חצי שעה לפני הנפילה עוד בנו את הפרנצ'ס !! בזמן שהחלק התחתון מלא בחסידים עדיין בונים את העליון
אגב מישהו יכול להסביר לי איך רבע שעה לפני השקיעה התזמורת מנגנת?
נשלח ב-19/5/2021 17:09
תושבי ביתר מספרים דברים מזעזעים על עשיית היו"ט כחול.
נכון שהיה הרבה היתרים משום פיקוח נפש, וגם בנוסף לכך בהלה. אך היתה פריצת כל גבולות, עד כדי שליחת תמונות לאברכים חובשי שטריימל (שאינם בעלי טלפון כשר כמובן) זה לזה.
גם חסידי אמשינוב שעמדו לימינם בשערי צדק, דואבים וכואבים את הזלזול המוחלט שראו לנגד עיניהם בכל ענייני חילול יו"ט, גם במקום שלא צריך - שחרורים (אי אפשר להישאר עד מוצאי החג?) נסיעות מהכא להתם.
מסתבר כי מדובר בקלי דעת מתוך הקהילה. או בהנחייה גורפת של אישיות הלכתית שגם 'מרגוע הנפש' ו'התרת הספיקות' ו'שמחה' - נכלל בהיתר של פיקוח נפש.
אבל לאחר מעשה, הרי הייתי מציע לרבני הקהילה, לחזק בעצרת הערב את העניין של שמירת ודקדוק ההלכה. כפי האפשר.
"הושענא נפש מבהלה הושע נא"
נשלח ב-19/5/2021 17:28
לא, כי נפש הבחורים בבלז לא היה סיבה להתעלמות הגורפת מהקורונה
בעלז היו הראשונים שנפשם יצאה מבהלה בצורה רשמית. (בצורה לא רשמית כל החסידויות השמרניות לא התחשבו כ"כ בהוראות הקורונה).
גם בעצם היום הזה, אסור להימצא בבית הכנסת ובהיכל בית מדרש בלי עטיית מסיכה !!
תראה לי מקום חרדי - לא בעלזאי ולא חסידי - שהנ"ל מתקיים הלכה למעשה.
אז אנא תעזבו את בעלז לנפשותם (הלא מבוהלת),
למרות שלדעתי בזמן הנתון כאשר יצאה אצלם ההוראה השקטה, בשעה שכולנו חשבנו לתומנו כי הולכות להיערם ערימות של גופות ברחובות - הם לדעתי עברו על איסור מן התורה של 'ונשמרתם' (וגם הם ספגו כארבע עשרה אבידות במגיפה!!). אבל כעבור חודש וחצי מפרוץ הנגף, כבר זיהינו כולנו (חוץ מהתמימים שמאמינים לכל הוראה של רופא מקורח) שלא מדובר בתבהלה של ממש. אלא במשהו מצער עמוקות, אך כזה אשר בשקלול הצדדים לכאן ולכאן אין לחייב שינוי סדר החיים על חשבון התורה והתפילה והבטלה של הצעירים שנפלטו מהמסגרות (והטישים - השנואים על שכמותך). ואז כולנו/כולכם/כולם - אימצו את התזה הבעלזאית, שהפכה לנחלת הכלל חוץ ממתי מעט (שעד לרגע זה מתפללים באהלים עם פחות מ20 אנשים)
נשלח ב-19/5/2021 18:01
ואחר כך שואלים מה רע בפסק של הגאון רבי אשר וייס שליט"א להתיר לאנשים להסתובב עם טלפונים ניידים משום פיקוח נפש.
כל היתר גורף נותן לקלי דעת שבינינו עוד ועוד סיבות להתיר ולהקל בהלכות שבת החמורות שהמחללו יינו יין נסך.
דיין ירא אלוקים היה אמור לצום ביום שהוא נותן פסק כזה.
בעלז היו הראשונים שנפשם יצאה מבהלה בצורה רשמית. (בצורה לא רשמית כל החסידויות השמרניות לא התחשבו כ"כ בהוראות הקורונה).
גם בעצם היום הזה, אסור להימצא בבית הכנסת ובהיכל בית מדרש בלי עטיית מסיכה !!
תראה לי מקום חרדי - לא בעלזאי ולא חסידי - שהנ"ל מתקיים הלכה למעשה.
אז אנא תעזבו את בעלז לנפשותם (הלא מבוהלת),
למרות שלדעתי בזמן הנתון כאשר יצאה אצלם ההוראה השקטה, בשעה שכולנו חשבנו לתומנו כי הולכות להיערם ערימות של גופות ברחובות - הם לדעתי עברו על איסור מן התורה של 'ונשמרתם' (וגם הם ספגו כארבע עשרה אבידות במגיפה!!). אבל כעבור חודש וחצי מפרוץ הנגף, כבר זיהינו כולנו (חוץ מהתמימים שמאמינים לכל הוראה של רופא מקורח) שלא מדובר בתבהלה של ממש. אלא במשהו מצער עמוקות, אך כזה אשר בשקלול הצדדים לכאן ולכאן אין לחייב שינוי סדר החיים על חשבון התורה והתפילה והבטלה של הצעירים שנפלטו מהמסגרות (והטישים - השנואים על שכמותך). ואז כולנו/כולכם/כולם - אימצו את התזה הבעלזאית, שהפכה לנחלת הכלל חוץ ממתי מעט (שעד לרגע זה מתפללים באהלים עם פחות מ20 אנשים)
הטישים חביבים עלי ביותר, מניין המצאת שאני שונא טישים?
נכון שהיה הרבה היתרים משום פיקוח נפש, וגם בנוסף לכך בהלה. אך היתה פריצת כל גבולות, עד כדי שליחת תמונות לאברכים חובשי שטריימל (שאינם בעלי טלפון כשר כמובן) זה לזה.
גם חסידי אמשינוב שעמדו לימינם בשערי צדק, דואבים וכואבים את הזלזול המוחלט שראו לנגד עיניהם בכל ענייני חילול יו"ט, גם במקום שלא צריך - שחרורים (אי אפשר להישאר עד מוצאי החג?) נסיעות מהכא להתם.
מסתבר כי מדובר בקלי דעת מתוך הקהילה. או בהנחייה גורפת של אישיות הלכתית שגם 'מרגוע הנפש' ו'התרת הספיקות' ו'שמחה' - נכלל בהיתר של פיקוח נפש.
אבל לאחר מעשה, הרי הייתי מציע לרבני הקהילה, לחזק בעצרת הערב את העניין של שמירת ודקדוק ההלכה. כפי האפשר.
זה דבר שראוי לעורר עליו ביותר.
נתקלתי כבר הרבה פעמים בחבר׳ה צעירים שמושכים את הסיגריה של לפני שבת עד אחרי השקיעה וכדומה.
דבר נוסף, מאותו הערב הנורא בקרלין יש סרטון של אחד ה׳אדמורים׳ החביב ביותר על באי פורום זה שהוא צילם ממש לאחר השקיעה וכניסת חג והעלה לרשתות. אני דן לכף זכות שהוא היה נסער והמום, אבל מקרה זה מראה את קלות הדעת שבה מתייחסים לחילול חג ושבת
נשלח ב-19/5/2021 23:14
רבותי1
יוחנןש כתב:
מספרים סיפורים זה טיבעם של שמועות וזה נכון בדיוק כמו כל החדשות שהיו בחג . אך מזה בשבילך להצליף בשבורי לב. שלא תתנסה לעולם להיות בסיטואציה שכזו.
אני מתבייש מחדלי אישים כמוך................
אני אישית מכיר אברך שרב(מבאיאן,לא קרלין) היתר לו לחלל יו"ט דאורייתא כדי להציל את אחד ממשפחתו מבהלה והנ"ל כסס כל הלילה ציפרניים מספיקות עד שמצא גוי שיעשה בעבורו את המלאכה הגמורה.
ואתה עומד כאן ומשפריץ רעל ומסיף מלח על הפצעים של הפצועים. הבוז לך ולרבותיך שחינכו אותך.
תוקן על ידי רבותי1 ב- 19/05/2021 23:31:34
נשלח ב-20/5/2021 00:38
תמניא_אפי כתב:
ואחר כך שואלים מה רע בפסק של הגאון רבי אשר וייס שליט"א להתיר לאנשים להסתובב עם טלפונים ניידים משום פיקוח נפש.
כל היתר גורף נותן לקלי דעת שבינינו עוד ועוד סיבות להתיר ולהקל בהלכות שבת החמורות שהמחללו יינו יין נסך.
דיין ירא אלוקים היה אמור לצום ביום שהוא נותן פסק כזה.
אמנם נהוג לאסור, אך איסור החשמל כולו חידוש של הדורות האחרונים, ויש שהתירו ביום טוב לכתחילה.
נשלח ב-20/5/2021 13:12
עם התקדמות הטכנולוגיה, היום יש סמארטפונים שלכאורה מעיקר הדין אינם אסורים בשימוש בשבת. מרימים את המכשיר והוא נפתח אוטומטית בלי להזדקק ללחיצת כפתור. במסכי המגע החדשים אין שום סגירת מעגל חשמלי או שינוי זרם חשמלי, כל מגע יד אדם במשטח יוצר שינוי בשדה המגנטי\החשמלי כי גוף האדם משמש כקבל למטען חשמלי, אז מסך המגע "מרגיש" את המגע ע"י חיישנים שמודדים שינוי בשדה המגנטי על פני המשטח. מניח שיש רבנים שינסו לאסור בטענה שזה "עובדין דחול". אבל מפה ועד להפוך את הסמארטפונים לאחד מעיקרי השבת כמו איזה אחד מל"ט מלאכות, הדרך ארוכה..
נשלח ב-20/5/2021 14:22
חריף_ומקשה כתב:
עם התקדמות הטכנולוגיה, היום יש סמארטפונים שלכאורה מעיקר הדין אינם אסורים בשימוש בשבת. מרימים את המכשיר והוא נפתח אוטומטית בלי להזדקק ללחיצת כפתור. במסכי המגע החדשים אין שום סגירת מעגל חשמלי או שינוי זרם חשמלי, כל מגע יד אדם במשטח יוצר שינוי בשדה המגנטי\החשמלי כי גוף האדם משמש כקבל למטען חשמלי, אז מסך המגע "מרגיש" את המגע ע"י חיישנים שמודדים שינוי בשדה המגנטי על פני המשטח. מניח שיש רבנים שינסו לאסור בטענה שזה "עובדין דחול". אבל מפה ועד להפוך את הסמארטפונים לאחד מעיקרי השבת כמו איזה אחד מל"ט מלאכות, הדרך ארוכה..
חייב להגיב כדי שלא תכשיל את עם ישראל בלמדנותך המופלגת קודם כל לפי המסופר פה, לא מדובר במישהו שהרים את המכשיר והוא נפתח אוטומטית, אלא על שימוש יותר "ידני".. עכשיו אני לא יודע אם שמעת על מלאכת בונה, בכל מקרה לפי החזון איש ועוד יש איסור בונה גם בדברים שאין בהם זרם חשמל (שהוא איסור דאורייתא ממש של מבעיר) אלא הגדר הוא "כל מכשיר שאתה מוציא אותו מ'מות לחיים', נקרא לזה ככה, הרי זה איסור בונה או מכה בפטיש "כיון שמעמידו על תכונתו" יש החולקים עליו, אבל למעשה התקבלה דעתו של החזון איש לחומרא, בגלל שמדובר בשאלת איסור דאורייתא
ממש כואב לראות איך יהודי מזלזל במצוות שכמוך מתפלפל ומתלמדן ומוציא הלכה למעשה, אין לך אלוקים, אדם בלי עול, אין לך חשש שמא בגלל מה שאתה כותב יהודים יחזיקו פלפון בשבת כי לא מענין אותם עובדין דחול