| נשלח ב-17/5/2021 21:25 |
|
| |
ועדת הרבנים לעניני פיקוח נפש
מדוע יש הכשר על טכנולוגיה ולא הכשר על בטיחות? אסון רודף אסון ועדה/בד"ץ לעניני בטיחות עכשיו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2021 21:30 |
|
| |
שאלה מצויינת על קרלין , מדוע נותן הכשר על טכנולוגיה .... וכו,
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2021 21:32 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2021 21:34 |
|
| |
גדול המחטיאו יותר ....
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2021 21:34 |
|
| |
חחח נפלת מהירח? אין שום סיכוי שתקום ועדת רבנים כזו. מנהיגי הציבור החרדי יודעים להתאחד רק בנושאים של בין אדם למקום כמו צניעות וכדו'. אף פעם לא על נושאים של בין אדם לחבירו.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2021 21:51 |
|
| |
אתה מחפש עוד אפשרות לשרלטנים לעשות כסף
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2021 21:58 |
|
| |
| ליטאישעבר כתב: |  | אתה מחפש עוד אפשרות לשרלטנים לעשות כסף |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2021 22:10 |
|
| |
אני בדרך כלל תוקף את אלו שעושים חשבונות שמים... אבל כאן לא צריך לחשב את חשבונות שמים בשביל להבין את מוסר ההשכל החודר. אהיה אני התם שאומר את שכולם חושבים.
לאחר האסון במירון רבים האשימו מיד את המשטרה ואת המחסום המדומיין, כנראה היה חשוב לאנשים להתחמק מחשבון נפש פנימי, העיקר לא לומר שמה' יצא זאת וצריך לחזור בתשובה. כמובן שהאשמה מתחלקת בין הרבה מאוד גורמים, אך ציטטתי פה את הגמרא המספרת שלאחר רצח על המזבח הזכירו דוקא את סוגיית עגלה ערופה, כי גם כשיש אשם ברור, עדיין על כולנו לחזור בתשובה.
ברור שיש חובה של שמירת הנפש ופיקוח נפש, ואם קורה אסון חובה לפשפש ולחקור כדי למנוע בעתיד, וגם לחזור בתשובה. אבל אלה שהשתמשו באשמה זאת כדי לקרר את החיזוק ביראת שמים וברוחניות שאחז בציבור, אלא עמלקים! מידת אכזרי, כדברי הרמב"ם. האם 45 הקורבנות אשמים בחטא של הצפיפות? האם השבתת השמחה בלג בעומר באסון כבד שכזה אינו מסר פשוט המחייב תשובה, חיזוק בבין אדם למקום ובבין אדם לחברו? כמובן שזה כולל גם חיזוק בענייני נפשות, אבל מי שמצטמצם רק לחשבונות אלה הוא זה החוטא ב'חשבונות שמים'.
והנה אותו אחד שבזמן הקורונה המציא קולות בענייני שמיעת מוסיקה, כי הוא חרד ל'נפשות' (כמדומני שכתבתי איפשהו שאני מצטער שהוא בצד שלי בעניין הקורונה, כי הוא רק מייצג קרירות וקריאת תגר על כל רבני הציבור החרדי). אותו צדיק שהכתירו אותו כחכם מכולם, שהבין לאשורו את עניין הסמארטפונים (ואשר שלוחיו נלחמו בביתר למען חנות תקשורת בביתר ללא פיקוח, ואשר לכן המציא ועדת רבנים משלו..). הוא זה שיצא גם הפעם ומצא את חשבון השמים, עלינו להיות 'מענטשן'! ותו לא מידי (פחות או יותר, זה היה המסר).
אילו היו כל הרבי'ס יוצאים לאחר האסון בקריאה להחמיר בדיני נפשות, ואותו אדמו"ר כנגדם יוצא בקריאה להתחזק בצניעות, בין אדם לחברו וכדומה. הייתי אומר שמישהו מנסה לקלוט את המסר. אבל מה שקרה הוא ההיפך, כל אחד דיבר מהפוזיציה שלו, ומה יעשו החסידים?
אז אחרי שקשרו לו כתרים, שבועיים אחרי זה, אחרי שהושבתה שמחת לג בעומר, הושבתה שמחת חג השבועות בכל הציבור החרדי ובפרט בקרב חסידות גדולה וחשובה זו לה' ולתורתו (באמת, אין לי אלא מילים טובות על חסידות זו).
אני לא יודע מה בדיוק ה' רוצה לעורר אצלינו, אנחנו בגלות ובחשיכה. אבל אני כן ודע מה זה אומר לי. שבמקום שהפך לסמל של פתיחות, היפך כל הכשלים החינוכיים של הציבור החרדי שאכן התגלו בהר מירון, שם קרה אסון דומה באופן מצמרר! מלאך המוות מה לי הכא ומה לי התם. ברור שיימצאו גם הפעם אשמים, היתה שם חלטורה של ממש של הרגע האחרון. אבל זה יכול לקרות אפילו במקום שגילו את אור הסמארטפון! כי אין עצה ואין תבונה נגד ה'!
עלינו להתחזק בדיני נפשות, אין ספק, ואני מאלה צועק את זה כאן כבר שנה. אבל אלה שלקחו את זה למקום של ללעוג ל'מאגיה' של הציבור החרדי, ללעוג לאלה שרוצים כעת להתחזק בצניעות! קיבלו עכשיו סטירת לחי מצלצלת!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2021 22:12 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2021 22:14 |
|
| |
תתפלא, אין לי שום קשר לא לקרלין ולא לשום ספיח שלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2021 22:19 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2021 22:25 |
|
| |
לא מבין על מה אתה מדבר. אם אתה מרמז שיש לי סיבה אישית לא לאהוב את הקרלינר, אתה טועה, דוקא רוב הסביבה הקרובה שלי, מעריצה אותו. ההרגשה שלי כלפיו היא יותר כמו אכזבה (כמו גם מהבעלזער בקורונה).
יש לך משהו לגופו של עניין?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2021 22:30 |
|
| |
לרעבע מקרלין בדיוק כמו לכל מנהיג חרדי אחר. זכות לקבוע את סדר העדיפות שלו בהתנהלות הקהילה. ורק חוצפה נבזית יכולה להטיל את האשמה דווקא עליו. יתרה מכך הרעבע מקרלין מוצא חן בעיני אלוקים ואדם.להבדיל מהמנהיג השני שהזכרת אשר בקורונה מצא חן רק בעיני אלוקים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2021 22:41 |
|
| |
אין לי באמת נתונים, אבל הרושם שמתקבל אצלי הוא שחסידות קרלין סובלת פחות מנושרים, חוזרים בשאלה וכדומה, מאשר כלל הציבור החרדי.
לא יודע אם זה באמת כך מבחינת נתוני האמת, אבל הנהגתו האמיצה והמכילה של האדמו"ר שליטא, בוודאי מסוגלת לפתור בעיות חינוכיות רבות ,שבשאר חלקי הציבור מורטים את שאריות שער הראש מבלי למצוא להם פיתרון הולם
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2021 23:09 |
|
| |
ירו_שלמי
| מושגים כתב: |  | לרעבע מקרלין בדיוק כמו לכל מנהיג חרדי אחר. זכות לקבוע את סדר העדיפות שלו בהתנהלות הקהילה. ורק חוצפה נבזית יכולה להטיל את האשמה דווקא עליו. יתרה מכך הרעבע מקרלין מוצא חן בעיני אלוקים ואדם.להבדיל מהמנהיג השני שהזכרת אשר בקורונה מצא חן רק בעיני אלוקים. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
להיפך, אני ממש לא מאשים. אני רק אומר שהטענה של אלה שהשתמשו באסון מירון דוקא כנגד הממסד הרבני, ובעד התפכחות, סמארטפונים, דלי"ם, ועוד, פשוט קרסה לנגד עינינו. אני באמת חושב שקרלין בכללותה לא מזלזלת בנפשות. ואם זה בכל זאת קרה, אז כנראה שגם כשזה קורה במירון, עדיין חשבון הנפש צריך לכלול את כולם, גם את כל אלו שאמרו וכתבו שהאסון רק מחזק את דרכם ושיטתם..
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2021 23:16 |
|
| |
אפעס הערת אגב . גוף הכותרת הוא בעייתי אצלי . כל מומחה ידון לגופו . מומחה מהנדס לענייני הנדסה .רופא לענייני רפואה וכו' וכו' . רבנים ידונו לענייני הלכה ועדיף שיתערבו כמה שפחות בדברים שאינם מבינים בהם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|