בית פורומים בחדרי חרדים

מה דעת הגר"ש אלתר בעניין התקנות של גור שתוקנו ע"י הבית ישראל?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/6/2021 02:07 לינק ישיר 

הרב שאול הוא תלמיד חכם שעסוק בלימוד תורה !!
בהקמת קהילה ולא נכנס לחיים הפרטיים של אנשי קהילה!!
העיסוק של המדריכים בגור הוא חטטני וגובל בצנעת הפרט!!
רבים מהקהילה מתחתנים עם חסידיות אחרות!!
אני מכירה מקרה של משפחה של הקהילה שהבת התחתנה עם בחור מוצלח ממשפחה טובה ומבוססת כלכלית !!
משפחה חסידית !!
הבחורה היה רווח כפול היא לא התחתנה עם חסיד גור !!
וגם קיבלה בחור מצוין !!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2021 09:32 לינק ישיר 
momeir

נוירולוג כתב:
אני רואה שבפורום כאן יש רבים מחסידיו ומעריציו של הגר"ש אלתר, אז  אין ספק שזה המקום המתאים לשאול.

כ"כ האם חסידיו שומרים על התקנות?

אני יודע שאצל חלק מהאנשים זה בגדר גזירה שא"א אפשר לעמוד בה, אך בכל זאת נא להשתדל בבקשה לענות תשובות ענייניות ואינפורמטיביות.

תודה

כחסיד גור 'תמים' אתה יודע היטב את התשובה.
אתה גם יודע היטב שחסידיו לא משוטטים בפורום 'בחדרי חרדים'. 
מסקנה: כוונתך רק ללכלך. 
כי אתה יודע שכל תשובה שתינתן היא לכאורה נגד הגר"ש.
 ממה נפשך
אם הגר"ש נגד התקונעס... אז צודקים גור ירמיהו שמגדירים אותו כ'מורד' .
אם הוא בעד התקונעס , אז מה לכם ולו? במה הוא שונה מגור ירמיהו שאתם כל כך מתעבים?
אם ב 'תמימותך'  ביקשת רק לדעת מה ההדרכה שלו?
אז בניגוד לרב'ה מגור שמרוב קדושתו אינו פוצה פה. אין ממנו כלום! אין הדרכות.. (חוץ מהדרכה כמו: 'נישט אין מיין נאמען')
הגר"ש לעומתו מדבר ומדבר המון. אתה מוזמן להגיע לרח' יוסף זיו בעת רעווא דרעווין  , גם תזכה להתרוממות הנפש ולחוויה רוחנית והעיקר תשמע הדרכה מכלי ראשון.
גילוי נאות : הוא מדבר המון על מידות טובות, על הקפדה בעניינים של בין אדם לחבירו. 
אה, ושכחתי הוא גם מדבר על העוה"ז שהוא עראי, על אהבת התורה ולימוד בעיון.. 
שווה לך לבוא..

תוקן על ידי momeir ב- 18/06/2021 09:36:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2021 10:36 לינק ישיר 
בעיקרשומע

ממה שקצת הבנתי מאנשים בפנים הוא לא בקו מוחלט. מחד הוא ממשיך את רוח קוצק, אבל הוא לא אוהב שנוקטים הוראות כלליות ומוחלטות לכולם וגם לא לתלמידי חכמים, הוא ודאי מתנגד למשטר בנושא.

תוקן על ידי בעיקרשומע ב- 18/06/2021 10:38:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2021 12:47 לינק ישיר 

momeir כתב:
אני רואה שבפורום כאן יש רבים מחסידיו ומעריציו של הגר"ש אלתר, אז  אין ספק שזה המקום המתאים לשאול.

אני יודע שאצל חלק מהאנשים זה בגדר גזירה שא"א אפשר לעמוד בה, אך בכל זאת נא להשתדל בבקשה לענות תשובות ענייניות ואינפורמטיביות.

תודה

ממה נפשך
אז בניגוד לרב'ה מגור שמרוב קדושתו אינו פוצה פה. אין ממנו כלום! אין הדרכות.. (חוץ מהדרכה כמו: 'נישט אין מיין נאמען')
הגר"ש לעומתו מדבר ומדבר המון. אתה מוזמן להגיע לרח' יוסף זיו בעת רעווא דרעווין  , גם תזכה להתרוממות הנפש ולחוויה רוחנית והעיקר תשמע הדרכה מכלי ראשון.
שווה לך לבוא..

באמת ראוי להערכה שעד שהגעת, המגיבים הגיבו לגופה של שאלה מבלי להזדקק "לגלות לי שאני גערער" או לנסות לתקוף למה אני שואל ולהסיק מסקנות מפרי מוחם.

בדיוק הפוך ממה שכתבת. אני לא רואה כאן בפורום אפילו חסיד גור אחד, מאידך ניתן לראות כאן רבים ממעריציו וחסידיו, מאוד מעניינת התופעה שחסידי גור אינם מבלים כאן וחסידי ומעריצי ר' שאול מככבים כאן. כ"כ אנשים הגונים צריכים לקחת את כל החומר המוצף כאן בעירבון מוגבל מאחר ואנו חשופים רק לצד אחד, שמשום מה מאוד מרושת ברשת.

תודה על ההמלצה, שמעתי לא פעם דברים נפלאים ומתוקים מר' שאול אלתר, אך אני לא מחפש הדרכה בעניין התקנות של גור, אינני חסיד גור, מעולם לא הייתי ולא היה לי כל קשר לזה, דרכם זרה לי, אשר על כן איני צריך לשאול אותו בנושא, כן שאלתי את חסידיו ומעריציו הרבים כאן מה דעתו וכיצד נוהגים חסידיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2021 12:53 לינק ישיר 

מתנצל אם חשדתי בכשרים. 
אני אמנם מעריץ את האיש. אוהב לשמוע אותו אבל ממש לא מחסידיו , לא חסיד בכלל ולא חסיד גור ולא שייך כלל לקהילה שלו.  
כמוני יש רבים. חסידיו כנראה לא מסתובבים כאן. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2021 11:45 לינק ישיר 

המצב כיום בגור שחוץ מכמה קיצוניים כמעט אף אחד לא שומר באמת על התקנות, וכיון שזה דברים שבצנעא, גם אף אחד לא יכול לדעת מי שומר ומי לא.

ובאמת קורה לפעמים שהאשה או הבעל יותר קיצוניים מהבן זוג מכל סיבה שהיא, וזה גורם לגירושין ואף לחזרה בשאלה. (וכידוע בגור ישנם הרבה כאלו, הרבה מעבר לפרופורציה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2021 11:56 לינק ישיר 

timobl כתב:

המצב כיום בגור שחוץ מכמה קיצוניים כמעט אף אחד לא שומר באמת על התקנות, וכיון שזה דברים שבצנעא, גם אף אחד לא יכול לדעת מי שומר ומי לא.

ובאמת קורה לפעמים שהאשה או הבעל יותר קיצוניים מהבן זוג מכל סיבה שהיא, וזה גורם לגירושין ואף לחזרה בשאלה. (וכידוע בגור ישנם הרבה כאלו, הרבה מעבר לפרופורציה).

ספר לגברת שרית...
היא בטוחה שלכל חסיד גור יש אינטרקום/מכשיר בייבי-סיטר ישיר למדריך/הרבי.
ההזיות שהאקדמיה מסוגלת להכניס לאנשים לראש...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2021 13:59 לינק ישיר 

איך אתם יודעים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2021 14:40 לינק ישיר 
ולשרה_בן

נוירולוג כתב:

תודה

ממה נפשך
שווה לך לבוא..

באמת ראוי להערכה שעד שהגעת, המגיבים הגיבו לגופה של שאלה מבלי להזדקק "לגלות לי שאני גערער" או לנסות לתקוף למה אני שואל ולהסיק מסקנות מפרי מוחם.

בדיוק הפוך ממה שכתבת. אני לא רואה כאן בפורום אפילו חסיד גור אחד, מאידך ניתן לראות כאן רבים ממעריציו וחסידיו, מאוד מעניינת התופעה שחסידי גור אינם מבלים כאן וחסידי ומעריצי ר' שאול מככבים כאן. כ"כ אנשים הגונים צריכים לקחת את כל החומר המוצף כאן בעירבון מוגבל מאחר ואנו חשופים רק לצד אחד, שמשום מה מאוד מרושת ברשת.

תודה על ההמלצה, שמעתי לא פעם דברים נפלאים ומתוקים מר' שאול אלתר, אך אני לא מחפש הדרכה בעניין התקנות של גור, אינני חסיד גור, מעולם לא הייתי ולא היה לי כל קשר לזה, דרכם זרה לי, אשר על כן איני צריך לשאול אותו בנושא, כן שאלתי את חסידיו ומעריציו הרבים כאן מה דעתו וכיצד נוהגים חסידיו.

מעריצים כן חסידים שלו אני לא רואה כאן.
אתה כותב כמעריץ מושבע של גור ובפרט ליצמן זה לא אומר שאתה חסיד גור ( אתה סתם חסיד שוטה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2021 14:49 לינק ישיר 

timobl כתב:

השאלה היא מה ההדרכה לחתנים ולכלות.
זוג צעיר שקיבל הדרכה אכזרית ולא אנושית נוסח גור בשנים הראשונות, זה בגדר מעוות לא יוכל לתקון.

והרבה פעמים אחרי שהזוג הצעיר פורץ את הגבולות האכזריים אז הוא חושב שכבר הכול מותר.. הוא לא מבדיל בין הלכה לבין הדרכות הקומדנט..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2021 14:57 לינק ישיר 

אם הגורים מתחילים להתבייש בגוריותם, זה לא מחמאה עבורם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2021 12:36 לינק ישיר 

מזמור_שיר כתב:
אם הגורים מתחילים להתבייש בגוריותם, זה לא מחמאה עבורם.

אתה מתכוון לחסידי ר' שאול?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2024 01:03 לינק ישיר 

האם התקנות אכן גרמו למידות המושחתות במאבק הנוכחי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2024 08:40 לינק ישיר 

מסופר שיהודי ירושלמי נכנס ל"פני מנחם" לשאול אותו על שידוך מהחסידות שמציעים לבתו, הוא מאוד חשש מהתקנות של "הבית ישראל". שאל אותו "הפני מנחם" האם האבא והסבא שלי לא ידעו את מה שאחי ידע?! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2024 13:34 לינק ישיר 

מעתיק את הודעתי המצטטת את דברי הגר"ש אלתר בעניין מהאשכול הזה:

יש כאן דברים שמאירים את שיטת ה'פני מנחם' בנושא הקדושה באור קצת שונה.
לא בטוח שבגור היום רואים את הדברים כך.

דברי הגר"ש אלתר:
מה שאבא (ה'פני מנחם') דיבר בשמועסן של הלילה שהיו מיועדים לאברכים.
אנחנו צריכים שהראש ישלוט על הגוף. אבא תמיד דיבר לחיות ברוממות
וכשדיבר לצעירים אמר להם 3 שותפים באדם. אתם שותפים עם הבורא עולם.

בהמשך הביא את המדרש שהובא ברש"י
"בנות ישראל היו בידן מראות, שרואות בהן כשהן מתקשטות, ואף אותן לא עכבו מלהביא לנדבת המשכן, והיה מואס משה בהן, מפני שעשויים ליצר הרע, אמר לו הקב"ה קבל, כי אלו חביבין עלי מן הכל, שעל ידיהם העמידו הנשים צבאות רבות במצרים.
ושאל: לכאורה למשה רבינו הייתה טענה טובה. ממתי שמים מראות בשטיבלעך?

ביאר הגר"ש:
אומר לו הקב"ה להפך!
אתה קורא לזה יצר הרע ואני קורא לזה ידישע קינדער (ילדים יהודים)
זה ככה הולך וזה דבר שהוא קשור עם הגשמי
במדרש כתוב הֵן בְּעָווֹן חוֹלָלְתִּי וּבְחֵטְא יֶחֱמַתְנִי אִמִּי.
עוון מלא כתיב כאן אפילו חסיד שבחסידים לא שייך שלא יהיה עם גשמיות אומר המדרש.
למה זה נאמר לרפות ידיים?
זה נאמר הפוך.
אתה חושב שבגלל שזה גשמיות אז זה דבר שש..
הפוך! 
אפילו חסיד שבחסידים, אתה עושה שותפות. יש פה ניסית השם. 
יש לך שייכות עם הרבונו של עולם. 
זה מה ששמענו תמצית הדברים. מה ששמענו ב3 וחצי שנים מאבא. שאדם צריך לדעת שכשהוא ניגש לדבר כזה, זה שותפות עם הבורא עולם. תתייחס אחרת לשותף.
אתה לא עושה דבר גשמי אתה עושה דבר מרומם אתה שותף בבריאה.
...
אדם צריך לדעת. אדם צריך עם רוממות לגשת. לא עם שפלות.
אבא תמיד דיבר. כי תישא את ראש. שהראש יהיה בקומה זקופה.
זה כך צריך להיות. בוודאי זה נגיעה בגשמיות. זה נסיון ברור. קומה זקופה. צריכים לדעת עולם הזה.. כמה שנים נחייה? אפילו 120 שנה זה כלום.
זה כלום. אז מה יש לנו? אז נראה שזה חשוב נראה שזה טוב. שהראש יבין קצת מעבר לעולם הזה. להרים ראש.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מה דעת הגר"ש אלתר בעניין התקנות של גור שתוקנו ע"י הבית ישראל?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.