|
|
| נשלח ב-18/5/2021 19:00 |
|
| |
הציבור החרדי גדל ברוך השם. מצד שני יש חסידויות שמתפצלות אבל לא מספיק . בקיצור כל חסידות קטנה שפעם הכילה כמה עשרות היום ברוך השם גדלה למאות ולאלפים והמקום צר להכיל. גם במירון המקום צר מלהכיל את כל מי שרוצה להגיע .מצב זה מביא להרבה אירועים גדולים וצפופים להחריד ומכאן הדרך לאסונות כאלה קצרה ואפילו קצרה מאוד .צריך ניהול לאירועים שכאלה על ידי מומחים ולא משנה אם הם חרדים או לא אבל אירועים גדולים צריכים מפיק ומישהו שיודע לנהל ובלי זה אנחנו נראה עוד ועוד אירועים שכאלה ועוד הרבה אירועים של כמעט אסון שלא ידווחו באף מקום. אני באופן אישי בורח קילומטרים מאירועים מסוכנים וצפופים שכאלה אבל למי שכן הולך לא מגיע לו לחזור בשקית לבנה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2021 19:04 |
|
| |
תמשוך את המילים !!
אלה שמצהירים כי הם בורחים, וכי הם יודעים איך לתחזק את החיים - מסתכנים מאוד כאשר מידת הדין מתוחה!! יש מי שהכריז אני יודע איך להינצל ולהציל מן הקורונה, וממקומות עמוסים כגון מירון - והסוף ידוע ה' ירחם.
אפשר לעשות אותן פעולות אך עם שפה עדינה וכנועה: אני משתדל, אני מפחד, אני מנסה וכדומה ואז אלוקי אברהם בעזרו
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2021 19:10 |
|
| |
רב של מחנה חלק מהכותבים פה בפורום:
קריאה לאדמו"רים: אנא תתעוררוהרב יואל בן נון במכתב לאדמו"רים בעקבות האסונות האחרונים במירון ובגבעת זאב ובעקבות מגפת הקורונה: "לא ייתכן, שציבור של יהודים מאמינים העובדים את ה' בחסידות ובאהבה יתעלם מקול תרועת שופר כזאת, הזועקת בארץ, משמים"הרב יואל בן-נון , ז' בסיון תשפ"א 18/05/21 18:13
 הרב ד"ר יואל בן נון צילום: חזקי ברוך אחים יקרים, חכמי תורה וקדושה, אנא תתעוררו! בתוך כל המכות הנוחתות על העולם ועלינו, שלוש פעמים היכה ה' בשנה הזאת במיוחד בציבור החרדי-חסידי – בשיעור תמותה ניכר ממגיפת הקורונה, באסון מירון בל"ג בעומר, ובאסון גבעת זאב בליל שבועות – לא ייתכן, שציבור של יהודים מאמינים העובדים את ה' בחסידות ובאהבה יתעלם מקול תרועת שופר כזאת, הזועקת בארץ, משמים כידוע, כך כתב הרמב"ם בהלכות תעניות (פרק א', א-ד): "מצות עשה מן התורה לזעוק ולהריע בחצוצרות על כל צרה שתבוא על הצבור ... ודבר זה מדרכי התשובה הוא ... אבל אם לא יזעקו ולא יריעו, אלא יאמרו, דבר זה ממנהג העולם אירע לנו, וצרה זו נקרֹה נקרית, הרי זו דרך אכזריות ... ותוסיף הצרה צרות אחרות ... ומדברי סופרים, להתענות על כל צרה שתבוא על הצבור עד שירוחמו מן השמים". שמחת הדבקות בעבודת ה' סוחפת המונים ועל זה רחב הלב, אבל אפילו קיום מצוות של תורה, שכתובה בהן אריכות ימים במפורש, אין בהן כדי להציל מן הפורענות אם יש 'סולם רעוע', וכידוע, כך אמרו חז"ל בגמרא (קידושין לט ב): "... בכיבוד אב ואם כתיב: 'למען יאריכֻן ימיך ולמען ייטב לך על האדמה אשר ה' א-להיך נֹתֵן לך'; בשילוח הקן כתיב: 'למען ייטב לך והארכת ימים'; הרי שאמר לו אביו [לבנו], עֲלֵה לבירה והָבֵא לי גוזלות, ועלה לבירה, ושִלח את האם, ונטל את הבנים, ובחזירתו נפל ומת – היכן טובת ימיו של זה, והיכן אריכות ימיו של זה? – [ויש שם תשובות ודעות שונות, אך בסוף הסוגיה נאמר] – והא אמר ר' אלעזר, שלוחי מצוה אינן ניזוקין לא בהליכתן ולא בחזירתן? – סולם רעוע הוה דקביע היזקא, וכל היכא דקביע היזקא לא סמכינן אניסא, דכתיב: 'ויאמר שמואל, איך אלך [למשוח את בן ישי]? ושמע שאול והרגני'!?". אסור להכניס רבבות אנשים למקום שיכול להכיל רק מאות ואולי אלפי בודדים, ואסור להכין טריבונות 'זמניות ורעועות' לתפילות חג המוניות, כשם שאסור לפתוח תלמודי תורה וישיבות בזמן המגפות – 'סולם רעוע' דוחה את ההתלהבות והדבקות, ואין שום דרך להקל בדבר – אנא, רחמו על אבות ובנים, גדולים וקטנים.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2021 19:21 |
|
| |
"שלוש פעמים היכה ה' בשנה הזאת במיוחד בציבור החרדי-חסידי – בשיעור תמותה ניכר ממגיפת הקורונה" קובע הנחה ותובע מאחרים להסיק מסקנות על סמך הקביעה שלו ואולי שיעשה לעצמו חשבון הנפש על רובם ככולם של קורבנות ההתנחלויות שהוא כל כך מעודד את יישובם. נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 18/05/2021 19:29:05
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2021 19:42 |
|
| |
אינני מצליח להבין את הראש של המיסטיקנים. הקימו פארענצ'עס בצורה חובבנית, טלאי ע"ג טלאי, אפילו לא עבודה ישמעאלית, לאטע על שמאטע. מה ציפו שיהיה ארון נושא את נושאיו? כשיש אירועים לא ברורים (קורונה) אני דבר ראשון מפשפש ברוחניות. כאן ובמירון, האירועים הכי ברורים שיש, הקב"ה כביכול שואל, מה כי תלינו עלי? פישלתם, התרשלתם, שטיבלתם. ואתם תוהים על מה חרון אפי? חשבתם שאשנה סדרי בראשית בגלל שרציתם לחסוך כמה שקלים? חשבון נפש רוחני צריך לעשות כל הזמן. אך לענ"ד בראש בראשונה צריך לעשות חשבון נפש על תרבות היהיה בסדר כדי שמחר היל"ת לא יקרה שוב דבר כזה. ואחרי זה כל אחד יתחזק במה שנדרש, ולב יודע מרת נפשו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2021 20:06 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | כאן באתר, נתנו כותרת אחרת לדברי האדמו"ר מקרלין. וכך ברוב האתרים. ובעקבות זה רשאי אני לסכם את תמצית דברי האדמו"ר, שהאסון נובע ממקרים גשמיים ולא בטיחותיים, או בליקויים בבין אדם לחבירו מתוך רמיזה על תולדות-אהרן שמנעו הדלקות נוספות של משפיעים אחרים.
|
|
זה התירוץ הכי מטופש שנתקלתי בו אי פעם. נתנו כותרת אז הרשית לעצמך להתעלם מהתוכן, להוציא את דבריו מהקשרם וללכלך עליו אישית? ואתה עוד נותן קישור לדברים שרובם הם דברי חיזוק ביר"ש במה שצריך להתחזק?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2021 20:17 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | | דע לך שהינך טועה במה שאתה מחזיק טלפון חכם, וגם אם לא תתעסק במראות של 'פנאי ובילוי', בוודאי הנך עלול (כרוב רובם של האנשים שאני מכיר רואה) לעבור יום יום על איסורי דאורייתא (למשל, הסתכלות בפני אשה, גם קריינית חדשות, הוא איסור דאורייתא לדעת רבינו יונה והרמב"ם). ובפרט אם אתה רוצה להמשיך את שרשרת הדורות היהודי, שיהיו לך 'ילדים כאלה' כמו אבותיך ואבות אבותיך. שווה מעט להתאמץ, ולהתנזר ממה שהשכל (האובייקטיבי) יודע שחייבים להתנזר |
|
מחזיק טלפון חכם ומסונן לא אמור להיתקל בפנים של אשה, בטח שלא יותר מאברך צדיק ששוקד על תלמודו ויוצא מהכולל לבית ובדרך (לא עלול לראות, אלא) רואה עשרות ומאות נשים. ואם גר בעיר מעורבת, יכול גם לראות נשים פרוצות ביותר.
ואם הוא מחפש נשים, אז גם אם הוא גולש בחדרי הוא יכול להתכתב עם נשים ואפילו ליצור רומנים ולפרק בתים, ואפילו אם הוא מחזיק מייל בלבד, הוא יכול באמצעות המייל להשיג כל מה שירצה.
אז מי שרוצה להמשיך את שרשרת הדורות צריך קודם כל לפתוח ספרי מוסר וללמוד מוסר, לפני שהוא מחפש מה צריך לתקן אצל אחרים, שזה במקרה בדיוק הקטע שהוא מקנא בהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2021 20:24 |
|
| |
בל"ג בעומר דבר ראשון אמרו שהטריבונות כי כך הם סידרו שהם יפלו והקב"ה עזר שהיה משהו אחר לגמרי
בקרלין החקירה באיסור פרסום זה מאוד מחשיד את אנשי המשטרה כי בחסידות אומרים שהכל היה כראוי מבחינתם
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2021 20:29 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | אגב, גם השנה, כשדיברו על הדבקה המונית של קורונה בל"ג בעומר, עקב פעילות החכי"ם למנוע את הגבלות שם. כאשר ממשרד הבריאות אף קראו לעולים בהילולא 'פצצה מתקתקת'. והנה עברו כמה שבועות, ויש כל יום חולה אחד עד שלושה מהמגזר החרדי |
|
הדברים האלה הם דמגוגיה, כי אירוע מירון היה לאחר שרוב הציבור החרדי שמע לרבנים והתחסן, בניגוד לדעת ההזויים והמטורפים שהתנגדו לחיסון. בימים אלה שיעור המאומתים בכל הארץ הולך ופוחת עד למספרים נמוכים ביותר. אבל בתקופה בה הקפידו בקרלין על הקורונה, המגיפה השתוללה בציבור שלנו וגבתה מחיר כבד.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2021 21:16 |
|
| |
עובר ושב ,אשכול יפה פתחת .
הרי אפיקורסים לא קטנים מוכנים לזעוק שאין כאן צירוף מקרים ויש כאן דיבור ישיר באופן מאוד מובהק למרות ההסתר פנים , לפטור את העניין באופן פרטני בלב יודע מרת נפשו לא ממש מספיק ,עוד מימי שאלת "על מה אבדה הארץ" חיפשו תשובות קולקטיביות ,מה שכולם דיברו באסון מירון ליישם גם היום ,אכן צריך להמשיך לדבר על בין אדם לחבירו שאין עונשם בידי אדם , וכן גם על פגעי הטכנולוגיה הפשוטים וברורים שכל מי שמעיז להזכירם המצפון מנפנף אותו לקיצוני והזוי למרות שמדובר בעיקר העיקרים. כל 1 לקבל על עצמו משהו שהוא יכול ליישם לאורך חייו וכו,
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2021 02:01 |
|
| |
הלימוד עבורנו זה קודם כל, בפשטות ; לא תשים דמים בביתך, והבנה שהאסונות קראו היות ולא נהגו כבוד זה לזה ועוד זלזלו על החיים של השני. וכל אחד יתקן בעצמו מה שיש לו לתקן, ובעיקר בדברים קלים לביצוע, שעל זה יש תביעה /מיוחדת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2021 02:06 |
|
| |
מצדרביעי
| חסדא כתב: |  | עובר ושב ,אשכול יפה פתחת .
הרי אפיקורסים לא קטנים מוכנים לזעוק שאין כאן צירוף מקרים ויש כאן דיבור ישיר באופן מאוד מובהק למרות ההסתר פנים ,
|
|
תמיד כדאי להתחזק, וכנראה שזה גם היה מכוון משמים, אבל כפי שאמר הגר"ש אלתר "אין מקרא יוצא מידי פשוטו", וידוע הסיפור על הזוג ששאל את הגרש"ז על המקרה בו נכנסו זוג יונים לביתם מה זה מסמל? וענה שזה מסמל שלא כדאי להשאיר את החלון פתוח בלילה...
אמנם לא נעים להגיד את זה, אבל ככל שאסונות אלו אכן נובעים ממחדלים אנושיים הרי שהמסקנה העיקרית היא להזהר מהם (שוב, כפי שאמר הגרש"ז שאני מקווה שאתה תסכים שהוא בוודאי לא עונה על הקטגוריה של "אפיקורוס לא קטן" ר"ל)...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2021 06:06 |
|
| |
יש הרבה הלצות מעין אלו מאישים שונים , הצד השוה שבהם לשלול דמיונות מיסטיים מאירועים חסרי משמעות , הרי מדובר כאן באסונות נוראיות וכואבות שיכלו לקרות אין סוף פעמים שנים על גבי שנים ו"פתאום"... אין יותר צודק ממך בעניין שציטטת מהגרש"א אבל אל תשכח שהביאו כנספח לדברים הצריכים חיזוק למרות הדבר הברור כדבר "ראשון" לטיפול לכל מארגן אירוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2021 11:23 |
|
| |
momeir
| מושגים כתב: |  | בעיניי זו קריאת השכמה משמים, לקבל על עצמנו את תקנות הבטיחות כמו כל חברה מתוקנת. כל אירוע חייב אישור מהמסד עד הטפחות! אין מסלולים עוקפים. אין אלתורים. ועוד משהו, חייבים אנו להפנים אחת ולתמיד שהמדינה איננה שונאת דת ואיננה אוהבת דת, המדינה דמוקרטית, וכל אחד יכול לערוך אירועים כאוות נפשו כל עוד אלו עומדים בתקנות הבטיחות והחוק. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
רק כדי לחזק את דבריך. מצטט קצש"ע סימן ק"צ סעיף א' מִצְוַת עֲשֵׂה לַעֲשׂוֹת מַעֲקֶה לְגַגּוֹ, שֶׁנֶּאֱמַר, וְעָשִׂיתָ מַּעֲקֶה לְגַגֶּךָ. ..... וְאָמְנָם לֹא הַגַּג בִּלְבַד חַיָב בַּמַּעֲקֶה, אֶלָּא כָּל דָּבָר שֶׁיֶשׁ בּוֹ סַכָּנָה, שֶׁיִכָּשֵל בּוֹ אָדָם וְיָמוּת, חַיָב בְּמַעֲקֶה וְתִקּוּן. וְכָל הַמַּנִּיחוֹ בְּלִי מַעֲקֶה, בִּטֵל מִצְוַת-עֲשֵׂה וְעָבַר עַל לֹא-תַעֲשֶׂה, שֶׁנֶּאֱמַר, וְלֹא תָשִׂים דָּמִים בְּבֵיתֶךָ.
סעיף בוְכֵן כָּל מִכְשׁוֹל שֶׁיֶשׁ בּוֹ סַכָּנַת נְפָשׁוֹת, מִצְוַת-עֲשֵׂה לַהֲסִירוֹ וּלְהִשָׁמֵר מִמֶּנּוּ וּלְהִזָּהֵר בַּדָּבָר יָפֶה, שֶׁנֶּאֱמַר, הִשָּׁמֶר לְךָ וּשְׁמֹר נַפְשְׁךָ מְאֹד. וְאִם הִנִּיחַ וְלֹא הֵסִיר אֶת הַמִּכְשׁוֹלִים הַמְבִיאִים לִידֵי סַכָּנָה, בִּטֵּל מִצְוַת-עֲשֵׂה וְעָבַר בְּלֹא תָשִׂים דָּמִים, כְּגוֹן אִם סֻלָּם רָעוּעַ עוֹמֵד בְּבֵיתוֹ וַחֲצֵרוֹ, וְכֵן הַמְגַדֵּל כֶּלֶב רָע
תוקן על ידי momeir ב- 19/05/2021 11:28:59
|
|
|
|
|