| נשלח ב-6/7/2021 01:46 |
|
| |
בחורי ישיבה עושים קידוש ה' בכנסת
 .

כעת בישיבת הכנסת
תוקן על ידי נוירולוג ב- 06/07/2021 01:54:50
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2021 02:02 |
|
| |
נראה הסיבה היחידה שהם שם זה בגלל שאין להם טלוויזיה, מה שיש לכל חילוני בבית, ולכן אין לו צורך לבוא לכנסת ולכן בעקיפין זה קידוש השם... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2021 03:39 |
|
| |
קידוש השם. ולא קידוש ה'.
המילה השם אינה שמו של ה' ואין צורך לקצרה. רבים טועים בזה ואף לפעמים בספרים יש ט"ס.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2021 06:25 |
|
| |
ג-י-ו-ו-ע-ל-ד !!!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2021 08:19 |
|
| |
הרמב"ם ושאר ראשונים משתמשים הרבה הרבה בביטוי 'השם' 'לשם', במובן של שם ה'.
גם ה' אין בו רמיזה של ממש לשמו של הקב"ה, אך זה בסה"כ סימן לכוונה ולתוכן, ואם התקבעה כוונה זו גם בביטוי 'השם', מה לנו להתפלפל בדווקנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2021 09:38 |
|
| |
בושה וחרפה,
זה ממש חילול השם,
אם יש דבר שמעודד את חברי הכנסת של השמאל לפעול למען גיוס בחורי ישיבות,
זה גדודי בחורי הישיבות שנמצאים יומם ולילה ביציע הכנסת.
אינני מבין מדוע לא מודיעים ראשי הישיבות,
שבחור שיצולם ביציע הכנסת, לא יוכל יותר ללמוד בישיבה,
כי הוא מחלל שם שמים ברבים.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2021 09:43 |
|
| |
סוף הזמן .מחפשים קצת תעסוקה ואקשן. הערב הזה תמצאו אותם בקיוסקים ...יש כדורגל. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2021 10:40 |
|
| |
יש להם הסעות מאורגנות?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2021 11:30 |
|
| |
הם באו לעודד את סמוטריץ בציטוטו את רמב"ם "החברים למעלה ודאי יודעים" 
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2021 11:50 |
|
| |
למה אין ייצוג לישיבות החסידיות ?
ומדוע הרשיישיבעס שותקים על החרפה הזו ?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2021 12:16 |
|
| |
מתחרפן
| תמניא_אפי כתב: |  | נראה הסיבה היחידה שהם שם זה בגלל שאין להם טלוויזיה, מה שיש לכל חילוני בבית, ולכן אין לו צורך לבוא לכנסת ולכן בעקיפין זה קידוש השם... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אהבתי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2021 13:12 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2021 13:18 |
|
| |
באו לראות מופע בגן חיות. מה קרה?!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2021 13:21 |
|
| |
hhaavv
| קלעפער כתב: |  | קידוש השם. ולא קידוש ה'. המילה השם אינה שמו של ה' ואין צורך לקצרה. רבים טועים בזה ואף לפעמים בספרים יש ט"ס.
|
|
אכן, הביטוי המלא הוא 'קידוש שם השם' - אז אפשר לקצר ולכתוב 'קידוש שם ה'', או 'קידוש השם', כמו שלא אומרים 'קידוש אלוקים' או 'חילול אלוקים'. וכמו 'המקדש שמו (שמך) ברבים', ולא 'המקדש ה' ברבים'.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2021 17:09 |
|
| |
פעם התביישתי בזה, אבל במחשבה שניה - החרדים מתביישים, כי ביחס להוויות דאביי ורבא זה אכן בושה לבחורים עצמם. אבל החכי"ם החילונים לא ממש חושבים שזו בושה לחרדים, ביחס לנוער שלהם זה כבוד גדול, הם היו מתים שהנוער שלהם יתעניין כל כך בפוליטיקה ולא בטיק טוק וכו'.
הנוער הנושר שלנו היום הוא ברמה של הנוער בזמן ייסוד המדינה, לא ממש עוסקים בתורה אבל עדיין באווירה הכללית של ערכים ועקרונות, ומחשבה על עבר ועל עתיד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2021 17:59 |
|
| |
העיר לי ת"ח אחד באישי שהסיבה שלפעמים כתוב קידוש ה' (למשל ברמב"ם פעם אחת) היא מחיסכון בדפוסים הישנים. אבל זה גרם לטעויות רבות בהלכות פשוטות (כך כתב ולא פירט מה הן הטעויות. אולי יואיל בטובו לפרט)
|
|
|
|
|