| נשלח ב-28/6/2021 23:15 |
|
| |
חה"כ פינדרוס: "עדיף התבוללות מגיור ע"י רבני ערים"
יש כאן בעיה לוגית, כי גם אם נניח שגיור של רבני ערים פסול מכל וכל (וחלילה להניח זאת ללא סיבה) עדיין הבעיה היא התבוללות. מה הרווחת? והרי גם לדידו של פינדרוס יש רבנים שודאי ניתן לסמוך על הגיור שלהם.
אבל מעבר לבעיה הלוגית. איך יכול ח"כ חרדי להצהיר קבל עם ועדה שהתבוללות עדיפה על גיור כהלכה?
ככה זה כשמנעמי השילטון החילוני נמנעו ממנו, כוחו וגבורותו מלא אולם...
ושאלה, האם זו דעת גדולי הליטאים רבני דגל התורה? או שהח"כים עושים מה שבא להם ומסתפקים בשימון יענקי?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2021 23:51 |
|
| |
פחד אלוקים כפשוטו.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2021 23:59 |
|
| |
עדיף ת''ח ממזר על ח''כ עם פין-דרוס
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2021 00:27 |
|
| |
| hot_trend כתב: |  | |
|
מדחציף כולי האי שמע מינה
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2021 00:50 |
|
| |
לא יודע מה הוא אמר, וזה לא מעניין אותי.
מה שבהחלט נכון, שרישום של נישואי גויה ויהודי, הרבה פחות בעייתי מאשר רישום של גוי כיהודי.
רישום של גוי כיהודי, יכול להביא לנישואי-תערובת, שלא היו נגרמים ללא רישום זה. אדם תמים,שממש לא רוצה להנשא לגויה, אבל רואה שמישהי "התגיירה" ומוכרת כיהודיה,לא שואל יותר מדי שאלות.
לעומת זאת, רישום נישואין של גוי ויהודיה או ההיפך, לא יגרום לאף אחד להנשא או לא.
תוקן על ידי פצקו ב- 29/06/2021 00:51:42
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2021 01:01 |
|
| |
קלעפער
| פצקו כתב: |  | לא יודע מה הוא אמר, וזה לא מעניין אותי.
מה שבהחלט נכון, שרישום של נישואי גויה ויהודי, הרבה פחות בעייתי מאשר רישום של גוי כיהודי.
רישום של גוי כיהודי, יכול להביא לנישואי-תערובת, שלא היו נגרמים ללא רישום זה. אדם תמים,שממש לא רוצה להנשא לגויה, אבל רואה שמישהי "התגיירה" ומוכרת כיהודיה,לא שואל יותר מדי שאלות.
לעומת זאת, רישום נישואין של גוי ויהודיה או ההיפך, לא יגרום לאף אחד להנשא או לא.
תוקן על ידי פצקו ב- 29/06/2021 00:51:42 |
|
טענה יפה. ישר כוח. אבל, אני חושב שעיקר הבעיה היא בכך שאם מדינת ישראל תאשר נישואים כאלה הילדים כבר יתבוללו. אמנם הישוב שלך עדיין תקף, כי עדיף דור שני מאשר דור ראשון ושני.
אבל איך תסביר את הבעיה השניה, שמדובר בגיור של רבני ערים. (במקום רבנות, לא במקום העיידה) וזה ודאי כהלכה ברוב מוחלט של המקרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2021 01:10 |
|
| |
נו באמת, מספיק עם ההיתממות.
כולם מבינים שהנושא כאן הוא לא אם להכשיר גיורים של הרב אייזיק לנדא...
אל תגרור אותי בכח לשמות, (ולשאלה אם דווקא רבני ערים או גם רבני יישובים)העניין כאן ברור.
תוקן על ידי פצקו ב- 29/06/2021 01:17:04
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2021 01:16 |
|
| |
למה לא? אם הם מגיירים שלא כהלכה אסור לפרסמם?
פחות טוב מהרב דרוקמן?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2021 01:19 |
|
| |
ראשית העניין העקרוני ברור, אין עניין כעת לטחון ספציפית כל שם עכשיו.
שנית , גם אם לא מדובר ברב עיר המכהן כעת, ברור שהיכולת להשחיל רב ניאו-רפורמי לרבנות איזו עיר נדחת, וכך לאפשר לו לגייר כאוות נפשו את כל מי שזז, הרבה יותר קלה מאשר להשתלט על הרבנות הראשית.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2021 02:12 |
|
| |
זו טענה גם כנגד גיור כיום של הרבנות. מחר יכניסו לרבנות רפורמי או קרוב מספיק לרפורמי כדי לא לגייר כהלכה. עכשיו, איך שהבנתי, זה רק החלפת המוסד הרבנותי בגיור עירוני.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2021 06:57 |
|
| |
מה עובר על פינדרוס?? האם הישיבה בספסלי האופוזיציה גרמה לו ??והפרידה משולחן הממשלה???ומנעמי השלטון ??? הרבה רבני ערים מונו על ידי שס האם אי אפשר לסמוך על שיקול הדעת שלהם ??הם רפורמים ??? רבנים כמו הרב יהודה דרעי והרב שלמה עמר ועוד.... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2021 07:18 |
|
| |
[quote]ראשית העניין העקרוני ברור, אין עניין כעת לטחון ספציפית כל שם עכשיו.
שנית , גם אם לא מדובר ברב עיר המכהן כעת, ברור שהיכולת להשחיל רב ניאו-רפורמי לרבנות איזו עיר נדחת, וכך לאפשר לו לגייר כאוות נפשו את כל מי שזז, הרבה יותר קלה מאשר להשתלט על הרבנות הראשית.[/quote
מספיק שאדם אחד כזה ימונה לתפקיד רב עיר כלשהי, בכדי שכל הארץ תוכל לקבל ממנו גיורים.
תוקן על ידי פצקו ב- 29/06/2021 07:21:25
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2021 07:37 |
|
| |
אבל א"א להתמנות לרב עיר ללא הרבנות הראשית. ואם אתה סומך עליה על גיור למה שלא תסמוך עליה שתמנה רק רבנים אורתודקסים המחוייבים להלכה. והנה הפתרון. אגב, אני לא באמת יודע מה עדיפות של רבני ערים על ועדה או מה שלא קוראים לזה היום. אולי רק כי יש יותר רבני ערים אז יהיו פחות תורים?
ולמה אינך מפקיע מרבני הערים את הכשרות? הרי יכול להדחף איזה ניאו רפורמי, שיכשיר מלאכת שבת או כל מיני קולות.
בכל אופן אני לא חושב שנכון לומר שעדיפה התבוללות (זה מה שפידרוס אמר) על גיור רבנים אורתודקסים בגלל החשש שאולי יתפלח לו איזה רפורמי. בשביל זה הרבנות אורתודקסית ויש לחרדים, ב"ה, שליטה בה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2021 09:22 |
|
| |
גפני ופינדרוס נשמעים ממש "מאותגרים" מאז הקמת הממשלה.. שיילכו להתנחם אצל גנץ אולי ילמדו ממנו להיות מבואסים בשקט, והוא ילמד מהם לדבר נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2021 09:39 |
|
| |
מצדרביעי
| קלעפער כתב: |  | אבל א"א להתמנות לרב עיר ללא הרבנות הראשית. ואם אתה סומך עליה על גיור למה שלא תסמוך עליה שתמנה רק רבנים אורתודקסים המחוייבים להלכה. והנה הפתרון. אגב, אני לא באמת יודע מה עדיפות של רבני ערים על ועדה או מה שלא קוראים לזה היום. אולי רק כי יש יותר רבני ערים אז יהיו פחות תורים?
ולמה אינך מפקיע מרבני הערים את הכשרות? הרי יכול להדחף איזה ניאו רפורמי, שיכשיר מלאכת שבת או כל מיני קולות.
בכל אופן אני לא חושב שנכון לומר שעדיפה התבוללות (זה מה שפידרוס אמר) על גיור רבנים אורתודקסים בגלל החשש שאולי יתפלח לו איזה רפורמי. בשביל זה הרבנות אורתודקסית ויש לחרדים, ב"ה, שליטה בה. |
|
בלי להיכנס לעצם הדיון, במצב כיום אם יש רב בעייתי הרי שהכשרות שלו בעייתית לעיר שלו בלבד, לעומת זאת - אם נפתח את אזורי הגיור כך שכולם יוכלו להתגייר אצל כולם, המכשלה הרבה יותר גדולה...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2021 10:54 |
|
| |
במציאות כבר היום רב העיר קובע בלשכת רישום הנישואין שבתחומו האם בני הזוג שבאים אליו נדרשים ל"בירור יהדות" בבית הדין הרבני או שהמסמכים שבידיהם מספיקים להוכחת יהדות והם ירשמו כיהודים שנישאו כדת משה וישראל במערכת הרבנות הראשית.
|
|
|
|
|