|
|
| נשלח ב-24/5/2021 22:48 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2021 22:52 |
|
| |
אני בעד ועדת חקירה ממלכתית שקופה עם דלתות פתוחות בכל שלביה. ונגד טיוח של כשלים, רשלנות, קלות דעת, ושחיתות. אם היו היום ערי מקלט ספק אם היו קולטים את האחראים. אם היה היום דין עגלה ערופה, ודאי לא היו יכולים האחראים לרחוץ בנקיון כפיהם, ולומר ידינו לא שפכה את הדם הזה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2021 23:10 |
|
| |
מושגים אתה נשמע לי תלמיד חכם עצום! הלכות עונה הלכות ערי מקלט הלכות עגלה ערופה ועוד היד נטויה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2021 23:16 |
|
| |
תמניא הציניות לא במקום. איני תלמיד חכם ואפילו לא זרת של תלמיד חכם. זו דרכי להביע את צערי וזעמי על המחדל הגדול הנורא ביותר אי פעם שהתרחש דווקא בקהילה בה ערך קדושת החיים אמור להיות הערך הנעלה ביותר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2021 23:39 |
|
| |
באמת שקשה להביע דעה בהחלטיות איזו ועדה צריכה לקום, יש צדדים לכאן ולכאן, ומי שחושב שועדת חקירה ממלכתית בראשות שופט תגיע לחקר האמת ותפרסם מסקנות הגונות, חי בסרט (במקרה הטוב). מצד שני אין כל מקום לטיוח, לא מבחינת אלו שנושאים באחריות לאסון, ובוודאי לא מבחינת ההמלצות לעתיד, המקום צריך להיראות ולהתנהל אחרת, ולגבי כל המופעים והמזללות, אני לא בטוח שיש מקום לזה במירון, ועצם ביטול טרנד ההופעות יכול להוריד בצורה משמעותית את העומס בל"ג בעומר.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2021 01:03 |
|
| |
באיטליה נהרגו אתמול 14 אנשים, נפתחה ועדת חקירה, התובעת הראשית כבר מצהירה שיהיו כתבי אישום, שר התשתיות לא מתחבא. בישראל נהרגו לפני כחודש 45 אזרחים וחברי כנסת חרדים וראש הממשלה פועלים בכל כוחם למנוע הקמת ועדת חקירה ממלכתית. אם זה לא היה ממש עצוב היינו צוחקים
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2021 01:27 |
|
| |
בבחירות החמישיות שיתקיימו בקרוב ממש תקבל מפלגת אגו"י 2 מנדטים והם יבינו שהציבור מאס בהם עד תום.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2021 01:32 |
|
| |
| אדמה10 כתב: |  | | באיטליה נהרגו אתמול 14 אנשים, נפתחה ועדת חקירה, התובעת הראשית כבר מצהירה שיהיו כתבי אישום, שר התשתיות לא מתחבא. בישראל נהרגו לפני כחודש 45 אזרחים וחברי כנסת חרדים וראש הממשלה פועלים בכל כוחם למנוע הקמת ועדת חקירה ממלכתית. אם זה לא היה ממש עצוב היינו צוחקים
|
|
איפה מופיע שהוקמה ועדת חקירה ממלכתית באיטליה?
המצייץ הנ"ל (יא יא פינק) נמנה על חוגי השמאל ומפלגת העבודה, והציוץ שלו בהתאם.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2021 03:23 |
|
| |
אין זכר לכך שהוקמה ועדת חקירה באיטליה. התובעת הודיעה שתבדוק אישומים פלילים.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2021 03:39 |
|
| |
התקשורת שם מדווחת על חקירה של... פרקליטות המדינה...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2021 06:03 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  | לתחושתי רוב המשפחות אינם שותפות לפורום הזה, אולי רוב רובן,
נראה לי שמי שמדבר בשם הפורום מייצג בעיקר את עצמו ואולי עוד משפחה או שניים,
כך לא נראית התארגנות של כל המשפחות, וכך גם הם לא נשמעות.
אני לא יסתיר וכתבתי פה לא אחת , שוועדת חקירה ממלכתית תגרום רק נזק לציבור החרדי,
זו גם הדעה של כל העסקנים של הציבור החרדי, של כווווולם,
כווולם בדעה שצריך וועדה שתחקור ובעיקר תגרום שהאתר הקדוש יפותח בצורה כזאת,
שגם אם יהיו שם מעל לחצי מיליון איש בבת אחת, האתר יהיה בטוח לחלוטין.
(אם האתר יהיה מפותח כמו שצריך, יהיו שם מעל לחצי מיליון איש בבת אחת)
וועדה בראשות שופט, תפתור בעיות כמו שבג"ץ פתר את בעיית מערת המכפלה,
אחרי שרצח שם הרופא ד"ר ברוך גולדשטיין ז"ל 29 ערבים,
פסק בג"ץ גם לי גם לך לא יהיה גזורו את המערה לשני חלקים, חצי ליהודים וחצי לערבים.
שזה לא לפתור את הבעיה , אלא לדחות אותה למועד בלתי ידוע.
ולגרום סבל קבוע לאלפי איש מידי יום.
(למערת המכפלה מגיעים מעל למיליון יהודים וכ600,000 ערבים בשנה)
|
|
ועדת חקירה אמורה רק להצביע מי אשם על המחדל העצום שהיה במירון אין לזה כל קשר לגבי המסקנות לעתיד, שיכולות להיות אחת מהשנים: 1. צמצום חזק של העולים למירון לכדי כמה אלפים בלבד, באופציה זו יבחרו כל צרי העין שתמיד לא אהבו את העליה ההמונית שמשום מה דקרה להם בעינים 2. השקעה של המדינה במקום בצורה יסודית שתאפשר הגעת המונים, וזה אומר סלילת כבישים של 3 נתיבים, בניית איצטדיון ענק שיוכל להכיל עשרות אלפים, בניית חניוני ענק אלו רק מסקנות, אבל קודם כל צריכים האשמים לתת את הדין על מה שהיה
וברצוני להדגיש לפחות משהו אחד, אנחנו המון העם, החרדים, (ואולי גם חילונים) לא ידענו שדחיקת המונים יכולה להיות מסוכנת, לא ידענו שסתם מעבר המוני בשביל ובעיקר במדרגות יכולה להביא לעשרות או מאות הרוגים, אבל מארגני ומפיקי אירועים גדולים, וכולל גם המשטרה, ידעו היטב את הסכנה, אירועי מחיצה רבים בהם נמחצו למוות מאות ואלפי אנשים בבת אחת קרו כבר כמה וכמה פעמים ברחבי העולם, אבל המדינה העלימה עין, ובמקום להביא מפיק אירועים שיקח אחריות מידי שנה על מירון, החריגו את מירון בתור "אירוע דת" הפטור מכל אישור כלשהו, הפקרה מוחלטת שהביאה לאסון הגדול.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2021 07:05 |
|
| |
מי צריך "איצטדיון ענק" לכל הרוחות? קשישים כמוני עוד זוכרים בשנות השמונים את המאבק החרדי ב-"אי-צטדיון" בירושלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2021 10:26 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | חכו חכו למכתב הבהרה של כמה מהמשפחות שהם אינם מזדהים עם המכתב וזה נכתב שלא מדעתם. אין לי ספק שבוא יבוא נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
חכינו וחכינו ולא יצא שום מכתב הבהרה של משפחות המתנערות ממכתב הפורום. אתה יודע למה? כי כל המשפחות השכולות רוצות חקירה אמתית ולא ועדת טיוח התלויה בפוליטיקאים.
לא צריך להתייחס לאיזה פצוע דקה וכרות שפכה שמתיימר לקבוע שכולם מתנגדים לועדת חקירה ממלכתית.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2021 11:21 |
|
| |
ירו_שלמי
| נוירולוג כתב: |  | באמת שקשה להביע דעה בהחלטיות איזו ועדה צריכה לקום, יש צדדים לכאן ולכאן, ומי שחושב שועדת חקירה ממלכתית בראשות שופט תגיע לחקר האמת ותפרסם מסקנות הגונות, חי בסרט (במקרה הטוב). מצד שני אין כל מקום לטיוח, לא מבחינת אלו שנושאים באחריות לאסון, ובוודאי לא מבחינת ההמלצות לעתיד, המקום צריך להיראות ולהתנהל אחרת, ולגבי כל המופעים והמזללות, אני לא בטוח שיש מקום לזה במירון, ועצם ביטול טרנד ההופעות יכול להוריד בצורה משמעותית את העומס בל"ג בעומר. |
|
אמרו שלפיד הוא האחרון שבאמת מעניין אותו לתקן, ולכן אסור לסמוך עליו כשהוא דורש ועדת חקירה. ואני אומר אדרבא, כשמדובר בועדה שבאה לחקור ו'להציק' למי שאחראי על האירוע במירון, שזה יותר בצד החרדי מאשר בצד של לפיד, שם אני סומך יותר על לפיד מאשר על החתול שישמור על החלב.
אני לא בטוח שהיא תגיע לחקר האמת, אבל אם אנחנו רוצים שהחקירה הזו תזעזע משהו, המטרה שלנו אמורה להיות הפוכה מאשר הנציגים החרדים. רק שירגישו שהפעם זה לא בשליטתם, ושהם בעצם אמורים להיות אחראיים וזהירים בהחלטות כאלו, ולא רק פופוליסטים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2021 23:29 |
|
| |
| גרשום כתב: |  |
| תמניא_אפי כתב: |  | חכו חכו למכתב הבהרה של כמה מהמשפחות שהם אינם מזדהים עם המכתב וזה נכתב שלא מדעתם. אין לי ספק שבוא יבוא נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
חכינו וחכינו ולא יצא שום מכתב הבהרה של משפחות המתנערות ממכתב הפורום. אתה יודע למה? כי כל המשפחות השכולות רוצות חקירה אמתית ולא ועדת טיוח התלויה בפוליטיקאים.
לא צריך להתייחס לאיזה פצוע דקה וכרות שפכה שמתיימר לקבוע שכולם מתנגדים לועדת חקירה ממלכתית.
|
|
הערב מבהיר גיסו של ההרוג ר' אליעזר גולדברג ז"ל, ר' צבי וובר לאבי מימרן ברדיו 'קול חי' כי אין אחד שמייצג את המשפחות, ולדבריו ישנם חילוקי דעות פנימיים. את חלק זה בכלל לא מעניין, כי זה לא יחזיר את יקיריהם. הוא הדגיש כי ברור שצריך ועדה - אבל לא משנה איזו. בדבריו אמר וובר: "אין דעה אחידה בין כל המשפחות. זכותו של כל אחד לחשוב אחרת, אבל זה שמדבר בתקשורת וגם שלח מכתב לראש הממשלה, לצערי צריך להגיד, הוא חתם בשם כל המשפחות, זה לא נכון, זה לא מדויק". וובר הוסיף ואמר: "הוא מייצג חלק מהמשפחות זה יכול להיות אבל לא את כל המשפחות. ואנחנו באופן אישי, וגם עכשיו בדיוק עכשיו אני חוזר מפגישה עם חלק מהמשפחות, זה פורום קטן שהקימו ונפגשנו עם איזה עורך דין בקשר לכל הנושא הזה, חלק מהם פשוט לא מתעניינים זה לא קשור אלינו". "זה לא אמור להיות קשור למשפחות עצמן כי מבחינתנו: א' זה לא הולך להחזיר לנו את הקרובים שלנו. ב' זה ממש לא קשור לעצם הדיון האם יהיה ממלכתי או ציבורי. ברור שכולם מבינים שצריך להיות כאן איזושהי וועדה איזה מישהו שיחקור, מי ואיך זה לא כך כך משנה לנו", חידד הגיס. עוד חשף כי: "יש התקוממות מאד על הנושא הזה, שאנשים משתמשים בשם המשפחות כשהן עצמן לא מעוניינים להשתתף בנושא הזה, שבאמת לא קשור אלינו. אנחנו לא קשורים לזה. כולנו, אין אחד שמתנגד לעצם החקירה שחייבים לחקור פה וגם לחקור על העתיד מה יקרה שנה הבאה ובשנים הבאות, אבל בעצם הדבר לא קשור אלינו בכלל למשפחות, אנחנו בטח לא רוצים להתערב". "ברור וגם מובן שאנחנו לא רוצים להתערב בנושא הפוליטי, גפני או וועדת הכספים כל הדברים האלו שאנחנו ממש ממש לא קשורים לעניין", סיכם וובר. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
|