בית פורומים בחדרי חרדים

הרב אשר וייס הורה לתושבי הגבעה הצרפתית להסתובב עם פלאפונים בשבת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/5/2021 15:42 לינק ישיר 

למה נראה לי שאם הוא היה דווקא מחמיר באיזה פסק - היית קופץ ראשון לגנות אותו?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2021 15:57 לינק ישיר 

פיינשמקער כתב:

למה נראה לי שאם הוא היה דווקא מחמיר באיזה פסק - היית קופץ ראשון לגנות אותו?

נשלח מהאנדרואיד שלי

אולי כי אתה לא מכיר אותי?
אולי כי אתה סתם דמגוג?
אולי כי אתה טיפש?
אולי כי אתה מחפש סולם לרדת מהעץ עליו טיפסת?

אולי כל התשובות נכונות ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2021 16:13 לינק ישיר 

הרב וייס למה לך לעשות "טעויות": בימינו תפקידו של הרב-מסתכם בלתת המלצה תמורת שלמונים או להזכיר את התורמים בעת עשרת הדיברות, בעת בדיקת-חמץ, קידוש לבנה או בברכת האילנות ויש בכל תקופת זמן  לוודא שאיש  מישראל לא נשאר עם ממצלצלים בכיס ועוד: למה אתה לוקח את תפקיד "הפוסק" ברצינות?! יש לך איזה נכד, או בן?! אסביר לו  את הדברים לטובת העניין אגב: תפקיד סגן שר התורה פנוי מה דעתך?

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 16/05/2021 17:01:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2021 18:12 לינק ישיר 

שמערעלע כתב:
(דברי בלע שאסור לצטטם)

האם אנחנו צריכים לקרוא לך הגאון ר' שמערלע?
אם אתה מרגיש את עצמך בדרגה בה אתה יכול לבקר פסקו של רב בישראל, האם ייתכן שאתה בעצם צדיק נסתר, רב רשכבה"ג שככה מסתתר לו בניק בחדרי?

אם לא מסתדר לך פסקו של הרב, תפנים את זה שאתה "בעל בית", ו"דעת תורה היפך דעת בעלי בתים"
הכר את מקומך, שב בשקט עד שישאלו אותך לפסקים שלך, ואני לא חושב שמישהו יבוא לשאול אותך..

אני מוחה בצער רב על בזיון כבוד התורה
הפורום בחדרי חרדים צריך להגדיר קו אדום על בזיון תלמידי חכמים, אחרת, במה אנחנו "אתר חרדי"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2021 21:18 לינק ישיר 
בעיקרשומע

timobl כתב:

כך נראה רב שאיננו מבין איזה השלכות חמורות יכולות להיות מה'פסק' שלו.

בעבר ידענו שפסקים כאלו יכולים לצאת רק מפוסקי הדור שראייתם רחבה, והם מחשבים את כל ההשלכות שעלולות לצאת מכך.
אך היום דורנו דור יתום, איש הישר בעיניו יעשה.

מי הוא פוסק הדור כיום שנמצא בהירככיה מעל ר אשר וויס?
אתה מתכוון שהיום הדור יתום ואין פוסק הדור וממילא אי אפשר לפסוק שום דבר, רק שהגברים צריכים להתחזק בלימוד התורה והנשים בצניעות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2021 22:14 לינק ישיר 
בונדמן

ר' אשר וייס גאון אמיתי בתורה וכוחו רב בלמדנות ובדרוש, אבל 'פוסק'   ממתי ? ההוראה והפסק באים בקבלה איש מפי איש, הדיינים בעדה החרדית שימשו רובם בהוראה  אצל המנחת יצחק והגרי"י פישר, חלק ניכר מרבני הדור קיבלו מהגר"ש ואזנר ומהגר"נ קרליץ ויש את מעתיקי השמועה מהרב אלישיב, ממי קיבל ר' אשר ? (בהוראה ולא בלומדות).

תוקן על ידי בונדמן ב- 17/05/2021 22:14:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 01:09 לינק ישיר 

בונדמן כתב:
ממי קיבל ר' אשר ?
מהשפע חיים מקלויזנבורג

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 01:30 לינק ישיר 

מענין שיש אנשים שמכירים את רב אשר כמרביץ תורה וכלל אינם מודעים לכך שהוא גם פוסק הלכה חשוב, עומד בראש בית הוראה וגם ראש כולל לדיינים.

פונים אליו בשאלות הלכה מארץ ישראל וגם מחו"ל.

____
אגב, ממי קיבל הרב אלישיב?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 09:37 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:
מוחה על ביזיון אחד מגדולי התורה המופלגים.

גם אני איני שלם עם הפסק הנ"ל. אך נא לשמור על לשון המתאימה לחרדים לדבר ה'

בערב חג, אחרי שכתבתי את ההודעה, לא הייתי מחובר עד הבוקר באסרו חג.
בדיעבד, אחרי שאני רואה מה שכתבתי, אני מודה שנסחפתי.
אני מתחרט ומבקש סליחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 10:46 לינק ישיר 

לךתדע1 כתב:
הרב וייס למה לך לעשות "טעויות": בימינו תפקידו של הרב-מסתכם בלתת המלצה תמורת שלמונים או להזכיר את התורמים בעת עשרת הדיברות, בעת בדיקת-חמץ, קידוש לבנה או בברכת האילנות ויש בכל תקופת זמן  לוודא שאיש  מישראל לא נשאר עם ממצלצלים בכיס ועוד: למה אתה לוקח את תפקיד "הפוסק" ברצינות?! יש לך איזה נכד, או בן?! אסביר לו  את הדברים לטובת העניין אגב: תפקיד סגן שר התורה פנוי מה דעתך?

זאת לא פעם ראשונה שאתה פונה ככה לרבנים בלשון נוכח, מעל במת הפורום, (כאילו הם נכנסים לפה..)
אין לך את הדרך ארץ והכבוד שיש לאדם חרדי מהשורה כלפי רבנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 12:27 לינק ישיר 

הגר"א וייס הוא מגדולי הפוסקים בארץ. כנראה הדבר הוא לצנינים בעיניהם של כמה כלבים נובחים שניצלו את ההזדמנות לנבוח על קולא כלשהי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 12:33 לינק ישיר 

מבחינת הידיעות והשיקול הדעת התורני - הגר"א וייס הוא מהגדולים ביותר בימינו.
מבחינת שיקול דעת-תורה, שניחונו בזה גדולי הפוסקים עד הדור האחרון, כמו הגרש"ז אויערבך והגרי"ש אלישיב, שלמשל לא התיר 'מסננת' למקוואות הנשים, גם אם עושים את זה בצורה שאין בה שאלה הלכתית, בגלל שכעבור זמן ישווקו בשוק מסנננות מכל הסוגים, ויהיו מקוואות פסולים מן התורה. שיקולים כאלה, למשל לא מצויים בין הרבנים הדלי"ם, אך כן מצויים בקרב הפוסקים, שמבינים כי מכל פסק יכולה לצאת 'השלכה' בעוד דורות. את המעלה הייחודית הזאת אין כנראה להגר"א וייס. וזו לא אשמתו. כי לא כל אחד ניחון בה. ולא כל אחד יש לו תכונה נפשית לחשוש למחר, יש מי שרואה את ההלכה לנגד עיניו, וכל שיקול נראה 'זר' בעיניו. אך זו המציאות.

אם כן, זה אות על 'ירידת הדורות', ולא בעיה ספיציפית של הגרא"ו. אלא שבדור הזה, יש פוסקים, ששיקולים פרקטיים גוברים לפעמים על שיקולים ארוכי טווח (כתפיים רחבות, עיניים צופיות) שאינם נמצאים 'בתוך' אותיות השו"ע, אך נמצאים 'בין האותיות' (ואיני מתכווין על הביטוי 'שולחן-ערוך-החמישי' שזה כבר ניתן לפרשנות, ובאמצעות הכרך החמישי יש מגזרים שהכניסו תורות שלמות, שאינן קשורות כלל וכלל לדת משה וישראל. אך יש משהו שנקרא לו 'בין האותיות', כפי שרואים בתוך הטקסטים של הפוסקים, עד כמה לא פירסמו קולות שונות וכדומה. מה שדווקא הדלי"ם אוהבים ומחבבים, גדולי ישראל מתוך מחנה היראים והחרדים ידעו לאבחן מה כן ומה לא. חוש זה חסר בדורנו לבעלי הידיעות הרחבות. ראה ה' בצר לנו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 12:35 לינק ישיר 

עכשיו הבנתי. אתה האחראי שמונה לקבוע מי גדול הדור ומי לא, למי יש כתפיים רחבות ולמי יש קצת צרות, מי רואה למרחוק ומי פוסק בקלות דעת. מכאן ההתנפלות על כל קולא כלשהי, כי המחמיר יש לו עיניים צופיות אבל המיקל פשוט לא רואה את ההשלכות. פני הדור כפני הכלב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 12:46 לינק ישיר 

מציע לך ללמוד את פסק ההלכה שכתב הרב אשר ליהודי דרום אפריקה בנושא הכשרת פרמדיקים.

הדיון שם היה בענין תקנה ממשלתית שהתנתה הכשרת פרמדיקים בבית חולים ממשלתי.
בלי ספק בבית החולים הממשלתי הם יאלצו לעשות מלאכות בשבת ואי אפשר לתרץ בפיקוח נפש כי יהודים לא מגיעים לבתי החולים האלה.

מצד שני, אם לא יכשירו פרמדיקים יהיה מצב של פיקוח נפש. השאלה היא אם מותר לחלל שבת עכשיו כדי להמנע מלהגיע לסיכון חיים דרך מחסור בפרמדיקים בעתיד.

הרב אשר שוקל את הפסיקות, מביא מובאות מאוד מפתיעות (למשל מקרבן פסח של מלך) וגם שוקל את השיקולים שאזכרת.

אגב, דוקא הגרש"ז נמנע משיקולים כאלה ותמיד פסק בצורה ישרה להלכה ורק בחששות גדולים למכשלות החמיר מעבר להלכה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 13:08 לינק ישיר 

פסקיו לא נובעים מקלות דעת חלילה.

אלא כמי ששימש ראש ישיבה במיטב שנותיו, ונכנס לשדה ההלכה רק בגיל מבוגר. היצירתיות שמורגלים בה ראשי ישיבות בעיון, ניכרת בפסקיו. והשימוש חכמים מגיל צעיר בלשונות הפוסקים, חסרים לה.

אחיו הגר"ח וייס, שזה עתה התמנה למרא דאתרא ביתר עילית, אשר גדלותו בתורה אדירה ביותר, גם הוא היות שרק כעת משמש כ'רב' כבר הוציא מתח"י כמה פסקים שתמוהים בעיני הרבנים (לאו דווקא קולות או חומרות, עצם הפסקים). וזה לדעתי גם בגלל העניין הנ"ל, מפני שבשישים שנותיו הראשונות עלי אדמה, לא התאבק ולא היה שקוע בהוויות של פסיקת הלכה. הוא בא מעולם של ישיבה.

אגב, גם על גדולי תורה מדהימים, כמו מרן שה"ת הגר"ח קניבסקי, ג"כ אפשר לראות פסקים ב'דרך אמונה' שלו, שמכירים כי עולם הפסק ('הפסיקה' הפרקטית) לא מוכר לו. למרות שהוא דווקא כן שייך בדקדוק ההלכה בכל שנות חייו.

ולכן אלו שניחונים בכוח חידוש ויצירתיות, וגם גאונות, צריכים שמירה יתירה שלא להיגלש לפסקי הלכה 'מהפכניים', שהם לפעמים ערבים לקהל הדורש.
ורק בשנה הקורונאית אחרונה התפרסמו פסקים כמו דחיית מילה בצרפת, אי שמיעת זכור בציבור, השארת בחורים ברחוב - וכדומה, אשר לא שערום אבותינו, ואף הוא נדרש אח"כ לגלות בהבהרה, שדבריו הוצאו מהקשרם וכו' וכו'.

הובטחנו בחז"ל שלא נמצא בגלות 'הלכה ברורה ומשנה ברורה במקום אחד'. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הרב אשר וייס הורה לתושבי הגבעה הצרפתית להסתובב עם פלאפונים בשבת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.