בית פורומים בחדרי חרדים

הרב קנייבסקי הורה לפנות את ישיבת 'דרך אמונה' מלוד עד יעבור זעם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/5/2021 12:12 לינק ישיר 
הרב קנייבסקי הורה לפנות את ישיבת 'דרך אמונה' מלוד עד יעבור זעם

בהוראת שר התורה הגר"ח קנייבסקי ישיבת 'דרך אמונה' בלוד בראשות חתנו הגר"ז ברוורמן תעתיק את מקומה מהעיר עד יעבור זעם

ישיבת 'דרך אמונה' בלוד בראשות הגאון רבי זליג ברוורמן תעזוב את לוד עד יעבור זעם. 

בעקבות פרעות הערבים וההסלמה בלוד בימים האחרונים  וכך שבמשך השבוע וחצי האחרונים היו נצורים תלמידי הישיבה 'דרך אמונה' בלוד מבלי יכולת לצאת, לצד זאת שהישיבה השקיעה כסף רב במימון אבטחה לישיבה, הורה שר התורה הגר"ח קנייבסקי כי לעת עתה יעבור מקום. 

ל'בחדרי חרדים' נודע כי אמש (מוצאי שבת קודש) עלה ראש הישיבה לבית חמיו שר התורה הגר"ח קנייבסקי ושאלו כיצד לנהוג, הגר"ח הורה כי יש להעביר את הישיבה למקום אחר עד יעבור זעם.

ואכן, היום מצאו בהנהלת הישיבה מקום חדש והם יעברו לעיר חדרה עד שהפרעות יעברו מהעיר.
במשך כל הימים האחרונים שמעו בני הישיבה יריות סמוך לישיבה שגרמו לפחדים בקרב התלמידים, כעת הם יעברו לחדרה שם ישהו בחג השבועות וכן בשבוע הקרוב עד שיירגעו הרוחות.  

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2021 12:13 לינק ישיר 

מה עם "תורה מגנא ומצלא"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2021 12:41 לינק ישיר 
מי שבורח מהטרור, הטרור רודף אחריו...

נוירולוג כתב:

מה עם "תורה מגנא ומצלא"?

לה''ו. בנוגע לשאלתך: כנראה אין פרוטקציה לבני משפחת ר' חיים

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי hot_trend ב- 16/05/2021 12:42:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2021 12:47 לינק ישיר 

רק לפני מספר ימים:

המנהיג הבכיר של הציבור החרדי, הרב חיים קנייבסקי, הורה לקיים כרגיל את הלימודים במוסדות התורה בדרום - למרות ההסלמה הביטחונית וירי הטילים והרקטות מרצועת עזה. במענה לפניית ראשי ישיבות, מנהלי בתי ספר והורים, אמר הרב כי "איפה שלומדים תורה אין חשש"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2021 13:22 לינק ישיר 
אתה רומז שח''ו לא לומדים תורה בישיבה הנ''ל?!

נוירולוג כתב:

רק לפני מספר ימים:

המנהיג הבכיר של הציבור החרדי, הרב חיים קנייבסקי, הורה לקיים כרגיל את הלימודים במוסדות התורה בדרום - למרות ההסלמה הביטחונית וירי הטילים והרקטות מרצועת עזה. במענה לפניית ראשי ישיבות, מנהלי בתי ספר והורים, אמר הרב כי "איפה שלומדים תורה אין חשש"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2021 13:42 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:

מה עם "תורה מגנא ומצלא"?

הפכת להיות השואל והמשיב?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2021 13:45 לינק ישיר 

רגע, לא אמרו לנו שכל הצלחתו של צה''ל וכל קיומה של המדינה זה בזכות הישיבות?
האם אותם דוברים לא באמת מאמינים במה שהם אומרים?
לשם השוואה. ישיבת ההסדר בשדרות לא עזבה מעולם את העיר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2021 14:20 לינק ישיר 

נו באמת, אתם ילדים? לא יודעים את ההבדל בין היכא דשכיח הזיקא להיכא דלא שכיח הזיקא, ורגע, לפני שתקפצו ותשאלו מה ההבדל?! תחשבו רגע? האם באמת מקום שבטווח הרקטות(שרובם בס''ד לא פוגעות) נחשב שכיח הזיקא כמו מקום שברחובות מסתובבים חמושים שרוצים רק להרוג? אבל, אני בטוח שמי ש''שאל'' אינו שואל אלא מקנטר, וזה דרכם כסל למו, לדבר על צדיק עתק בגאוה ובוז, אכן, הכנה ראויה ליום קבלת התורה, וחיזוק נפלא לאור המצב בארץ הקדש.

תוקן על ידי מחודד ב- 16/05/2021 14:20:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2021 14:23 לינק ישיר 

hot_trend כתב:
נוירולוג כתב:

רק לפני מספר ימים:

ח"ו, לומדים שם ובכל זאת מפחדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2021 14:29 לינק ישיר 

מחודד כתב:
נו באמת, אתם ילדים? לא יודעים את ההבדל בין היכא דשכיח הזיקא להיכא דלא שכיח הזיקא, ורגע, לפני שתקפצו ותשאלו מה ההבדל?! תחשבו רגע? האם באמת מקום שבטווח הרקטות(שרובם בס''ד לא פוגעות) נחשב שכיח הזיקא כמו מקום שברחובות מסתובבים חמושים שרוצים רק להרוג? אבל, אני בטוח שמי ש''שאל'' אינו שואל אלא מקנטר, וזה דרכם כסל למו, לדבר על צדיק עתק בגאוה ובוז, אכן, הכנה ראויה ליום קבלת התורה, וחיזוק נפלא לאור המצב בארץ הקדש.

תוקן על ידי מחודד ב- 16/05/2021 14:20:56

אני בספק אם אתה עצמך מאמין לתירוץ הקלוש שלך

עוד לפני שניכנס לדיון על המציאות האם שכיח היזקא שם ובמקום אחר לא, מאיפה המקור שלך שתורא מגנא ומצלא תלוי בשכיח היזקא או שלא?

לגופו של עניין, אלו ששואלים את ר' חיים ומוציאים ממנו את התשובות שהזמינו מראש (אלו רצו להישאר ואלו רצו לברוח, ר' חיים זה רק חותמת ההכשר), הם אלו שמבזים אותו, לא אלו שמצביעים על הבעיה. (זה נכון גם לגבי אלו שתומכים בשיטה הנלוזה הזו, וכפי שאתה מייצג בגאווה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2021 14:29 לינק ישיר 

אלי_ו כתב:
נוירולוג כתב:

מה עם "תורה מגנא ומצלא"?

הפכת להיות השואל והמשיב?

נשלח מהאנדרואיד שלי

מספיק לשאול, התשובה די ברורה :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 18:06 לינק ישיר 

טוב שיש יהודים שמוסרים נפשם על הגנת עם ישראל, כדי שכל היראים ורכי הלבב, יוכלו לנוס בבטחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 18:41 לינק ישיר 

לכאורה הוראת הגרח"ק, לא מפני הסכנה שבדבר, אלא מפני הפרעת הלימוד - שזה קיים לכל הדיעות.
לא מתאים להפעיל ישיבה בזירת קרב, כשיש אפשרויות אחרות זמינות.

אין להם לבני הישיבה שום אידיאל אחר (הגנה, היאחזות, התנחלות, התיישבות, נראה להם, מי בעל הבית) - כי אם לימוד התורה בלבד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 19:47 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:
לכאורה הוראת הגרח"ק, לא מפני הסכנה שבדבר, אלא מפני הפרעת הלימוד - שזה קיים לכל הדיעות.

אין להם לבני הישיבה שום אידיאל אחר (הגנה, היאחזות, התנחלות, התיישבות, נראה להם, מי בעל הבית) - כי אם לימוד התורה בלבד.

עוד טענה שאינה מחזיקה מים

ההפרעות מהאזעקות הרבות ומטחי הטילים והיירוטים באשדוד הם פי כמה וכמה מהיריות הבודדות בלוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2021 07:55 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:

יוחנןש כתב:

עוד טענה שאינה מחזיקה מים

ההפרעות מהאזעקות הרבות ומטחי הטילים והיירוטים באשדוד הם פי כמה וכמה מהיריות הבודדות בלוד

מידיעה..
ההורים פחדו ולחצו. אז בהתחלה הביאו אבטחה, ואז התברר שזה לא מספק את ההורים כי הישיבה לא מגודרת לחלוטין, ואז ר' זליג שאל את חמיו והוא ענה שאם ההורים לא רגועים צריך לעבור מקום עד שיירגע

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2021 07:59 לינק ישיר 

עוד מידיעה.. מנכל העירייה ניסה ללחוץ על מנהל הישיבה שיישארו שם בכ"ז וציטט פסוקים בעניין ולא הועיל. לחץ ההורים הכריע וצדקו מנהחי הישיבה שהקשיבו להם ולמצוקתם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הרב קנייבסקי הורה לפנות את ישיבת 'דרך אמונה' מלוד עד יעבור זעם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext