בית פורומים בחדרי חרדים

ועדת הרבנים לעניני פיקוח נפש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/5/2021 23:51 לינק ישיר 

לירושלמי שכתב  "להיות מענטשען ותו לא מידי"

נא לדייק ,ציטוט שהביא תמניא מאת הרבי מקרלין

"האדמו"ר בכה ואמר, "ברוך ה' עברנו את הקורונה ללא נפגעים לאחר שנזהרנו ועברנו את האסון במירון למרות שהגזירה הייתה על כלל ישראל אבל 'אנה מפניך אברח', אי אפשר לברוח מהגזירה. הגזירה הייתה עלינו גם".
הרבי ביקש מהחסידים "כל אחד צריך לבדוק את עצמו ולעשות תשובה".
"כעת צריך לדאוג כל החבורה כולה, אנחנו במצב קשה מבית ומחוץ יש טילים על עם ישראל אנשים חיים בפחד צריך לעשות חשבון הנפש ולהיות אמת ערליכע איד". וכאן שוב פרץ הרבי בבכי."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2021 23:55 לינק ישיר 

ירו_שלמי כתב:
אני רק אומר שהטענה של אלה שהשתמשו באסון מירון דוקא כנגד הממסד הרבני, ובעד התפכחות, סמארטפונים, דלי"ם, ועוד, פשוט קרסה לנגד עינינו. אני באמת חושב שקרלין בכללותה לא מזלזלת בנפשות. ואם זה בכל זאת קרה, אז כנראה שגם כשזה קורה במירון, עדיין חשבון הנפש צריך לכלול את כולם, גם את כל אלו שאמרו וכתבו שהאסון רק מחזק את דרכם ושיטתם..

הוא לא יצא נגד הממסד הרבני, זה שקר מוחלט. הוא יצא נגד העסקנים הזולים ששולטים בנו. גם במירון, גם בסמארטפונים.

הציבור החרדי כולו שבוי כרגע בידי עסקנים זולים, שדואגים בעיקר לכיס שלהם ולמיליונים שהם מרוויחים כל חודש ממיזם הפלאפונים הכשרים. רוב הרבנים מפחדים לצאת נגדם, כדי שלא ישתמע שהם גרמו לחורבן גדול כביכול.

אבל החורבן הגדול מתרחש ממש בשניות אלו; בכל יום ויום נוספים עוד ועוד חרדים שרוכשים פלאפון לא כשר (ולא מסונן בשום סינון כלשהו) ומחזיקים אותו בצמוד לטלפון הכשר, ומבלי שאיש לא ידע. רואים את זה בדיווחים המצולמים, בנוכחות החרדית באתרים חילוניים לגמרי, לפעמים אפשר לראות שרוב המגיבים הם חרדים והחילונים הם בכלל מיעוט. הזוי ומטורף. גם קבוצות הוואטסאפ והטלגרם מלאות בחרדים.

רוב הציבור כרגע מתנהג כמו 'אנוסים'. באותה שניה שבה יהיה מותר באופן חוקי לציבור החרדי לעבור חברה עם המספר הישן, תהיה נטישה המונית של של הסלולרי הכשר, הרוב יקנו פלאפונים אחרים מכל הסוגים ויעברו לחברות אחרות. הציבור נקעה נפשו גם מהאיכות הירודה של הפלאפונים הכשרים, שגם הם נרכשים בכפיה ומחוסר ברירה.

האדמו"ר מקארלין הוא בין הבודדים שאמר את דעתו בצורה נחושה וברורה, דעת תורה בטהרתה. עדיף שלכולם יהיו פלאפונים עם סינון, מאשר שכולם יחזיקו פלאפונים לא מסוננים ויפשטו את טלפיהם כלפי חוץ עם הטלפון ה'כשר'. אותו דבר לגבי הקורונה, כשכולם היו מגומגמים וגרמו לנפטרים רבים מאנ"ש, הוא היה נחרץ בהוראה לשמור על כללי הריחוק. גם לגבי מירון, במקום לחפש במה להתחזק צריך קודם כל לחפש איך הגענו למצב המטורף הזה ומה לעשות כדי לתקנו.

אז נכון, הוא בעצמו נפל בענין הזה, אבל אם רוצים לראות מסר אלוקי פה, המסר הוא שאין עצה ואין תבונה נגד ה', והכל משמים. אין שום מקום לנגח את האדמו"ר מקארלין על דבר שהוא אינו אשם בו כלל. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 00:00 לינק ישיר 

השמטת מה שהוספתי בסוגריים - (פחות או יותר, זה היה המסר).

הוא אמר אז כמעט את מה שגם אני אמרתי כאן בפורום, אבל עדיין המסר הכללי צרם לי, ואמרתי כאן שזה ממש לא מכבד אותו.

אצלנו כשאומרים 'מענטשן' הכוונה לבין אדם לחבירו, לדרך ארץ, הוא מצא שימוש חדש, להיות בני תרבות, ושוב, זה היה המסר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 00:06 לינק ישיר 

רוב הציבור ? איפה כבודו חי ,

ואם יש תופעה כזאת זה בדיוק בגלל ההיתר של סמרטפון מוגן ,[ושמישהו יתקן אותי אם מוגן ה באמת היה מוגן מצפיה בסרטונים וואצאפ וכו,]
הדור הצעיר רואה באוטובוס את השקועים בסמארטפון ,צלמו ודמותו ככל שאר טריפות ואם לפלוני מותר מה יעשה הדור ולא יחטא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 00:07 לינק ישיר 

הוא קודם כל קרא להתחזק באהבת ישראל, ותלה את האסון בשנאת חינם שפושה בכל המגזרים. לאחר מכן הוא קרא להתרחק מהחדשות והנייעס, ריכולים ולשון הרע. לאחר מכן הוא קרא להפסיק לעשות חילול ה', לזרוק ביצים על שוטרים ולהבאיש את ריחנו בעיני הציבור החילוני או ציבור השוטרים. 

רק בסוף דבריו הוא נגע בחלק המעשי, והביא ראיה מסנדל המסומר שאסרוהו, זאת אומרת שלא מספיקה התחזקות רוחנית אלא דרוש חיזוק ותיקון מעשי, קרא לתקן את התשתיות הרקובות במירון, ולהתנהג כמו אנשים מבוגרים. אני עובר על השיחה שלו ורואה שיחה מדהימה, ראיה ברורה של המציאות ודעת תורה בטהרתה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 00:09 לינק ישיר 
ירו_שלמי

אליבא כתב:
אני רק אומר שהטענה של אלה שהשתמשו באסון מירון דוקא כנגד הממסד הרבני, ובעד התפכחות, סמארטפונים, דלי"ם, ועוד, פשוט קרסה לנגד עינינו. אני באמת חושב שקרלין בכללותה לא מזלזלת בנפשות. ואם זה בכל זאת קרה, אז כנראה שגם כשזה קורה במירון, עדיין חשבון הנפש צריך לכלול את כולם, גם את כל אלו שאמרו וכתבו שהאסון רק מחזק את דרכם ושיטתם..

הוא לא יצא נגד הממסד הרבני, זה שקר מוחלט. הוא יצא נגד העסקנים הזולים ששולטים בנו. גם במירון, גם בסמארטפונים.

הציבור החרדי כולו שבוי כרגע בידי עסקנים זולים, שדואגים בעיקר לכיס שלהם ולמיליונים שהם מרוויחים כל חודש ממיזם הפלאפונים הכשרים. רוב הרבנים מפחדים לצאת נגדם, כדי שלא ישתמע שהם גרמו לחורבן גדול כביכול.

אבל החורבן הגדול מתרחש ממש בשניות אלו; בכל יום ויום נוספים עוד ועוד חרדים שרוכשים פלאפון לא כשר (ולא מסונן בשום סינון כלשהו) ומחזיקים אותו בצמוד לטלפון הכשר, ומבלי שאיש לא ידע. רואים את זה בדיווחים המצולמים, בנוכחות החרדית באתרים חילוניים לגמרי, לפעמים אפשר לראות שרוב המגיבים הם חרדים והחילונים הם בכלל מיעוט. הזוי ומטורף. גם קבוצות הוואטסאפ והטלגרם מלאות בחרדים.

רוב הציבור כרגע מתנהג כמו 'אנוסים'. באותה שניה שבה יהיה מותר באופן חוקי לציבור החרדי לעבור חברה עם המספר הישן, תהיה נטישה המונית של של הסלולרי הכשר, הרוב יקנו פלאפונים אחרים מכל הסוגים ויעברו לחברות אחרות. הציבור נקעה נפשו גם מהאיכות הירודה של הפלאפונים הכשרים, שגם הם נרכשים בכפיה ומחוסר ברירה.

האדמו"ר מקארלין הוא בין הבודדים שאמר את דעתו בצורה נחושה וברורה, דעת תורה בטהרתה. עדיף שלכולם יהיו פלאפונים עם סינון, מאשר שכולם יחזיקו פלאפונים לא מסוננים ויפשטו את טלפיהם כלפי חוץ עם הטלפון ה'כשר'. אותו דבר לגבי הקורונה, כשכולם היו מגומגמים וגרמו לנפטרים רבים מאנ"ש, הוא היה נחרץ בהוראה לשמור על כללי הריחוק. גם לגבי מירון, במקום לחפש במה להתחזק צריך קודם כל לחפש איך הגענו למצב המטורף הזה ומה לעשות כדי לתקנו.

אז נכון, הוא בעצמו נפל בענין הזה, אבל אם רוצים לראות מסר אלוקי פה, המסר הוא שאין עצה ואין תבונה נגד ה', והכל משמים. אין שום מקום לנגח את האדמו"ר מקארלין על דבר שהוא אינו אשם בו כלל. 

אני מסכים עם חלק גדול בדבריך. אני חושב שצריך פתרונות, והחזית כיום כבר די רחוקה מהמלחמה שהם עדיין מחזיקים בה בסמסים... זה שהעסקנים שולטים זו רעה חולה. אבל מי שמשתמש בכל החוליים האלה כדי לפרוש מהציבור ואף להילחם בו (זה מה שהם עשו בביתר לפני כמה שנים), מי שלקח את המלחמה בקורונה צעד אחד לפני כל הפוסקים כולם, הפך להיות חוד החנית של כל הרפורמיסטים בציבור החרדי. אלה שנקודת מבטם היא תמיד מבחוץ, כל אלה שנושאים בדגל הקידמה והם תמיד גם בעד אינטרנט לא מסונן בכלל מצטטים אותו, והם גם שיטטו את הדרשה שלו מהמבשר בשמחה גלויה. הוא תפס צד במערכה הגדולה. הוא לא אחד מבפנים שמנסה לשפר, אלא אחד שפרש מהציבור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 00:12 לינק ישיר 

אין פה שום רפורמה, יש כאן דעת תורה ברורה, שלא שומעים אותה מאחרים בגלל אינטרסים צרים או בני הבית שמקושרים לאותם עסקנים ושומרים על הצלחת.

בסופו של דבר היתה תמימות דעים אצל כל הפוסקים שצריך לשמור על כללי הקורונה בדיוק כמו האדמו"ר מקארלין.

לתייג את דעתו כרפורמה או כאחד שפרש מהציבור, זה סוג של ניסיון נואש להתחמק מהדברים הברורים שלו באמצעות פשקוויליזם ובריונות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 00:13 לינק ישיר 

חסדא כתב:

ואם יש תופעה כזאת זה בדיוק בגלל ההיתר של סמרטפון מוגן ,[ושמישהו יתקן אותי אם מוגן ה באמת היה מוגן מצפיה בסרטונים וואצאפ וכו,]
הדור הצעיר רואה באוטובוס את השקועים בסמארטפון ,צלמו ודמותו ככל שאר טריפות ואם לפלוני מותר מה יעשה הדור ולא יחטא.

אכן, רוב הציבור. בתוך עמי אנכי יושבת.

הסמארטפון המוגן זה רק מה שרואים מעל פני השטח. בפועל בכל בית שני יש חיבור לאינטרנט, ואנשים מחזיקים בכיס הפנימי את הפלאפון הלא כשר ולא מסונן בשום סינון. ולא יועיל להתנהג כבת יענה ולהתעלם מהנתונים שזורמים מכל מקום אפשרי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 00:26 לינק ישיר 

אליבא 
אל תברח לי עכשיו לאינטרנט הביתי והחוטא לעצמו חוטא ,
אני מדבר כאן על הפרהסיא מה שעוקר את הכול ואלו באים מהיתר המוגן ,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 00:26 לינק ישיר 
ירו_שלמי

אליבא כתב:

אכן, רוב הציבור. בתוך עמי אנכי יושבת.

הסמארטפון המוגן זה רק מה שרואים מעל פני השטח. בפועל בכל בית שני יש חיבור לאינטרנט, ואנשים מחזיקים בכיס הפנימי את הפלאפון הלא כשר ולא מסונן בשום סינון. ולא יועיל להתנהג כבת יענה ולהתעלם מהנתונים שזורמים מכל מקום אפשרי.

ועדיין יש חלק גדול מהציבור שרוצה לחיות ללא סמארטפון, יש כאלה שלא מכניסים עלוני פרסום, יש כאלה שלא מכניסים עיתון, אבל יש הרבה יותר שלא רוצים ווטסאפ וזמינות של 24 שעות לכל שטות שמישהו שלח לי במייל. וכשם שחובתנו להגן על מי שרוצה ללמוד ולא להתגייס לצבא, על שבט לוי, כך חובתנו לדאוג גם להם. הם לא צריכים להיות רוב בשביל כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 00:52 לינק ישיר 

ירושלמי ,למה כונתך ? האם האדמו"ר חייב מישהו לקנות סמרטפון ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 01:25 לינק ישיר 
חסדא

חסדא כתב:
לירושלמי שכתב  "להיות מענטשען ותו לא מידי"

נא לדייק ,ציטוט שהביא תמניא מאת הרבי מקרלין

"האדמו"ר בכה ואמר, "ברוך ה' עברנו את הקורונה ללא נפגעים לאחר שנזהרנו ועברנו את האסון במירון למרות שהגזירה הייתה על כלל ישראל אבל 'אנה מפניך אברח', אי אפשר לברוח מהגזירה. הגזירה הייתה עלינו גם".
הרבי ביקש מהחסידים "כל אחד צריך לבדוק את עצמו ולעשות תשובה".
"כעת צריך לדאוג כל החבורה כולה, אנחנו במצב קשה מבית ומחוץ יש טילים על עם ישראל אנשים חיים בפחד צריך לעשות חשבון הנפש ולהיות אמת ערליכע איד". וכאן שוב פרץ הרבי בבכי."

טעיתי ,אלו דבריו אחרי אסון קרלין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 02:23 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 12:31 לינק ישיר 

ירו_שלמי כתב:

ועדיין יש חלק גדול מהציבור שרוצה לחיות ללא סמארטפון, יש כאלה שלא מכניסים עלוני פרסום, יש כאלה שלא מכניסים עיתון, אבל יש הרבה יותר שלא רוצים ווטסאפ וזמינות של 24 שעות לכל שטות שמישהו שלח לי במייל. וכשם שחובתנו להגן על מי שרוצה ללמוד ולא להתגייס לצבא, על שבט לוי, כך חובתנו לדאוג גם להם. הם לא צריכים להיות רוב בשביל כך.

נניח שיש 'חלק גדול מהציבור', לא אתווכח איתך על זה. גם לא אתווכח על ההשוואה המטופשת לשבט לוי, כי זה בדיוק כמו אדם שמעוניין ללכת ברגל ולא לנסוע ברכב (יש הרבה מחזיקי סמארטפון שאין להם וואטסאפ, או שיש להם ואינם מחוברים לקבוצות ושטויות. פשוט רק לדברים נחוצים).

אבל למה עבורם צריך לכפות על כל הציבור? זה חלק מה'דאגה' להם? להקים מערך של קג"ב שיבלוש אחר כל מחזיק סמארטפון, לתייג אותו לפי מספר הטלפון, לא להכניס את ילדיו למוסדות, להקים מערך פירסום אדיר בעלות של מיליוני שקלים (טוב, זה מה שהם מרוויחים בחודש אחד מהטלפונים הכשרים) כל זה הוא חלק מ"ההגנה" על אותם שלא רוצים?

שיתכבדו ולא יקנו סמארטפונים, אף אחד לא מכריח אותם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2021 13:37 לינק ישיר 

ירו_שלמי
יש לך טעות חמורה. (או עלילה זדונית חלילה)
הרבי מקרלין תמיד אומר שעדיף שלא להחזיק במכשירים חכמים בכלל.
יש לי כמה קרובי משפחה חסידי קרלין. ואף אחד מהם לא מחזיק סמארטפון.

"להמנע מלהחזיק בכלים אלו באם אין להם בו צורך נחוץ"

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > ועדת הרבנים לעניני פיקוח נפש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.