בית פורומים בחדרי חרדים

חרדי ??? אל יפול לבך

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/5/2021 15:43 לינק ישיר 
חרדי ??? אל יפול לבך

אותו הקב"ה שהיה עד היום ימשיך להיות הלאה, ואף יותר,

ככל שנסמוך עליו יותר, נקבל יותר,

המצב הכלכלי אצל החרדים היה קשה כל השנים שביבי היה בשלטון. ודווקא הוא זה שנשך בנו הכי הרבה,

גם בשנים האחרונות שכביכול החרדים היו בממשלה, עדיין כבר שלוש שנים שאברך מקבל 350 שקל, כי כי כי אין תקציב, כי כי, תמיד היו לו סיבות למה החרדי ייעשק,

ולמה תיאטרון הבימה היחיד מקבל כל שנה 80 מיליון. ליבי רגוע, או כי אני אגואיסט או כי בטוחני בהשקפתי

מי שזן את החרדים זה נטו נטו הקב"ה עם אלפי ומיליוני שלוחיו, אם זה העבודה שכל חרדי עובד בה, או אשתו עובדת בה, ופעם זה אמריקא, ופעם זה אירופה, פעם זה המדינה הציונית, אבל כולם כולם שלוחיו שלך מקום.

תראו מה זה, החרדים משלמים על דירה מיליון שקל במינימום, ורצים אחרי ביבי, לא מבטיח שהמחיר יירד אחריו, אבל על ידו מה הוא נותן לחרדים רבש"ע, פשוט לא מובן לי.

והתשובה אחת : הרבנים אמרו ללכת איתו, ואם הוא היה מקים ממשלה דעתי הייתה ללכת רק איתו.

אבל אחרי שהוא לא מצליח להקים ממשלה, מודה להשם שהאיש בעל אלף הפרצופים ואלף התירוצים, ואלף הגמגומים, ואלף הנכלוליות, ואלף הצביעויות, ואלף הפנים, הולך לדרכו.

אההה רגע ושכחתי משהו קטן, תודה להשם שנתן לו מתנה לפני שהוא הולך בדמות זה שהציל את העם מהקורונה, לפחות שיקבל את שכרו בויקיפדיה.

תוקן על ידי הכובס1 ב- 31/05/2021 15:57:38

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2021 16:30 לינק ישיר 

מצטרף. אכן, ביבי - לא מפיו אנו חיים.

רק עובדה אחת מעניינת, בעיני, הקיצוצים הגדולים שערך נתניהו כשר אוצר בממשלת שרון ושפגעו קשות במגזר החרדי ובמשפחות ברוכות ילדים רבות, נכנסו לתוקף ב01-06-03.
לפני ח"י שנים בדיוק.

שכוייח

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2021 16:30 לינק ישיר 

הכובס1 כתב:

גם בשנים האחרונות שכביכול החרדים היו בממשלה, עדיין כבר שלוש שנים שאברך מקבל 350 שקל, כי כי כי אין תקציב, כי כי, תמיד היו לו סיבות למה החרדי ייעשק,

לא נכון.
הממוצע ב3 השנים האחרונות מעל 750 ש"ח. 
וגם בשנה האחרונה למרות שלא היה תקציב, היה את התוספת לתקציב ההמשכי שדרכו העבירו את הכסף.
(אכן יש שחיקה עם השנים בגלל שהתקציב ניתן גלובלית ואז מחלקים אותו בין האברכים, אז עם הגידול הטבעי במספר האברכים, יש שחיקה בגובה הקצבה לאברך)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2021 16:38 לינק ישיר 
זה מה שהראש כולל אומר לילדיי כבר כמה שנים

יתכן שזה 400 ולא 350, ועדיין לעג לרש,

לו ידעתי שאברכים מסוגלים לעשות עבודה פשוטה ולהרויח בה 700 שקל (אפילו בעבודות נקיון שמרויחים בהם כ60 שקל לשעה, די להם לעבוד 10 שעות בחודש בשעות לא שגרתיות ולחזור לכולל, זה מה שהייתי אומר לבניי לעשות, ובלבד שלא יאמרו שהם מחיים וזנים אותם)

הבעיה שקשה להתחיל להרויח כסף קל ולהשאר בכולל, העניין של אברך זה במובן מסויים טוטאליות, אבל כנראה שזה גם יקרה.

והכי חשוב להיות רגועים, לא להבהל. כל מה שקורה זה לטובת עם ישראל.

חריף_ומקשה כתב:

לא נכון.
וגם בשנה האחרונה למרות שלא היה תקציב, היה את התוספת לתקציב ההמשכי שדרכו העבירו את הכסף.
(אכן יש שחיקה עם השנים בגלל שהתקציב ניתן גלובלית ואז מחלקים אותו בין האברכים, אז עם הגידול הטבעי במספר האברכים, יש שחיקה בגובה הקצבה לאברך)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2021 16:43 לינק ישיר 

הכובס1 כתב:
זה מה שהראש כולל אומר לילדיי כבר כמה שנים

מציע לבדוק את החשבונות שם. מריח לא טוב..
תעשה חיפוש קצר בגוגל וראה שהמדינה מעבירה 750-800 ש"ח.
בשנה האחרונה היה קצת פחות.
יש פירוט כאן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2021 17:28 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

לא נכון.

טועה ומטעה

לא נמצא כל קשר בין גובה הסכום המחולק לכוללים לכל אברך, לבין הגידול הטבעי
במשך השנים היו עליות ומורדות, כשלפני כמה שנים זה עמד על 900 ומעלה, וכשלפיד ובנט כרתו ברית זה ירד ל550 אחרי זה זה שוב עלה וירד ככה, למרות שהגידול במספר האברכים בעקומת עליה ישרה

בחודשים האחרונים הסכום עומד קבוע על 600 ש"ח,
כרגיל אתה הופך את זה ל"750 בממוצע בשנים האחרונות, למרות ש750 היה הסכום המרבי בשנים האחרונות
אבל כבר נמאס להעיר לך את על כל העיגולים והחישובים המטעים שלך, זה כבר הולך אצלך על אוטומטי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2021 20:49 לינק ישיר 

אלו שמאמינים שהחרדים יכולים במצב הנוכחי להיות תלויים כלכלית בעצמם ללא מענקי המדינה, יכולים לא לדאוג.
הרוב הדומם והזועק, מודע לכך שאחרי כל חישובי הסרק, אין שום מודל לקיום כלכלי לאורח החיים החרדי כיום, ללא תמיכה מהמדינה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2021 21:35 לינק ישיר 

יש כאלה שמסתכלים על זה אפעס כמו שהקבוצה שלך בכדורגל להבדיל הפסידה .
תכלס זה לא באמת משנה לך משהו בחיים.הם נשארים בדיוק אותו דבר כמו אתמול. אם אתה רוצה לקחת ללב אז באמת אפשר להיות עצובים מזה .

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2021 00:39 לינק ישיר 

עדייןבגלות כתב:
אלו שמאמינים שהחרדים יכולים במצב הנוכחי להיות תלויים כלכלית בעצמם ללא מענקי המדינה, יכולים לא לדאוג.
הרוב הדומם והזועק, מודע לכך שאחרי כל חישובי הסרק, אין שום מודל לקיום כלכלי לאורח החיים החרדי כיום, ללא תמיכה מהמדינה.

אני מסתכל על משפחה חרדית ממוצעת, ושואל את עצמי איפה היא פוגשת את המדינה? אלו מענקים ואיזה תמיכה.

אז ככה, משפחה חרדית ממוצעת האב אינו בכולל, שהרי רק כעשירית מהאברכים במדינה הם אברכי כוללים, כך שתמיכת הכוללים אינה נספרת בכלל
יש לחלק מהמשפחות הנחת ארנונה, כ400 ש"ח בממוצע
יש קצבאות ילדים, למשפחה ממוצעת בת 4-5 ילדים (שהרי יש משפחות בהם יש רק הורים+2) 750 ש"ח, נקזז מזה את דמי ביטוח הלאומי שזוג ההורים משלם, חזרנו ל400 ש"ח (במקרים בהם להורים אין ילדים, או אפילו יש להם 2 ילדים, יוצא שביטוח לאומי רק חולב אותם..)
הלאה, גני ילדים, במקרה ויש אכן ילד בגן חובה+ 400 ש"ח
ילדים בתלמודי תורה - 350 ש"ח
תלמידי ישיבה במידה ויש אכן בחור ישיבה בבית - 350 ש"ח
שלושת סעיפים אלו של חינוך חובה, משולמים לחרדים רק חצי, (בעוד תלמיד חילוני מקבל מלא) ההורים נאלצים לשלם את החצי השני, ובמידה ומדובר בתלמיד ישיבה, ההורים מוסיפים עוד 700-1000 ש"ח מכיסם לישיבה
הבטחת הכנסה אינה רלוונטית למשפחה ממוצעת, שכן פחות מ5% באוכלוסיה מקבלים אותה

מה יש לנו כאן?
משפחה חרדית ממוצעת של הורים +5 ילדים, בה זוג ההורים מכניס ומוציא 10-15 אלף לחודש (כשהם תורמים למדינה מע"מ על הוצאות אלו 2500 ש"ח) מקבלים מהמדינה כ2500 ש"ח.
לא נראה לי שמשפחה שמוציאה 15000 ש"ח לחודש "אין לה קיום" אם יחסרו 2500 ש"ח
ועוד לא דיברנו על כך שהמדינה חולבת מהם 2500 ש"ח ומחזירה להם אותם בחזרה, ועוד לא דיברנו על יתר המיסים כמו מס הכנסה, כשמדובר במשפחה ברוכת ילדים בה ההורים יוצאים לעבודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2021 00:54 לינק ישיר 
הלכת קצת רחוק

אף אחד לא מתפלל שהמדינה תשרף, ברור שתמיד אצטרך את הכבישים של המדינה, ואת המטוסים ונתיבי האויר של המדינה כשנצא לשונרר בחו"ל, וגם אוטובסים ותחבורה ציבורית נצטרך, ונאמר על כך תודה, השאלה הנשאלת, האם אני כחרדי שיש לו 9 ילדים צריך לשתוק שדירה עולה מינימום מיליון, האם ביטוח לאומי ל9 ילדים צודק 1000 שקל, הרי הדיון עדיין איננו אם צריך להגביל ילודה היל"ת, אין שום סיבה שהמדינה לא תתמוך כמו שכל מדינה תומכת באוכלוסיות החלשות, ואין לזה קשר לדת. הנקודה היא האם חרדי צריך לפחד מהמצב, לענד יותר גרוע לא יהיה, אלא להפך הסיכויים שיהיה יותר טוב, גדולים יותר, אמן

עדייןבגלות כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2021 06:57 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

...

ראשית, למשפחה חרדית ממוצעת יש למעלה מ-7 ילדים.

כל אחד מהילדים מכוסה בביטוח בריאות, שעלותו למדינה היא למעלה מ-3000 ש''ח לנפש בממוצע. זה נשמע המון וזה אכן המון, מערכת הבריאות בישראל מצוינת וזו עלותה.

כל אחד מהילדים מתוקצב בחינוך באופן הבא, בנות מתוקצבות ב-100%, בנים מתוקצבים ב-55%.

משפחה חרדית ממוצעת, כמעט ולא משלמת מיסים מעבר למע"מ. זרקת מספר של 15k, נניח וזה נכון מדובר במיסים של 3000 ש''ח בחודש.

אני עוד לא התחלתי לחשב את תקציב הכוללים, את החזר המעונות (2000 ש''ח לילד), את ההנחות בארנונה, את הסיוע בשכר דירה, את תקציבי התרבות החרדיים (יש דבר כזה - הרבה מאנ"ש מתפרנסים מכך).

אני בכלל מדבר על תקציב ישיר לאזרחים, חלק ענקי מתקציב המדינה הוא לביטחון ולתשתיות, ממנו נהנים החרדים כמעט באופן שווה.

לאור הנתונים הנ''ל, האם יש קיום כלכלי לחברה החרדית ללא תמיכת המדינה?

נתון ההשוואה המובהק הוא לחרדים מעבר לים, ספציפית בארה"ב. שם אין תמיכה במערכת החינוך ומערכת הבריאות פרטית. שני הסעיפים הנ''ל עולים אלפי דולרים למשפחה בחודש. גם שם עשה מישהו חישוב בעבר (באחד הפורומים הסגורים כאן) שעם הכנסה ממוצעת שם אין שום סיכוי לקיום כלכלי ללא 'סחיבה' של כל מיני תמיכות מהמדינה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2021 07:02 לינק ישיר 

הכובס1 כתב:

אף אחד לא מתפלל שהמדינה תשרף, ברור שתמיד אצטרך את הכבישים של המדינה, ואת המטוסים ונתיבי האויר של המדינה כשנצא לשונרר בחו"ל, וגם אוטובסים ותחבורה ציבורית נצטרך, ונאמר על כך תודה, השאלה הנשאלת, האם אני כחרדי שיש לו 9 ילדים צריך לשתוק שדירה עולה מינימום מיליון, האם ביטוח לאומי ל9 ילדים צודק 1000 שקל, הרי הדיון עדיין איננו אם צריך להגביל ילודה היל"ת, אין שום סיבה שהמדינה לא תתמוך כמו שכל מדינה תומכת באוכלוסיות החלשות, ואין לזה קשר לדת.הנקודה היא האם חרדי צריך לפחד מהמצב, לענד יותר גרוע לא יהיה, אלא להפך הסיכויים שיהיה יותר טוב, גדולים יותר, אמן.

מה זה אומר 'לשתוק כשדירה עולה מיליון ש''ח'
האם יש מדינה מערבית אחרת, בה מחירי הדיור לאנ"ש זולים יותר?

ביטוח פרטי שיתן את הכיסוי שנותן הביטוח הלאומי, יעלה הרבה הרבה יותר מ-1000 ש''ח ל-9 ילדים. משפחה ממוצעת ממעמד הביניים משלמת כ-5000 ש"ח ל-5 ילדים. זה לא 'ביטוח' זה מס לעשירים.

האם המצב יהיה יותר טוב? בעזרת השם. כפי שאמר לנין 'ככל שיהיה יותר רע, יהיה טוב יותר'.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2021 07:32 לינק ישיר 

אנחנו אזרחים אנחנו לא אנש, ושוב אלא אם כן וכך לכאורה יהיה, יתחילו לצעוק שחייבים להגביל טת הילודה ודוק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2021 07:40 לינק ישיר 

הכובס1 כתב:

אנחנו אזרחים אנחנו לא אנש, ושוב אלא אם כן וכך לכאורה יהיה, יתחילו לצעוק שחייבים להגביל טת הילודה ודוק

חלילה להגביל את הילודה.
אבל להבין שגידול ילדים עולה כסף, ושמי שצריך לממן את זה אלו שלושת השותפים בילד ולא 'המדינה'.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2021 09:49 לינק ישיר 

לא מבין ככ את דעתך, בכל המדינות הדמוקרטיות עוזרים לאזרחים שמתקשים, כולל כאן במדינה, תמיכה קבועה לחד הוריות תמיכה לטיפולים מיניים, תמיכה לעולים חדשים, פנסיה לעולים שלא עבדו כאן מעולם, אבל כשזה מגיע לעזרה לחרדים זה הופך לעזרה לאנש, אז שתדע שבאנש הזה שאנחנו מדברים עליהם יש את כל הסוגים, והם אזרחים לפחות כמו הבדואים שמקבלים שטחים בחינם בדרום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2021 10:24 לינק ישיר 

קרוב למחצית מהגברים החרדים בגילאי התעסוקה (25-64) אינם מועסקים! (למ"ס)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > חרדי ??? אל יפול לבך
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext