| נשלח ב-18/6/2021 01:13 |
|
| |
האם שר התורה בירך את התורמים לקמפיין "ליבנו בתורתו" ?
את-התורמים להשלמת בית המדרש החדש של ויזניץ בירך שר התורה: "שימצאו-עבודה בבית המקדש", מה שמנע מהרבה אנשים לתרום, כי הם העדיפו ללמוד בכולל ולא לעבוד בבית המקדש. במגבית ליבנו בתורתו נראה ששר התורה לא היה מעורב?
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 18/06/2021 01:48:04
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 11:23 |
|
| |
שמועה שמעתי: ליצמן "מכר" את המקום הראשון בסיעת יהדות התורה לדגל התורה בתנאי ששר התורה יחרים את הגר"ש. לי זה נראה הזוי לגמרי!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 13:31 |
|
| |
לא נזקקו לשר התורה מאחר ובמגבית זו לא היה צורך בהבטחות עתידיות, אצל חלק לא מבוטל מהתורמים את השכר הם קיבלו מיד בזמן התרומה (כוח המשיכה האדיר של המחלוקת ושות' והסיפוק הגדול כתוצאה מכך).
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 13:35 |
|
| |
כנראה מראש לא היה כסף לתשלום הנדרש לסגן השר עבור ברכת השר, וכשהגיע הכסף כבר לא היו זקוקים לה...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 14:43 |
|
| |
momeir
| נוירולוג כתב: |  | | לא נזקקו לשר התורה מאחר ובמגבית זו לא היה צורך בהבטחות עתידיות, אצל חלק לא מבוטל מהתורמים את השכר הם קיבלו מיד בזמן התרומה (כוח המשיכה האדיר של המחלוקת ושות' והסיפוק הגדול כתוצאה מכך). |
|
ואתה רוצה שאמשיך להיות תמים ולהאמין שאינך גור ירמיהו...
כל מי שיש בידו שלשה דברים הללו, מתלמידיו של אברהם אבינו. ושלשה דברים אחרים, מתלמידיו של בלעם הרשע. עין טובה, ורוח נמוכה, ונפש שפלה, מתלמידיו של אברהם אבינו. עין רעה, ורוח גבוהה, ונפש רחבה, מתלמידיו של בלעם הרשע. מה בין תלמידיו של אברהם אבינו לתלמידיו של בלעם הרשע. תלמידיו של אברהם אבינו, אוכלין בעולם הזהסב ונוחלין בעולם הבא, שנאמר (משלי ח), להנחיל אוהבי יש, ואוצרתיהם אמלא. אבל תלמידיו של בלעם הרשע יורשין גיהנםסג ויורדין לבאר שחת, שנאמר (תהלים נה), ואתה אלהים תורידם לבאר שחת, אנשי דמים ומרמה לא יחצו ימיהם, ואני אבטח בך.
תוקן על ידי momeir ב- 18/06/2021 14:43:44
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 15:32 |
|
| |
מה גורם לך לחשוב שאכפת לי במה אתה מאמין, אם אתה רוצה להאמין שאני גערער זו זכותך, לא אהרוס לך את החוויה.
בוא לא ניתמם, כולנו יודעים מה המניע של רבים מהאנשים שנלחמים "למען כבודו" של הרב שאול אלתר. וכעת זה מתבטא גם בתרומות.
במובנים מסוימים זה מזכיר את ההתלהבות דקדושה של הפעילים במערכות הבחירות שמסבירים זאת בקיום המצווה "ועשית ככל אשר יורוך", כשכולנו יודעים מה מניע אותם, הדבר האחרון שמעניין אותם זה "ועשית ככל אשר יורוך".
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 19:25 |
|
| |
| נעילה כתב: |  | | כנראה מראש לא היה כסף לתשלום הנדרש לסגן השר עבור ברכת השר, וכשהגיע הכסף כבר לא היו זקוקים לה... |
| אם זה המצב אז סגן השר-בצרות: עוד עלולים לחשוב שהצלחת קמפיין אינה תלויה בברכת השר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 19:43 |
|
| |
לא חושב שאתה גערער אבל אין לך עין טובה. אינך מסוגל לראות שההפך הנכון, הסיבה להרתמות היא שנאה למחלוקת, והגנה על קהילה ק' נרדפת. וזה מתבטא בכל צורת הכתיבה המתלהמת והאמוציונאלית.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 19:44 |
|
| |
קלעפער
וכאחד שהכריז ברוב ענוונותו שממש נמנע להכנס לאשכולות סחי ומיאוס רק אם יש להם מקורות, מאד מענין למה נכנסת לאשכול הזה. כולו רק לעג לא עניני לגר"ח. מה רלוונטי אם הגר"ח בירך או לו? סתם ליצנות לא ענינית על הגר"ח. אבל הגמל לא רואה את דבשתו...
תוקן על ידי קלעפער ב- 18/06/2021 19:45:33
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2021 21:58 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | וכאחד שהכריז ברוב ענוונותו שממש נמנע להכנס לאשכולות סחי ומיאוס רק אם יש להם מקורות, מאד מענין למה נכנסת לאשכול הזה. כולו רק לעג לא עניני לגר"ח. מה רלוונטי אם הגר"ח בירך או לו? סתם ליצנות לא ענינית על הגר"ח. אבל הגמל לא רואה את דבשתו...
תוקן על ידי קלעפער ב- 18/06/2021 19:45:33 |
| מאחר שאני פתחתי את האשכול, אני רואה לנכון להבהיר: שלא היה בכוונתי לעשות צחוק מאיש ואני מצרה שיש מי שחשב אחרת, אחרי הכול, שר התורה מעורב, כמעט, בכל מסע התרמה ולכן, יש לשאלה זו, חשיבות רבה להמשך ההתייחסות לחצר הגר"ש. טבעי לשאול, מדוע בקמפיין הזה לא ראינו את תמיכתו, אחרי הכול, זה לא מסע התרמה רגיל, זה שנוי במחלוקת, עם זאת ראינו איך הראש ישיבה הגאון ר' גרשון והגאון ר' דוד נתנו את תמיכתם לקמפיין.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2021 23:09 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | לא חושב שאתה גערער אבל אין לך עין טובה. אינך מסוגל לראות שההפך הנכון, הסיבה להרתמות היא שנאה למחלוקת, והגנה על קהילה ק' נרדפת. וזה מתבטא בכל צורת הכתיבה המתלהמת והאמוציונאלית.
|
|
באמת מעניין, תזכיר לי, לא אמרת בעבר שאני גערער?
אכן כשאני רואה את הכתיבה המתלהמת והאמוציונלית של אנשים כמוך נגד גור ובעד הרב שאול אלתר, זה רק מחזק את התחושה והרושם שחיזוק הקהילה הנרדפת זה המניע האחרון ברשימת המניעים של פעילותכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2021 23:17 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | וכאחד שהכריז ברוב ענוונותו שממש נמנע להכנס לאשכולות סחי ומיאוס רק אם יש להם מקורות, מאד מענין למה נכנסת לאשכול הזה. כולו רק לעג לא עניני לגר"ח. מה רלוונטי אם הגר"ח בירך או לו? סתם ליצנות לא ענינית על הגר"ח. אבל הגמל לא רואה את דבשתו...
תוקן על ידי קלעפער ב- 18/06/2021 19:45:33 |
|
למה נכנסתי? כי בא לי.
אסביר שוב למקרה ולא הבנת בפעם הקודמת, באשכולות הרבים שנפתחים כאן נגד גור, מקור הידיעות הוא פוסטים מרל"בח ודומיו, מאחר ומדובר במקור לא אמין, ובאשכולות הללו אין כל ביטוי לצד השני (כפי שכתבתי, בפורום כאן אין אפילו גערער אחד לרפואה, ומנגד יש כאן רבים מחסידיו וממעריצין של הרב שאול אלתר) אז מה הטעם להשתתף בחגיגת שנאה והתלהמות כשאין כל מקור אמיתי או לפחות מישהו שיתן תמונה מהצד השני.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2021 07:23 |
|
| |
לא חושב שאמרתי שאתה גערער, כי אני בכלל חושב שאתה מזרחי.
את התאווה שלך למקורות אני מכיר מזמן, אני רק מקוה שהאשכול הזה נתן לך תמונה מאוזנת של שני הצדדים מתוך מקורות מהימנים משני הצדדים... לך תדע, אולי אתה מצליח לראות דברים שאני לא מצליח.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2021 17:24 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | לא חושב שאמרתי שאתה גערער, כי אני בכלל חושב שאתה מזרחי.
את התאווה שלך למקורות אני מכיר מזמן, אני רק מקוה שהאשכול הזה נתן לך תמונה מאוזנת של שני הצדדים מתוך מקורות מהימנים משני הצדדים... לך תדע, אולי אתה מצליח לראות דברים שאני לא מצליח. |
| לאיזה דברים אתה מתכוון?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2021 18:08 |
|
| |
אין. הכוונה שזה פשוט שאת\ה מתכון\ת לעשות ליצנות מהגר"ח. והוא יודע זאת ולאשכולות שלך הוא נכנס גם "בלי מקור"... וכאן יש לו שתי ציפורים. גם הגר"ח וגם קהילת הגר"ש שנואי נפשו...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2021 18:14 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | לא חושב שאמרתי שאתה גערער, כי אני בכלל חושב שאתה מזרחי.
את התאווה שלך למקורות אני מכיר מזמן, אני רק מקוה שהאשכול הזה נתן לך תמונה מאוזנת של שני הצדדים מתוך מקורות מהימנים משני הצדדים... לך תדע, אולי אתה מצליח לראות דברים שאני לא מצליח. |
|
אף פעם לא טענת שאני גערער?
טוב לדעת שאני מזרחי, רק סתם מסקרן האם מזרחי זה דרגה פחותה מגערער או לא עד כדי כך?
|
|
|
|
|