בית פורומים בחדרי חרדים

מה מפריע לכם/לנו כחרדים ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/6/2021 11:17 לינק ישיר 
מה מפריע לכם/לנו כחרדים ?

האם ששם שמים מתחלל או שהכבוד החרדי נרמס ? גם אני שחיכיתי שביבי יילך, מפריעה לי הממשלה החדשה, אז לא הסתדרתי עם 2 הישויות שבי, עד שמצאתי שהממשלה החדשה שמפריעה לי, מפריעה לאגו/לכבוד שלי, אבל מבחינה יהודית מרגיש שנהייתי יותר יהודי, שהרבה יהודים יתחברו לדת, כמו שהזכירו גדולה הסרת טבעת. ועוד, עדיין לא העבירו שום חוק וכבר אנחנו צועקים, נראה לי שלא ניתן לשפוט אף אדם על שם העתיד. ולכן חזרתי להיות רגוע שביבי כבר לא שם. יש איזה רוגע באויר מלחכות לשפנים שיצאו לו מהכובע השכם והערב, ובד"כ לא לטובת היהדות ובטח לא לטובת החרדים.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2021 11:28 לינק ישיר 

זו ממשלה שכל מהותה הוא חילול השם  ! ! !

עומד בראשה אדם שנחזה חיצונית כאדם דתי שהוא נוכל פוליטי
זה פעם ראשונה בעולם שעומד מישהו שמייצג את העם היהודי בזכות היותו נוכל פוליטי

בקואליציה שלו נמצאים כל האנשים שעוינים את תורת ישראל, את היהדות כפי שכולנו התחנכנו עליה

הממשלה הזו היא חרפה לדמוקרטיה הישראלית ! ! !

שאדם שאם ילך לבחירות ברור לכולם שהוא לא יעבור את אחוז החסימה, הוא ראש ממשלה ! ! !

כולי תקווה שהממשלה הזו תיפול כמה שיותר מהר, וללא אסון לאומי שאני מעריך שיהיה כתוצאה ממנה,

כולי תקווה שבקרוב יהיו בחירות והנוכל הפוליטי הזה לא יהיה יותר בכנסת, אלא ילך לעסקיו הפרטיים.

תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 13/06/2021 11:33:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2021 11:54 לינק ישיר 

אני כל כך מבין את מה שכתב פותח האשכול הנכבד, כי גם אני נמצא בדיוק באותה פוזיציה. וננסה לנתח את הדברים אחד לאחד.

זה שביבי נתניהו מסיים את תפקידו ועוזב עם משפחתו את בלפור, זה דבר מבורך ביותר. ב-12 שנות כהונתו הנוכחית עשה מר נתניהו דברים גדולים וחשובים מאוד למען מדינת ישראל ועם ישראל, אבל גם הרבה מאוד שטויות סחי ומיאוס. אני לא מדבר על התיק הפלילי, שם אני כמעט בטוח שמדובר בתפירה גסה שתפרם בבית המשפט, אבל בכל פעם מחדש כשהוא הקים ממשלה היתה את תחושת החמיצות הזו שליוותה אותו שוב ושוב. אם זה כשהקים שברי משרדים מוזרים ומיותרים בשביל כל מיני ג'ובניקים שמצאו חן בעיני אשתו, אם זה כשדילג בכל פעם מחדש על בכירים ממפלגתו בשביל שלא יצמחו חלילה, אם זה כשהשאיר בכל פעם פצועים נאמנים בשטח, ב-2013 אלו היו החרדים, ב-2019 אלה היו סער ובנט, וכך הלאה. לכן צריך להוקיר לו טובה על שנות שרות מצויינות למען המדינה, אבל גם לשחרר אנחת רווחה על כך שהוא משחרר את התפקיד לבאים אחריו.

ההרכב האנושי של הממשלה ה-36 איכותי לאין ערוך מזה של הממשלה היוצאת. אינני מסכים עם דעותיהם של רבים מהם, אבל בלי ספק מדובר בצוות של אנשים מוכשרים שיכולים לבצע את תפקידם.

חוק הגיוס. הממשלה ה-36 בהרכבה ההתחלתי, היא הממשלה היחידה בישראל שיכולה לחוקק אחת ולתמיד את חוק הגיוס וגם להבטיח שבג"ץ לא יפסול אותו. ממשלה בהרכב של הליכוד או החרדים לעולם לא תוכל לחוקק את החוק הזה, לא בגלל שהוא חוק לא טוב, הוא חוק מצויין, אבל תרבות ההתנהלות של הפוליטיקה החרדית, בה בנש"ק מסויים יכול לאנוס את כל המערכת להתנגד לחוק מסויים שהרבה מגדולי ישראל חשבו שהוא טוב, בודאי לשעתו, היא אם כל חטאת. ולכן כדאי לה לממשלה זו שתקום רק בשביל להעביר את חוק הגיוס. גם אם נראה זעקות שבר, אזיקים על הפודיום וקריעה בדש, כולנו יודעים שבשס ובדגל התורה הסכימו להצביע בעד החוק הזה בדיוק כבר לפני 3 שנים, ולולא התנגדות של חלק מחברי מועצת גדולי התורה, החוק היה עובר כבר אז, ואולי כל הסאגה המיותרת של השנתיים האחרונות היתה נמנעת.

ממשלת שינוי. בעצם הממשלה החדשה לא תוכל לעשות שום שינוי בשום תחום. לא בטחוני ולא מדיני ולא כלכלי. התחום היחידי שבו היא יכולה לשנות מהלכים פה אחד, הוא התחום הדתי. צר יהיה מאוד אם אכן ממשלה זו תממש את כל תכניותיה בתחום הדתי, מתווה הכותל, חוק הגיור, הרס הכשרות, תחבורה ציבורית בשבת וכו'. נקוה שהם יתפקחו.

תקציבי עולם התורה. בממשלת ביבי-לפיד-בנט של 2013, קוצצו תקציבי עולם התורה לעומק נורא. מוסדות סבלו מגרעונות שחלקם לא התאחו עד עצם היום הזה. בשביל להגן על מוסדות הציונות הדתית, שינה אז שי פירון שהיה שר החינוך מטעם יש עתיד את 'ערך הנקודה' בתקציב הישיבות הגבוהות והכוללים, מה שגרם לכך שהישיבות הציוניות קבלו את אותו תקציב אליו הם הורגלו והישיבות והכוללים החרדיים קבלו פרוטות. כאשר חזרו החרדים למוקדי הכח ב-2015 הם בחרו שלא לתקן את העוול הזה, אלא להגדיל את התקציב הכללי, כך שהמוסדות החרדיים חזרו לתקציבם הקודם, ומוסדות הציונות הדתית קבלו הרבה הרבה יותר. למה ? לגפני וחבריו הפתרונים. במקום לזעוק צעקות שבר מטופשות על הורדת כיפה וכיו"ב כפי שראינו בשבוע האחרון, הייתי מצפה מהנציגים לדבר בשליטה עצמית ובקור רוח, אבל להודיע שמה שהיה לא יהיה. נכון היום אתם בשלטון, אתם יכולים לשחק עם התקציבים והנקודות כפי שעולה על דעתכם, רק קחו בחשבון שביום שהדברים יתהפכו, ובמוקדם או במאוחר הם יתהפכו, אנחנו לא רק שנחזיר את ערך הנקודות למה שהיה, אלא נהפוך אותו לטובתינו.

עד כאן בנתיים. והיות ואנו אוהבים את הארץ הזו, ורוצים להמשיך ולחיות בה בהשקט שלוה ובטח בעזה"ש, נאחל לממשלה החדשה שתהיה ברכה שרויה במעשה ידיה, ונאמר להם: מעשיכם יקרבוכם ומעשיכם ירחקוכם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2021 13:51 לינק ישיר 

קהלת
קראתי פעמיים והתמוגגתי גם בפעם השנייה. רהוט ולעניין!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2021 14:53 לינק ישיר 

הכובס1 כתב:
האם ששם שמים מתחלל או שהכבוד החרדי נרמס ? גם אני שחיכיתי שביבי יילך, מפריעה לי הממשלה החדשה, אז לא הסתדרתי עם 2 הישויות שבי, עד שמצאתי שהממשלה החדשה שמפריעה לי, מפריעה לאגו/לכבוד שלי, אבל מבחינה יהודית מרגיש שנהייתי יותר יהודי, שהרבה יהודים יתחברו לדת, כמו שהזכירו גדולה הסרת טבעת. ועוד, עדיין לא העבירו שום חוק וכבר אנחנו צועקים, נראה לי שלא ניתן לשפוט אף אדם על שם העתיד. ולכן חזרתי להיות רגוע שביבי כבר לא שם. יש איזה רוגע באויר מלחכות לשפנים שיצאו לו מהכובע השכם והערב, ובד"כ לא לטובת היהדות ובטח לא לטובת החרדים.
לחרדי מן השורה לא מפריע כלום, הוא אפילו שמח ,שסוף סוף, יש לנו ראש ממשלה דתי שיכול לאחות את השסעים בחברה הישראלית. אבל יש מי, שמפריע לו הפיוס כי השנאה, לחם חוקו, ומשרת אותו לצרכיו, לכן: הוא מעוניין להשאיר את השנאה בעם. אשר לפוליטיקאים החרדים להם "מפריע": מה שמפריע לכל מהמר  כפייתי שלא הימר על "הסוס" הנכון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2021 15:43 לינק ישיר 

קהלת כתב:
ממשלת שינוי. בעצם הממשלה החדשה לא תוכל לעשות שום שינוי בשום תחום. לא בטחוני ולא מדיני ולא כלכלי.

תזכיר לי מי יהיו חברי הקבינט הבטחוני-מדיני בממשלה הזאת? לפיד, מיכאלי, בר-לב והורוביץ?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מה מפריע לכם/לנו כחרדים ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext