בית פורומים בחדרי חרדים

בר אילן כמשל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/6/2021 14:57 לינק ישיר 
בר אילן כמשל

בעשרות האחרונות חל שינוי מהותי בדמוגרפיה של ירושלים החרדית וכיום חוגי הקנאים/העדה וכדומיהן מהווים מיעוט בקרב תושבי העיר .
גם אזור בר אילן -שהוא נשוא ההפגנות האלימות הנערכות עכשיו נגד הרכבת הקלה- עבר שינוי בשנים האחרונות וכיום רובו (בחלקו המערבי מאז מעולם אבל גם בחלקו המזרחי לכיוון נוה צבי גאולה) מאוכלס ע"י חסידים ניטרליים, תושבי חוץ, או סתם בעלי משפחות וצעירים שאין להם שום קשר לעדה החרדית, לא שואלים את רבניה בהלכותיהם, ואין להם כל ענין לשמוע מה השקפת העולם שלה ודומיה 

מה אם כן פשר הדבר שהעדה החרדית וגרורותיה לוקחים לעצמם טאבו לקבוע מה טוב לשכונה שהם חלק שולי ביותר ממנה, האם ההפגנות פשוט עוזרות להם לשמר את המומנטום של ההתנגדות לממסד, עוזרות להם לשאת חן בעיני קנאי התפוצות, או סתם באות מתוך רצון ליצור כאוס. דעת רבני השכונה ידועה וגם אותם מהם שהביעו התנגדות לא קראו להפגנות .

מי חפץ באפוטרופסות הבלתי קרואה הזאת? מי נתן להם את הזכות למרר את חיי התושבים ושאר העוברים הרבים בכביש העמוס הזה בלילות ובימים. לא מספיק הסבל שנגרם כרגע מהעבודות בכביש צריך עוד בלגן של מופרעים??

מי ביקש זאת מידכם, עם כל הכבוד ההגמוניה שהייתה לכם בימי היישוב הישן פג תוקפה, לא אלמן ישראל ב"ה ויש באיזור רבנים שבכוחם לקבוע מה טוב עבור התושבים.
הגיע הזמן להפסיק עם דרכי האלימות ולנקוט בדרכי שלום ושתדלנות שגם אתם יודעים לנקוט בהם כשהדבר נוח לכם.

זה אמור לגבי איזור בר אילן וגם לגבי כלל העיר שמאכלסת בקרבה המוני בית ישראל כ"י שהאמת והשלום יאהבו

תוקן על ידי מכמונת ב- 06/06/2021 15:07:04

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2021 15:13 לינק ישיר 

ניתוח מעניין מאוד. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2021 15:42 לינק ישיר 

רבני השכונה כולם ובראשם הרב נוסבוים שגר על רחוב בר אילן, חתמו נגד הרכבת הקלה, ויצאו בקריאה לעשות כל מה שניתן לעצור אותה
אין ביניהם אפילו רב אחד של העדה החרדית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2021 16:11 לינק ישיר 

יכול להיות שגם רבני השכונה הוותיקים כבר לא מייצגים את השכונה?
כי השכונה נכבשת לאט לאט ע"י בעלי יכולת שזה בד"כ אוכלוסיה יותר פתוחה מחו"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2021 16:40 לינק ישיר 

זה בזכות מי שקונה מוצרי הבד"צ !!! 

שנים ארוכות שהם מייצגים בקושי 300 משפחות אבל שולטים בציבור החרדי בזכות הכסף הגדול של הכשרות...  

לצערינו הרב אין היום שום רב עם אומץ לקום מול הקיצונים שקמים ומנהלים את הציבור החרדי בכל התחומים 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2021 16:45 לינק ישיר 
מצדרביעי

איש_חשוב כתב:
רבני השכונה כולם ובראשם הרב נוסבוים שגר על רחוב בר אילן, חתמו נגד הרכבת הקלה, ויצאו בקריאה לעשות כל מה שניתן לעצור אותה
אין ביניהם אפילו רב אחד של העדה החרדית.

והם בעד ההפגנות האלימות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2021 17:04 לינק ישיר 

"בתיעוד קשה שהגיע ל'בחדרי חרדים' נראית ילדה כבת 10 נפגעת בעוצמה מזרנוק מים שהופעל על ידי המשטרה נגד מפגינים שמחו נגד המשך העבודות בקו הרכבת הקלה."

מישהו מבין מה עושה ילדה בת 10 בהפגנה נגד הרכבת הקלה? מיהם ההורים שאישרו זאת? מיהם הרבנים שאישרו זאת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2021 17:11 לינק ישיר 

עיבל כתב:
"בתיעוד קשה שהגיע ל'בחדרי חרדים' נראית ילדה כבת 10 נפגעת בעוצמה מזרנוק מים שהופעל על ידי המשטרה נגד מפגינים שמחו נגד המשך העבודות בקו הרכבת הקלה."

מישהו מבין מה עושה ילדה בת 10 בהפגנה נגד הרכבת הקלה? מיהם ההורים שאישרו זאת? מיהם הרבנים שאישרו זאת?

,אז זהו אסור לילדה לעבור ברחוב בר אילן, צרו צעדינו מלכת ברחובותינו, והכל בשם ההפקרות הקנאית הנבובה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2021 18:08 לינק ישיר 

לדעתי מישהו בארץ מקבל כסף מהזאלויינים עם התמונות האלה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2021 20:21 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
יכול להיות שגם רבני השכונה הוותיקים כבר לא מייצגים את השכונה?
כי השכונה נכבשת לאט לאט ע"י בעלי יכולת שזה בד"כ אוכלוסיה יותר פתוחה מחו"ל.

כרגיל אתה רואה מהרהורי לבך, את מה שהיית רוצה שיקרה..
רחוב בר אילן ובכלל שכונת נווה צבי, שכונה ותיקה, רובם ירושלמים, לא קיצונים של העדה החרדית, אבל ליטאים ירושלמים, האוכלוסיה שם לא התחלפה בכלל, האיזור לא ממש מבוקש לבעלי יכולת (כמו איזורי תנובה ובעלזא) ולכן נשארה שם האוכלוסיה הותיקה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2021 20:54 לינק ישיר 

יש לי חבר שגר ברחוב בר אילן הוא מותיקי החרדים שגרים ברחוב והוא ממש מתנגד להפגנות ומאוד מעוניין ברכבת שתעבור שם אבל הוא מפחד לפתוח את פה כדי שלא יבולע לו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2021 02:58 לינק ישיר 

מה מפריע לקנאים הרכבת הקלה ??
הרכבת היא לטובת תושבי השכונה!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2021 11:52 לינק ישיר 

החרדים במדינה הם ממש מיעוט, והם מחזיקים את כל האוכלוסיה בגרון שלא תהיה תחבורה ציבורית בשבת, ושלא יהיו נישואים אזרחיים,  סיפר לי חבר ליכוד ותיק שהוא תומך בתחבורה ציבורית בשבת, אבל הוא פוחד לפתוח את הפה,

אגב. ר' צבי מאיר זילברברג משתייך ליישוב הישן ? הוא בוכה בדמעות שליש על האסון שברככבת הקלה, אולי מישהו יספר לו כי כבר פגה ההגמוניה שלו באזור לטובת בעלי יכולת ואוכלוסיה משתנה, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2021 12:32 לינק ישיר 

מזכיר לי מה שאמר לי פעם קרלינער אחד על החסידים שקבוצות קטנות בכמות אבל מאורגנות משיגות לעצמן הטבות הרבה יותר מהמון העם שלא מאורגן בקבוצה כמותם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2021 13:04 לינק ישיר 

הם מייצגים את דעתם 
זה לגיטימי!
 נראה לך שכמה עשרות חוסמים כביש על עצירת עריק זה כן נורמלי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2021 13:33 לינק ישיר 

בקיצר כתב:
הם מייצגים את דעתם 
זה לגיטימי!
 נראה לך שכמה עשרות חוסמים כביש על עצירת עריק זה כן נורמלי?

אלו  גם אלו קיש קיש קריה

תוקן על ידי מכמונת ב- 07/06/2021 13:33:39

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > בר אילן כמשל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext