|
|
| נשלח ב-3/6/2021 17:32 |
|
| |
ואת חושבת שבחור בן 18 לא מרגיש מובך במצב כזה? כשהיא נכנסה לשידוך הזה (וכמו שנאמר מילדות כבר מחונכת) היא יודעת לאן הולכת ומעיינה בעיקר להצלחת הזיווג ובנית בית.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2021 18:41 |
|
| |
שאלה :
האם בשעת החופה
היא מרגישהל שעדיף שהאדמה תפער את פיה ותבלע אותה ? אף כלה או רובן ככולן שעושה מצווה טאנץ לא חושבת או מרגישה משהו רע עם עצמה, זה כמו שיש הורים שלא מסוגלים לקבל מילדיהם כבוד כי הם מרגישים בושה, במקום שירגישו כבוד שהם מזכים את בניהם, הכלה שעושה מצווה טאנץ, בד"כ היא ייראת שמים ושמחה שזוכים איתה יחד להקים בית, לשמח כלה, היא בכלל לא עסוקה במחשבות חיצוניות.
| ליאתליאת כתב: |  | | בכלל שואלים את החסידים אם הם מעוניינים להשתתף ? , או שהשתתפות היא חובה איש בל ייעדר ?
לא כל אחד בנוי לכך ש"יריצו" אותו כל שני וחמישי לאירוע !!!
זה נראה יותר עול מאשר חוויה , לי בכל אופן ...ואני דיי בטוחה שיש עוד אנשים עם דינמיקה כזאת .
בכלל בכל פעם שיוצא לי לצפות בסרטונים של "ריקוד מצווה" עם הכלה , אני תוהה לעצמי ושואלת מי יודע מה היא מרגישה באותו רגע ? לי נראה שבטח מרגיש לה שעדיף שהאדמה תפער את פיה ותבלע אותה . נראה מביך מידי . |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2021 22:55 |
|
| |
| ליאתליאת כתב: |  | .
נשגב מבינתי ...נשמע קצת מוגזם " לשלם הכל כדי להיות......" וכי שוחחת עם כל הכלות של ... וכל הבנות של...??? שאתה יודע מה הן היו בוחרות אם ניתנה להן אפשרות או מה הן חוו באותו הרגע ואולי לא רק באותו הרגע ???? . מזכיר לי להבדיל את גינוני המלוכה וכמה הנמצאים בתוכה סובלים או לפחות לא נהנים אך שותקים .
אני לא יודעת אם אני מספיק משקפת בפורום הזה , אבל מי שמבין ומכיר יודע שאין לי דבר וחצי דבר נגד חסידות . מה שכן יש לי זה סלידה לצביעות . אותה האצבע המאשימה שלך מול אחד הניקים פה צריכה להיות מופנית גם אליך , למה ? כי אין צורך לייפות דברים מעבר למה שהם . אנחנו אנשים שונים עם רגשות שונות - אי אפשר ליצור הכללות . אני מוכנה להתערב שהיו כמה כלות שהיו מוותרות אם לא על "התואר" הנכבד , לפחות על המעמד המדובר .
|
|
נו באמת, האם לדעתך הכלה אמרה הן בכפיה? האם אנחנו בימי הביניים? אכן אין לך דבר נגד החסידות, אבל הידע וההבנה שלך את החסידות אפסית הבנות מחונכות מגיל 0 שאדמור הוא קדוש, ושזאת זכות גדולה להיות חסיד, להינשא לחסיד, וק"ו לבנו או נכדו של אדמור, ובהכללה גורפת אומר מפורשות, בעיני בת סטנדרטית חסידית, להינשא לבן או נכד של אדמור היא הזכות הכי גדולה שיכולה ליפול בידיה אני מרגיש מגוחך שאני צריך בכלל לומר את זה.. ואם יש בכל זאת מישהי שאינה רוצה, לא יימצא האב שיכריח את בתו
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2021 23:45 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | .
נשגב מבינתי ...נשמע קצת מוגזם " לשלם הכל כדי להיות......" וכי שוחחת עם כל הכלות של ... וכל הבנות של...??? שאתה יודע מה הן היו בוחרות אם ניתנה להן אפשרות או מה הן חוו באותו הרגע ואולי לא רק באותו הרגע ???? . מזכיר לי להבדיל את גינוני המלוכה וכמה הנמצאים בתוכה סובלים או לפחות לא נהנים אך שותקים .
אני לא יודעת אם אני מספיק משקפת בפורום הזה , אבל מי שמבין ומכיר יודע שאין לי דבר וחצי דבר נגד חסידות . מה שכן יש לי זה סלידה לצביעות . אותה האצבע המאשימה שלך מול אחד הניקים פה צריכה להיות מופנית גם אליך , למה ? כי אין צורך לייפות דברים מעבר למה שהם . אנחנו אנשים שונים עם רגשות שונות - אי אפשר ליצור הכללות . אני מוכנה להתערב שהיו כמה כלות שהיו מוותרות אם לא על "התואר" הנכבד , לפחות על המעמד המדובר .
נו באמת, האם לדעתך הכלה אמרה הן בכפיה? האם אנחנו בימי הביניים? אכן אין לך דבר נגד החסידות, אבל הידע וההבנה שלך את החסידות אפסית הבנות מחונכות מגיל 0 שאדמור הוא קדוש, ושזאת זכות גדולה להיות חסיד, להינשא לחסיד, וק"ו לבנו או נכדו של אדמור, ובהכללה גורפת אומר מפורשות, בעיני בת סטנדרטית חסידית, להינשא לבן או נכד של אדמור היא הזכות הכי גדולה שיכולה ליפול בידיה אני מרגיש מגוחך שאני צריך בכלל לומר את זה.. ואם יש בכל זאת מישהי שאינה רוצה, לא יימצא האב שיכריח את בתו |
|
אל תרגיש מגוחך שאתה צריך לומר את זה , אם כבר להרגיש מגוחך זה על שלא ירדת לסוף דעתי . לא התכוונתי אם הכלה הסכימה לשידוך אם לאו , כתבתי שאני תוהה אם נוח לה עם העובדה של "ריקוד-המצווה" .
והבנתי שזאת זכות גדולה ומשאלת חייה , תחסוך ממני את זה .
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2021 00:37 |
|
| |
| ליאתליאת כתב: |  |
| ליאתליאת כתב: |  | . נשגב מבינתי ...נשמע קצת מוגזם " לשלם הכל כדי להיות......" וכי שוחחת עם כל הכלות של ... וכל הבנות של...??? שאתה יודע מה הן היו בוחרות אם ניתנה להן אפשרות או מה הן חוו באותו הרגע ואולי לא רק באותו הרגע ???? . מזכיר לי להבדיל את גינוני המלוכה וכמה הנמצאים בתוכה סובלים או לפחות לא נהנים אך שותקים . אני לא יודעת אם אני מספיק משקפת בפורום הזה , אבל מי שמבין ומכיר יודע שאין לי דבר וחצי דבר נגד חסידות . מה שכן יש לי זה סלידה לצביעות . אותה האצבע המאשימה שלך מול אחד הניקים פה צריכה להיות מופנית גם אליך , למה ? כי אין צורך לייפות דברים מעבר למה שהם . אנחנו אנשים שונים עם רגשות שונות - אי אפשר ליצור הכללות . אני מוכנה להתערב שהיו כמה כלות שהיו מוותרות אם לא על "התואר" הנכבד , לפחות על המעמד המדובר .
נו באמת, האם לדעתך הכלה אמרה הן בכפיה? האם אנחנו בימי הביניים? אכן אין לך דבר נגד החסידות, אבל הידע וההבנה שלך את החסידות אפסית הבנות מחונכות מגיל 0 שאדמור הוא קדוש, ושזאת זכות גדולה להיות חסיד, להינשא לחסיד, וק"ו לבנו או נכדו של אדמור, ובהכללה גורפת אומר מפורשות, בעיני בת סטנדרטית חסידית, להינשא לבן או נכד של אדמור היא הזכות הכי גדולה שיכולה ליפול בידיה אני מרגיש מגוחך שאני צריך בכלל לומר את זה.. ואם יש בכל זאת מישהי שאינה רוצה, לא יימצא האב שיכריח את בתו |
| אל תרגיש מגוחך שאתה צריך לומר את זה , אם כבר להרגיש מגוחך זה על שלא ירדת לסוף דעתי . לא התכוונתי אם הכלה הסכימה לשידוך אם לאו , כתבתי שאני תוהה אם נוח לה עם העובדה של "ריקוד-המצווה" . והבנתי שזאת זכות גדולה ומשאלת חייה , תחסוך ממני את זה . ואם יש בכל זאת מישהי שאינה רוצה, לא יימצא האב שיכריח את בתו
אל תרגיש מגוחך שאתה צריך לומר את זה , אם כבר להרגיש מגוחך זה על שלא ירדת לסוף דעתי . לא התכוונתי אם הכלה הסכימה לשידוך אם לאו , כתבתי שאני תוהה אם נוח לה עם העובדה של "ריקוד-המצווה" .
והבנתי שזאת זכות גדולה ומשאלת חייה , תחסוך ממני את זה . |
|
הדגשתי באדום את המילית בו כתבת את מה שכתבת, מילים שאין להם משמעות אחרת. האם עלי להרגיש מגוחך כי קראתי משפט כמשפטו?
וגם בקשר למצוה טאנץ, מה שאכתוב כאן ידוע לכל חסיד מתחיל - מצוה טאנץ בחסידות אינה בכלל סתם ריקוד של האבא הסבא או החתן עם הכלה, אלא ריקוד מול השכינה "כלה דא שכינתא" הציטוט הידוע מהזוהר חשבת פעם למה במצוה טאנץ הריקודים נלהבים במיוחד, הפארנצעס כמעט עפים באויר.. יש משמעות מאוד מיוחדת למצוה טאנץ, ומסבירים את זה היטב לכלה לפני מצוה טאנץ את המשמעות הגדולה, אלו בעצם הרגעים הכי נשגבים בחתונה, ובמיוחד בחתונה של אדמו"ר, שיא השיאים אלו פחות או יותר המחשבות של כלה חסידית בעמדה במצוה טאנץ לא מחשבותי מחשבותיכם, מבלי לפגוע, ליטאים יקרים, יש משהו קצת מעל לקרקע.
נ.ב. קשה להביע את הרגשות האדירות, לכתוב מהי באמת חתונת אדמורים לחסידים, רק מי שנמצא בתוכו יודע, זה כמו להבדיל להסביר לפרה מה זה הנדסה..
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 04/06/2021 00:38:17
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2021 01:01 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2021 01:12 |
|
| |
איש חשוב,
אינני יודע אם אתה מנדליסט או דאראגער או סתם גערער, ברוב החסידויות שלא מונהג שם שווענצונעס עיוורת, וקופסת המוח מכילה משהו, אין שום "התעלות רוחנית" בחתונות ענק שחוזרים על עצמם שוב ושוב, וכל החתונה מסתכמת בהפקת ענק של מוזיקה וגארמען, וכל רגע מסתכלים איזה רעבע הגיע עכשיו לאחל מז"ט, החתונות האלו נמשכים שעות, ואתה רואה בחורים כמבוגרים יוצאים להתרעננות שוב ושב בחבורות של דיבורים בטלים בחוץ, עד שהרבי נכנס, ועד שמסדרים למצוה טאנץ וכו',
אתה שואל אם אני חסיד, כן אני חסיד שלומד נועם אלימלך תפארת שלמה מאור ושמש באר מים חיים תפארת שלמה וכדומה, ואני לא רואה שמה זכר לכל הפקות הענק האלו, יש כן איזכור על הצדיק בעת שמחתו שיכול להשפיע רבות, אולם ככדי להגיע לדרגתו של אותו צדיק עליו מדבר הנועם אלימלך צריך לעמוד בקריטריונים של הנוע"א למדריגת צדיק, כגון מש"כ "שהצדיק בשעת זיווגו מרגיש צער כמו תינוק בעת מילתו" ועוד כהנה וכהנה,
ולמה שכתבת שכל בת חסידית משתוקקת להיות כלה או נכדה של אדמו"ר, לא מיניה ולא מקצתו, הכל תלוי מה שהכניסו לה בראש בבית הוריה, ואם הכניסו לה בראש שחשוב מאוד תורה ויר"ש ומידות טובות אז זה מה שהיא תחפש ובעז"ה גם תקבל,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2021 01:21 |
|
| |
כמו בכל דבר יש משהו באמצע.
זה נכון שהרגשות החסידיים - אנשים וגם נשים - שונים בכל ההסתכלות על חתונה, ובפרט חתונה אדמורי"ת וריקוד מצווה טאנץ לעומת ליטאים.
אבל גם לא נכון, שכל אחד מאישי החסידות, מקטנם עד גדולם, שמח וקופץ עד השמים, רק בגלל אמונה שבשעת הריקוד קורה משהו עלום ורזי דרזין. בסופו של דבר יש כאן גם אווירה מלכדת של הפעילות הקבוצתית, שבחלקה היא רוחנית אך בחלקה יש גם הנאה גשמית. כאשר הקבוצה שלך, קופת החולים שלך, עושה איזה אירוע, וזה מפואר ומרגש. אז כולם רוקדים וסוערים. בלי לפלפל הרבה באמונות בשורש הדברים.
דומה הדבר לריקודים בעת הכנסת ספר תורה, כל החוגים במקהלות ישראל ששים ושמחים על הפן הרוחני שבריקוד. אך ברור שאותה קהילה, או משפחה, שמכניסה את הספר תורה לבית הכנסת, רוקדת שבעתיים, לא בגלל הרוחניות של הספר תורה נטו, אלא גם בגלל שזה 'אירוע שלי' על כל המשתמע מכך.
אשרי להם לישראל, שבמקום לרקוד ב'אירוע שלי' במשחק כדורסל קבוצתי, הרי האירועים הרוחניים הם המשמחים ומתדלקים את רגשות השמחה שיש בקרבם.
תוקן על ידי יוחנןש ב- 04/06/2021 01:21:56
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2021 01:32 |
|
| |
קלעפער
| תמניא_אפי כתב: |  | |
| בונדמן איז א גוי?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2021 01:34 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| ליאתליאת כתב: |  | . נשגב מבינתי ...נשמע קצת מוגזם " לשלם הכל כדי להיות......" וכי שוחחת עם כל הכלות של ... וכל הבנות של...??? שאתה יודע מה הן היו בוחרות אם ניתנה להן אפשרות או מה הן חוו באותו הרגע ואולי לא רק באותו הרגע ???? . מזכיר לי להבדיל את גינוני המלוכה וכמה הנמצאים בתוכה סובלים או לפחות לא נהנים אך שותקים . אני לא יודעת אם אני מספיק משקפת בפורום הזה , אבל מי שמבין ומכיר יודע שאין לי דבר וחצי דבר נגד חסידות . מה שכן יש לי זה סלידה לצביעות . אותה האצבע המאשימה שלך מול אחד הניקים פה צריכה להיות מופנית גם אליך , למה ? כי אין צורך לייפות דברים מעבר למה שהם . אנחנו אנשים שונים עם רגשות שונות - אי אפשר ליצור הכללות . אני מוכנה להתערב שהיו כמה כלות שהיו מוותרות אם לא על "התואר" הנכבד , לפחות על המעמד המדובר .
| אל תרגיש מגוחך שאתה צריך לומר את זה , אם כבר להרגיש מגוחך זה על שלא ירדת לסוף דעתי . לא התכוונתי אם הכלה הסכימה לשידוך אם לאו , כתבתי שאני תוהה אם נוח לה עם העובדה של "ריקוד-המצווה" . והבנתי שזאת זכות גדולה ומשאלת חייה , תחסוך ממני את זה . ואם יש בכל זאת מישהי שאינה רוצה, לא יימצא האב שיכריח את בתו
והבנתי שזאת זכות גדולה ומשאלת חייה , תחסוך ממני את זה .
הדגשתי באדום את המילית בו כתבת את מה שכתבת, מילים שאין להם משמעות אחרת. האם עלי להרגיש מגוחך כי קראתי משפט כמשפטו?
וגם בקשר למצוה טאנץ, מה שאכתוב כאן ידוע לכל חסיד מתחיל - מצוה טאנץ בחסידות אינה בכלל סתם ריקוד של האבא הסבא או החתן עם הכלה, אלא ריקוד מול השכינה "כלה דא שכינתא" הציטוט הידוע מהזוהר חשבת פעם למה במצוה טאנץ הריקודים נלהבים במיוחד, הפארנצעס כמעט עפים באויר.. יש משמעות מאוד מיוחדת למצוה טאנץ, ומסבירים את זה היטב לכלה לפני מצוה טאנץ את המשמעות הגדולה, אלו בעצם הרגעים הכי נשגבים בחתונה, ובמיוחד בחתונה של אדמו"ר, שיא השיאים אלו פחות או יותר המחשבות של כלה חסידית בעמדה במצוה טאנץ לא מחשבותי מחשבותיכם, מבלי לפגוע, ליטאים יקרים, יש משהו קצת מעל לקרקע.
נ.ב. קשה להביע את הרגשות האדירות, לכתוב מהי באמת חתונת אדמורים לחסידים, רק מי שנמצא בתוכו יודע, זה כמו להבדיל להסביר לפרה מה זה הנדסה..
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 04/06/2021 00:38:17 |
|
כנראה שיש לך באמת בעיה בהבנת הנקרא.
כתבתי אם לא על התואר הנכבד של בת של ... וכו'..- לא מלשון שלילה, של לא לרצות לוותר על התואר הזה אלא לפחות על ריקוד המצווה.
אבל עזוב , תמשיך להיות תקוע באורות שלך , למה לא ? זה דווקא נחמד ותמשיכו לספר סיפורי הופמן חסידיים אחד לשני ולרגש אחד את השני ע"י התרוממות והתעלות הרגע הנשגב , כאילו אין לנו ( הליטאים, בעלי התשובה ) הבנה והשגה בדבר כלל .
מה שמצחיק שלפני חודש בערך ישבו לידי במטוס שני חסידיים ישראלים עם laptop פתוח וסרט אקשן דיי מעניין כנראה , הם נראו דיי מרותקים ,דיברו דיבורים שלגמרי לא משקפים את המראה שלהם , אותי מעניין אם הרגע ה"נשגב" וה"נעלה" לא השאיר בהם שום חותם ?
לסיכום : "בתוך עמי אנוכי ישבת" וד"ל....
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2021 01:36 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | |
|
תמניא .
אולי בכל זאת תשים מסיכה על הפה שלך ?
מריח לא טוב מה שאתה מוציא משם...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2021 02:21 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | איש חשוב,
אינני יודע אם אתה מנדליסט או דאראגער או סתם גערער, ברוב החסידויות שלא מונהג שם שווענצונעס עיוורת, וקופסת המוח מכילה משהו, אין שום "התעלות רוחנית" בחתונות ענק שחוזרים על עצמם שוב ושוב, וכל החתונה מסתכמת בהפקת ענק של מוזיקה וגארמען, וכל רגע מסתכלים איזה רעבע הגיע עכשיו לאחל מז"ט, החתונות האלו נמשכים שעות, ואתה רואה בחורים כמבוגרים יוצאים להתרעננות שוב ושב בחבורות של דיבורים בטלים בחוץ, עד שהרבי נכנס, ועד שמסדרים למצוה טאנץ וכו',
אתה שואל אם אני חסיד, כן אני חסיד שלומד נועם אלימלך תפארת שלמה מאור ושמש באר מים חיים תפארת שלמה וכדומה, ואני לא רואה שמה זכר לכל הפקות הענק האלו, יש כן איזכור על הצדיק בעת שמחתו שיכול להשפיע רבות, אולם ככדי להגיע לדרגתו של אותו צדיק עליו מדבר הנועם אלימלך צריך לעמוד בקריטריונים של הנוע"א למדריגת צדיק, כגון מש"כ "שהצדיק בשעת זיווגו מרגיש צער כמו תינוק בעת מילתו" ועוד כהנה וכהנה,
ולמה שכתבת שכל בת חסידית משתוקקת להיות כלה או נכדה של אדמו"ר, לא מיניה ולא מקצתו, הכל תלוי מה שהכניסו לה בראש בבית הוריה, ואם הכניסו לה בראש שחשוב מאוד תורה ויר"ש ומידות טובות אז זה מה שהיא תחפש ובעז"ה גם תקבל, |
|
ללא קשר האם ואילו ספרי חסידות אתה לומד, הרי כמעט מתחילת ייסוד החסידות התקיימו רבי'שע חתונות רבות רושם ומפורסמות ביותר בהשתתפות אדמו"רים רבים עם המון חסידים. אירועים אלו תפסו את מרכז התשומת לב של העולם החסידי על כל גווניו. האוסטילא חתונה החתונה בז'לובין של נכד הקדושת לוי ועוד חתונות רבות שאולי לא כל כך מפורסמות בכלל עולם החסידות, אבל בתוך החסידות עצמן היו מרכזיות ביותר. אז לבא ולטעון שחתונות גדולות של נכדי האדמו"רים זה המצאה חדשה, זה לא יותר מטענת סרק. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2021 02:24 |
|
| |
| ליאתליאת כתבה: |  |
| תמניא_אפי כתב: |  | וכמאמר החכם "גיי זיי מסביר פאר א גוי א שטיק'ל ברטנורא"
|
| תמניא .אולי בכל זאת תשים מסיכה על הפה שלך ?מריח לא טוב מה שאתה מוציא משם... |
|
ממש לא התכוונתי לפגוע! ואם נפגעת קבלי נא את התנצלותי. התכוונתי להדגיש את הזרות והריחוק של מי שאינם חסידים, או לפחות מי שאין להם יד ושם באירועים כאלו, להבין ללבם של החסידים שמרגישים תענוג והתעלות רוחנית ממעמדים כאלו. הגוי והברטנורא זה לא יותר ממטאפורה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2021 02:28 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | בונדמן איז א גוי? |
|
או ליאתליאת ??? או כל יהודי אחר שאינו חסיד או שאינו חושב כחסיד ???
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2021 02:39 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | | ליאתליאת כתבה: |  |
| תמניא_אפי כתב: |  | וכמאמר החכם "גיי זיי מסביר פאר א גוי א שטיק'ל ברטנורא"
|
| תמניא .אולי בכל זאת תשים מסיכה על הפה שלך ?מריח לא טוב מה שאתה מוציא משם... |
|
ממש לא התכוונתי לפגוע! ואם נפגעת קבלי נא את התנצלותי. התכוונתי להדגיש את הזרות והריחוק של מי שאינם חסידים, או לפחות מי שאין להם יד ושם באירועים כאלו, להבין ללבם של החסידים שמרגישים תענוג והתעלות רוחנית ממעמדים כאלו. הגוי והברטנורא זה לא יותר ממטאפורה נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אני בהחלט מקבלת את ההתנצלות ומתנצלת בחזרה . באמת מלכתחילה שיתפתי בכנות ולא בזילזול את מה שעובר עליי כשאני רואה את ריקוד המצווה , שלבי יוצא אל הכלה אם אכן היא מובכת מכל העניין באותם הרגעים ... אין ספק שהפרספקטיבה שלי שונה לחלוטין בפרט שהסברתי את סוג הדינמיקה שמפעילה אותי ובכלל שלא גדלתי על הערכים האלה .
|
|
|
|
|