 | 22:00 | 90 תגובות

הרב חיים אמסלם פרסם פסק הלכה המתיר לנשים בימים אלה של מגיפת הקורונה לטבול בביתן מטעמי פיקוח נפש לחייהן של הנשים הטובלות במקוואות

הרב חיים אמסלם פרסם פסק הלכה המתיר לנשים בימים אלה לטבול בביתן מטעמי פיקוח נפש לחייהן של הנשים הטובלות במקוואות. במענה לשאלת רב קהילה שפנה אליו, כתב הרב אמסלם כי מותר לנשים לטבול באמבטיה ביתית גדולה שיש 40 סאה השווים ל-330 ליטר מים וזאת כאמור בתנאי שכל גוף הטובלת נכנס במים.
הרב אמסלם מסביר כי הוא מסתמך על גדול רבני מרוקו הגאון הגדול הרב שלום משאש מי שהיה רבה של ירושלים הקודם. שהתיר טבילה באמבטיה בשעת הדחק. ראוי לציין כי ההיתר של הרב משאש ניתן בימי העלייה ממרוקו לצרפת כשלא היו מקוואות.
לדברי הרב אמסלם: "יש שתי בעיות הלכתיות עצומות שבגללן נשים חייבות לטבול במקווה: א. כמות מים של 40 סאה שזה כמעט 350 ליטר. ב. המים צריכים להיות מים שאינם שאובים, כלומר לפי התפיסה המקובלת, לא מים מהברז. אלא מי גשמים וכדומה".
הרב אמסלם מסתמך על חכמי מרוקו שהחשיבו את מי הברזים כמים שאינם שאובים, אלא כמי מעיינות: "צריך להזכיר: בלא טבילה במקווה אסור כל מגע בין אישה לבעלה". על פי הרב אמסלם, "חשיבות מצוות עונה ופריה ורביה, כלומר חשיבות שימור מערכת היחסים בין בני הזוג היא כה גדולה עד שיהושע בן נון נענש כיוון שלילה אחד ביטל את עם ישראל מפריה ורביה. וחשיבות פוסק ההלכה למנוע איסורי תורה בכל מחיר הוא מה שעמד לנגד עיניו".
פסק ההלכה פורסם בימים אלו כמחקר הלכתי רחב בשם 'ובחרת בחיים'. על הפסק חתמו שלשה רבנים פוסקי הלכה.
הרב אמסלם מדגיש שהפסק לא מיועד לחרדים כמובן, אלא לציבור המסורתי הרחב.
הרב חיים אמסלם הוא מחברם של ספרי הלכה רבים ביניהם הספר זרע ישראל על הגיור, ומשמש כאב בית דין במסגרת בתי הדין של גיור כהלכה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אם אני לא טועה:הרב אמסלם התנה את פסקו בהצטרפות אליו רבנים נוספים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2021 21:25 לינק ישיר 

חשבתי שהמזל של הנשים זה שדחו להם את הטבילה.
מתברר שהפוך...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2021 22:40 לינק ישיר 

כל אותם דוסים פה, שדאגו לנשים בבידוד, וחולות קורונה, ובתקופת הקורונה עם ההגבלות של..... (מי שצריכה לדעת יודעת) יצאו מהמאורה והגיבו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2021 02:01 לינק ישיר 

ששים ושמחים עד הגג שיש רבנים שעוזרים לטבול לפני השקיעה ביום השביעי וביום השמיני, ומה יש מזה, יש רב שיכול לעצור את האזעקות לאורך הלילה ? או לפחות להודיע מתי היא מגיעה ? זה טוב לזוג ללא ילדים שיושן בממ"ד 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2021 05:23 לינק ישיר 

בונדמן כתב:

ששים ושמחים עד הגג שיש רבנים שעוזרים לטבול לפני השקיעה ביום השביעי וביום השמיני, ומה יש מזה, יש רב שיכול לעצור את האזעקות לאורך הלילה ? או לפחות להודיע מתי היא מגיעה ? זה טוב לזוג ללא ילדים שיושן בממ"ד 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 17:03 לינק ישיר 

פיינשמקער כתב:

חה, יוחנן ואדם...
תהיו בטוחים שלנזירת דת ה"נאורות" פותחת האשכול אין שמץ מושג ממה שאתם דנים.
מצידה יהודי טוב הוא יהודי "נאור" שמתיר הכל לפי הצעקה האחרונה של השיגעון הפמיניסטי התורן.
נעבור גם את זה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אצלך כל דבר נקשר לפמיניזים.
כמו האסון במירון ובקרלין שמתו רק גברים אבל זה בגלל הצניעות.

ולא ידוע לי על הרב של שלומי או רבני מכון פועה, שהם חברים בפדלחושיה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > לנשות לוד יש מזל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.