|
|
| נשלח ב-23/5/2021 00:25 |
|
| |
צטטתי עבורך את דבר ר' יחזקאל סרנא למעלה... בכל מקרה-די הזוי לטעון שלא אכפת לנו שמסתובבים שם גויים (שועלים הלכו בו...)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2021 00:26 |
|
| |
גם בזמן הרב אלישיב האיסור ההלכתי היה ידוע ומאידך גם הכניעה לערבים, ובכל זאת הוא הביע את דעתו נגד העליה דווקא כשהשאלה היתה מההיבט המדיני. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2021 00:28 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | יש לי הרגשה שביבי ביקש ממנו להיות זה ש"סופג את האש" על הורדת הראש של ביבי מול החמאס בנושא זה, תוך ניסיון להציג מצג שווא כאילו סגירת הר הבית ליהודים נעשתה בגלל גפני (אם כי זה די מוזר שביבי יהיה עד כדי כך טיפש...) |
|
יש מצב שביבי משתמש בו לתרגיל בשביל כן לפתוח את ההר . אם סגירת ההר היא בגלל איסור הלכתי ודתי . מיד יקומו מרבצם כל אנשי התקשורת על מדינת הלכה וכפייה דתית שצצה להם פה ויתמכו בפתיחת ההר במיידי נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2021 01:51 |
|
| |
| תם_יושב כתב: |  | כשיהודי עושה עבירה יש לזה משמעות, כשערבי עושה עבירה אין לזה משמעות. מה לעשות כך למדונו רבותינו.
|
|
האם ידוע לך שבזמן שהבית היה קיים, היו שלטים ביוונית מסביב לחיל, (החיל היתה גדר קטנה מסביב לעזרה) שכל גוי שעובר את החיל דינו מוות? אני לא יודע אם המיתו גוים שעברו את החיל, אבל אלו היו השלטים ואכפו את כניסת גויים
היום יש לנו את הכוח לאכוף את זה, אבל איך אמר אז בשעתו משה דיין כשכבשו את הר הבית ורצו לשטח אותו "מה אני צריך את כל הותיקן הזה"
בכיה לדורות יכלו לבנות את בית המקדש השלישי, כפי הרבה מהפוסקים מכל הדורות שלשיטתם בית המקדש השלישי יבנה בידי אדם עוד לפני ביאת המשיח, השלטון החילוני פשוט לא רצה כאן שלטון דתי יהודי, זה כל הסיפור
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2021 02:19 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | כשיהודי עושה עבירה יש לזה משמעות, כשערבי עושה עבירה אין לזה משמעות. מה לעשות כך למדונו רבותינו.
האם ידוע לך שבזמן שהבית היה קיים, היו שלטים ביוונית מסביב לחיל, (החיל היתה גדר קטנה מסביב לעזרה) שכל גוי שעובר את החיל דינו מוות? אני לא יודע אם המיתו גוים שעברו את החיל, אבל אלו היו השלטים ואכפו את כניסת גויים
היום יש לנו את הכוח לאכוף את זה, אבל איך אמר אז בשעתו משה דיין כשכבשו את הר הבית ורצו לשטח אותו "מה אני צריך את כל הותיקן הזה"
בכיה לדורות
יכלו לבנות את בית המקדש השלישי, כפי הרבה מהפוסקים מכל הדורות שלשיטתם בית המקדש השלישי יבנה בידי אדם עוד לפני ביאת המשיח, השלטון החילוני פשוט לא רצה כאן שלטון דתי יהודי, זה כל הסיפור |
|
השלטון החילוני יש לו את המחשבות שלו, ואיננו דנים על זה. אבל 'כל' גדולי ישראל כולל מהזרם הדת"ל כולל הראי"ה והרצי"ה וכל הרבנים הראשיים לישראל (לבד מגורן ועוד כמה רבנים מדרג ג') סבורים שיש לסגור את הר הבית לכניסת יהודים, ואף אחד (חוץ מכמה ציונים הזויים) לא המליץ לבנות את בית המקדש השלישי, ותאמין לי שגדולי ישראל מצפים לגאולה ולבנין ביהמ"ק הרבה יותר ממך.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2021 07:25 |
|
| |
כמו בכל נושא,יש להפריד את שכבות הדיון:הלכתית,השקפתית,פוליטית.
יהיה מי שיאמר "העליה להר הבית תצית מלחמה כוללת עם כל ארצות האיסלם".ויהיה מי שיאמר "שטויות,הם רק נובחים,אין להם שום יכולת מול הצבא הכי טוב במזרח התיכון".
השקפתית
יהיה מי שיטען "אנחנו עדיין בגלות,אסור למרוד באומות".ויהיה מי שיטען "צאו מהסרט,בשביל מה נתן לנו הקדוש ברוך הוא ריבונות בארץ ישראל אחרי השואה?"
והויכוח הזה נמשך ונמשך ולא נגמר.
הלכתית
כאן אפתח באש:האמירה "אסור לעלות לכל השטח בהר הבית"-היא שקר!!! לא חשוב מה גודל הזקן ואורך הפיאות של האומרה.
קיימא לן "הר הבית תק אמה על תק אמה".ואם אנו יודעים את מקום אבן השתייה (ואנחנו יודעים!) אין שום בעיה למדוד לכל צד,ועוד לקחת מרווח ביטחון,ועדיין יישאר מספיק שטח לעלות להר במקומות המותרים.
אז למה הגדולים שותקים?
ולא רק שותקים,אלא לא רוצים בכלל בכלל לדבר על זה.באמת למה?
לעניות דעתי,השיקול העיקרי הוא "תן לי יבנה וחכמיה".לו יצוייר שהרב אלישיב ע"ה היה מתיר לעלות (חלקית,חלקית) להר,הרי תיכף ומיד היו עולים רבבות יהודים טובים,ואז,או אז,כל ה"נשמות הטובות" מן השמאל היו מתנפלים:"אתם מעיזים לסכן אותנו במלחמה כוללת עם כל המוסלמים בעוד אינכם משרתים בצבא???" ומשמעות הדבר היא סיכון טוטאלי של עולם התורה.ואנה אנו באים?
ולכן אין ברירה אלא לשתוק.ופשוט "להדיר" את הנושא מבית המדרש.
עד כאן,הכל מובן ולגיטימי.תסכימו או לא.
מה שבלתי נסבל בעיניי,הוא עירבוב המישורים.הטענה ש"אסור מצד ההלכה לעלות לכל שטח הר הבית"-היא שקר מוחלט!!!
(מוקדש לכל מיני רבינוביצים והלברטלים למיניהם)
(נכתב אחרי ההתנקשות ביהודה גליק)
תוקן על ידי שחור_כתום ב- 23/05/2021 07:26:25
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2021 07:35 |
|
| |
| שחור_כתום כתב: |  |
הלכתית
כאן אפתח באש:האמירה "אסור לעלות לכל השטח בהר הבית"-היא שקר!!! לא חשוב מה גודל הזקן ואורך הפיאות של האומרה.
קיימא לן "הר הבית תק אמה על תק אמה".ואם אנו יודעים את מקום אבן השתייה (ואנחנו יודעים!) אין שום בעיה למדוד לכל צד,ועוד לקחת מרווח ביטחון,ועדיין יישאר מספיק שטח לעלות להר במקומות המותרים.
אז למה הגדולים שותקים?
ולא רק שותקים,אלא לא רוצים בכלל בכלל לדבר על זה.באמת למה?
|
| אתה קצת מתבלבל, הם לא שותקים, הם הכריזו על איסור מוחלט לעלות להר הבית.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2021 09:46 |
|
| |
ספק כריתות.... אם היו אומרים לך שיש על זה מחלוקת , ואם אתה נכנס למקום שאסור להכנס, על המקום היית מת... היית נכנס "אחרי המדידות"? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2021 11:05 |
|
| |
עובדה היא שעד לפני 20-30 שנה היה קונצנזוס כמעט מוחלט נגד עלייה להר, וחוץ מתנועת "נאמני הר הבית" של גרשון סלומון - שנחשבו תמהונים בעיני כל - לא היה מי שניסה לעלות
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2021 11:31 |
|
| |
מצדרביעי
| תם_יושב כתב: |  | כשיהודי עושה עבירה יש לזה משמעות, כשערבי עושה עבירה אין לזה משמעות. מה לעשות כך למדונו רבותינו.
בכיה לדורות
יכלו לבנות את בית המקדש השלישי, כפי הרבה מהפוסקים מכל הדורות שלשיטתם בית המקדש השלישי יבנה בידי אדם עוד לפני ביאת המשיח, השלטון החילוני פשוט לא רצה כאן שלטון דתי יהודי, זה כל הסיפור
השלטון החילוני יש לו את המחשבות שלו, ואיננו דנים על זה. אבל 'כל' גדולי ישראל כולל מהזרם הדת"ל כולל הראי"ה והרצי"ה וכל הרבנים הראשיים לישראל (לבד מגורן ועוד כמה רבנים מדרג ג') סבורים שיש לסגור את הר הבית לכניסת יהודים, ואף אחד (חוץ מכמה ציונים הזויים) לא המליץ לבנות את בית המקדש השלישי, ותאמין לי שגדולי ישראל מצפים לגאולה ולבנין ביהמ"ק הרבה יותר ממך.
|
|
א. שמעתי במו אוזני מהרב נבנצל ש"יכול להיות שזאת הייתה טעות שלא ניצלו את ההזדמנות אחרי מלחמת ששת הימים לבנות את ביהמ"ק", מקוה שהוא לא "ציוני הזוי" בעיניך (עפ"ל).
ב. הערה חשובה לכולם, יש להבדיל בין דיון הלכתי האם מותר לעלות להר הבית, לבין נושא פתיחתו החופשית למוסלמים, שלהבנתי כל בר דעת יסכים שכמו שאמר הרב יחזקאל סרנא, גם אם אנחנו לא עולים- זה עדיין לא אומר שאפשר לתת לערבים לעלות חופשי.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2021 11:34 |
|
| |
הוויכוח ההלכתי קיים, ואינו חדש. מה שחדש זה הקריאה הנחרצת של גפני בדיוק בעת הזו. כך שאו שזה ניסיון קטנוני לנקום בסמוטריץ' (אף שחלק מהבריחה של החרדים לסמוטריץ' ניתן דווקא לזקוף "לזכותו" של גפני), או אתנן לטיבי וחבר מחבליו בכדי שימשיכו לפעול למען השארת גפני בכסא יו"ר ועדת הכספים, או שתי הסיבות יחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2021 11:40 |
|
| |

זעם בקרב גורמים בכירים בסיעת יהדות התורה על יו"ר הרשימה, ח"כ משה גפני, בעקבות מכתבו לראש הממשלה בנימין נתניהו בו קרא למנוע עליית יהודים להר הבית. גורמים בכירים בסיעה אמרו הבוקר (ראשון) בשיחה עם ערוץ 7 כי "העיתוי של דבריו של ח"כ גפני בעניין הר הבית הוא טעות והדברים שאמר אינם במקום". לדברי אותם גורמים "גפני מתחנף למפלגות הערביות וחוץ מלחזק את החמאס והטרור ולגרום ולתת להם לגיטימציה להמשיך את התפרעויות שלהם בירושלים זה לא נותן שום דבר. בוודאי דבריו אינם על כל חברי יהדות התורה".
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2021 15:25 |
|
| |
גפני ביקש אך הר הבית נפתח היום ליהודים
|
|
|
|