|
|
| נשלח ב-4/7/2021 20:49 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| חריף_ומקשה כתב: |  | אתה תתן פליק קטן. השני כבר ירשה לעצמו להוריד סטירה מצלצלת. השלישי כבר יחלק אגרופים ובעיטות. הרביעי יבוא עם חגורה ומקל. והחמישי ישתולל ללא מעצורים.. זה מדרון חלקלק! אם היום תרשה לעצמך להכות את ילדיך, כמעט ואין סיכוי שלא תעבור על עבירות חמורות שבתורה! (לפני עוור, החובל בחבירו) לפני עוור זה רק על בנו גדול כידוע, אל תמציא הלכות, וחובל בחבירו?? כמעט אין סיכוי שלא לחבול??? מאוד קשה ומסובך לעמוד בדיוק בכללים והסייגים בעניין. וחז"ל הוסיפו וגזרו שמנדים אב שמכה את בנו כאשר יש חשש שזה יגרום לבן להתריס (ריטב"א מו"ק יז). בנו גדול! והמכים ילדיהם שלא לצורך גדול עוונם מנשוא (ספר חסידים סימן קנה). מי דיבר כאן על הכאה שלא לצורך? מאידך, אם תימנע מלהכות, מרבית הסיכויים שתצליח לחנך את ילדך בדרך הישר והטוב. "חושך שבטו שונא בנו"
|
|
איך אתה מצליח לדחוס כל כך הרבה שטויות בתמצית שורות |
|
ציינתי את הריטב"א כמקור לכך שאסור להכות אם יש חשש שהבן יתריס וכמובן שלא טרחת לעיין בו, ועדיין אני מאשים את עצמי שלא הייתי מספיק נדיב להביא את הציטוט. אז לתועלת הציבור הרי הציטוט לפניכם. והוספתי עוד כמה ציטוטים שמצאתי בקלות ובטוחני שיש עוד לרוב ציטוטים בסגנון הזה.
ריטב"א (מו"ק דף י"ז): "נראים הדברים שלאו גדול, גדול ממש, אלא הכל לפי טבעו, שיש לחוש שיתריס בדיבור או במעשיו, כי אפילו לא יהא בר מצווה אין ראוי להביא ילד לכך שיקלל את אביו."פלא יועץ (ערך הכאה): "אמרו רז"ל המכה בנו הגדול חייב נידוי. ולפום טעמא, אף אנו נלמד שלאו דווקא מכה בנו הגדול אלא אפילו קטן, כל שיודע בו שאינו מקבל מרוּת, כגון בדורות הללו שחוצפא יסגא ובן בועט באביו, לא על ידי הכאה אלא אפילו אם גוער בו בכעס, גם הוא יכעס ואינו מקבל גערה."חיי אדם (כלל ס״ז סע' כ״א): "ונראה לי דהכל לפי טבע הבן, ואפילו פחות מבן כ״ב שנים מנדין האב אם מכה בנו, שהרי עובר על ״לפני עור לא תתן מכשול״, אלא יוכיחנו בדברים." בנוגע ל'חובל בחברו', זה דבר פשוט שאם מכה שלא בהתר אז הוא עובר בלאו הזה. תסתכל באגרות משה (יו"ד ח"ד סימן ל) שכתב: "ונכון הוא מה שהביא כתר"ה שהגאון ר' ראובן גראזאווסקי ז"ל כתב בשם הגרש"ז שהמכה במקל עובר בלאו דחובל בחברו, שהכוונה נראה שהוא אף שיכה בהמקל מכה קלה, דהא מאחר שאסור לו להכותו להתינוק במקל הוא כמו שמכה סתם לישראל שעובר בהלאו אף במכה קלה שלא הזיקו כלל."
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 04/07/2021 20:50:48
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2021 21:14 |
|
| |
הנה מקצת מהדינים שליקטתי מחיפוש קצר, ובטחוני שיש עוד המון. אסור להכות מתוך כעס על העבר אלא רק כדי להצילו מן העתיד (הגאון מוילנא באבן שלמה). אסור להכות הרבה בפעם אחת (שם). אסור להכות ילד קטן שאינו מבין על מה מכין אותו (ספר חסידים סימן תתקיט). אסור להכות ילד שיש לחוש שיתריס (ריטב"א מו"ק י"ז) אסור להכות מכת אויב מכת אכזרי (רמב"ם הל' ת"ת פ"ב ה"ב, ובשו"ע]. אסור להכות במקל אפילו מכה קלה (אגר"מ יו"ד ח"ד ל). אסור לאיים שיכהו לאחר זמן, אלא אם רואהו עושה איזה מעשה, יכהו מיד, או שישתוק לגמרי (קיצור שו"ע קסה). ולכן אותם אלו שרגילים להכות את ילדיהם, כמעט ואין סיכוי שעומדים בכל פרטי הדינים, וברגע שמכים ללא היתר, הרי שהם עוברים על לאווים מהחמורים שבתורה! ולמי שצחק עלי שאני בריסקער, הנה לך סיפור בריסקאי: בספר תולדותיו של הגר"י קמינצקי זצ"ל, מסופר ששאלו אותו האם יש מקום לסטור לילד. הוא השיב בסיפור מעשה עם הג"ר ברוך בער לייבוביץ תלמידו המובהק של הגר"ח מבריסק, שנכדו הדליק את אור החשמל במוצאי שבת לפני שאמר 'המבדיל '. לאחר התפילה קרא לו הסבא, ובקול רגוע לגמרי אמר לו: אתה יקר מאוד לליבי, ואני מברך אותך בחיים ארוכים וטובים, אולם כרגע עברת על איסור דרבנן ולפיכך מגיע לך 'פאטש'. חתם הרב קמינצקי ואמר: רק אם אתה מסוגל לסטור לילדך מתוך אהבה ושלוות הנפש של ר' ברוך בער, אזי מותר הדבר.
וכאמור, רבים מגדולי התורה והפוסקים קבעו שבזמננו אין להכות ילדים בכלל.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 04/07/2021 21:29:14
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2021 21:22 |
|
| |
חריף ומקשה הרבה ממה שאתה כותב בעניין הם דברי טעם, אבל אין להם אפילו בדל של קשר לסיפור שהוא נשוא האשכול. אפשר להתווכח אם מותר מכות קלות ועדינות, או שאסור. אבל כשם שאי אפשר להוכיח לנידון הנ"ל ממי שרצח את בנו, כך אין הוכחה כלל וכלל מהסיפור של האשכול. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2021 21:55 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | חריף ומקשה הרבה ממה שאתה כותב בעניין הם דברי טעם, אבל אין להם אפילו בדל של קשר לסיפור שהוא נשוא האשכול. אפשר להתווכח אם מותר מכות קלות ועדינות, או שאסור. אבל כשם שאי אפשר להוכיח לנידון הנ"ל ממי שרצח את בנו, כך אין הוכחה כלל וכלל מהסיפור של האשכול. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אני לא יודע אם יש קשר. אבל יש המון מקרים כאלו בציבור החרדי. נא לא להיתמם. כי יש כאלו שחושבים ש"חוסך שבטו שונא בנו" נותן להם צ'ק פתוח לכל מה שהם רוצים.
לפני שנה ראיתי אבא שהוריד סטירה מצלצלת לילד קטן בן 4 באוטובוס בישוב חרדי וצרחתי עליו. לפני כשנתיים ראיתי בישוב חרדי מהרחוב אבא במרפסת בקומה שניה חובט בבנו הקטן ללא רחמים וצרחתי עליו. לפני כשלוש שנים ראיתי אבא סוטר ובועט בבנו ברחוב בבני ברק וצרחתי עליו. לפני כארבע שנים שמעתי מאיזה בניין בעיר חרדית קולות חבטה, ילדה צורחת ובוכה וקול מבוגר צועק עליה.. להמשיך??
הנה עוד מקרים שפרסמתי כאן. שהמתעללים הצדיקו את עצמם שהם "מחנכים" לפי התורה..
חשד: חרדי מבית שמש חנק את בנו בן ה-13 עד אובדן הכרה כי לא שמר מצוות https://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=3166842 חרדי שהצליף בילדיו באכזריות טוען זה חינוך, לא מכעס אלא "ביישוב הדעת" https://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=3162470
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2021 22:05 |
|
| |
אחרי כל הדברים, יש כיום סגנון של בתים שקשה אפילו לגעור בילדים ולחנכם בדברים ללא שיתרעמו ויקומו בהוריהם ומוריהם. האם יש פטור חינוך בכגון דא? האם יש איסור בכך? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2021 22:08 |
|
| |
אני רואה שלקחת על עצמך להתריע על התופעה הזו. ישר חילך. ובפעם הבאה לא צריך לצעוק, רק פשוט ללחוש לאבא באוזן שאתה מזמין לו שירותי רווחה. כך עשיתי, ואף הזהרתיו שלא יחשוב שבביתו הוא מוגן כי אעקוב אחריו (הוא גר קרוב) ומאז ב"ה "שקטה".
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2021 22:13 |
|
| |
קלעפער
| גינגישראלי כתב: |  | אחרי כל הדברים, יש כיום סגנון של בתים שקשה אפילו לגעור בילדים ולחנכם בדברים ללא שיתרעמו ויקומו בהוריהם ומוריהם. האם יש פטור חינוך בכגון דא? האם יש איסור בכך? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
כך קבע ר' גרשון איידלשטיין.
אל תשחק באש. לא ראיתי מעולם אדם מתפלל לבורא שייסרנו בשבטו, כי הרי זו הדרך לחנך, והרי אנו בנים למקום, אלא הכל בבחינת "משכני אחריך, (ואז) נרוצה" אבל כלפי הילדים שלנו שם יש חובה ברורה להכות...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2021 22:25 |
|
| |
| גינגישראלי כתב: |  | אחרי כל הדברים, יש כיום סגנון של בתים שקשה אפילו לגעור בילדים ולחנכם בדברים ללא שיתרעמו ויקומו בהוריהם ומוריהם. האם יש פטור חינוך בכגון דא? האם יש איסור בכך? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לא ברור לי למה אתה מתכוון. איך הסגנון של הבית קשור לכך שהילדים אינם מסוגלים לקבל גערה מההורים? אולי אתה מתכוון לאותם הורים מטמטמים שהולכים על קצות האצבעות כדי שלא לעצבן את הילדים המפונקים שלהם ומרגילים את הילדים שהם בעלי הבית ולהורים אסור להעיר להם כלום. כמובן שהתנהלות כזו הינה פשע חינוכי ממדרגה ראשונה שגורמת לילדים נכות נפשית חמורה.
ולעצם העניין, במצב שגערה תגרום לכך שהילד רק יתקומם ויתרחק עוד יותר מהדת, אזי ברור שהתורה מצווה להחריש ואסור לגעור. הילד רואה את הצער על הפנים של ההורים והוא יודע היטב איך ההורים רוצים שהוא יתנהג. זה לא שנותנים הכשר להתנהגותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2021 22:27 |
|
| |
או, שבמקום דבש על האותיות נגער בילד...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2021 22:34 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | או, שבמקום דבש על האותיות נגער בילד... |
|
אל תיתן לאיש ח. רעיונות..
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2021 10:24 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | הנה מקצת מהדינים שליקטתי מחיפוש קצר, ובטחוני שיש עוד המון. אסור להכות מתוך כעס על העבר אלא רק כדי להצילו מן העתיד (הגאון מוילנא באבן שלמה). אסור להכות הרבה בפעם אחת (שם). אסור להכות ילד קטן שאינו מבין על מה מכין אותו (ספר חסידים סימן תתקיט). אסור להכות ילד שיש לחוש שיתריס (ריטב"א מו"ק י"ז) אסור להכות מכת אויב מכת אכזרי (רמב"ם הל' ת"ת פ"ב ה"ב, ובשו"ע]. אסור להכות במקל אפילו מכה קלה (אגר"מ יו"ד ח"ד ל). אסור לאיים שיכהו לאחר זמן, אלא אם רואהו עושה איזה מעשה, יכהו מיד, או שישתוק לגמרי (קיצור שו"ע קסה). |
|
כל שורה מאלו שהבאת כאן מוכיחה רק שמותר להכות ילד לשם חינוך, ובלבד שעומד בתנאים המובאים כאן והם ידועים לכל עם ישראל היפך הגמור ממה שכתבת שאין היום להכות כלל
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2021 10:29 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | אני לא יודע אם יש קשר. אבל יש המון מקרים כאלו בציבור החרדי. נא לא להיתמם. כי יש כאלו שחושבים ש"חוסך שבטו שונא בנו" נותן להם צ'ק פתוח לכל מה שהם רוצים.
לפני שנה ראיתי אבא שהוריד סטירה מצלצלת לילד קטן בן 4 באוטובוס בישוב חרדי וצרחתי עליו. לפני כשנתיים ראיתי בישוב חרדי מהרחוב אבא במרפסת בקומה שניה חובט בבנו הקטן ללא רחמים וצרחתי עליו. לפני כשלוש שנים ראיתי אבא סוטר ובועט בבנו ברחוב בבני ברק וצרחתי עליו. לפני כארבע שנים שמעתי מאיזה בניין בעיר חרדית קולות חבטה, ילדה צורחת ובוכה וקול מבוגר צועק עליה.. להמשיך??
הנה עוד מקרים שפרסמתי כאן. שהמתעללים הצדיקו את עצמם שהם "מחנכים" לפי התורה..
חשד: חרדי מבית שמש חנק את בנו בן ה-13 עד אובדן הכרה כי לא שמר מצוות |
|
כמה היה צפוי שבסופו של דבר תביא לכאן כמה סיפורי התעללות בילדים, כדי לתמוך באי הכאה בכלל כמה סיפורים הבאת? חמשה במספר? רוצה 500 כנגדן בציבור החילוני הנאור שאינו מרים יד על הילד? אתה כזה דמגוג, וזה דרך החיים שלך בויכוחים, להביא טענות דמגוגיות בהוכחות מסיפורים יוצאי דופן עצם העובדה שנחשפנו כאן לכותרת האשכול, והיא יוצאת דופן באיזורינו, כי שומעים אותה פעם או פעמיים בשנה, בציבור בן מליון נפשות + כן ירבו, רק מוכיח כמה שזה יוצא דופן, אחרת לא היתה כאן כותרת.
|
|
|
|
|