בית פורומים בחדרי חרדים

בעקבות כתבה על שטריימלים - מחיה טמאה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/6/2021 15:08 לינק ישיר 

הנה דוגמא פשוטה שנוגעת ישירות לנושא השטריימלים, אני לא יודע באחוזים בדיוק, אבל רוב הסחורה לזנב הסויבל (שועל) באות מציד שועלים כדי לווסת את האוכלוסיה בטבע. זה ודאי טוב יותר מתעשית הביצים והחלב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2021 15:13 לינק ישיר 
גרשום

קלעפער כתב:
הנה דוגמא פשוטה שנוגעת ישירות לנושא השטריימלים, אני לא יודע באחוזים בדיוק, אבל רוב הסחורה לזנב הסויבל (שועל) באות מציד שועלים כדי לווסת את האוכלוסיה בטבע. זה ודאי טוב יותר מתעשית הביצים והחלב.

יש לך אסמכתא לכך? אני מנחש שלא. כי אתה מדבר מהרהורי לבך. 

לידיעתך: כמעט כל השטריימלים בעבר ובהווה עשויים מפרוות צובל, דלק סיבירי.
יש סוג של שטריימל זול מאד שעשוי מפרוות שועלים, אבל זה חלק זניח מהשוק.

תוקן על ידי גרשום ב- 23/06/2021 15:36:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2021 15:29 לינק ישיר 

הידע שלי מתקופה שעבדתי בשטריימלים. אבל צריך להיות חומר באתרי מחקר עסקי וממשלתי, אני רק צריך למצוא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2021 15:43 לינק ישיר 
גרשום

קלעפער כתב:
הידע שלי מתקופה שעבדתי בשטריימלים. אבל צריך להיות חומר באתרי מחקר עסקי וממשלתי, אני רק צריך למצוא.

קלעפער.

חבל שאתה קונה לך בפורום שם של חרטטן. 

הנה לך קצת חומר בנושא, קרא ולמד ואל תקשקש.

www.makorrishon.co.il/magazine/dyukan/302753/

תוקן על ידי גרשום ב- 23/06/2021 16:02:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2021 15:50 לינק ישיר 

אךטובוחסד כתב:

אתה בטוח בזה? שלו היו חגורות ונעליים מעור חזיר, לא היו אוסרים את זה? מעניין מה חושבים פה שאר החברים.. לי נראה שהיו אוסרים בק"ן טעמים

מקומם קצת צורת הויכוחים שלך
אתה פונה בשאלה על עורות ופרוות של חיה טמאה, ואז תמיד בשלב הבא אתה מכניס חזיר
הרי אף אחד לא היה לובש דברים הקשורים לחזיר, חזיר אינו בהשוואה בכלל לחיה טמאה ממנה עושים נעלים כובעים ובגדים מכל הסוגים
אז מה אתה מעלה בכל תגובה שלך "אם זה היה חזיר לא היו לובשים"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2021 16:20 לינק ישיר 

גם החשוב נסחף באווירה הרגשית, שאין לה כל יסוד תורני אמיתי.

אין שום חומרא בחזיר מעל שאר חיות טמאות.
זה רק נתפס בפולקלור היהודי, כאילו שהמאכל הכי אסור ומגעיל הוא החזיר. אבל אין שום שינוי הלכתי מעשי, בינו לבין שאר מאכלים אסורים, כמו נבילה, או בשר לא שחוטה, ובוודאי כמו חלב שומן שזה אסור באיסור כרת. וכן דם.

[ולכן מגוחך, אגב, אותם יהודים תמימים, מסורתיים וחילוניים, שלא משקצים את נפשם באכילת חזיר בשר לבן, אבל עדיין מסתובבים ומטיילים בארצות המזרח, ומכניסים לפיהם בשר בהמה לא שחוטה ולא כשרה, ועוברים בזה 'איסור כרת' ואילו היו אוכלים 'חזיר' יתכן שיעברו בזה רק 'איסור לאו'... כל זה מפני ש"איסור חזיר" נתפס בעיניהם.]

זאת ועוד, תעיין בפוסקים, ותראה מרהיטות לשונם, כי בכל השנים היו בני ישראל משתמשים בכל מיני מוצרים/דברים מן החזיר, אשר אינו אסור 'בהנאה' כי אם באכילה בלבד. [ראה למשל בבית יוסף הלכות שבת (או"ח סימן שג) 'אין מעבירין על הראש המסרק, ואפילו של פיל ואפילו אותו שעושין משער החזיר, שאי אפשר שלא יעקרו שערות'. הרי שזה היה אביזר מצוי בכל בית יהודי, שהיה להם מברשות של שיער חזיר (מגעיל, אה?), ואלו גם היו משוכללים בהיותם שיער רך, והדיון הוא רק לאסור את השימוש בשבת, שמא יינשרו שערות מההברשה. למרות שזה שיער רך.

"ולא עם הארץ - חסיד".

תוקן על ידי יוחנןש ב- 23/06/2021 16:21:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2021 16:26 לינק ישיר 
קלעפער

גרשום כתב:

קלעפער.

חבל שאתה קונה לך בפורום שם של חרטטן. 

הנה לך קצת חומר בנושא, קרא ולמד ואל תקשקש.

www.makorrishon.co.il/magazine/dyukan/302753/

תוקן על ידי גרשום ב- 23/06/2021 16:02:18

שלחת אותי לקרוא כתבה ארוכה והבטחה בפיך ששם בכתבה יתגלה שאני טועה. אז הבה נבדוק. א. אני אכן אמריקאי וציינתי את מה שקורה כאן. ולא הכנסתי את אסיה (ורוסיה האסיתית) לתוך הסיפור, וציינתי זאת בפירוש.
לפי הידוע לי רוב הזנבות כאן (אמריקה) מגיעות מקנדה וארה"ב.
ב. אפילו בכתבה שאתה ציינת לה כתוב כך:
מי שאומרים שאנחנו מאמללים את החיות, אין להם מושג. אני לא מדבר על סין ומדינות אחרות שלא קונים מהן פרוות, אלא על הספקיות הגדולות כמו קנדה ורוסיה. יש שם פיקוח חזק מאוד על הנושא. מגדלים את הצובלים האלה במיוחד לפרוות, מפנקים אותם והם חיים במשך כמה חודשים בתנאים מעולים. גם אנחנו סובלים בעולם, אבל שמחים לחיות את השמונים־תשעים שנה שלנו; אצל הצובלים אלה כמה חודשי חיים, ואנחנו רק עוזרים להם. כדי שהפרווה שלהם תהיה איכותית, הם צריכים לחיות טוב. בזכות בני האדם הצובלים האלה בכלל קיימים בעולם במשך כמה חודשים. כל האנשים שמבקשים כותרות לא מתמצאים בכלל בנושא".

אז מי מקשקש כאן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2021 16:31 לינק ישיר 

וכמובן טעיתי בכך ציינתי בסוגריים שסויבל הוא שועל. טעות אגב אורחא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2021 16:51 לינק ישיר 
גרשום

השטריימל-מאכר המצוטט שיתף בגילוי לב את קניית הסחורה ושלבי הייצור של השטריימלים. דרכי גידול החיות והפשטת פרוותיהן אינה תחום עיסוקו וחוות דעתו על כך מגיעה מפוזיציה ברורוה. בעניין זה יש לסמוך על מדינות העולם הרואות בכך תעשייה בלתי מוסרית והן פועלות נגדה.

תוקן על ידי גרשום ב- 23/06/2021 16:57:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2021 16:53 לינק ישיר 

אז לא לסמוך על הכתבה? זה מתחיל לבלבל...חשבתי ששלחת אותי ללמוד ולהחכים מהכתבה הזו עד שבגללה הכרזת שאני מקשקש...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2021 16:54 לינק ישיר 

קנדה רואה בזה תעשייה אכזרית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2021 17:02 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

אךטובוחסד כתב:

אתה בטוח בזה? שלו היו חגורות ונעליים מעור חזיר, לא היו אוסרים את זה? מעניין מה חושבים פה שאר החברים.. לי נראה שהיו אוסרים בק"ן טעמים

מקומם קצת צורת הויכוחים שלך
אתה פונה בשאלה על עורות ופרוות של חיה טמאה, ואז תמיד בשלב הבא אתה מכניס חזיר
הרי אף אחד לא היה לובש דברים הקשורים לחזיר, חזיר אינו בהשוואה בכלל לחיה טמאה ממנה עושים נעלים כובעים ובגדים מכל הסוגים
אז מה אתה מעלה בכל תגובה שלך "אם זה היה חזיר לא היו לובשים"?

אל תתקומם סתם. חבל על הבריאות..
ולטענתך על החזיר, למה אף אחד לא היה לובש משהו העשוי מעור החזיר? לא הצלחתי להבין אותך..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2021 17:19 לינק ישיר 
קלעפער

גרשום כתב:

יש לך אסמכתא לכך? אני מנחש שלא. כי אתה מדבר מהרהורי לבך. 

לידיעתך: כמעט כל השטריימלים בעבר ובהווה עשויים מפרוות צובל, דלק סיבירי.
יש סוג של שטריימל זול מאד שעשוי מפרוות שועלים, אבל זה חלק זניח מהשוק.

תוקן על ידי גרשום ב- 23/06/2021 15:36:52

להבהרה? האם אתה טוען שרוב הסויבל'ס שנמצאים בשטריימל הם מגידולי חווה? כן או לא? 

כי הנה נמקד את השאלה. אני טענתי שהחיות הצובל או הדלק הסיבירי, אינם נהרגות עבוד זנבותיהן לטריימלים, ואינן מגודלות כמו פרות אלא ניצודות ונשחטות ומופשטות.

אתה טוען אחרת? מה?
א. האם רוב השטריימלים עשויים מזנבות סייבל? כן.
ב. האם הסייבל'ס הללו מגודלות בחוות? לא.
ג. האם החוות, של חיות אחרות, לא הסייבל, הומניות יותר מהרפתות והלולים? כן.
ד. למסקנא, האם לא צבוע לתקוף חובשי שטריימל כשביד שלך אתה שותה כוס חלב ואוכל חביתה? הו הו כן!

עכשיו נראה מה דעתך על השאלות הללו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2021 17:44 לינק ישיר 

קלעפער.

אני טוען דבר פשוט. שדברים שאומרים צריכים להיות להיות מבוססים.

תשובות לשאלות שלך תוכל למצוא גם בכתבה שצירפתי וגם במקומות
אחרים. כגון בויקיפדיה, ובאתר אנימלס (אנונימוס).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2021 17:53 לינק ישיר 

זו התחמקות! כל מה שאמרתי עכשיו מבוסס על אסמכתאות (מצאתי. ואם היית שומע לעצתי לעיל לא היית כה טועה...)
אדרבא, תענה על השאלות שלי. כולל מה דעת קנדה על כך.

שוב. שלא יהיה מקום להתבלבל. אין חיה אחת שנהרגת בגלל זנבה. רוב הסויבל ניצודים ואינן מגודלים בחוות. האם אתה מסכים לזה?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > בעקבות כתבה על שטריימלים - מחיה טמאה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.