נאמר לי באישי ע"י ניק שעושה רושם אמין שהוא מסתובב בבתי חולים (הוא כתב "בתי רפואה" על כן אני משער שהוא חסיד חב"ד) ואין זכר לתרומות רציניות, לבתי חולים, ע"י הערבים.
נשלח ב-20/5/2021 21:24
קדושת ה"שוויון" הוא ערך שאומץ על ידי יהודים שחסר להם ערכים שניתנו בסיני.
ערבים שדוגלים בערך הנ"ל הם יחסית מעטים לחלקם באוכלוסיה.
צאו וראו כמה כל הדו קיום המינימלי הכל כך מושקע מוטל בספק ברגע שלדעתם יש סיבות למוסס אותו, אז שוויון מאן דכר שמיה?
קדושת השוויון דוקא הוצעה לראשונה ע"י יהודים שכן קיבלו במעמד הר סיני... "כי כל העדה כולם קדושים וגו'"
נשלח ב-21/5/2021 09:20
מי שעשה פה סלט בין תרומות מן החי לתרומות מן המת זה פייגלין. בעבר הערכתי אותו אבל לאחרונה ובמיוחד מאז הקורונה הבן אדם נהיה יותר ויותר הזוי. קודם כל הוא מציג את מתנת חיים בצורה מגוחכת כאילו כל מטרת הקמתה הייתה לדאוג לאפשרות של יהודים שממילא התכוונו לתרום כליה, לשדך את התרומה שלהם ליהודים אחרים, וזה ממש חוטא לאמת. מתנת חיים נועדה לעודד את המושג הזה של תרומת כליה שבעבר היה קיים רק בין בני משפחה קרובים ובזכות מתנת חיים יש כיום כל כך הרבה תורמי כליה. כל התורמי כליה שבזכות מתנת חיים יכולים גם לבחור באפשרות של תרומה ליהודים בלבד ככל הנראה לא היו מעלים על דעתם את האופציה הזו של תרומה ללא מסע הפרסום הנרחב והמודעות לעניין שיצרה מתנת חיים. ועוד משהו, מתנת חיים לא מעודדים אנשים לתרום רק ליהודים, מי שזה תנאי שבלעדיו הוא לא מוכן לתרום הם זורמים איתו ומאפשרים לו שידוך לנתרם יהודי, אבל בהחלט עברו דרכם גם השתלות לנתרמים גויים. בתרומות איברים מן החי רוב מוחלט של התרומות זה כליה, ייתכן באמת שלאור העובדה שיש תרומות רבות מן החי ליהודים דרך מתנת חיים, נוצר מצב שבתור הרגיל להשתלת כליה לפי עדיפות רפואית עומדים בראש (יש גם עניין של התאמה לתורם) גויים כי יהודים שנמצאים במצב הזה יוצאים ממנו כבר לפני כן דרך תורמים מן החי שמעדיפים אותם. אבל צריך לזכור שכשמשתילים איברים מן המת לא משתילים רק כליות אלא גם איברים נוספים שאי אפשר להשתיל מן החי ובהם הקדימות נקבעת (בדיוק כמו בכליות) לפי התאמה לתורם ודחיפות רפואית. אני מניח שבאברים אחרים אם הוא היה בודק, היה מגלה שאין יחס גבוה של הערבים אבל אל תפריעו לו אם הקונספירציות שלו, תראו איך הוא מדבר על החיסונים לקורונה שהצילו אותנו ותבינו עם מי יש לנו עסק. בנוגע לשאלה אם המדינה יכולה לקבוע לתורמים מן המת למי ילכו האיברים אין לי בזה עמדה ברורה. אני כן יכול לספר לאלו שלא מוכנים בשום פנים ואופן שהאיברים ילכו לגויים (מעבר לזה שאני לא מכיר חרדים שסומכים בעניין זה על הפוסקים שמתירים תרומת איברים אחרי מוות מוחי שזה האופציה כיום לתרומות מן המת שבהם המדינה לא נותנת אפשרות בחירה), שיש לי חבר שהיה צריך ל"ע להכריע בזה לאחר שנקבע מוות מוחי לבנו, וכאשר העלה חשש זה בפני הרבנים איתם התייעץ שאולי האיברים ילכו בסוף לגויים, ענו לו שאף על פי כן זו מצווה רבה כי הגויים שיקבלו את האיברים האלו יקדמו בכך ברשימת ההמתנה את היהודים שמחכים אחריהם לתרומה....
קדושת השוויון דוקא הוצעה לראשונה ע"י יהודים שכן קיבלו במעמד הר סיני... "כי כל העדה כולם קדושים וגו'"
ושמעת מה קרה להם לאותם יהודים שאמרו את המילים האלו?
נשלח ב-21/5/2021 18:00
בשביל זה צריך "וידע ה'"
נשלח ב-23/5/2021 02:20
אני חושב שהלקח מפרשת קרח היא שאין שויון, לא כולם שוים, יש את משה רבינו, יש את כל עם ישראל, ויש אלו שאינם מבני ישראל "משה רבינו שקול כנגד שישים ריבוא" לפי חז"ל, ואם יש לך להציל יהודי או שאינו יהודי, מצווה להציל את היהודי, חילול שבת רק בשביל הצלת יהודי, ואין צורך להאריך בדוגמאות
נשלח ב-23/5/2021 06:56
זו אינה השאלה כאן. אבל כבר נפסק שלא מבדילים מפני דרכי שלום ודי בכך.
מזל שיש יהודים וערבים שלא מקשיבים לדברי הבלע ועצות האחיתופל של פייגלין ושות'
נשלח ב-23/5/2021 12:20
איבריו של מוחמד של בן ה-17 שנורה באום אל פחם הושתלו ב-6 ישראלים
במהלך הפגנה באום אל פחם נורה מוחמד מחאמיד בן ה-17 בראשו. למרות מאמצי רופאי רמב"ם, הם נאלצו לקבוע מוות מוחי. משפחתו החליטה לתרום את איבריו, שהצילו שישה חולים ישראלים. דודו של מוחמד, ד"ר ראאד מחמיד: ״אנחנו משפחה שמאמינה בדו-קיום ואנחנו בוחרים בחיים - רצינו להציל חיים ללא הבדל דת גזע ומין"
מוחמד מחאמיד בן ה-17 נורה בראשו בזמן ההפגנות בשבוע שעבר באום אל פחם. למרות מאמצי הרופאים בבית החולים רמב"ם בחיפה, הם נאלצו לבסוף לקבוע מוות מוחי נשימתי. דודו של מוחמד, ד"ר ראאד מחמיד: ״אנחנו משפחה שמאמינה בדו-קיום ורצינו להציל חיים ללא הבדל דת גזע ומין והצלנו שישה אנשים״.
נער כריזמטי ותלמיד מצטיין. מוחמד מחאמיד ז"ל
איבריו של מוחמד הושתלו בסוף השבוע בשישה חולים: הלב הושתל בבן 37 והריאות בבת 66, שניהם בבית חולים שיבא; הכבד בבן 69 בבי"ח בילינסון; אונת כבד בבן שנה ושלושה חודשים בשניידר; כליה בבת 16 ברמב"ם וכליה נוספת בבת 35 בבי"ח איכילוב. כל המושתלים יהודים, מלבד התינוק מושתל אונת הכבד.
נשלח ב-23/5/2021 12:22
איבריו של מוחמד של בן ה-17 שנורה באום אל פחם הושתלו ב-6 ישראלים
במהלך הפגנה באום אל פחם נורה מוחמד מחאמיד בן ה-17 בראשו. למרות מאמצי רופאי רמב"ם, הם נאלצו לקבוע מוות מוחי. משפחתו החליטה לתרום את איבריו, שהצילו שישה חולים ישראלים. דודו של מוחמד, ד"ר ראאד מחמיד: ״אנחנו משפחה שמאמינה בדו-קיום ואנחנו בוחרים בחיים - רצינו להציל חיים ללא הבדל דת גזע ומין"
נשלח ב-23/5/2021 15:56
כשערבי תורם הוא יודע שרוב האיברים יילכו ליהודים, אילו רוב תרומות היהודים היו הולכים לערבים אני מאמין שהיו יותר יהודים שלא היו תורמים.
(ובכלל, כאן בפורום חרדי עדיף שלא נתלונן על ערבים שלא תורמים ומקבלים, שמא ישמעו אחרים ויתלוננו על חרדים שלא תורמים ומקבלים. נס שיש לנו את הרב הבר לאזן קצת, אף שרוב התורמים לא חרדים מיינסטרים.. מזכיר את התלונות שהיו פה לאחרונה על הערבים שלא מתגייסים.. טול קורה מבין עיניך).