|
|
| נשלח ב-20/5/2021 15:07 |
|
| |
| A_Smithee כתב: |  | | למדינה אסור להפלות חלק מאזרחיה בודאי כשמדובר בחיים ומוות, בין מדינות זה שונה - כשיש סכסוך בין אזרחים הם מצופים ללכת לבית משפט, מדינות מדיינות ביניהן ועלולות להגיע למלחמה, אם אי פעם תהיה רשות עולמית שתנהל תחת חוק אחיד השתלות בכל רחבי העולם לא תהיה גם אפליה בין תושבי מדינות שונות |
|
לא ענית על השאלה עצמה
אחזור שוב, מה גורם לך לחשוב שזה מיותר?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2021 15:12 |
|
| |
מה מיותר? האיברים שנתנו לאזרח ערבי? הוא היה ראשון בתור ולכן קיבל אותם אם יש איברים 'מיותרים' דהיינו שאין להם ביקוש בישראל אני בהחלט בעד לתת אותם לתושבי מדינות זרות, למה לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2021 15:18 |
|
| |
אוקי חשבתי שאתה מתכוון שבגלל שהיה מיותר נתנו אותו לערביה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2021 16:02 |
|
| |
מצדרביעי
בכל הקישורים שהבאת אין נתונים על ערבים שתרמו כליה בעודם חיים שעל זה פייגלין דיבר...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2021 16:14 |
|
| |
הסיפור עליו נסוב הפוסט הוא על תרומת איברי מת
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2021 16:58 |
|
| |
נכון, אבל הטענה שערבים לא תורמים נסובה על כליות מאדם חי, לכן פעם הבאה שמאשימים ב"שקר" רצוי לבדוק נתונים קודם...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2021 17:10 |
|
| |
OK צודק, אבל יש הוכחה ל-"ערבים לא תורמים כלל"?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2021 17:41 |
|
| |
איבריו של מוחמד בן ה-17 שנורה על ידי שוטרים באום אל-פחם נתרמו ויצילו חיים
הנער מוחמד מחאמיד, שמשפחתו טוענת שנורה על ידי שוטרים סמויים בעיר לפני כשבוע, נותק הלילה מהמכשירים לאחר שמת מוות מוחי בבית החולים רמב"ם. ברגעים האחרונים לפני שנקבע מותו החליט אביו לתרום את איבריו החיוניים למען הצלת חיים
תגיות
אום אל-פחם
ירי
מח"ש
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2021 18:45 |
|
| |
נשאלתי שתי שאלות. האחת להביא אסמכתא לטענה שהציבור הערבי תורם (צדקה, חסד, וכו) יותר מהציבור היהודי הכללי. והשניה טענה כנגדי שהציבור החרדי תורם יותר. קודם כל הערה לצורת הדיון, מי שהצהיר שהערבים לא תורמים כלל היה פייגלין וכמה ניקים. מעצמם הם כמובן לא דורשים ראיות. מספיק "שאתה לא מכיר ערבי אחד שתורם למישהו שאינו מכיר" וזו הוכחה שהערבים אינם תורמים. עוד מוסיף כותב שהוא לא מבין איך זה הרי לכאורה אין להם מצות צדקה או מעשרות.
ככה זה עם גזענות. אין צורך להוכיח כלום. מספיק שאני מצהיר שאני לא מכיר ערבים אחד (מתוך מליונים) שתורם וזהו, הוכחה שהם לא תורמים.
ואם אתה טוען הפוך, מיד מבקשים ממך הוכחה...
אז למעשה יש לי הוכחות... אבל קודם להוכחה, למוסלמים מצות הצדקה חשובה יותר ממצות הצדקה להבדיל אצלנו. מצות ה|זכאה" היא אחת מחמש המצות העיקריות של המוסלמי. ממילא די ברור שהם יתרמו הרבה. לציבור היהודי אין מצוה כזו,בגלל שהוא אינו דתי. אבל ברור שזה לא גבוה יותר אם מודדים את הציבור החרדי לבדו מול המגזר הערבי. הציבור החרדי תורם אכן יותר מהציבור הכלל היהודי.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2021 18:59 |
|
| |
אני מזהה כאן קצת שיח חרשים בקשר לדבריו של פייגלין. איני יודע מהיכן המקורות שלו , אבל הוא בפירוש מדבר על תרומת איברים אלטרואיסטית מן החי. והראיות שהביאו כאן בכדי לסתור את דבריו הן ממקרים של תרומה מן המת.
ההיגיון הבריא וההכרות עם הנפשות הפועלות תומכים בגרסתו של פייגלין בקשר לזה.
תוקן על ידי נוירולוג ב- 20/05/2021 19:10:07
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2021 19:16 |
|
| |
מדברי הגזען פייגלין: ועל כך דיברתי. הציבור הערבי תורם יותר מהציבור הכללי.
"לא רק כליות הם לא תורמים, ראיתם פעם שלט שמתנוסס מעל מחלקה בבית חולים? או אגף במוזיאון? או גן ילדים ישראלי? שנתרם על ידי אחמד מוסא...?"
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2021 19:20 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | מדברי הגזען פייגלין: ועל כך דיברתי. הציבור הערבי תורם יותר מהציבור הכללי.
"לא רק כליות הם לא תורמים, ראיתם פעם שלט שמתנוסס מעל מחלקה בבית חולים? או אגף במוזיאון? או גן ילדים ישראלי? שנתרם על ידי אחמד מוסא...?" |
|
אם כבר הזכרת, אז באמת כדאי לשאול. ערביי ישראל ממלאים בהמוניהם את בתי החולים בישראל, האם יש מחלקות שנתרמו ע"י נדיבי עם ערבים?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2021 19:26 |
|
| |
כמה מחלקות נתרמו על ידי נדיבי עם יהודים ישראלים?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2021 19:29 |
|
| |
א. לא יודע. וגם אם אין שלט זה לא אומר שאלפי ערבים לא תורמים סכומים קטנים יותר שאינם מביאים לשלט. ב. בדקת מה אחוז החרדים בתרומות לבתי חולים חילוניים? ג. בדקת כמה הם תורמים לבתי חולים או מוסדות רפואיים ערביים או גנים ערביים?
גם החרדים תורמים בעיקר לעצמם ולתורה (וכך כל חברה)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2021 20:10 |
|
| |
תשובה לשניכם
הנושא הוא לא חרדים, זה שווה דיון נפרד. בכלל הנושא היה תרומות איברים, ופייגלין מדבר על תרומות אלטרואיסטיות מן החי, אני מניח שהעמותה של הרב הבר גם מכירה את הנתונים לגבי חלקם של הערבים בתרומות אלטרואיסטיות מן החי.
לגבי תרומות לבתי חולים, סביר להניח שרוב התורמים הכבדים היהודים הם מחו"ל, אך יש גם בארץ, ואין לי עניין וכוונה להיכנס למיקרו (למשל האגף האורתופדי החדש בסורוקה נבנה בתרומה של בני זוג מערד). אך תרומות של ערבים מהארץ ומחו"ל אני לא מכיר, אדרבה, חובבי הערבים מוזמנים להכיר לנו את הפילנתרופיות הערבית מהארץ ומחו"ל לטובת בתי החולים בישראל שמשרתים ציבור ערבי גדול מאוד.
תוקן על ידי נוירולוג ב- 20/05/2021 20:11:07
|
|
|
|
|