| נשלח ב-21/6/2021 23:55 |
|
| |
בעקבות כתבה על שטריימלים - מחיה טמאה
שאלה מעניינת שעלתה בחלק מהתגובות לכתבה (לא מתייחס כרגע לשנאה שנשפכת בחלק מהן) היא כיצד התירו ללבוש כובע לביהכ"ס ועוד מיוחד לשבת, מחיה טמאה?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2021 00:00 |
|
| |
מה הבעיה בלבישת דברים מחיה טמאה?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2021 00:41 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2021 00:51 |
|
| |
| מהשחושבים כתב: |  |
והנעלים עשויים מעור של חיה טהורה שנשחטה בהידור?
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2021 01:08 |
|
| |
חוסר הבנה של המושג 'טמא'. יש טמא - בעניין בעלי חיים 'טמאים הם לכם' שאסורים באכילה, ומותרים בהנאה בלי שום הגבלה. יש טמא - לעניין טומאת מגע, כל נבלה (גם בעלי חיים כשרים) מטמאת מלבד חיה או בהמה כשרים לאכילה שנשחטו כהלכתם. ויש עוד טומאות אחרות ששייכות אצל בני אדם ויש להם השלכות לעניינים אחרים - מכאן נולד המיתוס שנשים טמאות וכו' ביהדות (דבר שנכון בעקרון בנצרות, בהם נשים הם תוצר של השטן, מסיבות אחרות). כמובן, מי שהינו בור, עושה סלט אחד גדול מכל הדברים, בגלל המילה הזהה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2021 02:06 |
|
| |
שאלות של עם הארץ.. והעיקר, השאלות שלהם הם בעיקר "איך מותר להם".. "אתה הרי אסור לך כי אתה דתי"..
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2021 08:17 |
|
| |
למלגלגים.. לא טענתי שאני ת"ח, להיפך, אני מודה שאני עם הארץ לעומתכם. עדיין, רק אתמול כשקראתי את הכתבה הזו והתגובות, עלתה בראשי התמיהה הזו. אולי זה משום שגדלתי יותר מידי על הערות בסגנון "אל תלטף את הארנבת/הכלב/החתול זו חיה טמאה", אז ההסתברות אומרת לי שאם לא ללטף, בטח לא לעשות מזה תשמיש מצווה (הגזמתי, אבל לייחד בגדים לשבת נחשב למצווה). אני יכול רק לשער שיש סיפורי חסידים וצדיקים על כאלו שלא נרדמו בלילה כי הרגישו שכיסו אותם בשמיכה מחיה טמאה ועוד בסגנון הזה.. הנעליים זה אכן הפרכה טובה, אבל עדיין מוזר לי שלא שמעתי מעולם את הטענה הזו באופן כללי. אני די בטוח שהיו מוצאים לאסור נעליים לו היה מופיע בפירוש על האריזה שזה מעור חזיר.. אולי בגלל איזה "ספאסט נישט" או משהו.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2021 08:27 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  | חוסר הבנה של המושג 'טמא'. יש טמא - בעניין בעלי חיים 'טמאים הם לכם' שאסורים באכילה, ומותרים בהנאה בלי שום הגבלה. יש טמא - לעניין טומאת מגע, כל נבלה (גם בעלי חיים כשרים) מטמאת מלבד חיה או בהמה כשרים לאכילה שנשחטו כהלכתם. ויש עוד טומאות אחרות ששייכות אצל בני אדם ויש להם השלכות לעניינים אחרים - מכאן נולד המיתוס שנשים טמאות וכו' ביהדות (דבר שנכון בעקרון בנצרות, בהם נשים הם תוצר של השטן, מסיבות אחרות). כמובן, מי שהינו בור, עושה סלט אחד גדול מכל הדברים, בגלל המילה הזהה. |
|
לכל אותם מטומטמים סטייל יאיר לפיד והמשוגעת זילבר שמלהגים שביהדות "נשים 'מטמאות' את המרחב הציבורי" ועוד שטוטות מסוג זה, אני נוהג לענות שלגבי נשים אני לא יודע, אבל מה שוודאי זה שספר תורה - מטמא את הידיים. מראה להם את זה שחור על גבי לבן. הם נותרים פעורי פה ודי מבולבלים. אבל אין לי הרבה סובלנות למי שמייחס לי כיהודי תפיסות טומאה וטהרה נוצריות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2021 08:28 |
|
| |
| אךטובוחסד כתב: |  |
למלגלגים.. לא טענתי שאני ת"ח, להיפך, אני מודה שאני עם הארץ לעומתכם. עדיין, רק אתמול כשקראתי את הכתבה הזו והתגובות, עלתה בראשי התמיהה הזו. אולי זה משום שגדלתי יותר מידי על הערות בסגנון "אל תלטף את הארנבת/הכלב/החתול זו חיה טמאה", אז ההסתברות אומרת לי שאם לא ללטף, בטח לא לעשות מזה תשמיש מצווה (הגזמתי, אבל לייחד בגדים לשבת נחשב למצווה). אני יכול רק לשער שיש סיפורי חסידים וצדיקים על כאלו שלא נרדמו בלילה כי הרגישו שכיסו אותם בשמיכה מחיה טמאה ועוד בסגנון הזה.. הנעליים זה אכן הפרכה טובה, אבל עדיין מוזר לי שלא שמעתי מעולם את הטענה הזו באופן כללי. אני די בטוח שהיו מוצאים לאסור נעליים לו היה מופיע בפירוש על האריזה שזה מעור חזיר.. אולי בגלל איזה "ספאסט נישט" או משהו.. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2021 08:40 |
|
| |
1. גם כובעי הלבד עשויים משער ארנבות. 2. הרבי מלובביטש זצ"ל התנגד שיסתכלו על תמונות של חיות טמאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2021 09:34 |
|
| |
גרשום
מה שצד את עיניי בכתבה, הייתה אמירתו של זילברשלג שמחיר השטריימל מתחיל ב- 3.000 - 4.000 דולר ומגיע עד 14.000 דולר!!
כשקראתי את זה זה מאד צחקתי. אשתי שואלת אותי, גרשום, וואס איז מיט דיר? ביסט משוגע געווארן? אמרתי לה, איך?? זילברשלג איז משוגע געווארן!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2021 09:40 |
|
| |
שנים סיפרו לנו בגאווה שרצו להשפיל את היהודים והם עשו מזה גאווה... ובסוף מתברר שזה בקושי חצי אמת....
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2021 09:46 |
|
| |
| פלדלפי כתב: |  | שנים סיפרו לנו בגאווה שרצו להשפיל את היהודים והם עשו מזה גאווה... ובסוף מתברר שזה בקושי חצי אמת.... |
|
זה לא שפה מדובר באיזה מחקר מדעי שמכחיש.. גם פה מסתמכים על חלקי עובדות שאיוון האיום חבש משהו כזה וכדומה. עדיין ייתכן שבמקום אחר מסוים כן היתה הוראה כזו כדי להשפיל. אבל ללא עדויות וראיות ברורות, שני הגרסאות בספק.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2021 09:49 |
|
| |
| פיינשמקער כתב: |  |
למלגלגים.. לא טענתי שאני ת"ח, להיפך, אני מודה שאני עם הארץ לעומתכם. עדיין, רק אתמול כשקראתי את הכתבה הזו והתגובות, עלתה בראשי התמיהה הזו. אולי זה משום שגדלתי יותר מידי על הערות בסגנון "אל תלטף את הארנבת/הכלב/החתול זו חיה טמאה", אז ההסתברות אומרת לי שאם לא ללטף, בטח לא לעשות מזה תשמיש מצווה (הגזמתי, אבל לייחד בגדים לשבת נחשב למצווה).
אני יכול רק לשער שיש סיפורי חסידים וצדיקים על כאלו שלא נרדמו בלילה כי הרגישו שכיסו אותם בשמיכה מחיה טמאה ועוד בסגנון הזה.. הנעליים זה אכן הפרכה טובה, אבל עדיין מוזר לי שלא שמעתי מעולם את הטענה הזו באופן כללי. אני די בטוח שהיו מוצאים לאסור נעליים לו היה מופיע בפירוש על האריזה שזה מעור חזיר.. אולי בגלל איזה "ספאסט נישט" או משהו..
|
|
|
|
נכון, וגם מותר לגדל כזו. בגמ' כתוב שלא יגדל אדם בביתו "כלב רע" ולא ישים "סולם רעוע" ומשמע שסולם תקין וכלב טוב אין בעיה. אבל בציבור שלנו עצמו תמצא הרבה הורים שלא יסכימו לגדל ארנבת לא בגלל הלכלוך אלא כי זה טמא, וכך גם יש שלא ירשו לילדיהם ללטף כלב וחתול. ואני עוד גדלתי בעיר ובשכונה מעורבת ולא פנאטית נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2021 10:11 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | מה שצד את עיניי בכתבה, הייתה אמירתו של זילברשלג שמחיר השטריימל מתחיל ב- 3.000 - 4.000 דולר ומגיע עד 14.000 דולר!!
כשקראתי את זה זה מאד צחקתי. אשתי שואלת אותי, גרשום, וואס איז מיט דיר? ביסט משוגע געווארן? אמרתי לה, איך?? זילברשלג איז משוגע געווארן!
|
|
מאיפה הם לוקחים את המחירים האלו?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2021 10:54 |
|
| |
פלדלפי
| אךטובוחסד כתב: |  | | פיינשמקער כתב: |  |
למלגלגים.. לא טענתי שאני ת"ח, להיפך, אני מודה שאני עם הארץ לעומתכם. עדיין, רק אתמול כשקראתי את הכתבה הזו והתגובות, עלתה בראשי התמיהה הזו. אולי זה משום שגדלתי יותר מידי על הערות בסגנון "אל תלטף את הארנבת/הכלב/החתול זו חיה טמאה", אז ההסתברות אומרת לי שאם לא ללטף, בטח לא לעשות מזה תשמיש מצווה (הגזמתי, אבל לייחד בגדים לשבת נחשב למצווה).
אני יכול רק לשער שיש סיפורי חסידים וצדיקים על כאלו שלא נרדמו בלילה כי הרגישו שכיסו אותם בשמיכה מחיה טמאה ועוד בסגנון הזה.. הנעליים זה אכן הפרכה טובה, אבל עדיין מוזר לי שלא שמעתי מעולם את הטענה הזו באופן כללי. אני די בטוח שהיו מוצאים לאסור נעליים לו היה מופיע בפירוש על האריזה שזה מעור חזיר.. אולי בגלל איזה "ספאסט נישט" או משהו..
|
|
|
|
נכון, וגם מותר לגדל כזו. בגמ' כתוב שלא יגדל אדם בביתו "כלב רע" ולא ישים "סולם רעוע" ומשמע שסולם תקין וכלב טוב אין בעיה. אבל בציבור שלנו עצמו תמצא הרבה הורים שלא יסכימו לגדל ארנבת לא בגלל הלכלוך אלא כי זה טמא, וכך גם יש שלא ירשו לילדיהם ללטף כלב וחתול. ואני עוד גדלתי בעיר ובשכונה מעורבת ולא פנאטית נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בארנבות האיסור שונה מכלב בכלב יש דיון לגבי כלב רע - מזיק\מבריח עניים
אבל בארנבות הסיבה לאסור היא בגלל שיבוא לאכול אותם (חסד לאברהם) אבל בימנו שאין הדרך לאכול ארנבות מהחצר הטעם בטל
לפי הקבלה יש איסור להסתכל בפני חיה טמאה אבל כלבי שמירה שלא לצורך הנאה אין שום בעיה
 |
|
|
|
|
|