|
|
| נשלח ב-13/6/2021 20:16 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | הם גם לא שונאים.
יש להם רק אי הערכה.
אי הערכה לכך שלא מקריבים למען המדינה הק'.
אי הערכה לכך שלא מלמדים את הילדים אומנות קלה.
אי הערכה על משתמש בגא דתורה.
ועוד ועוד...
חלילה לא שנאה...אי הערכה... |
|
לכן כשהם היו בממשלה הם דאגו לקצץ 50% מתקציב הישיבות?
לכן הם פגעו בציבור החרדי בצורה קשה?
תשאל הרבה עסקנים, שיגידו לך, מניסיון,
שבהרבה מקרים, אולי ברוב המקרים,
עדיף מועמד חילוני,
על מועמד עם כפה סרוגה
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 13/06/2021 20:22:07
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2021 20:25 |
|
| |
לא שירתתי עם מתן כהנא אבל האיש מגיע ממקום קצת אחר מאשר בנט. הוא בוגר ישיבת נתיב מאיר. אין לי ספק שכדי לשמור על אורח חיים דתי בשירות הצבאי שלו הוא היה צריך מסירות נפש. זה לא כאילו היה לו מנין מסודר בכל מקום. לא מבין את הזלזול באיש. גם אם הוא ממפלגה אחרת לראות יהודי צועק ליהודי אחר "תוריד את הכיפה" זה לא נראה לי שייך. אני לא הייתי מקבל את זה אם מתן כהנא היה צועק את זה לגפני וגם לא להיפך. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2021 20:40 |
|
| |
| אלי_ו כתב: |  | לא שירתתי עם מתן כהנא אבל האיש מגיע ממקום קצת אחר מאשר בנט. הוא בוגר ישיבת נתיב מאיר. אין לי ספק שכדי לשמור על אורח חיים דתי בשירות הצבאי שלו הוא היה צריך מסירות נפש. זה לא כאילו היה לו מנין מסודר בכל מקום. לא מבין את הזלזול באיש. גם אם הוא ממפלגה אחרת לראות יהודי צועק ליהודי אחר "תוריד את הכיפה" זה לא נראה לי שייך. אני לא הייתי מקבל את זה אם מתן כהנא היה צועק את זה לגפני וגם לא להיפך. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
זה שהוא למד בישיבת 'נתיב מאיר' אומר שהוא דתי????
זה אומר שהוא שומר מצוות?
מישיבת נתיב מאיר יצאו גם קצינים חילונים, כמו האלוף יהודה פוקס,
בשביל לשמור על אורח חיים דתי בצבא צריך מסירות נפש?
צריך רק לא להיות עצלן !
בכל בסיס יש בית כנסת ! ! !
בכל בסיס כמעט יש דתיים, צריך רק לארגן אותם לתפילה,
ולא חסרים מסורתיים שמצטרפים לתפילה, אם מבקשים מהם יפה ! ! !
האוכל הממוסד כמו שאמרתי בכל הצבא כשר לחלוטין,
כמעט כל המוצרים למעט בשר בתקופת שירותי היו כשרים למהדרין בד"ץ
יש בעיות כשרות כשיש חיילים לא יהודים או חילונים שהם אנטי דתיים,
ואם עומדים על נהלי הכשרות ברוב רובם של המקרים אין בעיות מיוחדות,
או כשנמצאים ביחידות קטנות עם חיילים שמצפצפים על נהלי הכשרות,
ומי שמתעקש מוצא גם לזה פתרון..
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2021 21:18 |
|
| |
hhaavv
אגב, כדוגמה למסי"נ הוא הביא שהתפלל שמונה עשרה בשכיבה. איזה חלק מהאירוע הנ"ל היה במסי"נ? שהתפלל? ששכב? מה הקשר, בכלל? גם אני התפללתי שמו"ע בישיבה, פעם בעת טיסה. גם זה נחשב למסי"נ? אלא - הוא מתכוון שהיה קר ורוטב, כנראה. ומה זה קשור לתפילה? זה שלא השתמש בזה כתירוץ שלא להתפלל?
תוקן על ידי hhaavv ב- 13/06/2021 21:19:04
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2021 21:29 |
|
| |
כהוכחה שתפילה לבו"ע בעת שכיבה במארב אינה יראת שמים מויוחדת מביא חכם הרזים את עצמו כדוגמא שגם הוא ישב בטיסה בעת תפילה. וכמה לא חלי ולא מרגיש השוטה שמדגים יפה כמה חסר הבנה הוא ביראש שמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2021 21:30 |
|
| |
מבלי להיכנס לדקויות אני חושב שמה שמתן כהנא הטיף לח"כים החרדים על התקפתם בשבוע שעבר לגיטימי לגמרי. בעבר הם לא העזו לפתוח את הפה, כי החרדים היו בעלי הבית במדינה, כעת כשהגלגל קצת התהפך הם יכולים להרשות לעצמם (ומבחינתם בצדק) להגיב בחזרה. ולאלו הטוענים שהד"לים שונאים את החרדים, הייתי מציע להם להעביר מטלית על המראה הקרובה בסביבתם.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2021 21:37 |
|
| |
פשוט מאוד ומצוי מאוד. שנאת עמי הארצות את תלמידי החכמים תניא אמר רבי עקיבא כשהייתי עם הארץ אמרתי מי יתן לי תלמיד חכם ואנשכנו כחמור אמרו לו תלמידיו רבי אמור ככלב אמר להן זה נושך ושובר עצם וזה נושך ואינו שובר עצם:
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2021 22:58 |
|
| |
הוא רק הגיב לפני שאמר לו להוריד את הכיפה. אני רוצה לראות מישהו מה כותבים כאן שלא היה מגיב בחריפות למשפט כזה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2021 23:22 |
|
| |
| קולולו כתב: |  | הוא רק הגיב לפני שאמר לו להוריד את הכיפה. אני רוצה לראות מישהו מה כותבים כאן שלא היה מגיב בחריפות למשפט כזה נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אני חושב שזה מאוד הגיוני לומר 'תוריד את הכיפה' למי שרוצה להרבות חילולי שבת על ידי תחבורה ציבורית בשבת,
אותו הדבר למי שרוצה לפגוע בכשרות,
אותו הדבר למי שרוצה לעשות גיורי משחק ולא גיורי אמת.
בשביל מה יש לו כיפה?
אם הוא לא דתי, שיוריד אותה.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 13/06/2021 23:23:24
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2021 23:48 |
|
| |
| haptel כתב: |  | חרדלניק, מתנגד נחרצות למהלך האיוול והמסוכן של בנט שקד וכהנא. בלי קשר לכך רוצה לציין שיש לפעמים סיטואציות לחיילים דתיים בצבא שבהם לא פשוט בכלל לשמור על הקפדה קלה כבחמורה ולפעמים אף ממש מסירות נפש נדרשת כדי לקיים דברים שנראים טריוויאלים. אתן לדוגמא פעם אחת שהיינו בשבוע אימונים בשטח בגל קור מטורף (3 הומלסים נפטרו מהקור באותו שבוע). הקרה הייתה מטורפת, מתחת לעוקב מים יש תמיד שלולית מכובדת של כמה סנטימטרים עומק ובבוקר מוקדם כשקמים לפני עלות השחר היא הייתה כולה קרח. במציאות הזו ליטול ידיים עם מים קפואים זה סבל לא יתואר, היד הראשונה זה עוד יותר קל כי אתה לא מוכן לקור העז שמצמית אותך, אחרי זה להמשיך עוד 5 פעמים לסירוגין ב2 הידיים זה משהו שהיה צריך לו ממש אמונה עמוקה שזה רצון ה' למרות הקושי, והיינו לא מעט חיילים שלא וויתרו על כך למרות הסבל העז. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
ראשית, כל הכבוד,
זה קורה יחסית למעט חיילים, ממש אחוזים בודדים שנמצאים בגוש עציון או ליד רמאאלה או בגולן,
אגב, לא לפחד ולבקש להזיז את העוקב מים, מקום, או לחפור ממנו תעלה קטנה,
אגב, יש משהו דומה בחלק מהישיבות, בבוקר בחורף הירושלמי ליטול ידיים במים ממש קרים,
כשהטמפרטורה היא מעלה או שתיים, או אפס מעלות, ויש לא מעט ימים כאלה,
זה ממש לא נעים, אבל כולם נוטלים ידיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2021 00:38 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  |
| haptel כתב: |  | חרדלניק, מתנגד נחרצות למהלך האיוול והמסוכן של בנט שקד וכהנא. בלי קשר לכך רוצה לציין שיש לפעמים סיטואציות לחיילים דתיים בצבא שבהם לא פשוט בכלל לשמור על הקפדה קלה כבחמורה ולפעמים אף ממש מסירות נפש נדרשת כדי לקיים דברים שנראים טריוויאלים. אתן לדוגמא פעם אחת שהיינו בשבוע אימונים בשטח בגל קור מטורף (3 הומלסים נפטרו מהקור באותו שבוע). הקרה הייתה מטורפת, מתחת לעוקב מים יש תמיד שלולית מכובדת של כמה סנטימטרים עומק ובבוקר מוקדם כשקמים לפני עלות השחר היא הייתה כולה קרח. במציאות הזו ליטול ידיים עם מים קפואים זה סבל לא יתואר, היד הראשונה זה עוד יותר קל כי אתה לא מוכן לקור העז שמצמית אותך, אחרי זה להמשיך עוד 5 פעמים לסירוגין ב2 הידיים זה משהו שהיה צריך לו ממש אמונה עמוקה שזה רצון ה' למרות הקושי, והיינו לא מעט חיילים שלא וויתרו על כך למרות הסבל העז. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
ראשית, כל הכבוד,
זה קורה יחסית למעט חיילים, ממש אחוזים בודדים שנמצאים בגוש עציון או ליד רמאאלה או בגולן,
אגב, לא לפחד ולבקש להזיז את העוקב מים, מקום, או לחפור ממנו תעלה קטנה,
אגב, יש משהו דומה בחלק מהישיבות, בבוקר בחורף הירושלמי ליטול ידיים במים ממש קרים,
כשהטמפרטורה היא מעלה או שתיים, או אפס מעלות, ויש לא מעט ימים כאלה,
זה ממש לא נעים, אבל כולם נוטלים ידיים. |
|
אז החברה שם בישיבות בטלנים. אין להם קומקומים בחדרים שאפשר למהול את המים? גם אם לא חשבו על כך אז מסתמא בחדר יש חימום שאפשר לחמם את הידיים מיד אחר כך או לפחות לנגב אותם כמו שצריך, ןבאופן כללי למדתי בישיבות בירושלים ובבית אל המים בהחלט קפואים בבוקר וזה עדיין ממש לא אותה חוויה. לנו בשטח לא היה אפילו מגבות ושום אמצעי חימום מלבד השקי שינה בהם התכרבלנו בלילה בחוץ בקור העז ולא בחדר נעים בפנימיה, ואחרי זה נשארים עם ידיים רטובות (שלא נשכח חלילה תלמודנו) ומי שבכל זאת ניגב במדים אז היה לו קר איפה שהם נרטבו. להזיז את העוקב לא היה עוזר כי המים שבתוכו היו קפואים כמעט קרח (ייתכן שחלקם גם קפא בפנים כמו שבקבוק במקפיא בהתחלה רק חלק מהמים קופאים). הדוגמא שנתתי הייתה רק לסבר את האוזן שהקור היה כל כך משמעותי שגם שלוליות עמוקות היו קרח ולא רק שלוליות קטנות. אגב זה לא היה באיזורים שכתבת, בהם הפסיקו את האימוני שטח מרוב קור, אנחנו התאמנו בבקעה שנחשבת חמה (ואחרי זה ביום באמת היה נעים) וזה היה האיזור היחיד בארץ שהמשיכו להתקיים בו אימוני שטח באותו שבוע כי הקור שם היה "נסבל"...
אגב הייתי בנחל החרדי זה לא סוד שאלו שכן הקפידו אצלנו גם כשהיה צורך להתאמץ ממש היו אלו שהגיעו מישיבות דתיות לאומיות. כשתיארתי שלא כולם עמדו בניסיון לא התכוונתי לבני ישיבות רגילים, מה לעשות שהיו אצלנו כאלו שההתמודדות שלהם הייתה אם להדליק סיגריה בשבת או לא. נטילת ידיים בצורה כזו זה באמת היה מוגזם לצפות מהם...
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי haptel ב- 14/06/2021 00:44:51
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2021 07:31 |
|
| |
רעיובינוביץ. אתה פשוט מראה את בורותך לגבי תנאי השירות של חיילים ביחידות מיוחדות בטח לפני עשרים שנה. לדוגמא בהרבה מומביי קצה יושבים שלושה חיילים ומבשלים לעצמם. איך אחד לא יכול לסמוך כשהוא מגיע למחצה כזה ששמרו בו את דיני הכשרות כראוי. כל חייל דתי שמעבר את עצמו הסתפק בתנאים מאוד קשים האכלת מנות קרב קרות. כל זה במציאות שיש לחץ חברתי חזק להיות כמו כולם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2021 10:10 |
|
| |
אני חושב כי הבעיה עם הכיפות הסרוגות (לא החרדלי"ם) היא הגמ' אומרת כי יש שנאת עמי ארצות לתלמידי חכמים, והיה לי ממש קשה ראיתי הרבה אנשים שבעדינות ניתן לומר שאינם בני תורה, ומסתכלים בהערצה אל מרן הרב עובדיה, או לכל ראש ישיבה גדול, ורצים אחריו, ואיפה השנאה של עמי הארצות לתלמידי חכמים.
ןאז הבנתי כי הפשט בגמ' אחר. אותם אנשים שרצים אחרי מרן הרב עובדיה מוכנים להשקיע הרבה כדי שבנם יהיה תלמיד חכם. ושמחים בכך ומעריכים אותו על השקעתו.
ופירוש הגמ' הוא שנאה של מי "שרוצה להיות" עם הארץ, למי "שרוצה להיות" תלמיד חכם. וכפי שאומר הרב אבינר שמי כמוהו מכיר את המגזר הדתי לאומי. שההבדל הוא האם יש לך 613 "מצוות", או 613 "בעיות".
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2021 10:17 |
|
| |
| קולולו כתב: |  | רעיובינוביץ. אתה פשוט מראה את בורותך לגבי תנאי השירות של חיילים ביחידות מיוחדות בטח לפני עשרים שנה. לדוגמא בהרבה מומביי קצה יושבים שלושה חיילים ומבשלים לעצמם. איך אחד לא יכול לסמוך כשהוא מגיע למחצה כזה ששמרו בו את דיני הכשרות כראוי. כל חייל דתי שמעבר את עצמו הסתפק בתנאים מאוד קשים האכלת מנות קרב קרות. כל זה במציאות שיש לחץ חברתי חזק להיות כמו כולם. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אכן לא הייתי ביחידה מיוחדת ! ! !
ואכן קשה להיות דתי ביחידה מיוחדת,
והרבה חיילים דתיים לא מוכנים להיות ביחידות מיוחדות בגלל זה,
(מכיר מהיכרות אישית)
אני יודע טוב וכתבתי את זה שביחידות קטנות כמו מוצבים שמבשלים לעצמם,
ויש שם חיילים לא דתיים, קשה להיות דתי,
אבל זה אפשרי, אם אתה עומד על שלך,
אני מכיר חיילים חרדים שהיו במוצבים מבודדים,
ושמרו על אוכל כשר, עם מאבקים לא פשוטים.
השאלה ששאל מתן כהנא הייתה מוסרית, ככלל על חיילי צה"ל
לא על יחידה מיוחדת שבה יש חיילים מעטים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2021 11:35 |
|
| |
יש לי מכר, שהלך לסיירת מטכ"ל, הבחור הינו בחור עם כיפה סרוגה אבל מאוד חזק בדת. הם יצאו לגיבוש, וחלק מהגיבוש היה בשבת. ובליל שבת כל הקבוצה הלכה לבריכה, והוא סירב ללכת לבריכה והלך לבית כנסת ביישוב בו הם היו (ברמת הגולן). ביום ראשון הדתים שלא הלכו לבריכה בשבת הודחו בטענה כי הם אינם חלק מהמרקם של הקבוצה, ואינם מתאימים ולא מתאימים את עצמם לקבוצה בגיבוש. כל מילה נוספת מיותרת !! אני בהחלט חושב שצריך לשאול את מתן כהנא כמה הוא מדרג את עצמו כדתי בדירוג "מבנט עד 10"
|
|
|
|
|