|
|
| נשלח ב-4/6/2021 02:41 |
|
| |
אבל גם בונדמן וגם יוחנןש חסידים והם חושבים יותר בכיון של ליאת מאשר איש חשוב ואיתך. הם ודאי לא "גויים".
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2021 02:45 |
|
| |
מכיר אישית לא מעט חסידים ששילמו אלפי דולרים והבריחו את הגבולות (בתקופת הקורונה) להשתתף בשמחת נישואין של נכד אדמו"רם. אני הייתי עושה את זה?? ממש לא! אבל אני חי לא מעט בהוויי הזה, ואני לא יכול להתעלם שזה חוויה רוחנית ותחושת התעלות לאלו שמקושרים לרבי שלהם בקשר אמיץ וחזק. חסידים הם משפחה, והרבי הוא ראש המשפחה על כל המשתמע6. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2021 02:49 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | אבל גם בונדמן וגם יוחנןש חסידים והם חושבים יותר בכיון של ליאת מאשר איש חשוב ואיתך. הם ודאי לא "גויים".
|
|
כמו שהשבע אינו יכול להרגיש את תחושת הרעב, באותו מידה גם חסיד פרווה הוא רחוק מחוויית חסיד ברמ"ח ושס"ה וכל נימי הנפש. הנושא זה לא להצדיק אותם. הנושא הוא פשוט להבין לרוחם, ובתוך עמי אנכי יושב ורואה אברכים חסידיים שמרגישים עונג רוחני בשמחת רבותיהם לא פחות מלימוד בתפארת שלמה או מאור ושמש. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2021 02:55 |
|
| |
בחדרי חרדים
| ליאתליאת כתב: |  |
| איש_חשוב כתב: |  |
| ליאתליאת כתב: |  | . נשגב מבינתי ...נשמע קצת מוגזם " לשלם הכל כדי להיות......" וכי שוחחת עם כל הכלות של ... וכל הבנות של...??? שאתה יודע מה הן היו בוחרות אם ניתנה להן אפשרות או מה הן חוו באותו הרגע ואולי לא רק באותו הרגע ???? . מזכיר לי להבדיל את גינוני המלוכה וכמה הנמצאים בתוכה סובלים או לפחות לא נהנים אך שותקים . אני לא יודעת אם אני מספיק משקפת בפורום הזה , אבל מי שמבין ומכיר יודע שאין לי דבר וחצי דבר נגד חסידות . מה שכן יש לי זה סלידה לצביעות . אותה האצבע המאשימה שלך מול אחד הניקים פה צריכה להיות מופנית גם אליך , למה ? כי אין צורך לייפות דברים מעבר למה שהם . אנחנו אנשים שונים עם רגשות שונות - אי אפשר ליצור הכללות . אני מוכנה להתערב שהיו כמה כלות שהיו מוותרות אם לא על "התואר" הנכבד , לפחות על המעמד המדובר .
נו באמת, האם לדעתך הכלה אמרה הן בכפיה? האם אנחנו בימי הביניים? אכן אין לך דבר נגד החסידות, אבל הידע וההבנה שלך את החסידות אפסית הבנות מחונכות מגיל 0 שאדמור הוא קדוש, ושזאת זכות גדולה להיות חסיד, להינשא לחסיד, וק"ו לבנו או נכדו של אדמור, ובהכללה גורפת אומר מפורשות, בעיני בת סטנדרטית חסידית, להינשא לבן או נכד של אדמור היא הזכות הכי גדולה שיכולה ליפול בידיה אני מרגיש מגוחך שאני צריך בכלל לומר את זה.. ואם יש בכל זאת מישהי שאינה רוצה, לא יימצא האב שיכריח את בתו |
| אל תרגיש מגוחך שאתה צריך לומר את זה , אם כבר להרגיש מגוחך זה על שלא ירדת לסוף דעתי . לא התכוונתי אם הכלה הסכימה לשידוך אם לאו , כתבתי שאני תוהה אם נוח לה עם העובדה של "ריקוד-המצווה" . והבנתי שזאת זכות גדולה ומשאלת חייה , תחסוך ממני את זה . ואם יש בכל זאת מישהי שאינה רוצה, לא יימצא האב שיכריח את בתו אל תרגיש מגוחך שאתה צריך לומר את זה , אם כבר להרגיש מגוחך זה על שלא ירדת לסוף דעתי . לא התכוונתי אם הכלה הסכימה לשידוך אם לאו , כתבתי שאני תוהה אם נוח לה עם העובדה של "ריקוד-המצווה" . והבנתי שזאת זכות גדולה ומשאלת חייה , תחסוך ממני את זה .
הדגשתי באדום את המילית בו כתבת את מה שכתבת, מילים שאין להם משמעות אחרת. האם עלי להרגיש מגוחך כי קראתי משפט כמשפטו?
וגם בקשר למצוה טאנץ, מה שאכתוב כאן ידוע לכל חסיד מתחיל - מצוה טאנץ בחסידות אינה בכלל סתם ריקוד של האבא הסבא או החתן עם הכלה, אלא ריקוד מול השכינה "כלה דא שכינתא" הציטוט הידוע מהזוהר חשבת פעם למה במצוה טאנץ הריקודים נלהבים במיוחד, הפארנצעס כמעט עפים באויר.. יש משמעות מאוד מיוחדת למצוה טאנץ, ומסבירים את זה היטב לכלה לפני מצוה טאנץ את המשמעות הגדולה, אלו בעצם הרגעים הכי נשגבים בחתונה, ובמיוחד בחתונה של אדמו"ר, שיא השיאים אלו פחות או יותר המחשבות של כלה חסידית בעמדה במצוה טאנץ לא מחשבותי מחשבותיכם, מבלי לפגוע, ליטאים יקרים, יש משהו קצת מעל לקרקע.
נ.ב. קשה להביע את הרגשות האדירות, לכתוב מהי באמת חתונת אדמורים לחסידים, רק מי שנמצא בתוכו יודע, זה כמו להבדיל להסביר לפרה מה זה הנדסה..
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 04/06/2021 00:38:17 |
| כנראה שיש לך באמת בעיה בהבנת הנקרא. כתבתי אם לא על התואר הנכבד של בת של ... וכו'..- לא מלשון שלילה, של לא לרצות לוותר על התואר הזה אלא לפחות על ריקוד המצווה. אבל עזוב , תמשיך להיות תקוע באורות שלך , למה לא ? זה דווקא נחמד ותמשיכו לספר סיפורי הופמן חסידיים אחד לשני ולרגש אחד את השני ע"י התרוממות והתעלות הרגע הנשגב , כאילו אין לנו ( הליטאים, בעלי התשובה ) הבנה והשגה בדבר כלל . מה שמצחיק שלפני חודש בערך ישבו לידי במטוס שני חסידיים ישראלים עם laptop פתוח וסרט אקשן דיי מעניין כנראה , הם נראו דיי מרותקים ,דיברו דיבורים שלגמרי לא משקפים את המראה שלהם , אותי מעניין אם הרגע ה"נשגב" וה"נעלה" לא השאיר בהם שום חותם ? לסיכום : "בתוך עמי אנוכי ישבת" וד"ל.... |
|
ככל הידוע לי אני די טוב בהבנת הנקרא, ומה שנכתב כאן באדום יש לו פרשנות אחת בלבד. ומבלי להעליב, חסידים הם אלו שעסוקים בהתרוממות והתעלות, מה לעשות
נכון, בחרת למצוא את הפחות יפה, ראית שתי חסידים על המטוס, שחסידותם מסתכמת בשטריימל השפיצים הגדול המעטר את ראשם, הא ותו לא, אז מה? האם זהו חסיד? או תחפושת של חסיד? את החסידות מייצגים אלו שמשאת נפשם התרוממות דביקות והתעלות, מי פחות מי יותר תוקן על ידי בחדרי חרדים
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2021 03:03 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | איש חשוב,
אינני יודע אם אתה מנדליסט או דאראגער או סתם גערער, ברוב החסידויות שלא מונהג שם שווענצונעס עיוורת, וקופסת המוח מכילה משהו, אין שום "התעלות רוחנית" בחתונות ענק שחוזרים על עצמם שוב ושוב, וכל החתונה מסתכמת בהפקת ענק של מוזיקה וגארמען, וכל רגע מסתכלים איזה רעבע הגיע עכשיו לאחל מז"ט, החתונות האלו נמשכים שעות, ואתה רואה בחורים כמבוגרים יוצאים להתרעננות שוב ושב בחבורות של דיבורים בטלים בחוץ, עד שהרבי נכנס, ועד שמסדרים למצוה טאנץ וכו',
אתה שואל אם אני חסיד, כן אני חסיד שלומד נועם אלימלך תפארת שלמה מאור ושמש באר מים חיים תפארת שלמה וכדומה, ואני לא רואה שמה זכר לכל הפקות הענק האלו, יש כן איזכור על הצדיק בעת שמחתו שיכול להשפיע רבות, אולם ככדי להגיע לדרגתו של אותו צדיק עליו מדבר הנועם אלימלך צריך לעמוד בקריטריונים של הנוע"א למדריגת צדיק, כגון מש"כ "שהצדיק בשעת זיווגו מרגיש צער כמו תינוק בעת מילתו" ועוד כהנה וכהנה,
ולמה שכתבת שכל בת חסידית משתוקקת להיות כלה או נכדה של אדמו"ר, לא מיניה ולא מקצתו, הכל תלוי מה שהכניסו לה בראש בבית הוריה, ואם הכניסו לה בראש שחשוב מאוד תורה ויר"ש ומידות טובות אז זה מה שהיא תחפש ובעז"ה גם תקבל, |
|
אינני נמנה בכלל על חסידות שוונצונית, התעלות רוחנית בחתונה של אדמו"ר ישנה בכל חסידות, כמו ויזניץ בעלזא קרלין צאנז, זה תלוי יותר במידת חסידותו של החסיד, לא כולם שוים, בכל חסידות יש חסידים אמיתיים שמחפשים רק התעלות ועבודת השם, ויש את אלו שסופרים את גובה הפארנצעס.. אבל המושג של המטען הרוחני הענק שבא בחתונה של אדמור, מובא בהמון ספרי חסידות יסוד, ייתכן ובנועם אלימלך לא, אבל ביתר ספרי חסידות כן כתבת שאתה חסיד כי אתה לומד ספרים חסידיים, בטח שמעת פעם על המשל, על אותו אדם שרצה ללמוד קורס טיס רק מתוך הספר, בלי התנסות בישיבה בתא הטייס, אתה מכיר את החסידות מתוך הספרים, צר לי לבשר לך, אין לך שמץ של מושג של חסידות מהי, אולי אתה "מדען של חסידות" אבל לא חסיד
אגב, דווקא ויזניץ של ר מנדלה, ויזניץ השוונצאנית, דווקא היא שמה דגש יותר על סממנים חיצונים כמו גובה פארנצעס.. (מבלי להכליל את כולם) הייתי אומר שויזניץ שיכון יותר אותנטית.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 04/06/2021 03:07:00
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2021 03:35 |
|
| |
בחדרי חרדים
| איש_חשוב כתב: |  | <>הדגשתי באדום את המילית בו כתבת את מה שכתבת, מילים שאין להם משמעות אחרת. האם עלי להרגיש מגוחך כי קראתי משפט כמשפטו?נכון, בחרת למצוא את הפחות יפה, ראית שתי חסידים על המטוס, שחסידותם מסתכמת בשטריימל השפיצים הגדול המעטר את ראשם, הא ותו לא, אז מה? האם זהו חסיד? או תחפושת של חסיד? את החסידות מייצגים אלו שמשאת נפשם התרוממות דביקות והתעלות, מי פחות מי יותר |
|
ייתכן והייתי מנסחת את זה שוב אחרת כדי שזה יהיה ברור יותר.
לגבי העניין השני ,
בחרתי להתבונן במציאות כמו שהיא .
בחרתי להבין שיש עוד צד לכל מטבע .
בחרתי שלא לייפות הכל ולהראות מושלמות מיותרת . שני החסידים האלה לא עשו עליי שום רושם כללי , התבוננתי בהם באופן פרטני לגמרי בלי שום שיפוטיות מגזרית .
את לימודיי התעודה שלי עשיתי בגיל לא צעיר עם תובנות מאוד ברורות במקום חסידי . אני יכולה לומר שאמנם לא הייתי ב"טיש" ולא חוויתי את ההרגשה שאתם מדברים עליה , אבל הרושם החזק שקיבלתי שם היה בסך הכל חיובי ומרשים אם זה על חסידיות בפרט או חסידות בכלל . משך הזמן ששהיתי שם לא יכול היה שלא לצייר את התמונה כפי שהיא באמת ובטח לא לשקר ונותרתי נפעמת....הנשים שם אכן יראות שמים ונראות בסה"כ הכללי מאושרות בדרכן בפרט הצעירות ואני אכן שמחה בשבילן .
את הצידה שלקחתי איתי משם אני דואגת להעביר הלאה , בפרט לילדיי - העניין של הסתכלות חיובית על כולם ואני עדיין בתוך התהליך וזה בכלל לא סותר את כל מה שכתבתי קודם .
תוקן על ידי ליאתליאת ב- 04/06/2021 03:45:26
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2021 03:47 |
|
| |
| ליאתליאת כתב: |  | ייתכן והייתי מנסחת את זה שוב אחרת כדי שזה יהיה ברור יותר.
לגבי העניין השני ,
בחרתי להתבונן במציאות כמו שהיא .
בחרתי להבין שיש עוד צד לכל מטבע .
בחרתי שלא לייפות הכל ולהראות מושלמות מיותרת .
את לימודיי התעודה שלי עשיתי בגיל לא צעיר עם תובנות מאוד ברורות במקום חסידי . אני יכולה לומר שאמנם לא הייתי ב"טיש" ולא חוויתי את ההרגשה שאתם מדברים עליה , אבל הרושם החזק שקיבלתי שם היה בסך הכל חיובי ומרשים אם זה על חסידיות בפרט או חסידות בכלל . משך הזמן ששהיתי שם לא יכול היה שלא לצייר את התמונה כפי שהיא באמת ובטח לא לשקר ונותרתי נפעמת....הנשים שם אכן יראות שמים ונראות בסה"כ הכללי מאושרות בדרכן בפרט הצעירות ואני אכן שמחה בשבילן .
את הצידה שלקחתי איתי משם אני דואגת להעביר הלאה , בפרט לילדיי - העניין של הסתכלות חיובית על כולם ואני עדיין בתוך התהליך וזה בכלל לא סותר את כל מה שכתבתי קודם . |
|
אין דבר כזה ציבור שכולם בו שוים, בכל קהילה, בכל מגזר, יש קצוות, יש שם אנשים שכל הקשר שלהם למקום בו הם נמצאים הוא מקרי לחלוטין
ובקשר להבנת החסידות, אכן יש בורות מוחלטת בקרב מי שאינם חסידים, רובם חושבים שחסידות מסתכמת בקוגל ירושלמי, ובמקרה הטוב בלימודי ספרי חסידות והחסידים אינם עושים כלום כדי להסביר לעולם מהי באמת חסידות, שהיא באמת עולם רוחני אדיר, ולמה אין הסברה? כי החסידים על פי רוב הומוגנים, לא רוצים זרים, לא רוצים שיתווספו עוד מבחוץ, ולמי איכפת שם מה חושבים עליהם מבחוץ, העיקר הם בתוך ה"חתונה" וכל מה שבחוץ לא בראש שלהם.
ועכשיו נקרא שוב את דבריו של פותח האשכול.. לראות את הבורות המדהימה, את האפס הבנה על מהותה של החסידות, של חתונה חסידית בונדמן שחושב שמתוך קריאת ספרי חסידות הוא מבין חסידות..
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 04/06/2021 03:48:33
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2021 04:49 |
|
| |
בונדמן ויוחנן הם "פרווה"? מסכנים שנים הם עובדים כאן בפורום להביע עמדות קיצוניות ו"השקפה" צרופה ללא כחל ושרק וכל מי שאינו חושב כמותם הרי הוא קל ופוחז ומי יודע אם כלל חרדי, עד כדי כך שיוחנן היה מופתע מאברך ליטוואק מגולח שמדבר קיצוניות כמוהו...ואתה בא ובמחי מקלדת הןפך אותם לפרווה...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2021 06:02 |
|
| |
אתה בטוח שהזכרתי את יוחנן? תוכן דבריו של יוחנן היו בדיוק מה שאני אמרתי, שלא כל החסידים עשויים מקשה אחת, ושיש ביניהם רוחניים יותר ויש שהם פחות
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2021 12:21 |
|
| |
בנש"ק שרוצה חתונות ענק
| איש_חשוב כתב: |  | איש חשוב,
אינני יודע אם אתה מנדליסט או דאראגער או סתם גערער, ברוב החסידויות שלא מונהג שם שווענצונעס עיוורת, וקופסת המוח מכילה משהו, אין שום "התעלות רוחנית" בחתונות ענק שחוזרים על עצמם שוב ושוב, וכל החתונה מסתכמת בהפקת ענק של מוזיקה וגארמען, וכל רגע מסתכלים איזה רעבע הגיע עכשיו לאחל מז"ט, החתונות האלו נמשכים שעות, ואתה רואה בחורים כמבוגרים יוצאים להתרעננות שוב ושב בחבורות של דיבורים בטלים בחוץ, עד שהרבי נכנס, ועד שמסדרים למצוה טאנץ וכו',
אתה שואל אם אני חסיד, כן אני חסיד שלומד נועם אלימלך תפארת שלמה מאור ושמש באר מים חיים תפארת שלמה וכדומה, ואני לא רואה שמה זכר לכל הפקות הענק האלו, יש כן איזכור על הצדיק בעת שמחתו שיכול להשפיע רבות, אולם ככדי להגיע לדרגתו של אותו צדיק עליו מדבר הנועם אלימלך צריך לעמוד בקריטריונים של הנוע"א למדריגת צדיק, כגון מש"כ "שהצדיק בשעת זיווגו מרגיש צער כמו תינוק בעת מילתו" ועוד כהנה וכהנה,
ולמה שכתבת שכל בת חסידית משתוקקת להיות כלה או נכדה של אדמו"ר, לא מיניה ולא מקצתו, הכל תלוי מה שהכניסו לה בראש בבית הוריה, ואם הכניסו לה בראש שחשוב מאוד תורה ויר"ש ומידות טובות אז זה מה שהיא תחפש ובעז"ה גם תקבל,
אינני נמנה בכלל על חסידות שוונצונית, התעלות רוחנית בחתונה של אדמו"ר ישנה בכל חסידות, כמו ויזניץ בעלזא קרלין צאנז, זה תלוי יותר במידת חסידותו של החסיד, לא כולם שוים, בכל חסידות יש חסידים אמיתיים שמחפשים רק התעלות ועבודת השם, ויש את אלו שסופרים את גובה הפארנצעס.. אבל המושג של המטען הרוחני הענק שבא בחתונה של אדמור, מובא בהמון ספרי חסידות יסוד, ייתכן ובנועם אלימלך לא, אבל ביתר ספרי חסידות כן כתבת שאתה חסיד כי אתה לומד ספרים חסידיים, בטח שמעת פעם על המשל, על אותו אדם שרצה ללמוד קורס טיס רק מתוך הספר, בלי התנסות בישיבה בתא הטייס, אתה מכיר את החסידות מתוך הספרים, צר לי לבשר לך, אין לך שמץ של מושג של חסידות מהי, אולי אתה "מדען של חסידות" אבל לא חסיד
אגב, דווקא ויזניץ של ר מנדלה, ויזניץ השוונצאנית, דווקא היא שמה דגש יותר על סממנים חיצונים כמו גובה פארנצעס.. (מבלי להכליל את כולם) הייתי אומר שויזניץ שיכון יותר אותנטית.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 04/06/2021 03:07:00 |
|
חחח כל ספרי החסידות שמניתי לעיל, שבהם לא מוזכר מילה על חתונות המוניות וצבעוניות, זה לא חסידות, אבל גלריות התמונות במגזינים הצבעוניים, זה "חסידות", - הבעש"ט הקדוש מתהפך בקברו, ולא לחינם כתב רביה"ק מסאטמאר זי"ע בספרו שבימינו אנו נשתכח דרך הבעש"ט הק', וכל אחד נוטל את דרך הבעש"ט לחפצו ולהנאתו, ואומר על דרכו, שזו היא דרך הבעש"ט, ע"כ.
במטותא, אל תבלבל בשכל, השתתפתי לא מעט בחתונות מעין אלה מהחל ועד כלה, ובחלקם ככקרוב משפחה, שום התעלות רוחנית ושום בטיח, ארוע חברתי וחווייתי, כשהוא בא אחת לשבעים שנה, זה מרגש, כשזה חוזר על עצמו, זה נמאס.
ומה תגיד על חסידי חב"ד וברסלב שאין להם חתונות בתפריט, אז הם גם 'מדענים של חסידות' ולא חסידים ממש ? מזכיר לי את הבדיחה על כך שהסיבה שאין לליטאים ת"ח בסדר גודל של הישיבות החסידיות, זה בגלל שאין להם רעבישע חתונות והם לא מגישים מנחה לרבי בדמות "שלושים אלף שעות רצופות של לימוד לרגל השמחה" ממילא חסר להם בכמות של הלימוד,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2021 14:05 |
|
| |
החסידים רוצים ומשתוקקים להיות בשמחה של רבם מהדודים ובני דודים בחתונה של קרובם
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2021 16:27 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | חחח כל ספרי החסידות שמניתי לעיל, שבהם לא מוזכר מילה על חתונות המוניות וצבעוניות, זה לא חסידות, אבל גלריות התמונות במגזינים הצבעוניים, זה "חסידות", - הבעש"ט הקדוש מתהפך בקברו, ולא לחינם כתב רביה"ק מסאטמאר זי"ע בספרו שבימינו אנו נשתכח דרך הבעש"ט הק', וכל אחד נוטל את דרך הבעש"ט לחפצו ולהנאתו, ואומר על דרכו, שזו היא דרך הבעש"ט, ע"כ.
במטותא, אל תבלבל בשכל, השתתפתי לא מעט בחתונות מעין אלה מהחל ועד כלה, ובחלקם ככקרוב משפחה, שום התעלות רוחנית ושום בטיח, ארוע חברתי וחווייתי, כשהוא בא אחת לשבעים שנה, זה מרגש, כשזה חוזר על עצמו, זה נמאס.
ומה תגיד על חסידי חב"ד וברסלב שאין להם חתונות בתפריט, אז הם גם 'מדענים של חסידות' ולא חסידים ממש ? מזכיר לי את הבדיחה על כך שהסיבה שאין לליטאים ת"ח בסדר גודל של הישיבות החסידיות, זה בגלל שאין להם רעבישע חתונות והם לא מגישים מנחה לרבי בדמות "שלושים אלף שעות רצופות של לימוד לרגל השמחה" ממילא חסר להם בכמות של הלימוד, |
|
מה אתה אומר... למדת שלשה ספרי חסידות ולא מצאת בהם דבר על חתונות אדמורים ועל סגולתם הגדולה.. פשש... אמרתי ספרי החסידות מלאים בנושא, האם אמרתי שכולם מלאים? האם הנושא אמור לחזור על עצמו בכל ספר חסידות שהיא?
השתתפת בחתונות חסידיות כי אתה קרוב משפחה? השתתפת אבל ראית הכל בעיני הלוטפאק שלך שום דבר לא יעזור לך, כי לוטפאק נשאר לוטפאק גם אם תשתתף באלף חתונות חסידיות שמעת על הסיפור של "א פערד בלייבט א-פערד"? סוס נשאר סוס, גם אם הוא ליווה את הבעל שם טוב ו"ראה" את כל המופתים שלו, אבל הוא ראה אותם בעיני הסוס שלו אז מה אם היית וראית, לא הרגשת התעלות רוחנית? זה כי ראית הכל בעיני הלוטפאק, לא מספיק שלמדת שלשה ספרי חסידות.
קישרת לפה את חב"ד וברסלב שאין להם אדמור ולכן אין להם חתונות אדמורים הזוי.. מתי אמרתי שבזה תלוי חסידית או לא חסידות, במספר החתונות של האדמור.. אתה מדען של חסידות כי אתה קורא ספרי חסידות בהבנה ליטאית, מדען. עזוב את ספרי החסידות, תעשה טובה, נראה שהם רק מזיקים לך..
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2021 16:50 |
|
| |
הורדה בדרגא, מחסיד פרווה ל-"א לוטפאק פערד"...
ובנימא רצינית יותר. כמדומה שאיש חשוב מתאר את האוטופיה (ואלי מיעוט שמחוברים לזה) ובונדמן את המציאות הרווחת.. כה אמר הכותב שהשתתף רק במספר מועט של רעביש חתונות .
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2021 19:26 |
|
| |
לא מיעוט אלא רוב והאמת שזה תלוי באיזו חסידות מדובר ישנן חסידויות כמו סדיגורה למשל, שם לפני כל חתונה של בן/נכד האדמו"ר עושים חבורה - שבת אחים, כדי ללמוד להבין ולהפנים את גודל הענין של חתונת האדמו"ר, ישנם חסידויות שם 90% ומעלה ראשם ורובם בתורה תפילה ורוחניות כמו רחמסטריווקא בעלזא וקרלין לעומתם כבר פחות אבל זה לא מיעוט בשום מקום.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2021 20:17 |
|
| |
אתה מתכון שבאותן חסידיות יש רוב. אבל האם בכל הציבור החסידי זה רוב?
|
|
|
|
|