בית פורומים בחדרי חרדים

שלח לך חגבים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/6/2021 11:09 לינק ישיר 
שלח לך חגבים

כח אֶפֶס כִּי-עַז הָעָם הַיֹּשֵׁב בָּאָרֶץ וְהֶעָרִים בְּצֻרוֹת גְּדֹלֹת מְאֹד
וְגַם-יְלִדֵי הָעֲנָק רָאִינוּ שָׁם. (במדבר. יג.)
ל. ... עָלֹה נַעֲלֶה וְיָרַשְׁנוּ אֹתָהּ כִּי-יָכוֹל נוּכַל לָהּ . (שם)
לא. ... לֹא נוּכַל לַעֲלוֹת אֶל-הָעָם כִּי-חָזָק הוּא מִמֶּנּוּ . (שם)

כל המרגלים אשר שלח משה לתור את הארץ היו ראשי בני ישראל. כולם מנהיגים בעלי שיעור קומה "מלח הארץ". 'פאנל' של מומחים הלך, בדק ביסודיות, וחזר לאולפן לדווח לציבור מה ראה ומה מסקנותיו.
סביב הפאנל ישבו אלופים מעוטרי קרבות, רבנים ידועי שם – איש איש על פי כבודו ומידותיו.
כיצד זה חזרו כולם מאותו מסע ובפיהם מסקנות שונות בתכלית?
מדוע 10 מתוך 12המרגלים מוציאים את דיבת הארץ, ורק שנים - כלב בן יפונה ויהושוע בן נון – אומרים "טובה הארץ מאוד מאוד"!

בתוך דווח המרגלים מוציאי דיבת הארץ מסתתרת התשובה

לג. ... וַנְּהִי בְעֵינֵינוּ כַּחֲגָבִים וְכֵן הָיִינוּ בְּעֵינֵיהֶם . (שם)

האופן שבו אתה מתייחס אל עצמך, הוא האופן שבו האוייב מתייחס אליך.
אם צר עולמך כעולם נמלה, אם עולמך נמדד רק על פי מידותיך – אז אתה באמת חגב, והארץ ובשורתה גדולים עליך – מוטב להישאר במדבר.
אבל אם אתה חייל של מלך העולם וממליך המלכים, מידותיך הפיסיות אינן רלוונטיות כלל – שום נפילים וילידי ענק, ערים בצורות ועמים רבי עוצמה לא יפחידו אותך. כי אתה חלק ממהות שאינה סופרת כלל עוצמות שכאלה.

image

עמים שנלחמים מתוך תודעה לאומית חזקה, מתוך שייכות לאתוס מכונן שגדול מסכום חלקיו ומעצים אותם, מנצחים עמים גדולים וחזקים מהם, שבהם האתוס המאחד נחלש ומתפורר. צבא אם תודעה לאומית ינצח צבא ניהליסטי – זה ברור.
(דוגמה טובה מאוד לכך היה הניצחון המהיר והקל של הגרמנים ימח שמם על הצרפתים, בתחילת מלחמת העולם השניה)
בזמן הקצר שחלף מאז היציאה משעבוד מצריים, לא התפתחה עדיין התודעה הלאומית. לא הואילו ניסי מצרים, ואפילו לא מעמד הר סיני. הם נולדו עבדים בני עבדים ונכדי עבדים – ועבד אינו חלק ממהות גדולה ומעצימה, עבד הוא פרור בודד, רכוש בעליו וזהו זה.
רק אצל יהושוע וכלב היתה "רוח אחרת". הרוח הלאומית.
ועכשיו יושבים כולם באולפן במשדר מיוחד לאומה.
הגנרלים והרבנים המביטים אל המציאות דרך חור המנעול האינדיבידואלי/העבדותי – מדווחים ובצדק כי אין סיכוי.
ורק שנים מה"מומחים" שהוטרחו לאולפן – אומרים עלה נעלה ויכול נוכל.
כולם צועקים עליהם, לא נותנים להם לגמור משפט, מבזים אותם...
מי צדק?
מסתבר ש"מומחיות" היא עניין מאוד סובייקטיבי.
כמעט כל הגנרלים וגדולי המומחים והפרשנים תמכו בטרוף אוסלו.
אותם גנרלים ופרשנים תמכו גם בנסיגה מגוש קטיף.
כולם כאחד מפחידים כל העת מפני כיבוש עזה.
כולם מפחידים ואף מסרבים לשתף פעולה עם תקיפת הכור האיראני.
כולם כאחד מזהירים מפני השבת הריבונות בהר הבית.
תמיד אותם מומחים תמיד אותם עבדים.

מעטים מאוד, מעיזים להציג עמדה הרואה את המציאות דרך מסע הייעוד של עם הנצח – מסע שההולכים בו אינם אינדיבידואלים בתודעת עבדות אלא חלק ממהות נעלה ועוצמתית, תודעה של חירות, שאין כח בעולם שיכול לה.

המביט לאחור אל ההיסטוריה, רואה שאין זה משנה עד כמה גדול אתה בתורה, ואין זה משנה כמה דרגות על כתפיך.
אלה החיים מתוך תודעת שייכות למסע האומה, אלה האומרים עלה נעלה, אלה העולים לארץ- וכיום – גם אלה העולים להר, תמיד נמצאים צודקים לבסוף.

תמיד – כשמגיע השלב הבא במסע האומה, 10 מתוך 12 ראשי ישראל, יגידו – 'נתנה ראש ונשובה מצרימה'. 10 מתוך 12 מנהיגי האומה יראו עצמם כחגבים וירפו את לב העם.
הם העדיפו למות במדבר כשהגיע זמנה של ארץ ישראל.
והם העדיפו למות באירופה כשהגיע זמנה של ארץ ישראל.
כאז כן עתה.
והלקח –
מתוך 12 המנהיגים, בררו היטב את השנים!
חפשו את אלה אשר 'רוח אחרת' עימם.
מצאו את יהושוע וכלב של דורכם.
הם תמיד יהיו המיעוט הבזוי, המושפל והמותקף.
רק שם תמצאו אותם.
אך רק הם, יובילו אתכם אל ארץ זבת חלב ודבש.
משה פייגלין

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2021 12:22 לינק ישיר 

הם עברו ממפלגה למפלגה כי לא הצליחו בפריימריז?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2021 12:38 לינק ישיר 

עפ"ל.
משווה את גדולי התורה באירופה לפני המלחמה למרגלים שאין להם חלק לעולם הבא.
אין צורך להביא את דברי הכפירה האיומים הללו לפורום חרדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2021 13:52 לינק ישיר 

הבריונים והמשיחיים תמיד המיטו רעה על גורל העם ה"י והקב"ה מצילנו מידם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2021 14:49 לינק ישיר 
מצדרביעי

hhaavv כתב:
עפ"ל.

האם גם על הפסוק הבא אתה אומר את אותם טענות?

"כולם אנשים, ראשי בני ישראל המה"...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2021 14:59 לינק ישיר 

לא יודע לאן אתה חותר, אבל כתבתי ברור מאד את מה שהיה לי להגיד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2021 15:09 לינק ישיר 

כתבתי מאוד ברור, שהתורה בעצמה מעידה שהם היו "גדולים", אבל זה מה שקורה כשבמקום לבדוק מה התורה מעידה שחור על גבי לבן, פונים לכל מיני כיוונים רפורמיים שהמציאו תורה חדשה של "השקופה"...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2021 15:34 לינק ישיר 

hhaavv כתב:
עפ"ל.

בוא נדבר על זה.

אני לא רואה כל בעיה למתוח ביקורת על כל אחד, כולל הכי גדול בתורה. ובלבד שיהיה בלשון מכובדת. זאת מהטעם הפשוט: אין אדם שלא טועה. דוד המלך טעה, משה רבנו טעה, בתורה יש פרק שלם (ויקרא ה') על טעויות של הסנהדרין. ויש גם מסכת הוריות. רק הרבנים דהשתא לעולם אינם טועים? מאיפה הבאתם את זה?

לענין עליה ארצה לפני השואה, היו כמה וכמה דעות. תתקן אותי אם אני טועה.

ה"אמרי אמת" ואבני נזר צידדו בגלוי לעלות ארצה, בתנאי שיהיה לך מקור פרנסה וחינוך טוב לילדים.

ה"מנחת אלעזר" ממונקאטש ועוד רבים מגדולי הונגריה גזרו אומר שזה כמו התנצרות ויש לשבת עליו שבעה. חזקה על העולה ארצה שיצא לתרבות רעה.

לעומתו יש לציין את תלמידו הרב ישכר דב טייכטל הי"ד ("אם הבנים שמחה") שמתבטא בספרו בחריפות ומאשים את מתנגדי העליה שחוטאים בחטא המרגלים: חוששים לאבד את ה"שטעלעס" שלהם!

מחכמי ליטא יש לציין את הסבא מסלבודקא שפשוט עלה ארצה עם כל ישיבתו.

היו כמה שנים שהבריטים איפשרו עליה די בקלות אבל "נוצר תאנה יאכל פריה". מכיון שרוב הציבור החרדי דאז לא הזדרז לכך. ולא שש לתפוס מקום בסוכנות היהודית – אזי הציונים החילונים השתלטו ממילא על הכל. ואחר כך היה צורך להתחנן להם על סרטיפיקטים.

כרגיל, אצלנו מאשימים קודם כל את החילוניים (עיין ערך מירון) ואף פעם לא מוכנים להודות בטעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2021 16:13 לינק ישיר 

להתמסכן ולהתבכיין זה קל
גפני ודרעי ברוב חוצפתם שהם רואים איך הם בדרך לאופוזיציה
בדמעות תנין וזעקת הקוזק הנגזל !!
במקום להאשים את עצמם שהרבה חרדים מאסו בהם והצביעו
ט ציונות דתית !!
דברתי עם כאלו שלא מצביעים בכלל בגלל שהם חושבים שלא צריך להצביע והם אמרו שאם הם היו מצביעים לבן גביר וסמוטריץ
ברוב חוצפתם הם ממשיכים גם אחרי הפרעות שהיו לפני שבועיים מפמפים לחסרי הדעה העצמית שהצביעו לשס או ג .
שבגלל סמוטריץ אין ממשלה ימנית .
העיקר שהם ידבקו בג'ובים!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2021 16:15 לינק ישיר 

לא הבנתי. אתה מצפה מהחרדים לעלות לארץ מתוך רוח "לאומיות"? הרי אנחנו פוסלים את הלאומיות! אין אומתו אומה אלא בתורותיה (2!). נכון אנו חלוקים על הלאומן פייגלין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2021 17:37 לינק ישיר 
מצדרביעי

קלעפער כתב:
לא הבנתי. אתה מצפה מהחרדים לעלות לארץ מתוך רוח "לאומיות"? הרי אנחנו פוסלים את הלאומיות! אין אומתו אומה אלא בתורותיה (2!). נכון אנו חלוקים על הלאומן פייגלין.

כנראה שגם המרגלים פסלו את אותה "לאומיות"...
ולגופו של עניין, אם כוונתך לחזור על סיסמאות שנלקחו מתוך הקשר מסוים של התנגדות לתנועה הציונית שחלקים ממנה ניסו לייצר "יהודי חדש" שיחליף את ה"יהודי הגלותי" הפרימיטיבי, הרי שאין לזה קשר לעצם חזרת העם היהודי לארצו, שכל בר דעת רואה כמה זה חשוב ביהדות.

גם אם אתה גר בארה"ב ומנסה להשתיק את מצפונך בעזרת סיסמאות כאלו, צר לי לאכזב אותך ולומר שמדובר בבורות נשברים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2021 20:10 לינק ישיר 

צדיק, אני אישית לא הנידון. הסיבה שאני עברתי לחו"ל אני לא מאחל לשום אדם.  אבל אבות אבותי הגיעו לארץ לפני שהרצל נולד... אני יודע טוב למה הם באו: לחונן את עפר הארץ, שום לאומיות רק קיום התורה. 

והבדיקה פשוטה. נניח (לו יצוייר) שהם היו פוסקים שבזמן הגלות אין שום קדושה וקיום מצות א"י האם בכל זאת היו עולים? התשובה היא חד משמעית לא.
לא היתה להם שום מחשבה אחרת. היו כאלה שהאמינו שזה עצמו יעורר את הגאולה אבל הכל על הגאולה ולא לאומיות שהיא כלל המצאה מודרנית, הנה אגב אימוץ מושג מודרני שלא היה בעבר ע"י חרדים, ולא עוד אלא שמתלוננים על מי שלא אימץ את שגיונות הגויים.

עוד הערה היסטורית, זה לא נכון, הציונים הראשונים (לפני הציונות של הרצל ושות) היו אנשים חרדים וגדולי תורה מופלגים. גם אצלם לא תמצא מילה לאומית אלא קיום מצות ארץ ישראל מתוך רצון שבסוף תבוא הגאולה. וגם בזה היו ויכוחים בין גדולי הדור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2021 21:58 לינק ישיר 

תוכל בבקשה להגדיר לי מה לדעתך פירוש המושג "לאומיות" ומה ההבדל בין זה לבין חזרת העם היהודי לארץ הקודש?

אני סבור שהסברתי מקודם, שהמילה לאומיות יכולה ללכת גם על אבות אבותיך עוד לפני הרצל, וההתנגדות לציונות לא הייתה בגלל הרעיון של תחיית העם בארצו אלא רק בגלל הניסיון ליצור יהודי חדש ויהדות חדשה במקום היהודי ה"גלותי" ה"פרימטיבי", מה שכמובן רחוק מגישתו של פייגלין כרחוק מזרח ממערב....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2021 17:08 לינק ישיר 

ניקח את ההגדרה הכי בסיסית של לאומיות מודרנית: הזכות של כל קבוצת אנשים שמגובשת כעם למדינה וריבונות משלו. אין ערך תורני כזה. ושום יהודי דתי לא היה חושב על אוגנדה. כל הסיפור הוא התוכן הדתי שיש לארץ והמצות שניתן לקיים ע"י ישוב הארץ ושליטה בה. ללא מצות ותורה שום חרדי אין לו ענין מיוחד בישראל ובארה"ב עדיף ליהודי לחיות מאשר בארץ ללא עניני המצוה והתורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2021 17:10 לינק ישיר 
מצדרביעי

קלעפער כתב:
ניקח את ההגדרה הכי בסיסית של לאומיות מודרנית: הזכות של כל קבוצת אנשים שמגובשת כעם למדינה וריבונות משלו. אין ערך תורני כזה. ושום יהודי דתי לא היה חושב על אוגנדה. כל הסיפור הוא התוכן הדתי שיש לארץ והמצות שניתן לקיים ע"י ישוב הארץ ושליטה בה. ללא מצות ותורה שום חרדי אין לו ענין מיוחד בישראל ובארה"ב עדיף ליהודי לחיות מאשר בארץ ללא עניני המצוה והתורה.

אז אתה ופייגלין כמעט באותו ראש:)
עכשיו כדאי לקרוא שוב...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2021 17:16 לינק ישיר 

לא חכמה לזרוק משפט כזה ללא הסבר. איך אתה רואה בכלל דמיון בין התפיסה היהודית שלי לתפיסה המודרנית של פייגלין.
(נ.ב. אני לא נגד זכות ההגדרה העצמית כאמצעי לניהול העולם הכללי. אני רק טוען שהוא אינו ערך דתי יהודי שיהודים חרדים מחוייבים לו או אמורים לפעול על פיו. )

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > שלח לך חגבים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext