| נשלח ב-8/7/2021 14:06 |
|
| |
אביגדור ליברמן במוסר ותוכחה לידידיו החרדים
אני מתחבר לשותפיי בקואליציה, אכן "יש מה ללבן", לילדים צריך להעניק "מה שהם צריכים" - השכלה ויכולת להשתלב בשוק התעסוקה, להתפרנס בכבוד ולא להתבסס על קצבאות ונדבות.
ולידידיי מהמגזר החרדי, אני קורא לכם לחזור למקורות ולדברי הרמב"ם (שעבד במשרה מלאה), שאמר: "כל המשים על לבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה ויתפרנס מן הצדקה, הרי זה חילל את השם וביזה את התורה וכיבה מאור הדת, וגרם רעה לעצמו, ונטל חייו מן העולם הבא".
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2021 14:23 |
|
| |
מי היועץ החרדי שלו?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2021 14:27 |
|
| |
הרמב"ם שימש כמנהיג הדתי של קהילת פוסטאט, ובמשך שנים רבות התפרנס מהשקעת כספיו בידי אחיו, דוד, שהיה בעל ספינה וסחר באבנים יקרות[18]; אך לאחר שטבע האח בהודו, בשנת 1177 לערך, דבר שגרם לרמב"ם לאבל כבד וכתוצאה מכך נפל למשכב במשך שנה שלמה, נאלץ הרמב"ם להתפרנס מיגיע כפיו, והפך לאחד מטובי הרופאים בקהיר. את ידיעותיו הרפואיות שאב הרמב"ם מהספרות היוונית הקדומה, בעיקר מכתבי גלנוס, אך גם מספריהם של חכמי מצרים העתיקה שהראו ידע רפואי רב.
ויקיפדיה
תוקן על ידי אדמה10 ב- 08/07/2021 15:14:29
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2021 14:44 |
|
| |
ברוח ימים אלו אביא את המסופר במדרש איכה על חנה ושבעת בניה: "....אמרה לו: בחיי ראשך קיסר, הרגני תחילה ואחר כך הרגהו. אמר לה קיסר: איני שומע ליך מפני שכתוב בתורתכם: "ושור או שה אותו ואת בנו לא תשחטו ביום אחד" (ויקרא כב, כח). אמרה לו: שוטה שבעולם, כבר קיימת כל המצוות ולא נשאר לך אלא זו בלבד?!..." שוטה שבעולם, ליברמן, כבר קיימת את כל 14 ספרים שב"יד החזקה" לרמב"ם שלא נשאר לך אלא זו?!?! ורשע מי מיועציו ( החרדים?) שהראהו לזולל החרדים, ליברמן, את הרמב"ם הזה, ולא הראהו את הבית יוסף על המקום שכבר חלקו רבים על הרמב"ם בעניין זה. ורוח הקודש צווחת ואומרת: "על אלה אני בוכייה" (איכה א,טז). נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2021 14:59 |
|
| |
פנצ'ר במריצה?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2021 15:07 |
|
| |
כל הכבוד לליברמן, למרות שנאתו לחרדים הוא רוצה "לעזור" להם להשתלב בשוק העבודה
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2021 15:20 |
|
| |
רמב"ם הלכות שבת פרק א' הלכה אשביתה בשביעי ממלאכה מצות עשה שנאמר וביום השביעי תשבות. וכל העושה בו מלאכה ביטל מצות עשה ועבר על לא תעשה שנאמר לא תעשה כל מלאכה ומהו חייב על עשיית מלאכה. אם עשה ברצונו בזדון חייב כרת. ואם היו שם עדים והתראה נסקל. ואם עשה בשגגה חייב קרבן חטאת קבועה. הלכה ב כל מקום שנאמר בהלכות שבת שהעושה דבר זה חייב הרי זה חייב כרת. ואם היו שם עדים והתראה חייב סקילה. ואם היה שוגג חייב חטאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2021 15:30 |
|
| |
יפה מאוד... מעניין רק איך המאפיונר היה מגיב אם הייתי מצטט בבורות איזה רופא קדמון כדי לתקוף את המימסד הרפואי כיום בלי שיש לי שום הכשרה וידע ברפואה?...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2021 16:11 |
|
| |
מה שמדהים זו הדוברות החרדית המזעזעת.
מנסים להסביר לחילונים על ערך לימוד התורה. נו באמת.
במקום להטיח בפניהם את האמת, שאי אפשר להשתלב בחברה שהפכה את ערכי דת השמאל לעיקר חייה.
אי אפשר ללמוד לימודי ליבה,כשברור שהם יכללו בעתיד הקרוב הסברה מלאה לילדים רכים על כל התועבות השפלות ביותר.
אי אפשר להתגייס לצבא שהוא ....
אי אפשר ללמוד באקדמיה שמגבילה לימודים נפרדים.
אוסרים כאן הופעות של מוטי שטיינמץ, מתנהגים כמו ברוסיה כפשוטו. ברור שכל יום נוסף שיעבור תוגש עוד עתירה לאסור עוד דבר ולחייב עוד דבר.
ואנחנו יכולים להשתלב בחברה כזו?
שלא לדבר על איסור אייפונים שבכלל לא רלוונטי כשמשתלבים בחברה ובשוק. אי אפשר להשתלב בחברה הישראלית בגלל דיקטטורת השמאל והתועבה . זו האמת.
אם יטיחו את האמת הזו, שהיא הרי האמת, ולא שום דבר אחר.
אולי יהיה מי שישמע. אבל את זה לא יגידו. כי זה לא "כבוד וידידות". במקום זה מסבירים בדרכי נועם על חשיבות לימוד התורה. כך "סוחפים" דעת קהל.
תוקן על ידי אויויוי ב- 08/07/2021 16:12:30
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2021 16:47 |
|
| |
אני לא מבין על מה המהומה? למה גפני דרעי ושאר חבריו מתקיפים אותו?
חיבקתם אותו, ליקקתם אותו, ביזיתם את כל הרבנים בכך שהכנסתם אליהם אותו, נתתם לו על מגש של כסף את ראשות עירית ירושלים, בקיצור שמתם את כל הזיתונים במקום הלא נכון.
ההאשמה היא רק בכם ולא באף אחד אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2021 17:53 |
|
| |
יוחנןש
בקיצור, סיבוב שני של 'גזירות נתניהו'. פעם ראשונה על ידי הוד מעלתו בעצמו בשנת תשס"ג פעם שניה, בגרימתו לליברמן הנקמן להתנתק ממנו בצורה רועמת ומתריסה, בגלל איזה ריב עלום ולא ידוע עד הלום, מתוך כך בנוסף לאיבוד שלטונו שהצליח בו סוף סוף, הוא ממשיך במסע הנקם האופייני המתבטא כעת דרך הכאת החרדים שנחשבים לקשורים פוליטית בכל השנים עם ביבי. כך הפכנו לפתע להיות שק החבטות של הדוברמן לבטא על ידינו את נקמתו בכל מה שמזכיר ומסמל את הממשלה הישנה.
מעולם, בכל משרותיו של איווט, לא היה לו חצי דבר נגד החרדים, בפרט לא בתחום הכלכלי (ולכן כל העקצוצים על הנציגים הפוליטיים והרבניים שרחשו לו כבוד ועשו אתו דילים, הוא שנאת חנם, שכן בזמנו ובשעתו היה נחשב ידיד פוליטי על פי כל קנה-מידה אובייקטיבי).
אלא שהריב המתוקשר עם נתניהו הכניס ארס בפיו וסכינים בטלפיים שלו, לשלוח פיו בדברי גנאי ורעות רוח כנגד ה' ותורתו וההולכים בדרך התורה, לנקום על ידינו את נקמתו הגדולה לנתניהו. ומה שעל הדרך יהיו משפחות מורעבות, זה משהו שלא מדבר כלל לאופי האכזרי והקריר שלו.
וכה אמר אדוננו דוד ע"ה: ועוד מעט ואין רשע והתבוננת על מקומו ואיננו !!!
תוקן על ידי יוחנןש ב- 08/07/2021 17:59:41
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2021 19:43 |
|
| |
קשה לי להאמין ששנאתו העמוקה של ליברמן לחרדים היא רק בגלל תמיכתם לנתניהו יש פה עוד משהו קבור
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2021 19:45 |
|
| |
קלעפער
| איש_חשוב כתב: |  | קשה לי להאמין ששנאתו העמוקה של ליברמן לחרדים היא רק בגלל תמיכתם לנתניהו יש פה עוד משהו קבור |
|
קולות מצביעיו כנראה. צריך שעיר לעזאזל כדי להוציא מצביעים.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2021 20:48 |
|
| |
יועצו 'אבוחצירה הצדיק' התראיין לפני שבועיים, ואמר מפורשות שמדובר במסע נקמה. אדרבה, הוא רומז למה החרדים לא הבינו בהתחלה, כי 'לא מתחילים איתו' (זוכרים את הבחור המגודל בשכונה שהיה אומר 'איתי לא מתחילים').
מסמר שיער.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2021 21:21 |
|
| |
מנחה_חדשה
| איש_חשוב כתב: |  | קשה לי להאמין ששנאתו העמוקה של ליברמן לחרדים היא רק בגלל תמיכתם לנתניהו יש פה עוד משהו קבור |
| יש סברא נוספת לשינוי הכיוון שלו. הבייס הותיק שלו הולך ונעלם, הוא מבין שאין עתיד למפלגת עולים, והוא מחפש בייס חדש. והוא מצא. הציבור בארץ הופך יותר ויותר לימני. הימין המסורתי, הוא מסורתי. אבל יש נתח גדול של ימניים אנטי דתיים שאין להם בית והם מתלבטים כל פעם אם להצביע לימין שהולך עם החרדים או למרכז שמאל שהוא אנטי דתי. שתי הבחירות לא מושלמות להם. את הנתח הזה הוא רוצה לכבוש. וזה לא לגמרי רחוק מהבייס הקודם שלו, רוסים שהם ימין ושונאי דת. כך שממילא במסרים שלו הוא לא עושה איזה שינוי דרמטי.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2021 21:25 |
|
| |
בנושאי דת ומדינה דעתו של ליברמן ידועה כבר מזה שנים והיא אינה קשורה לנתניהו. פשוט כעת יש לו ההזדמנות לממש חלק מהאג'נדה הזו.
|
|
|
|
|