| נשלח ב-15/5/2021 22:32 |
|
| |
קלמן ליבסקינד במעריב : בניתוח מאלף ואמיתי למצב
ומילה אחת אחרונה. איכשהו, מעולם לא באה החברה הישראלית חשבון עם ערביי ישראל על מעשיהם, על אלימותם, ועל שנאתם שמוצאת בכל פעם את דרכיה שלה להתפרץ. לא כשיצאו לנקום בנו, בכולנו, אחרי אירועי המגנומטרים. לא כשיצאו לפרוע בנו אחרי רצח מוחמד אבו ח'דיר. לא כשצעקו "מוות ליהודים" ותקפו אותנו באלפיהם בפרעות בשנת 2000. לא באינספור מקרים אחרים.
אם לפני כמה חודשים עשינו מאמץ גדול להפוך כל אח ערבי במחלקת קורונה בתל השומר לנציג הרשמי של המגזר, וכל רופא בפוריה למודל שמייצג את כולם, השבוע הזה הפך את הקערה על פיה. כי כשערבי אחד מבצע פיגוע, אפשר לטעון שהוא לא מייצג איש. וכשחמישים ערבים מתפרעים, אפשר להמשיך להסביר שמדובר בשוליים קיצוניים.
אבל כשהמוני ערבים - מצפון ועד נגב, מלוד ועד אום אל־פחם - מנסים בהמוניהם לרצוח, ולפגוע, ולשרוף, ולהצית, ולהשחית, ולתקוף יהודים באשר הם יהודים, ומכל המגזר העצום הזה לא נשמע כמעט צליל אחד קטן של הסתייגות, וכל זה קורה שוב ושוב, בריטואל שחוזר על עצמו אחת לתקופה, אז אנחנו חייבים להבין שמשהו בראש צריך להשתנות. שאם ערביי ישראל מעידים על עצמם שמג'בליה ועד רמלה כולם רקמה אנושית אחת חיה, אז אין סיבה שאנחנו נתייחס אליהם אחרת.
אם בהתלבטות בין זהות ישראלית לזהות פלסטינית הם בוחרים לסמן את האפשרות השנייה כזו המועדפת עליהם, שלא יבואו בטענות כשגם אנחנו נסמן אותם כך. כי מגזר שמדבר כמו אויב, מתנהג כמו אויב, ומזדהה עם האויב, הוא מגזר שמכריז על עצמו בקול גדול: אני אויב.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי יו_טיוב ב- 15/05/2021 22:35:37
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2021 23:05 |
|
| |
נו.... ועכשיו מה ? תפסיק עם ה 'אפליה מתקנת' בקבלה לאוניברסיטאות ? תפסיק עם ה'אפליה מתקנת' בקבלה לתפקידים בשרות המדינה ? תשלול מהפורעים אזרחות ? ימשיכו לזבל את השכל עם הדמוקרטיה.. ימשיכו להתיפייף עם " אנחנו לא כמוהם"
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2021 02:34 |
|
| |
| momeir כתב: |  | נו.... ועכשיו מה ? תפסיק עם ה 'אפליה מתקנת' בקבלה לאוניברסיטאות ? תפסיק עם ה'אפליה מתקנת' בקבלה לתפקידים בשרות המדינה ? תשלול מהפורעים אזרחות ? ימשיכו לזבל את השכל עם הדמוקרטיה.. ימשיכו להתיפייף עם " אנחנו לא כמוהם" |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2021 11:50 |
|
| |
מצחיק לחשוב שיש הבדל גדול בין ערביי יפו לחברון ועזה. זה נכון שבגדול מדובר בחמולות שונות. אבל עדיין יש קשרי משפחה הדוקים. זה דבר מצוי שאח אחד גר ביפו ואחותו גרה בעזה..
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2021 12:11 |
|
| |
כל זמן שכל הציבור היהודי בארץ לא יתקומם בצורה נחרצת נגד החונטה המשפטים השלטת בארץ, ויעמיד אותה במקום הראוי לה, ימשיכו הערבים לטבוח לבזוז ולעשות לנו מה שהם רוצים, והשופטים הארורים ימשיכו לתת להם גיבוי.
כל זמן שניתן לשופטים לדחוף את האף המנוזל שלהם בכל דבר, נאלץ להמשיך לסבול מהם.
ומי יודע אולי עוד יבוא יום והציבור יתפכח, נקוה שזה לא יהיה מאוחר מידי.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2021 12:16 |
|
| |
מזכיר לי את הליכודיניקים שכל הזמן מדברים על פגמים במערכת המשפט והפרקליטות, עם כל הפרשיות שצצו שם לאחרונה, מה שעולה לי סתם עכשיו זה למשל עם נווה, וכל מה שהיה, וסגירת התיק נגדו כי יש לו ידע מפליל, כל הסקופים של סגל על איך תופסים אפילו את מנדלביט חזק, הסיפור שם עם שי ניצן, תראי מופתעת, וזה רק מה שהתגלה לעיני כל... לא דובר בכלל על מה שיש בחדרי חדרים... ששם בכלל לכו תדעו מה הולך, אבל בתכלס בביצועים לא עושים כלום חוץ מלבכות בפוסטים... שום רפורמה שום שינוי, רק בכיות ,20 שנה הם בשלטון מפחדים להעיר את הדב מריבצו... גם פה במקרה של ערביי ישראל, יהיה רק דיבורים, הצעות חק ליח"צ, אבל צעדים או משהו אקטיבים, לא יהיה כלום.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|