| נשלח ב-18/6/2021 10:18 |
|
| |
האם בגור ירמיהו יעשו חשבון נפש?
תופעת נדירה. חסידי סאטמר , בחורי ישיבה לטאיים, חסידי חב"ד, ספרדים, חסידי וי'זניץ, חסידי בעלז, חרדלי"ם ועוד ועוד חוגים שונים (שברגיל מתנגדים אידאולוגית זה לזה) , כולם התאחדו כאיש אחד בלב אחד לתרום לקהילת הגאון ר' שאול אלתר שליט"א. מעבר להזדהות עם הגר"ש שליט"א הייתה כאן מחאה ענקית של 'כלל ישראל' נגד הרדיפה המרושעת והאכזרית של גור ירמיהו. האם גור ירמיהו הפנימו? האם הם בבחינת: " אם תכתוש את האויל במכתש בתוך הריפות בעלי לא תסור מעליו איולתו. ו "ככלב השב אל קיאו , הכסיל שב על איוולתו" ? או אולי יעשו חשבון נפש וסוף סוף נזכה לשינוי ?
תוקן על ידי momeir ב- 18/06/2021 10:28:44
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 10:44 |
|
| |
| momeir כתב: |  | האם בגור ירמיהו יעשו חשבון נפש?
|
|
לא
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 10:50 |
|
| |
ידוע מה שאמרו בעלי המוסר על מכת צפרדע. שהרי בהתחלה עלתה צפרדע אחת, והמצרים בזעמם הכו בה ויצאו מתוכה המון צפרדעים. כשהכו בהם יצאו מהם עוד ועוד צפרדעים, ולמרות שהמצרים ראו שמכל מכה שהם נותנים נוצרים עוד עשרות, המשיכו להכות בחמת זעם...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 11:34 |
|
| |
לא.
אך ה'עמך' של גור - כן. בפרט המבוגרים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 11:46 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 11:55 |
|
| |
| אךטובוחסד כתב: |  | |
|
אין דבר כזה! צריך להכניס פרטי כרטיס אשראי וכו'
תוקן על ידי momeir ב- 18/06/2021 11:55:02
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 13:22 |
|
| |
גם לו היתה להם נפש, המושג "חשבון נפש" לא מוכר שם.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 13:24 |
|
| |
| momeir כתב: |  |
| אךטובוחסד כתב: |  | |
|
אין דבר כזה! צריך להכניס פרטי כרטיס אשראי וכו'
תוקן על ידי momeir ב- 18/06/2021 11:55:02 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 14:14 |
|
| |
בגור חושבים שהשנאה נגדם לא קשורה לכלום ולא משנה מה יעשו - ימשיכו לשנוא אותם. לכן מבחינתם אין טעם לשנות כיוון.
מבחינתם הם מנצחים כי עדיין רוב מוחלט של הציבור הגוראי נשאר איתם. אם כי יש לפי הערכות שונות כ1000 משפחות של כאלה שמתנדנדים (אישית נראה לי שהערכה הזאת קצת מופרזת, אבל שמעתי את המספר הזה מכמה שמכירים היטב את הנתונים) והעובדה שקהילת הגר"ש גייסה סכום כה נכבד יש לזה משמעות מבחינתם לעתיד. אם יש כסף ויהיה פתרון כולל מבחינת מוסדות לילדים זה יכול לגרום לעוד אנשים לעבור צד בגלוי בעתיד.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 14:39 |
|
| |
| momeir כתב: |  | תופעת נדירה. חסידי סאטמר , בחורי ישיבה לטאיים, חסידי חב"ד, ספרדים, חסידי וי'זניץ, חסידי בעלז, חרדלי"ם ועוד ועוד חוגים שונים (שברגיל מתנגדים אידאולוגית זה לזה) , כולם התאחדו כאיש אחד בלב אחד לתרום לקהילת הגאון ר' שאול אלתר שליט"א. מעבר להזדהות עם הגר"ש שליט"א הייתה כאן מחאה ענקית של 'כלל ישראל' נגד הרדיפה המרושעת והאכזרית של גור ירמיהו. האם גור ירמיהו הפנימו? האם הם בבחינת: " אם תכתוש את האויל במכתש בתוך הריפות בעלי לא תסור מעליו איולתו. ו "ככלב השב אל קיאו , הכסיל שב על איוולתו" ? או אולי יעשו חשבון נפש וסוף סוף נזכה לשינוי ?
תוקן על ידי momeir ב- 18/06/2021 10:28:44 |
|
אי אילו מהגופים שהזכרת עשו פעם חשבון נפש על המחלוקות הפנימיות אצלם?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 16:14 |
|
| |
| muki28 כתב: |  | תופעת נדירה. חסידי סאטמר , בחורי ישיבה לטאיים, חסידי חב"ד, ספרדים, חסידי וי'זניץ, חסידי בעלז, חרדלי"ם ו
אי אילו מהגופים שהזכרת עשו פעם חשבון נפש על המחלוקות הפנימיות אצלם? |
|
מה לעשות, שאף לא אחד מגופים אלו לא הצליח לייצר אחדות של כל הציבור החרדי ברגש נגדו. בכל המחלוקות הנ"ל, הציבור הכללי התייחס למריבה או בפיהוק מוחלט,( בלז-מחנובקע, הפלגים בחב"ד ובחרד"לים) או בצפייה מהנה מהצד (סטמר,דגל-עץ, ויזניץ, שס)
תוקן על ידי אויויוי ב- 18/06/2021 16:18:27
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 17:01 |
|
| |
קיבלתי תגובה משעשעת מאת הגערער הידוע. מזהיר מראש שזה לא לבעלי נפש כי הנ"ל בשנאתו היוקדת להגר"ש וקהילתו אין לו קווים אדומים ואין לו בעיה לרדת לביב שופכין תוך כדי שהוא מרבה ב-חחחחח שמעידים על צחוק חולני. הרי התגובה לפניכם:
| ראשוןלציון כתב: |  | למה שגור יעשו חשבון נפש?זה שהזולת הצליח אמור לגרום להם לחשבון נפש? לחוסר פרגון?
להפך הם מברכים את הקהילה החדשה בברכתו של לבן הארמי והרמאי את אחתונו היי לאלפי רבבה, בפנים מאושרות ומחויכות הם אומרים בפה מלא סאיז אונזרע, אלה הילדים המוצלחים שלנו,
העוקץ הפולני שנעשה פה עוקץ המאה הוא הצלחה מעל ומעבר למשוער, קהילת קטנה ופצפונת כמאה בחורים וכמאה אברכים קהילה שכל גבירי גור עברו אליה כפי ששרית חופרת לנו השכם והערב, הצליחה להוציא מעמך בית ישראל מעל 50 מיליון, לא פסחו על אף קהילה כפי שמומיר היטיב לספר, אין שום פתי, פראייר, או אידיוט שימושי שלחיצה על פתיל השנאה לגור שלא הצליחו להוציא ממנו מזומנים שלא היה מוכן לשלם על השנאה חחחחחחחחח
למעלה מ50 מילין לקהילה של כ200 לומדי תורה אותו הסכום ואף יותר שאסף ראש ישיבת הבל הבלים לאלפי אברכים ומאות בחורי ישיבה, אם זה לא עוקץ אני לא יודע מה הוא עוקץ.את אחותנו היי לאלפי רבבה חחחחח
למה שישראל לויין יסתפק רק במיליון חודש כמנהל הסימנר ולא ימשוך גם פה משכורת? למה שלא נפרגן לאלה שעשו קופה ואת הסיבוב שלהם? את אחותנו היי לאלפי רבבה חחחחחחח
הקהילה החדשה בהחלט מתפתחת יפה בהחלט אפשר כבר להצמיד לה את התואר החדש גור תורה והכסף או והעוקץ
אמנם האדמור מוציא כסף מאנשים בלי להוציא מילה מהפה ופה מדובר בדרשן שלא מפסיק לקשקש ולהתחנף לקהל באופן קבוע מצד אחד ומכפיש את המקורית מהצד השני,ועם קמפיין של אכלו לי שתו לי אבל מי מדקדק בקטנות,,,
סוף כל סוף מדובר בפולנים באונזרע בגערעס שעשו מכה יפה על טיפשים שלא הצליחו לעמוד בפיתוי באידיוטים שהשנאה מעוורת את דעתם, בהחלט אפשר ללמוד מהקהילה תרגיל או 2 לא חייבים להוציא כסף מאנשים בכוח אם אפשר ביפה,כייסו את הציבור והציבור עוד מאושר חחחחחחח האמת לא הפסקנו לצחוק כל הלילה בשבת יהיה קידוש ובמוצ"ש קרחנה, מתפתחת לה קהילת נדלן חדשה ומבריקה לתפארת פולניה חחחחחח אחותנו את היי לאלפי רבבה
במיוחד מתפעלים מהמידות של ראש השיבה עליהם הוא מדבר השכם והערב למרות שהוא לא היה צריך כל כך הרבה כסף וזה גם לא היה בתכנון בהתחלה היעד היה 25 ואח"ז36 ובסוף 50 הוא התגבר על מידתיו ולא יצא אל העם לומר מרבים העם להביא נדבה, הוא לא רצה לבייש ולקפח את כל אלה שמתאמצים כל כך למענו ולמען תורה וצדקה אוח איזה מידות..... חחחחחחחחח
בהקשר לירידת הדורות והשנאה רק 50 אלף בעוד בפולין עם אלכסנדר או בזמננו עם הרב שך זה היה יותר אנחנו מבטיחים להשתדל שבפעם הבאה זה יהיה מאה אלף, להחזיר עטרה יושנה חחחחחח
אני מבין אם אחרי שתקרא את הדברים תרגיש שיצאת פיתה אולי תיסכול קטן אבל אני יודה לך עם תתגבר על עצמך ותפרסם את הדברים לטובת כולם אחרי הכל שילמת מזומן בעד השנאה מה זה כבר פוסט קטן. |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2021 18:58 |
|
| |
קיבלתי כמה פעמים תגובות אישיות מהנ"ל.
בדרך כלל הוא מדבר מאופק, ומעט שקול.
בימים האחרונים, השפה שלו זולה ומשתוללת. ובתוכן הדברים הוא שוזר ענייני קונספירציה. אכן משהו קורה שמה.
ה' יעזור שהרודפים לא יהפכו לנרדפים
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2021 21:44 |
|
| |
קצ'קאבלע רעבע, [17.06.21 12:24] את אחד מנכסי ה"צאן ברזל" שהיה לגור, הם הפסידו בגדול ולנצח. בגור היה מקובל ש: הרעבע יודע הכול, רואה הכול, והוא האייבישטער בעצמו, או הסגן שלו. וזה גרם שבחורים / בנות / אברכים / ילדים ואנ''ש, נמנעו מלעשות עבירות, כי: הם היו בטוחים שהרעבע נמצא כאן ועכשיו, ורואה בדיוק מה אני עושה, אז : א' - הרי א''א לחטוא בזמן שמישהו מסתכל, זה פשוט לא יפה. ב' - מה יהיה כשאני יצטרך להיכנס לרעבע?! ג' - הרי הרעבע יספר את זה להורים שלי / לאשתי / למשגיח / לשדכן, וכו'. אבל עכשיו הם באים ואמרים שהרעבע לא יודע מהפשעים שנעשים ע''י וועדת סדום, או ע''י המלאכי חבלה שלו, וא''א להאשים בכלום את הרעבע, כי הוא פשוט לא יודע. ובטוח שאם הוא היה יודע הוא לא היה נותן לעשות את הפשעים האלו. לדוגמא להתגרש או לעזוב שידוך. אז מה יאמר אותו בחור / בחורה/ וכו', כשירצו לעשות עבירה בהיחבא?! הרעבע הרי לא רואה ולא שומע ולא יודע כלום, ככה אמרתם לנו. אז מצוין עכשיו אני חופשי לעשות מה שאני רוצה. המוזג בין כה וכה לא יודע. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2021 23:12 |
|
| |
למישהו יש תשובה לשאלות של ראשון לציון שעיקרם מה יש לקהילה קטנה כל כך לעשות עם 50 מיליון ₪?
אני כמובן לא מצדד בקהילת גור ירמיהו, אבל מדין "דע מה שתשיב" וגם בהתאם לשם הניק שלי:)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2021 23:50 |
|
| |
חסדא
ראשון לציון עם שנינות חמודה יכל לותר על חלק התת רמה , בואו חשבון ,50 מליון זה 15 מליון בדולר האם מישהו מאשר שבאלול שנת תשפ"א יהיו רק מאה בחורים בישיבה קטנה וגדולה יחד ורק מאה אברכים כפי שכתב ראשל"צ ? האם לבנות בית מדרש מרכזי בירושלים שיכיל כמה מאות מתפללים מקוה פעיל כל השבוע ,כולל אברכים וכו, לא עולה כמה מליוני דולר ? בנין לישיבה קטנה בנין לגדולה ,בנין לתלמוד תורה , סמינר ,בתי מדרש בשאר ערי ישראל , עזר נישואין ,עזר כמו באיחוד וכו, מי יכול להשלים את הרשימה ? אדרבה יענו המומחים לכמה שנים זה יתן שקט כלכלי .
תוקן על ידי חסדא ב- 19/06/2021 23:50:28
|
|
|
|
|