| נשלח ב-18/5/2021 11:25 |
|
| |
המשותף לשני האסונות שקרו
ראשית, אין אנו יודעים חשבונות שמיים, מצד שני אנו לא פטורים מלנסות להבין מה ה' מבקש מאיתנו. יסוד גדול ביהדות לבדוק אחר מעשינו לאחר אסונות.
שימו לב ששני האסונות קשורים בנפילות אחד על חבירו, ה"י, זה דבר מובהק וברור,
שני האסונות התרחשו במהלך ימי הספירה, כאשר השני דקות ספורות לפני סיום ימי ספירת העומר.
(הראשון לפני סיום ימי האבל לפי המנהג של אשכנזים וספרדים , רוב המנהגים להתיר בבוקר ל"ג בעומר או בל"ד בעומר, השני ממש לפני השקיעה, לפני סיום האבל לשיטות הנוהגות עד חג השבועות)
שוב, אין אנו יודעים חשבונות שמיים, אבל 2 הנקודות הללו הן נקודות שכאילו מבקשות התייחסות מאיתנו, והשי"ת יאמר לצרותינו די.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2021 11:49 |
|
| |
פיספסת
מדובר בשלושה אסונות קורונה ל"ג בעומר קרלין
אם אנו רוצים למצוא מכנה-משותף, איזה 'מסר' מבקש הקב"ה לתת, צריך למצוא משהו 'צד שווה' בכל הנ"ל. אם כי ניתן לומר, כי אין צד-שווה, אלא משלא תיקננו מה שצריך לתקן אחרי עניין הקורונה, לא הבנו את המסר. אזי מגיע לנו מכה שלישית.
מסקנא על דרך השלילה: א) אלה שאמרו אחרי ל"ג בעומר, כי האסון משדר את המסר 'שלא נהגו כבוד זה בזה', מדוע אנו דוחפים (מטאפורית) ורומסים זה את זה, לא נותנים לעמיתינו 'אוויר לנשימה', דבר שבאורח פלא כמה וכמה מגידים ודרשנים אמרו לנו. הנה כאן התרחש אסון שלא בא מ'דוחס' אחד על חשבון השני. כל אחד היה לו מקום 'מורווח' על הפראנצ'ע ולמרות זאת קרה מה שקרה. ב) אלה שאמרו, שמכיוון שהיו כאלה שזלזלו במגיפה, לא ראו אותה במלוא חומרתה, או זלזלו בענייני בטיחות וסכנה. בא אסון ל"ג בעומר. הנה באה המכה של קרלין, להוכיח, שלא זה העניין - ומי כמו האדמו"ר שעלה מיידית על הנקודה הזאת. כלומר, לא כוחי ועוצם התאמצותי לביטחוני האישי, יכולים להציל אותי - הקב"ה יש לו דרכים מענייניות ויצירתיות. ג) אלה שמדברים שוב ושוב על 'בטיחות', יסתכלו אחורה ביובל שנים האחרון, איך נראים כל הפראנצ'עס ברוב החסידויות - האם שמענו עד לויית הרב וואזנר על מיתת אדם מישראל, בעידן זמנינו, בעקבות דחיפות רמיסות, נפילת טורבינות. זה משהו מדהים שלא קרה בכל היובל האחרון. ויש חסידיות יותר גדולות מקרלין, ומסתמא פחות נשמרים בענייני בטיחות. ד) אלה שיודעים כי הכל 'בגלל האייפון', קיבלו את ל"ג בעומר בדמות קדושים וטהורים, שחלקם אפילו לא היו מצוידים בטלפון כשר. אלה שיודעים כי הכל בגלל 'הדיבורים נגד האייפון', וצריך לקבל כולם בשווה (ועל ידי האייפון גם ניצולים, כדברי הח'ומקשה), קיבלו את הזאפטה הקרלינית. הווי אומר, לא זה ולא זה עומד כעת על הפרק בבית דין של מעלה. ה) הסטנדררים של פוניבז' ג"כ לא נראים כ"כ כגורמים שדווקא אצל חסידים שמעבר השני, אצלם יקרו אסונות חמורים (אסון ל"ג בעומר הוא למעשה אסון חסידי, עם מעט חוגים שונים שהשתרבבו). אם כי מצד שני, זו הכאת ה' על ידי אביזרי בית מדרש והתכנסויות קדושות. ועדיין צ"ע. ובכלל אם נכון שזה 'המשך אחד עם הקורונה'. הרי הסטנדרים והלבנים לא הסיבה. ו) לומר שזה מקרה, וזה בדיוק ימי דין וכו'. זה נגד דעת התורה ודברי הרמב"ם הידועים בהלכות תענית. והרי זו מדת אכזריות. ז) לומר שצריך 'תשובה אישית' כל אחד. זו היתממות. למרות שבמצב ביניים, זה הדבר היחיד שאנו כיהודים 'חרדים ויראים' (מתבדלים מכל סחי ומיאוס) נדרשים לעשות. עד יגלה לנו ה' אורים ותומים.
אולי? עצם ההתאספות וההתקהלות בכל צורה שהיא - צריכה 'תיקון'. או שיפור סגנון. או טיפוח האינדיבידואל. שכן כל שלושת המכות שייכים ל'התאספות והתקהלות', הן הקורונה, שאכן סגרה את מרחב הציבורי ובתי כנסיות ומדרשות, והן ל"ג בעומר וקרלין.
אבא, ילדיך במצוקה !! הם לא מבינים די את ה'שפה' המתוחה שלך. אנא מידת הדין הרפי !!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2021 11:59 |
|
| |
כל אחד יודע בדיוק מה עליו לתקן ובמה עליו להשתפר. בתיקון היחיד כלול גם תיקון הרבים. הרבה יחידים שמשפרים מעשיהם גם מייצר ציבור משופר. הציבור כציבור בין כך לא בא לגלוש פה כדי לדעת מה עליו לתקן. לכל אחד המנהיגים שלו שאמורים לעורר את הציבור. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2021 12:01 |
|
| |
מצטרף לשמעליי. כתחינתו של רבי אלעזר המודעי, בעודו מתפלש בעפר: " ריבונו של עולם, אל תשב בדין היום" נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2021 12:02 |
|
| |
בעיניי זו קריאת השכמה משמים, לקבל על עצמנו את תקנות הבטיחות כמו כל חברה מתוקנת. כל אירוע חייב אישור מהמסד עד הטפחות! אין מסלולים עוקפים. אין אלתורים. ועוד משהו, חייבים אנו להפנים אחת ולתמיד שהמדינה איננה שונאת דת ואיננה אוהבת דת, המדינה דמוקרטית, וכל אחד יכול לערוך אירועים כאוות נפשו כל עוד אלו עומדים בתקנות הבטיחות והחוק. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2021 12:09 |
|
| |
יוחנן הקורונה זה משהו עולמי, פגע בכל האומות, הרג רבבות רבבות מסביב לגלובוס, נכון שזה סגר בתי כנסת אבל להבדיל גם בתי תיפלה אחרים, וגם דחה את האולימפיאדה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2021 12:10 |
|
| |
בכל שנה מתקיימים עשרות אלפי אירועים על פרנצ'עס. (יש מאות חסידויות שמקיימות אירוע כל שבת וחג, ובנוסף חתונות ואירועים אחרים בכמויות עצומות). הקריסה בקרלין היא נדירה מאד וממחישה את גודל הרשלנות. להגדיר את כל הפרנצ'עס ואת כל האירועים ההמוניים כ'מסוכנות' וטעונות בדיקה, זו דמגוגיה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2021 12:11 |
|
| |
קרלין היא ההוכחה ההפוכה.
הרבי קרא את קריאתך הבנאלית ממחרת ל"ג בעומר ביום א', והרגיז בכך את כל עובדי ה' שמחפשים אשמה רוחנית, התמלול שלו מדויק אחת לאחת עם 'מושגים' (כלומר אתם קרובים בדעה).
והנה דווקא בביתו ומול פניו אירע מה שאירע (למרות שבדרך הטבע אכן היה כשל נקודתי, כמו שאומרים בקרלין, כשיש איסור להתראיין לכל מאות העדים).
אז זה אומר, שבדיוק על אודות 'קריאת ההשכמה' המודרנית, העדכנית, החובבת את הציונים - ניתכה אש מתלקחת מהשמים ולקטה שני שושנים במקום שהקריאה יצאת.
בוא נחשוב אחרת!! בו נחשוב בצורה שונה מאשר עד עכשיו, בו נטלטל את עצמינו (קריאה עצמית!!!)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2021 12:12 |
|
| |
לעו"ש, אני מאמין לדברי גדולי עולם, כהחפץ חיים, שתמיד שיננו עבורנו, שכל אירוע בעולם קורה רק למען ישראל. 'בשביל ישראל נברא העולם'. כלומר, כדי שאני וביתי נפסיד תפילות בציבור, חתונות חמימות, ועוד כל מיני דברים, נהרגים מיליונים בהודו.
זו אמונתי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2021 12:17 |
|
| |
הִכְרַתִּי גוֹיִם נָשַׁמּוּ פִּנּוֹתָם הֶחֱרַבְתִּי חוּצוֹתָם מִבְּלִי עוֹבֵר נִצְדּוּ עָרֵיהֶם מִבְּלִי אִישׁ מֵאֵין יוֹשֵׁב. אָמַרְתִּי אַךְ תִּירְאִי אוֹתִי תִּקְחִי מוּסָר וכו'צפניה ג' ו-ז נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2021 12:23 |
|
| |
יוחנן, אני לא חולק עליך, אבל 2 האסונות האחרונים התמקדו ממש בציבור הירא את דבר השם, (וכמו שכבר אמרו כאן, איפה שמענו על כאלו אסונות? אירועים גדולים היו גם בעבר, זה לא משהו חדש. נכון שהציבור גדל אבל בכל זאת) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2021 12:25 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | | הרבי קרא את קריאתך הבנאלית ממחרת ל"ג בעומר ביום א', והרגיז בכך את כל עובדי ה' שמחפשים אשמה רוחנית, התמלול שלו מדויק אחת לאחת עם 'מושגים' (כלומר אתם קרובים בדעה) |
|
שקר וכזב, הוצאת שם רע מהדרגה הנחותה ביותר.
הרבי קרא בראש ובראשונה לעשות חשבון נפש ולהתחזק באהבת ישראל, בענייני ממונות, הוצאת שם רע ורכילות (מהסוג של יוחנן_ש בפורום בחדרי חרדים) ועוד. תוכן שיחתו המלאה פורסם בכמה מקומות. רק משהגיע לצד המעשי, דיבר גם על הצד המעשי.
לכתוב שהוא "הרגיז את עובדי ה'" זו בדיחה עלובה. אולי עובדי ה' מהסוג שיש להם אג'נדה כלשהי (לדוגמא, נגד סלולרי חכם) והם רגילים אחרי כל אסון לדפוק על החזה של השני, "אשמת בגדת גזלת" בהתאם לאג'נדה שלהם.
גם לאחר האסון בקרלין אמר האדמו"ר: "כל אחד צריך לבדוק את עצמו ולעשות תשובה. כעת צריך שתדאג כל החבורה כולה, אנחנו במצב קשה מבית ומחוץ. יורים בארץ ישראל, אנשים חיים בפחד צריך לעשות חשבון הנפש ולהיות יהודי יראי שמים אמיתי". https://www.kan.org.il/Item/?itemId=105896
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2021 12:45 |
|
| |
כאן באתר, נתנו כותרת אחרת לדברי האדמו"ר מקרלין. וכך ברוב האתרים. ובעקבות זה רשאי אני לסכם את תמצית דברי האדמו"ר, שהאסון נובע ממקרים גשמיים ולא בטיחותיים, או בליקויים בבין אדם לחבירו מתוך רמיזה על תולדות-אהרן שמנעו הדלקות נוספות של משפיעים אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2021 12:49 |
|
| |
מזכיר לי את האדם ששאל רב מה זה אומר שיונה נכנסה לו הביתה ועשתה את צרכיה על האוכל. תשובת הרב היתה: תקפיד לסגור את החלונות. וד"ל. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2021 12:52 |
|
| |
לא דפקתי על החזה של השני!! בכל דברי דלעיל, הנני דופק על עצמי.
ואפילו מקטלג את תקופת הקורונה כ'אסון', למרות שאני תמכתי בלצפצף על ההוראות התמוהות ששוגרו כל השנה ורבע. אגב, גם השנה, כשדיברו על הדבקה המונית של קורונה בל"ג בעומר, עקב פעילות החכי"ם למנוע את הגבלות שם. כאשר ממשרד הבריאות אף קראו לעולים בהילולא 'פצצה מתקתקת'. והנה עברו כמה שבועות, ויש כל יום חולה אחד עד שלושה מהמגזר החרדי.
ומכל מקום ולמרות הכל, כדי שלא אחשב מי שבא לתקן עוולות של אחרים, אמרתי שהיתה גם היתה מגיפה, ועונש חמור מאת ה', וחיפשתי נקודות שהן נובעות מתוך המקרים בדרך דימוי מילתא למילתא, נקודות שאינן שייכות ומזוהות עם מגזר פלוני או אלמוני. ואף גיליתי דעתי שעדיין לא מצאתי. רק מצאתי 'מה לא'.
והו"ר יכפר עוון.
וכלפי חלק ההלכה למעשה, ממחרת קבלת התורה, דע לך שהינך טועה במה שאתה מחזיק טלפון חכם, וגם אם לא תתעסק במראות של 'פנאי ובילוי', בוודאי הנך עלול (כרוב רובם של האנשים שאני מכיר רואה) לעבור יום יום על איסורי דאורייתא (למשל, הסתכלות בפני אשה, גם קריינית חדשות, הוא איסור דאורייתא לדעת רבינו יונה והרמב"ם). ובפרט אם אתה רוצה להמשיך את שרשרת הדורות היהודי, שיהיו לך 'ילדים כאלה' כמו אבותיך ואבות אבותיך. שווה מעט להתאמץ, ולהתנזר ממה שהשכל (האובייקטיבי) יודע שחייבים להתנזר.
היום (ז' סיוון) היתה קבלת התורה
 |
|
|
|
|
|