| נשלח ב-3/6/2021 12:50 |
|
| |
בנש"ק שרוצה חתונות ענק
בעיתון המבשר מתפרסם הבוקר מאמר דעה שחתום עליו י. טוורסקי (נראה לי שם בדוי שמסתתר מאחורי שם המשפחה המיוחסת, לא מתאים לטוורסקי'ם לדרוש בלגן ורוח, אלא אם מוצאו דרך אמו מגזע אחר) ובו הוא מברך על כך שבעקבות האסונות שאירעו עוברים החתונות לאיצטדיונים למיניהם מה שלא היה מקובל עד היום, וזה גורם אי נחת מסויימת לחסידים לחגוג במקום המיועד לכדור וספורט, - אדרבה - טוען הלה, כך יוכלו לעשות חתונות ביתר הרחבה, עם סידרי בטיחות נאותים לקהל גדול, ובלי בושה הוא עוד מוסיף שרצוי שהרשויות יממנו את החתונות האלו כמופעי תרבות וספורט למיניהם, וכי למה ניגרע,
ואני עומד ותמה עד להיכן הגיעה השחיתות הבנ"שקית, אמת, שראוי להסדיר נהלי בטיחות קפדניים, אבל לעודד את הגדלת והעצמת הארועים הללו שגורמים לביטול תורה וביטול זמן ק"ש ועוד אי אלו מרעין בישין, מי צריך את זה לכל הרוחות,
בדור שלאחר השואה לא היו ילדים לאדמו"רים הגדולים, מבעלז, סאטמאר, גור, לובאוויטש, וממילא לא היו שמחות, רק לאמרי חיים מויז'ניץ היו נכדים, וכל חתונה היתה ארוע מרגש ועוצמתי, ומשם זה זלג לשאר החצירות, אבל כהיום שיש לך עשרות ומאות נכדים בכל חצר, צריך לשים פרופורציות לכל העסק הזה שגם עולה הון תועפות על חשבון הציבור, אני מתפלא על גור שנועלים את מוסדות התורה שלהם בכל הארץ ביום של חתונה של נכד החל מאחת בצהריים ועד למחרת ! אצל הפני מנחם לא היה כזה דבר, את נשואי נכדיו הוא היה עורך בישיבת חידושי הרי"ם בת"א, הבחורים לא הגיעו רק האברכים ובעה"ב בבגדי חול, לחופה בלבד , והלכו הביתה, הגיע הזמן לעשות לזה סוף,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2021 13:41 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | | אצל הפני מנחם לא היה כזה דבר, את נשואי נכדיו הוא היה עורך בישיבת חידושי הרי"ם בת"א, הבחורים לא הגיעו רק האברכים ובעה"ב בבגדי חול, לחופה בלבד , והלכו הביתה, הגיע הזמן לעשות לזה סוף, |
|
לא הכרתי את זה. אבל זה מתאים לאופי אבוה דר' שאול.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2021 13:54 |
|
| |
זוכר את החתונות של הנכדים של הלב שמחה ברחוב רלב"ח וכמעט לא נתנו להיכנס לאף אחד. אבל בזמנינו אנו שהרבי מגור מככב על עמוד השער של שבועוני התמונות בו בשעה שלפני לא מעט שנים הרבי בעצמו מחה במודעה בהמודיע על שמפרסמים תמונות שלו, אז כנראה השתנו הזמנים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2021 13:59 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2021 14:09 |
|
| |
אני פעם ליוותי אישיות ציבורית לחתונה אצל נכד הפני מנחם בישיבת חידושי הרי"ם, ואכן כל המשתתפים למעט בני המשפחה הלכו עם בגדי יום חול.
וכן נאמר לאותה אישיות כי מומלץ להגיע אחרי החופה, כי אחרי שהקהל מסיים לעבור, הרי הסעודה היא בחוג המשפחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2021 14:13 |
|
| |
נראה לי אם אינני טועה שהפנ"מ חיתן את כל ילדיו לפני שנהיה אדמו"ר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2021 14:27 |
|
| |
| ברכת_החמה כתב: |  |
פעם הבינו פחות בייחסי ציבור. מאז השתבח הדור ...
|
|
מזכיר לי את הבדיחה שחוש השמיעה משתבח עם הגיל וההוכחה שלצעירים לא כל כך מפריע הרעש של המוזיקה בחתונות ולמבוגרים זה מפריע, אז כנראה שהשמיעה שלהם יותר טובה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2021 14:48 |
|
| |
בכלל שואלים את החסידים אם הם מעוניינים להשתתף ? , או שהשתתפות היא חובה איש בל ייעדר ?
לא כל אחד בנוי לכך ש"יריצו" אותו כל שני וחמישי לאירוע !!!
זה נראה יותר עול מאשר חוויה , לי בכל אופן ...ואני דיי בטוחה שיש עוד אנשים עם דינמיקה כזאת .
בכלל בכל פעם שיוצא לי לצפות בסרטונים של "ריקוד מצווה" עם הכלה , אני תוהה לעצמי ושואלת מי יודע מה היא מרגישה באותו רגע ? לי נראה שבטח מרגיש לה שעדיף שהאדמה תפער את פיה ותבלע אותה . נראה מביך מידי .
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2021 15:16 |
|
| |
| ליאתליאת כתב: |  | | בכלל שואלים את החסידים אם הם מעוניינים להשתתף ? , או שהשתתפות היא חובה איש בל ייעדר ?
זה נראה יותר עול מאשר חוויה , לי בכל אופן ...ואני דיי בטוחה שיש עוד אנשים עם דינמיקה כזאת .
בכלל בכל פעם שיוצא לי לצפות בסרטונים של "ריקוד מצווה" עם הכלה , אני תוהה לעצמי ושואלת מי יודע מה היא מרגישה באותו רגע ? לי נראה שבטח מרגיש לה שעדיף שהאדמה תפער את פיה ותבלע אותה . נראה מביך מידי . |
|
אין המוח החסידי עובד כמו המוח הליטאי כלה היתה מוכנה לשלם הכל כדי להיות כלתו של בן/נכד האדמור אז אל דאגה לשלומה או לרצונה של הכלה..
ועבור החסידים לא רק שלא מדובר בעול, מדובר במאורע מרגש במיוחד, העובדה היא שהם מגיעים מחוץ לעיר ומחו"ל גם לכל יתר האירועים הקשורים לנישואים, כמו שבת שבע ברכות, או שבע ברכות המרכזי.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2021 15:19 |
|
| |
a_smithee
| איש_חשוב כתב: |  | בכלל שואלים את החסידים אם הם מעוניינים להשתתף ? , או שהשתתפות היא חובה איש בל ייעדר ?
בכלל בכל פעם שיוצא לי לצפות בסרטונים של "ריקוד מצווה" עם הכלה , אני תוהה לעצמי ושואלת מי יודע מה היא מרגישה באותו רגע ? לי נראה שבטח מרגיש לה שעדיף שהאדמה תפער את פיה ותבלע אותה . נראה מביך מידי .
אין המוח החסידי עובד כמו המוח הליטאי כלה היתה מוכנה לשלם הכל כדי להיות כלתו של בן/נכד האדמור אז אל דאגה לשלומה או לרצונה של הכלה..
ועבור החסידים לא רק שלא מדובר בעול, מדובר במאורע מרגש במיוחד, העובדה היא שהם מגיעים מחוץ לעיר ומחו"ל גם לכל יתר האירועים הקשורים לנישואים, כמו שבת שבע ברכות, או שבע ברכות המרכזי. |
|
אצל חלק מהחסידים לא כל כך שואלים את בני הזוג מה הם רוצים..... גם אם "זה מגיע לה", זה עדיין יכול להיות מביך, אז למה?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2021 15:20 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | בעיתון המבשר מתפרסם הבוקר מאמר דעה שחתום עליו י. טוורסקי (נראה לי שם בדוי שמסתתר מאחורי שם המשפחה המיוחסת, לא מתאים לטוורסקי'ם לדרוש בלגן ורוח, אלא אם מוצאו דרך אמו מגזע אחר) ובו הוא מברך על כך שבעקבות האסונות שאירעו עוברים החתונות לאיצטדיונים למיניהם מה שלא היה מקובל עד היום, וזה גורם אי נחת מסויימת לחסידים לחגוג במקום המיועד לכדור וספורט, - אדרבה - טוען הלה, כך יוכלו לעשות חתונות ביתר הרחבה, עם סידרי בטיחות נאותים לקהל גדול, ובלי בושה הוא עוד מוסיף שרצוי שהרשויות יממנו את החתונות האלו כמופעי תרבות וספורט למיניהם, וכי למה ניגרע,
ואני עומד ותמה עד להיכן הגיעה השחיתות הבנ"שקית, אמת, שראוי להסדיר נהלי בטיחות קפדניים, אבל לעודד את הגדלת והעצמת הארועים הללו שגורמים לביטול תורה וביטול זמן ק"ש ועוד אי אלו מרעין בישין, מי צריך את זה לכל הרוחות,
בדור שלאחר השואה לא היו ילדים לאדמו"רים הגדולים, מבעלז, סאטמאר, גור, לובאוויטש, וממילא לא היו שמחות, רק לאמרי חיים מויז'ניץ היו נכדים, וכל חתונה היתה ארוע מרגש ועוצמתי, ומשם זה זלג לשאר החצירות, אבל כהיום שיש לך עשרות ומאות נכדים בכל חצר, צריך לשים פרופורציות לכל העסק הזה שגם עולה הון תועפות על חשבון הציבור, אני מתפלא על גור שנועלים את מוסדות התורה שלהם בכל הארץ ביום של חתונה של נכד החל מאחת בצהריים ועד למחרת ! אצל הפני מנחם לא היה כזה דבר, את נשואי נכדיו הוא היה עורך בישיבת חידושי הרי"ם בת"א, הבחורים לא הגיעו רק האברכים ובעה"ב בבגדי חול, לחופה בלבד , והלכו הביתה, הגיע הזמן לעשות לזה סוף, |
|
מוזר, חשבתי שאתה חסיד. חסיד אמיתי יודע מה היא חתונה של האדמו"ר, וכמה התעלות רוחנית יש בה, אצל רבים מהחסידים פי כמה וכמה ממירון בל"ג בעומר וככל שמדובר בהתעלות חסידית, זה חשוב כמו תורה ותפילה, אתה מדבר פה על ביטול תורה, תגיד את האמת, האם כל זמנך הפנוי מוקדש ללימוד תורה, שאתה בא ומטיף מוסר לאחרים שלוקחים כמה שעות לחתונת אדמו"ר פעם בשנה, חלאס עם הצביעות, פחות או יותר מי שנמצא כאן אינו נמנה על הל"ו צדיקים, הצביעות הזאת מדיפה ריח כל כך לא נעים שאני כמעט סותם את האף תוך כדי הקלדה..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2021 16:04 |
|
| |
קלעפער
חתונות ענק היו גם לפני השואה (האם אוסטילה נחשב לענק?). אחרי השואה אכן למרבה הצער לא היה ניתן לעשות חתונות כי לא היה חסידים רח"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2021 16:16 |
|
| |
| ליאתליאת כתבה: |  | בכלל שואלים את החסידים אם הם מעוניינים להשתתף ? , או שהשתתפות היא חובה איש בל ייעדר ? לא כל אחד בנוי לכך ש"יריצו" אותו כל שני וחמישי לאירוע !!!זה נראה יותר עול מאשר חוויה , לי בכל אופן ...ואני דיי בטוחה שיש עוד אנשים עם דינמיקה כזאת .בכלל בכל פעם שיוצא לי לצפות בסרטונים של "ריקוד מצווה" עם הכלה , אני תוהה לעצמי ושואלת מי יודע מה היא מרגישה באותו רגע ? לי נראה שבטח מרגיש לה שעדיף שהאדמה תפער את פיה ותבלע אותה . נראה מביך מידי . |
|
מבחוץ הכל נראה מפחיד. אבל בנשקי"ת היא בד"כ לא איזה בעלת תשובה מקרוב באה, ומגיל קטן היא מחכה לזה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2021 17:05 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
. |
|
נשגב מבינתי ...נשמע קצת מוגזם " לשלם הכל כדי להיות......" וכי שוחחת עם כל הכלות של ... וכל הבנות של...??? שאתה יודע מה הן היו בוחרות אם ניתנה להן אפשרות או מה הן חוו באותו הרגע ואולי לא רק באותו הרגע ???? . מזכיר לי להבדיל את גינוני המלוכה וכמה הנמצאים בתוכה סובלים או לפחות לא נהנים אך שותקים .
אני לא יודעת אם אני מספיק משקפת בפורום הזה , אבל מי שמבין ומכיר יודע שאין לי דבר וחצי דבר נגד חסידות . מה שכן יש לי זה סלידה לצביעות . אותה האצבע המאשימה שלך מול אחד הניקים פה צריכה להיות מופנית גם אליך , למה ? כי אין צורך לייפות דברים מעבר למה שהם . אנחנו אנשים שונים עם רגשות שונות - אי אפשר ליצור הכללות . אני מוכנה להתערב שהיו כמה כלות שהיו מוותרות אם לא על "התואר" הנכבד , לפחות על המעמד המדובר .
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2021 17:16 |
|
| |
פיינשמקער , יש לך משהו נגד בעלי תשובה ?
תוקן על ידי ליאתליאת ב- 03/06/2021 17:43:17
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2021 17:21 |
|
| |
בקשר לכלה, גם אם כל חלומה בתור ילדה היה להינשא לנכד של, אני בטוח שברגעי המצווה כשהיא עומדת מכוסה ולא רואה דבר, אוחזת בגארטל המתנועע והיא עומדת קפואה במקומה מול אלפי חסידים, היא מרגישה נבוכה מאוד. אף אחד לא שאל אותה אם היא רוצה להשתתף במעמד הזה. אולי מבחינתה זה מחיר ששווה לשלם בעבור הייחוס אבל זה לא בותר שזה מעמד מביך
|
|
|
|
|