בית פורומים בחדרי חרדים

בעקבות כתבה על שטריימלים - מחיה טמאה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/6/2021 18:12 לינק ישיר 
גרשום

קלעפער כתב:
זו התחמקות! כל מה שאמרתי עכשיו מבוסס על אסמכתאות (מצאתי. ואם היית שומע לעצתי לעיל לא היית כה טועה...)
אדרבא, תענה על השאלות שלי. כולל מה דעת קנדה על כך.

שוב. שלא יהיה מקום להתבלבל. אין חיה אחת שנהרגת בגלל זנבה. רוב הסויבל ניצודים ואינן מגודלים בחוות. האם אתה מסכים לזה?

אתה קובע שרוב חיות הסויבל ניצודות ואינן מגודלות בחוות. אם זה נכון - תביא אסמכתא.
עפ"י וויקיפדיה 85% מהחיות בתעשיית הפרווה מגודלות בחוות.

באשר למדיניות של ממשלת קנדה לגבי תעשיית הפרוות, אינני יודע מהי. אבל למאי נפקא מינה? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2021 18:16 לינק ישיר 

תגיד, לגמרי איבדת את זה? אני אמרתי שרוב החיות ניצודות? אמרתי שרוב הסוייבל ניצודים. ואתה מביא לי כראיה לסתור ויקיפדיה שאומרת שרוב החיות (כלומר, שועלין, חתולי בר, וכו כו)

בקקשה חזור לפוקוס.

קנדה רלוונטית מאד, כי היא ורוסיה הספקיות הגדולות בעולם. ורוב השטריימלים שלנו באים מקנדה (כנראה שבישראל זה מרוסיה) ואם היא לא חושבת שזה אכזרי אולי זה לא? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2021 18:18 לינק ישיר 

ותעשה טובה, תפסיק להתחמק, תענה על השאלות שלי ואני מבטיחך שאפילו לא תבקש כבר אסמכתאות. ואם תבקש אספק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2021 18:25 לינק ישיר 
קלעפער

למקרה ואינך זוכר למה הכוונה ב"שאלות". וגם הדגשתי את הטעון הדגשה...

להבהרה? האם אתה טוען שרוב הסויבל'ס שנמצאים בשטריימל הם מגידולי חווה? כן או לא? כי הנה נמקד את השאלה.

אני טענתי שהחיות הצובל או הדלק הסיבירי, אינם נהרגות עבוד זנבותיהן לשטריימלים, ואינן מגודלות כמו פרות אלא ניצודות ונשחטות ומופשטות.
אתה טוען אחרת? מה?

א. האם רוב השטריימלים עשויים מזנבות סייבל? כן.
ב. האם הסייבל'ס הללו מגודלות בחוות? לא.
ג. האם החוות, של חיות אחרות, לא הסייבל, הומניות יותר מהרפתות והלולים? כן.

ד. למסקנא, האם לא צבוע לתקוף חובשי שטריימל כשביד שלך אתה שותה כוס חלב ואוכל חביתה? הו הו כן!

עכשיו נראה מה דעתך על השאלות הללו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2021 18:59 לינק ישיר 
גרשום

קלעפער כתב:
ותעשה טובה, תפסיק להתחמק, תענה על השאלות שלי ואני מבטיחך שאפילו לא תבקש כבר אסמכתאות. ואם תבקש אספק.

אני באמת לא מבין מה אתה רוצה מהחיים שלי. אתה טוען טענות ומבקש ממני להשיב על שאלותיך,
במקום להביא אסמכתאות לדבריך. אם יש לך - תביא ואם אין לך, אז אל תביא. זה בסדר מבחינתי.

ובכל זאת אתייחס. מאחר והצובל היא חיה מאד מרכזית בתעשיית הפרוות, היא נכללת בסטטיסטיקה
של החיות המגודלות בחוות, זאת עפ"י ויקיפדיה.

באשר לקנדה. אז יש מלבדה עוד מדינות שטרם אסרו את הסחר בפרוות. גם ישראל ביניהן. so what

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2021 19:14 לינק ישיר 

תכלס את התרנגולים שמגדלים בשביל בשרן וביציהן, גידול מאסיבי בלשון המעטה.. אובסים אותן כדי שיגדלו מהר, הן סובלות פי שתים, בסופו של דבר כל הצבועים החסודים לא יוותרו על חביתה או רבע עוף..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2021 19:33 לינק ישיר 
קלעפער

אני מבין שאתה לא תחזור לדיון... אז אעשה סדר קצת לטובת הקורא.

הדיון כאן הוא על השטריימילים. האם חובשי השטריימל הטבעי חוטאים בשימוש בצער בעלי חיים.

על זה טענתי בעיקר שתי טענות מרכזיות. 

הראשונה שזה שקר, רוב החיות שמהן עושים שטריימל -הצובל (הרוב) והשועל האדום הקנדי- אינן מגודלות בחוות. וגם, הטענה השניה, החוות שכן מגדלות את הצובל (מיד נתמקד) אינן גרועות מתעשיית הבשר והביצים.
השניה.

ומכיון שהרוב המוחלט אינו מחווה אז נוכל להתמקד בשאלת הציד ולא בשאלת הגידול.

אז בוא נבסס את השאלה כמה מתוך הסויבל (נא להתעלם משינויי האיות, לפעמים אני כותב ביידיש ולפעמים בעברית ולפעמים באנגלית..) מגודלים בחוות.

אתה אמרת הרוב! ואפילו שלחת אותי ללמוד..

זאת ועוד, אפילו העזת להקשות עלי מויקיפדיה שרוב החיות לפרווה גדלות בחוות. כשאני הדגשתי פעמים רבות שהמדובר הוא רק בצובל.

אז הנה ציטוט מאתר של אחת החברות הגלובליות בתחום סחר הפרוות

Sable only inhabits the Asian part of Russia; the farming of it began in the early 1930s. Around 687,000 sable skins are produced today, of which 92,000 are farmed. Sable skins are sold at auction and most of them (more than 90%) are later exported around the world.

והסיבה לכך היא שאת הצובל קשה לגדל ואיכות הפרווה שלו פחותה מזו הטבעית. זה אגב היה הידע שלי כשעבדתי בתחום לפני שנים רבות.

אז ניתן לקבוע שרוב מוחלט של השטריימלים אינם מזנבות של חוות.

אז הביטחון שלך "לך ללמוד" ו"מקשקש" נאמרו ללא שום כיסוי. בנוסף לכך שלא טרחת לאשש את טענותיך ואף ניסית להוכיח מאיזו כתבה שגם סתרה לדבריך, למרות הבקשה ממני, אתה גם טענת בעוז שאני טועה.

לא. לא טעיתי. וזה רק ציטוט אחד.

ובנוסף, שאלתיך, האם קנדה מתנגדת לחוות...לא ידעת מה לענות...

הסיבה היא פשוטה, א. אין כנראה חווה אחת של צויבל בקנדה (אולי לצרכי מחקר) . וב. החוות לחיות אחרות, מפוקחות ברמה גבוהה!

ולא עוד שאף רוסיה חתמה איזה סוג של חוזה עם קנדה על פיקוח משותף של החוות של רוסיה.

ולסוף: חובשי השטריימילים אינם תורמים לגידול או אפילו לציד (כן, חלק גדול זה ויסות, הן לא חיות בסכנת הכחדה)
ומי שמאשים אותם תוך כדי שהוא מתענג על כוס מילקשייק וחביתת עין הוא צבוע!

יופי שארגוני זכויות החיות בסוף  מצאו את היהודי החרדי האשם גם בזה...

תוקן על ידי קלעפער ב- 23/06/2021 19:36:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2021 19:42 לינק ישיר 
גרשום

אגב, עד לפני 15 היה בארץ ענף חקלאי משגשג של פיטום אווזים. 

ישראל הלכה בעקבות מדינות רבות בעולם ואסרה זאת בחוק, ולא
עזרו ההפגנות ושרפות הצמיגים של עשרות רבות של החקלאים
שהתפרנסו בכבוד מענף הזה.  אין יותר בארץ פיטום אווזים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2021 19:43 לינק ישיר 

סליחה. לא תירגמתי בהנחה שאתה קורא אנגלית אבל אולי לא וגם אחרים.

מה שנאמר שם זה שיש 687000 סובל בשנה ורק 92 אלף מגודלות בחווה. 

שזה כ14 אחוז. זה הכל. בטל בשישים ושישה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2021 19:48 לינק ישיר 

גרשום, מותר להודות בטעות. איש לא יעריך אותך פחות. ההפך. אנשים יגידו "צאו וראו גרשם זה שלא בוש להודות בטעות ולהתנצל, בן תורה אמיתי הוא!"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2021 19:49 לינק ישיר 

וסליחה אם "בן תורה" אינו שבח בשבילך, אתה יכול לבחור בין חסיד, קדוש, צדיק, או סתם אדם ישר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2021 20:06 לינק ישיר 

קלעפער.

מאחר שהציטוט שהבאת מגיע מחברה העוסקת בסחר בפרוות, יש להתייחס
לאמינות המידע בערבון מאד מוגבל. אגב, מה שמה של החברה?

עם זאת אני תמיד מוכן להתנצל כשצריך וגם כשלא צריך. והרי אני לפניך ככלי
מלא בושה וכלימה.

ואגב, אני נמנה על חובשי השטריימלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2021 20:29 לינק ישיר 

אני נוטל את האשמה עלי, כנראה שלא כתבתי ברור. כתבתי חברה גלובלית בתחום הסחר, מה שנשמע כאילו זו חברה מסחרית.
לא מדובר בחברה הסוחרת בפרוות גרידא אלא בחברת פיקוח ואישור בלתי תלויה. שמה Furmark 

מעבר לכך מה הטעם ומה הרווח לחברהע מסחרית לשקר במספרי הפרוות בעולם? מה זה נותן להם ולמה להסתכן בשקרים שכל אחד יכול לבדוק, איזה סוחר יסמוך על חברה כזו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2021 20:32 לינק ישיר 

אני לא זקוק להתנצלות באופן אישי, למרות שלא אכחד שזה ישמח אותי, אבל העיקר כשאדם מתווכח ותוקף את הצד השני ומתברר שהוא טעה והצד השני צודק, אומרים זאת...לא כולם וזה לא קל, זה מאבק רציני אבל שווה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2021 20:39 לינק ישיר 

נקודה חשובה שפיספתי בהודעות האחרונות. גם אם אתה צודק וכל החיות מגודלות בחוות מזוויעות, הן לא מגודלות שם בשביל הזנב שלהן, שלפני שנים היו עושים מזה מחזיקי מפתחות (למי שזוכר את שנות השבעים) עד שהציבור החרדי צמח והשתלט על השוק ובכך העלה את המחיר ממחיר משקל לכמה דולרים (11\17 בזמני). תחתוך לסוסלים את הזנב ועדיין יהרגו את כולם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > בעקבות כתבה על שטריימלים - מחיה טמאה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.