| נשלח ב-18/6/2021 00:53 |
|
| |
תמונה שמסבירה חלקית למה כל הציבור תרם לקהילת ר' שאול אלתר
הנה תמונה שמסבירה באופן חלקי למה כל הציבור החרדי האשכנזי,
מכל החוגים, בעיקר החסידיים אבל גם החוגים הליטאיים,
תרמו תרומות כספיות גדולות,
לתמיכה בקהילה של הגאון הרב שאול אלתר שליט"א
שביקש שמייד אחרי הקמפיין יקיימו חברי הקהילה,
את המאמר המופיע ברמב"ם הלכות תלמוד תורה פרק ג הלכה ד'
היה לפניו עשיית מצוה ותלמוד תורה אם אפשר למצווה להיעשות ע"י אחרים לא יפסיק תלמודו. ואם לאו יעשה המצווה ויחזור לתלמודו
שמיד אחרי הצלחת הקמפיין, יחזרו ללימודם כאילו לא היה קמפיין התרמה בכלל.
הנה תמונה של תלמידים שמבקשים להודיע לרבם שהם אחרי קמפיין ההתרמה מתחזקים בלימוד התורה.
(צילם משה ויסברג)

תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 18/06/2021 01:01:17
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 01:05 |
|
| |
אז למה כל הציבור לא תורם למוסדות הפלג?
הם קיימו כמה וכמה פעמים את "ויחזור לתלמודו" אחרי כל הפגנה וחסימת כבישים.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 01:07 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 01:14 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | |
|
יכול להיות,
מצד שני ההתנהלות של דבריו של מנהיג הקהילה הגאון שאול אלתר שליט"א
שהיא כל כך מתוקה
(אין לי מילה אחרת להגדיר את ההרגשה כשאני עוקב זמן רב אחרי הקהילה הזו)
לאורך כל זמן הקמת הקהילה
גורמת לכל הציבור החרדי לתרום מכיסו לקהילה הזו.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 01:33 |
|
| |
בחדרי חרדים
כשראיתי את כותרת האשכול, חשבתי שבפנים תהיה תמונה משותפת של ליצמן, ביאלוסטיצקי,א.ב. זילברברג, או לפחות קישור לרשימת כל ההודעות משתמש של נוירולוג ו/או של דברוני.
תוקן על ידי אויויוי ב- 18/06/2021 01:34:31
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 01:48 |
|
| |
בחדרי חרדים
אויויו
אני אפילו לא מצטט את ההודעה שלך כי היא אינה ראויה בכל מקרה אין לי מושג מי זה דברוני (היו לי הרבה ויכוחים קשים אתו) והיכן הוא.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 05:28 |
|
| |
קלעפער
| נוירולוג כתב: |  | אז למה כל הציבור לא תורם למוסדות הפלג?
הם קיימו כמה וכמה פעמים את "ויחזור לתלמודו" אחרי כל הפגנה וחסימת כבישים. |
|
כי הציבור יודע כנראה שזה לא רציני....
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 08:01 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 09:08 |
|
| |
גם וגם
| פסתםנחמד כתב: |  | |
|
נוצרה כאן סיטואציה של גם וגם. גם רדיפה מרושעת , אכזרית ובלתי מידתית של גור ירמיהו. גם קהילה שהייתה מוכנה לעזוב ולשלם מחירים קשים וגם הנרדף הראשי הוא איש מיוחד. איש אשכולות, ת"ח עצום, דרשן בחסד וכו' אנשים רבים תרמו גם כדי לעזור לקהילה וגם כדי להביע מחאה. השאלה האם גור ירמיהו יפנימו שחייבים לשנות פאזה. או שההתנהלות שלהם היא בבחינת ככלב השב אל קיאו - כסיל שב על איוולתו?
תוקן על ידי momeir ב- 18/06/2021 09:09:10
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 09:11 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 09:42 |
|
| |
דבר_תורה
"כל הציבור תרם"....
כפארפראזה למילותיו הקדושות של מרן הגראי"ל שטיינמן זצ"ל, במענה לדברי רבי אמנון יצחק, שדיבר בלהט על הדיסקים של יעקב שווקי באומרו "לכולם יש את זה בבית", ועל כך הגיב מרן "לי לא!"
אומר באותו חיוך
פותח האשכול כותב ש"כל הציבור תרם"? - אני לא!!! (ואני לא גרער חסיד)
אגב, לא תרמתי גם לפלג מיזליש\אהרו\זלמן לייב, לפלג 48 - 45, סלאנים-סלונים, מודזיץ'-'וז'מיר-חצקלוני, ויזניץ\,וישנישץ\ויזניץ מרכז - סאדיגורא-סדיגורה, קרעטשניף ר זיידע\ר ניסן, תולדות אהרון\אברהם יצחק, צאהז-קלויזינבורג, זויעהל\קהילת זועיהל, ואלו רק כמשל, וסליחה על מי שלא נכנס לרשימה, לא בכוונה.
אין לי בעיה שתריבו על צדקת הדרך, שתלהטו על מזבח האידאולוגיה, ואפילו תנסו להשיג כסף והרבה, אבל אל תנכסו את כולם לתוככי ההתגוששות, אני (ורוב הציבור) ממש לא שם, חלק נהנים עם פופקורן ביד, והאחרים פשוט עוסקים בשגרת יומם, מי בתורה ומי במלאכה.
תוקן על ידי דבר_תורה ב- 18/06/2021 09:43:31
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 10:14 |
|
| |
האמת שבכלל לא ברור שהרדיפה היא של גור ירמיהו. הרושם כאן באתר הוא שדווקא המתפלגים (מעניין מי המעודד אותם) הם הרודפים את גור ירמיהו
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 10:26 |
|
| |
momeir
| דבר_תורה כתב: |  | "כל הציבור תרם"....
כפארפראזה למילותיו הקדושות של מרן הגראי"ל שטיינמן זצ"ל, במענה לדברי רבי אמנון יצחק, שדיבר בלהט על הדיסקים של יעקב שווקי באומרו "לכולם יש את זה בבית", ועל כך הגיב מרן "לי לא!"
אומר באותו חיוך
פותח האשכול כותב ש"כל הציבור תרם"? - אני לא!!! (ואני לא גרער חסיד)
אגב, לא תרמתי גם לפלג מיזליש\אהרו\זלמן לייב, לפלג 48 - 45, סלאנים-סלונים, מודזיץ'-'וז'מיר-חצקלוני, ויזניץ\,וישנישץ\ויזניץ מרכז - סאדיגורא-סדיגורה, קרעטשניף ר זיידע\ר ניסן, תולדות אהרון\אברהם יצחק, צאהז-קלויזינבורג, זויעהל\קהילת זועיהל, ואלו רק כמשל, וסליחה על מי שלא נכנס לרשימה, לא בכוונה.
אין לי בעיה שתריבו על צדקת הדרך, שתלהטו על מזבח האידאולוגיה, ואפילו תנסו להשיג כסף והרבה, אבל אל תנכסו את כולם לתוככי ההתגוששות, אני (ורוב הציבור) ממש לא שם, חלק נהנים עם פופקורן ביד, והאחרים פשוט עוסקים בשגרת יומם, מי בתורה ומי במלאכה.
תוקן על ידי דבר_תורה ב- 18/06/2021 09:43:31 |
|
מחלוקות (לשם שמיים ושלא לשם שמיים) הם חלק מההויה היהודית מקדמת דנא. החידוש של גור ירמיהו זה הרשעות והאכזריות הבלתי נתפסת. לא מבין איך יהודי עם לב חם יכול להישאר 'אדיש' . להבדיל... (וסלח לי על הדוגמא הקיצונית, אבל ב'עיקרון' זו אותה התנהגות) תגובתך מזכירה לי את אדישתו של רוזוולט ווסרובו של להפציץ את מסילות הרכבת לאושוויץ. כי זו לא הבעיה שלו !
תוקן על ידי momeir ב- 18/06/2021 10:27:08
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 13:38 |
|
| |
שני קבצנים אחד יהודי ואחד נוצרי עמדו ליד פתח הכנסייה, כל מי שנכנס תרם לנוצרי ביד רחבה וכיבד את היהודי הקללה + יריקה, לאחר כמה זמן יוצא הכומר ואומר ליהודי, לא חבל? עדיף שתעמוד ליד בית הכנסת שם יתרמו לך... אחרי שהכומר הולך אומר היהודי לשני, הגוי הזה רוצה ללמד אותנו איך לעשות עסקים... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|