|
|
| נשלח ב-10/6/2021 00:20 |
|
| |
aטורף
| תשיעי כתב: |  | אין להם צו עיכוב יציאה או משהו כזה. תוך כמה שעות והם יהיו בישראל. |
|
בית המשפט המקומי כן נתן צו שכזה
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2021 01:18 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | ניתוק חולה ממכונת הנשמה זה צעד אקטיבי שפירושו "המתה"
בלי להיכנס לסיפור עצמו שהוא מורכב וקשה, האם ניתוק ממכונה נחשב כמו הריגה בידיים? או הסרת משהו שמסייע להמשיך "לחיות" (כמו טיפול כימותרפי למשל)?
|
|
אם חייה תלויים במכונה פשוט שניתוק המכונה היא מעשה רציחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2021 01:21 |
|
| |
מניעת תרופה מצילת חיים היא אכן רק בגדר גורם
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2021 01:23 |
|
| |
| פרוגרמי כתב: |  | | אמרו כל אותם אלו ששמו פס על הוראות הקורונה וזלזלו בחייהם של אלפי אנשים בריאים לגמרי 'רק' קשישים ופתאום עכשיו יוצאים במודעות על 'רציחה' וכו' |
| התוכל בבקשה להסביר טיעונך בקשר לנידון?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2021 09:16 |
|
| |
מאד עצוב לחשוב שמישהו חושב שהוא בעלים על חיים של מישהו... מצד שני מאד עצוב על הסבל העצום של הילדה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2021 10:29 |
|
| |
| מושגים כתב: |  |
מאד עצוב לחשוב שמישהו חושב שהוא בעלים על חיים של מישהו... מצד שני מאד עצוב על הסבל העצום של הילדה.
|
|
אם הבקשה מגיעה מהרופאים שהאריכו לה את החיים עד שהם החליטו שהיא סובלת ומהמערכת שמימנה את זה, יש משהו במחשבה שלהם שהסבל באחריותם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2021 10:36 |
|
| |
הרופאים שטיפלו בה עד עכשיו דווקא טוענים שהיא לא סובלת. מי שטוען כך אלה הרופאים במחלקה החדשה שאליה היא הועברה. השופט - בשבתו כד"ר מנגלה - החליט לפסוק ל'חומרא' כדעת הרופאים השניים ולרצוח אותה. צריך להוציא אזהרת מסע לבריטניה - בית המשפט שם עלול להחליט לרצוח אותך מתוך רחמים, גם אם אתה לא אזרח שלהם, כמו בטורקיה ובסין בהם גונבים לתיירים איברים להשתלה...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2021 16:33 |
|
| |
ולשרה_בן
| מושגים כתב: |  | מה הסיפור שם? לכאורה, בית המשפט החליט את ההחלטה כי יתכן שהילדה סובלת סבל רב, ובין כה תוחלת החיים שלה לא ארוכה. אני שואל שאלה הלכתית. האם אכן צריך להילחם? כנראה שכן, משום שגם בן נח מצווה על שפיכות דמים. השאלה היא עד כמה צריך להילחם ולהתעקש? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מי אנחנו שנגיד להורים מה לעשות? זכותם המלאה להחזיק את הילדה בחיים וחובה עלינו כיהודים לעזור להם.
נראה לי שחסרים פרטים בסיפור. האם בית המשפט באנגליה יכול למנוע מההורים לקחת את הילדה ולהטיס אותה לארץ על חשבונם?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2021 16:51 |
|
| |
קלעפער
| ולשרה_בן כתב: |  | מה הסיפור שם? לכאורה, בית המשפט החליט את ההחלטה כי יתכן שהילדה סובלת סבל רב, ובין כה תוחלת החיים שלה לא ארוכה. אני שואל שאלה הלכתית. האם אכן צריך להילחם? כנראה שכן, משום שגם בן נח מצווה על שפיכות דמים. השאלה היא עד כמה צריך להילחם ולהתעקש? נשלח מהאנדרואיד שלי
מי אנחנו שנגיד להורים מה לעשות? זכותם המלאה להחזיק את הילדה בחיים וחובה עלינו כיהודים לעזור להם.
נראה לי שחסרים פרטים בסיפור. האם בית המשפט באנגליה יכול למנוע מההורים לקחת את הילדה ולהטיס אותה לארץ על חשבונם? |
|
אולי זו זכותם. אבל הם באים אלינו לבקש עזרה. אולי החובה שלנו היא לעזור לילדה יהודיה קטנה שלא חטאה לא לחיות חיי סבל שאין שמם חיים? עדיין לא שמעתי מרב פוסק מומחה שנכנס לעובי הקורה ופסק.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2021 16:57 |
|
| |
השאלה היא הלכתית ומוסרית וקטונתי מלהכריע בה, הדרישה לשמוע בקול ההורים בגלל שהם ההורים לא ברורה, מי שחושב שטובת הילדה דורשת לנתקה מהנשמה למה שיתחשב בהורים שרוצים לגרום לה סבל
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2021 17:12 |
|
| |
ולשרה_בן
| קלעפער כתב: |  | מה הסיפור שם? לכאורה, בית המשפט החליט את ההחלטה כי יתכן שהילדה סובלת סבל רב, ובין כה תוחלת החיים שלה לא ארוכה. אני שואל שאלה הלכתית. האם אכן צריך להילחם? כנראה שכן, משום שגם בן נח מצווה על שפיכות דמים. השאלה היא עד כמה צריך להילחם ולהתעקש? נשלח מהאנדרואיד שלי
נראה לי שחסרים פרטים בסיפור. האם בית המשפט באנגליה יכול למנוע מההורים לקחת את הילדה ולהטיס אותה לארץ על חשבונם?
אולי זו זכותם. אבל הם באים אלינו לבקש עזרה. אולי החובה שלנו היא לעזור לילדה יהודיה קטנה שלא חטאה לא לחיות חיי סבל שאין שמם חיים? עדיין לא שמעתי מרב פוסק מומחה שנכנס לעובי הקורה ופסק. |
|
אולי אני טועה אבל לא ידוע לי על מקרה בו מישהו התיר לנתק חולה ממכונת הנשמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2021 18:24 |
|
| |
אכן לא מכיר שום פוסק שמתיר לעשות זאת בידים. אבל כאן אנחנו לא עושים. אנחנו רק לא לוחמים למנוע.
|
|
|
|
|