מדינת ישראל מתכוונת להחזיר שטחים שבהם מתגוררים פלסטינים ליורשיהם של הבעלים של הקרקע, שהם יהודים. מדינת ישראל מסרבת להחזיר שטחים שעליהם יושבים יהודים [למשל במערב ירושלים] ליורשיהם של של הבעלים של הקרקע, אם יורשים אלה הם פלסטינים. לזאת ייקרא אפליה, שוד וגזל.
אינני יודע אם הדירות שעליהן דובר בחודשים האחרונים בשייח ג'ראח תפוננה, אבל אני מקווה שלא. פינוין בתנאים הנוכחיים יהיה מעשה נבלה.
נשלח ב-24/5/2021 10:47
פינוי הדירות האלה אינו ביד הממשלה בכלל, זו פסיקה של בתי המשפט בכמה ערכאות, וזו תפקידה של ההוצאה לפועל. אין לממשלה שום אמירה בעניין.
לגבי דבריו של "עיבל", אנחנו אדוני הארץ הקב"ה נתן אותה לנו. ובעינינו אין כל תוקף ל"בעלות" נוכרית בארץ ישראל, אז בעז"ה גם זה יקרה והערבים ינושלו מכל הגזילות שלהם וילכו להם לארצות מוצאם.
לצערינו אנחנו עדיין נאלצים לשחק לפי כללי החוק ה"דמוקרטיים" ונאלצים ללכת לבתי המשפט כדי לקבל סעד.
נשלח ב-24/5/2021 10:55
לא מדויק. אם הממשלה רוצה להתערב יש לה שלל דרכים למנוע את הפינוי. למשל ע"י הפקעה לפי החוק הקיים.
נשלח ב-24/5/2021 10:58
a_smithee
asher177 כתב:
אנחנו אדוני הארץ הקב"ה נתן אותה לנו. ובעינינו אין כל תוקף ל"בעלות" נוכרית בארץ ישראל, אז בעז"ה גם זה יקרה והערבים ינושלו מכל הגזילות שלהם וילכו להם לארצות מוצאם.
לצערינו אנחנו עדיין נאלצים לשחק לפי כללי החוק ה"דמוקרטיים" ונאלצים ללכת לבתי המשפט כדי לקבל סעד.
האם דבריך מבוססים על ההלכה או על אידאולוגיה אחרת? לפי ההלכה גוי לא יכול להיות בעלים בארץ?
נשלח ב-24/5/2021 11:33
עיבל כתב:
מדינת ישראל מתכוונת להחזיר שטחים שבהם מתגוררים פלסטינים ליורשיהם של הבעלים של הקרקע, שהם יהודים. מדינת ישראל מסרבת להחזיר שטחים שעליהם יושבים יהודים [למשל במערב ירושלים] ליורשיהם של של הבעלים של הקרקע, אם יורשים אלה הם פלסטינים. לזאת ייקרא אפליה, שוד וגזל.
אינני יודע אם הדירות שעליהן דובר בחודשים האחרונים בשייח ג'ראח תפוננה, אבל אני מקווה שלא. פינוין בתנאים הנוכחיים יהיה מעשה נבלה.
להחזיר בית ליורשיו החוקיים היהודים זה מעשה נבלה??? תתבייש לך ! ! !
אני מבין שאכפת לך מאותם ערבים שרוצים לרצוח אותי ואותך גם יחד,
לי לא אכפת הם בכלל.
נשלח ב-24/5/2021 11:54
asher177
A_Smithee כתב:
אנחנו אדוני הארץ הקב"ה נתן אותה לנו. ובעינינו אין כל תוקף ל"בעלות" נוכרית בארץ ישראל, אז בעז"ה גם זה יקרה והערבים ינושלו מכל הגזילות שלהם וילכו להם לארצות מוצאם.
האם דבריך מבוססים על ההלכה או על אידאולוגיה אחרת? לפי ההלכה גוי לא יכול להיות בעלים בארץ?