בית פורומים בחדרי חרדים

צדיקי חבד הציעו הנחת תפילין "לצועדים" בדרכים לא ישרות.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/7/2021 00:41 לינק ישיר 

1. חסיד? ליטאי? אז באמת כל הכותבים כאן הם בסה"כ רובוטים שמצדיקים את המגזר שנולדו בו?
    נעלמה החשיבה המקורית? הדינאמית?
    הבל לשער מה נולדתי ואיזה נוסח אני מתפלל. זו לא הפואנטה.

2. צודקים אחרים שזו בדיחה לא מתאימה. אך האמת שכתבתי אותה 'בפרשת פינחס' מפני ליצנותא דע"ז (וענין זה הוא מהע"ז של היום), וחז"ל (מגילה כה:) מדברים על דוגמאות כגון אלה (בית יוסף יו"ד קמז).

תוקן על ידי יוחנןש ב- 01/07/2021 00:50:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2021 00:54 לינק ישיר 

לךתדע1 כתב:
רבותי, האם זה ראוי שבחורי חבד יניחו תפילין לצועדים במצעדי הגאווה.? האם השולחים של אותם תמימים בטוחים שנפשם של הצעירים יעמוד בכל זה?! אני מכירה את התירוץ שיש להם פוליסת ביטוח של האדמו"ר זצ"ל. אבל אני מכירה כמה וכמה מקרים שהפוליסה לא כיסתה.

מזה שנים לא שילמו את הפרמיה...

מה שיותר מטריד, איך בדיוק הם בדקו מי זכר, מי נקבה ומי גם וגם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2021 12:16 לינק ישיר 

נעילה כתב:
רבותי, האם זה ראוי שבחורי חבד יניחו תפילין לצועדים במצעדי הגאווה.? האם השולחים של אותם תמימים בטוחים שנפשם של הצעירים יעמוד בכל זה?! אני מכירה את התירוץ שיש להם פוליסת ביטוח של האדמו"ר זצ"ל. אבל אני מכירה כמה וכמה מקרים שהפוליסה לא כיסתה.

מזה שנים לא שילמו את הפרמיה...

מה שיותר מטריד, איך בדיוק הם בדקו מי זכר, מי נקבה ומי גם וגם?
"מנהג חבד": כל הפושט יד מניחים לו. ואם הוא לא פושט, לא מניחים לו לנפשו עד שיאמר רוצה אני לפשוט יד ואז מניחים לו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2021 12:31 לינק ישיר 

כאן המקום להוסיף שכפי הנראה זה דרך הבעל שם הקדוש לצאת אל פשוטי העם ולתת להם להרגיש את הטעם שבמצוות, ובזה לגרום להם להרגיש שווים ורצויים בעיני ה' ואדם. זה עבודת ה'  במיטבה והם עושים מלאכת קודש!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2021 12:45 לינק ישיר 

על פי שולחן ערוך אסור להניח תפילין לאותם טינופות שנבו בעמקי קליפות התועבה, ואוי להם לאלו שמסלפים את דרך הבעש"ט הק' ותולים בו בוקי סריקי, 

היום נחשב אצל חסידים (לא מפורסם לכל) אודות יו"ט שבו ניצח הבעש"ט בויכוח את הכופרים מכת הפראינקיסטים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2021 14:00 לינק ישיר 

לךתדע1 כתב:
אספר לכם דבר אישי :כשבעלי היקר לומד עם הבנים שיחיו הלכות הנחת תפילין אני בוחרת לשבת יחד עמם בשולחן כדי לתת תשומת לב רבה לבן המתברמץ ולהיות שותפה להתרגשות, אז הקשבתי שהנחת תפילין ותפילה אסורים במקומות מטונפים וצריך גוף נקי וכו'. אז אני מבינה שלאותם צעירים שחזרו מהצעדה או בדרכם אל, יש את כל התנאים האלה?!

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 30/06/2021 20:35:06

אני כבר מתחיל לחשוב שאסור להניח תפילין לפותח הניק, הוא כותב "לבעלי היקר" 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2021 17:36 לינק ישיר 
קלעפער

בונדמן כתב:
על פי שולחן ערוך אסור להניח תפילין לאותם טינופות שנבו בעמקי קליפות התועבה, ואוי להם לאלו שמסלפים את דרך הבעש"ט הק' ותולים בו בוקי סריקי, 

היום נחשב אצל חסידים (לא מפורסם לכל) אודות יו"ט שבו ניצח הבעש"ט בויכוח את הכופרים מכת הפראינקיסטים

סעיף?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2021 20:12 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

סעיף?

הצחקת אותו! מה יש לסיקריק עם השו"ע???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2021 20:45 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
קלעפער

בונדמן כתב:

סעיף?

גם אני רציתי לשאול

כתב השו"ע סי' ל"ח סעי' ד'
"המניח תפילין צריך ליזהר מהרהור תאות אשה. הגה: ואם א"א לו בלא הרהורים מוטב שלא להניחם"

אבל אם אינו מהרהר בשעת מעשה הריהו חייב להניח תפילין.
אין בתפילין דין של קרבן פסח "כל בן נכר לא יאכל בו" ולכן כל זמן שיש לו גוף נקי ואינו מהרהר אין שום פטור מלהניח תפילין

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2021 21:09 לינק ישיר 

לא הבנתי את הקשר לקרבן פסח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2021 00:08 לינק ישיר 

לךתדע1 כתב:
אספר לכם דבר אישי :כשבעלי היקר לומד עם הבנים שיחיו הלכות הנחת תפילין אני בוחרת לשבת יחד עמם בשולחן כדי לתת תשומת לב רבה לבן המתברמץ ולהיות שותפה להתרגשות, אז הקשבתי שהנחת תפילין ותפילה אסורים במקומות מטונפים וצריך גוף נקי וכו'. אז אני מבינה שלאותם צעירים שחזרו מהצעדה או בדרכם אל, יש את כל התנאים האלה?!

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 30/06/2021 20:35:06

נראה מהכתוב שאת עדיין אמא צעירה , מתלהבת מהחיים המתוקים ומכפית הזהב שהוגשה לך ישירות לתוך הפה , והבן "המתברמץ" שלך הוא כנראה בנך בכורך , ילד תמים ומתוק שאינו יודע חטא מהו . אני יכולה לברך אותך שתרווי נחת יהודית מכל ילדייך לאורך ימים ושנים , אך עם זאת לתת לך טיפ גדול מאוד , טיפ חשוב שהפנמתי עם השנים - שתיקה !!!!!!!!!!!!!!!!!!! אני מכירה באופן אישי לפחות שני אנשים שדיברו גבוה גבוה , בצורה בוטה נגד התופעה הזאת ולשניהם יש בנים שיצאו מהארון . מה כואב לך ??? שמניחים להם תפילין ??? מה קורה בדיוק בישיבות ??? כולם סטרייטים ??? אני יודעת את החומרה ואת האיסור ואני מדברת כאן לכל השאר . הם לא חולי נפש - הם מתוסכלים ומבולבלים , רובם בשלב מסויים בחייהם חושבים על איבוד לדעת . הם עדיין האחים שלכם , אל תוותרו עליהם . מי שאמר טינופות שנשבו בעמקי קליפות התועבה לא אחת בפורום הזה , מעורר בחילה, מכיוון שאם יש צד של 0.000001% לדון לכף זכות , הוא מבטל אותו מלכתחילה . השתיקה אינה מדוברת רק כלפי הקהילה , אלא על שיפוטיות באופן כללי . יש לי עוד הרבה מה לומר בנושא אך אני מעדיפה ליישם את העצה שלי ולשתוק .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2021 00:42 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

בקרבן פסח יש דין כל בן נכר לא יאכל בו, ש"מי שנתנכרו מעשיו לאביו שבשמים" אסור לו לאכול קרבן פסח.

אבל בתפילין אין דין כזה ויש חובה על כל אחד ואחד להניח תפילין חוץ ממה שכתב הרמ"א

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2021 00:55 לינק ישיר 

1. מאיפה הידיעה? מתי זה קרה והיכן?
2. אפשר לחשוב שאלו שהולכים בדרכים "הישרות" הם מל"ו צדיקים, והנה להם מניחים.
3. מבחינת סיכון רוחני ייתכן ולהניח בתחנה מרכזית או במקומות אחרים בקיץ זה עוד יותר בעייתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2021 01:26 לינק ישיר 
קלעפער

תמניא_אפי כתב:
קלעפער כתב:

בקרבן פסח יש דין כל בן נכר לא יאכל בו, ש"מי שנתנכרו מעשיו לאביו שבשמים" אסור לו לאכול קרבן פסח.

אבל בתפילין אין דין כזה ויש חובה על כל אחד ואחד להניח תפילין חוץ ממה שכתב הרמ"א

נשלח מהאנדרואיד שלי

אכן.  דומני שהפסיקה מדבר על מומר ומשומד ולא על תינוקות שנשבו, אבל הבנתי את ההקשר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2021 12:21 לינק ישיר 
לבחירתכם

פיינשמקער כתב:
אחרי שכמה יפי נפש חרדקים מודרנים יצאו לפני שנתיים לחלק קרטיבים לצועדימות "להראות שהחרדים הם סמרטוטי רצפה חמודים ולא כולם י-שי ש-ליסל", מה הבעיה שלך בדיוק עם מבצעי התפילין?

נשלח מהאנדרואיד שלי

בגלל שהם נבלות אז מותר להם להיות טריפות?אה?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > צדיקי חבד הציעו הנחת תפילין "לצועדים" בדרכים לא ישרות.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.