בית פורומים בחדרי חרדים

יאיר לפיד לא רק שהוא בור וכסיל גמור, הוא עושה פיגוע אסטרטגי הסברתי כלפי ישראל והיהודים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/7/2021 21:36 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
חובה לצפות בסרטון הזה של ב. מיכאל (שמאלני למהדרין) על הבור יאיר לפיד
אני לא בטוח אם מותר לצפות בזה בתשעת הימים
מצד אחד זה משעשע, אך מצד שני גם עצוב, עצוב שהדביל הזה מנהל את ממשלת ישראל ומייצג אותנו בעולם כשר החוץ, עצוב גם על תומכיו שבשם השנאה ובגלל שטיפת מוח רבת שנים הולכים אחריו בעיניים עצומות.

משעשע, שכדי לתקוף את לפיד על טעויות (מביכות כמובן) מביאים את השמאלן שונא אמיתי. אבל לא פחות משעשע שהשמאלן החכם הזה כשבא לבקר את לפיד שוגה בעצמו בטעות מביכה. אבל אוזני השונאים או הבורים (לא זכור לי איזה ידע יהודי אצל נורולוג, רק פוליטי) לא מסוגליםמ אפילו לקלוט..אז אני אעזור להם, "שלושה אבות" לא מופיע ב"חד גדיא"...
אז את מי להעדיף, אדם שכתב ספר שלם ואלפי כתבות ובו כמה טעויות, או אדם שבחמש דקות של ביקורת על זה טועה בעצמו...
ככה זה כשונאים, א מאשימים את האחר בשנאה, וב' מאבדים את השכל..

תוקן על ידי קלעפער ב- 15/07/2021 21:27:30

תגובתך מעידה שהאמת אינה נר לרגליך. הוא אומר שיאיר לפיד מילא אינו בקי בחומש אבל אפילו את שיר חדש גדיא אינו מכיר. ולא צריך את ב. מיכאל בשביל להבין שהבחור אינו בדיוק מלומד. למזלך נחסך ממך לקרוא את טוריו האוויליים ולראות את תוכניותיו הרדודות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2021 21:38 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
"פיגוע אסטרטגי"...

כלומר, אם מחר נתבע ממדינה כלשהיא, נניח צרפת, להלחם באנטישמיות אז הם יענו, אבל שר החוץ שלכם אמר שאנטישמיות זה כמו לזרוק עבדים לים או לרצוח כמליון בני אדם תוך כמה חודשים, עם מצ'טות, אז למה שנלחם באנטישמיות?...

זה ההגיון של הביביסטים שהולכים כסומים אחרי החלילן הנוכל (כלשונו של פותח האשכול). גאונות!

יש לך היגיון אחר ?

אמת יש רק אחת ותו לא ! ! !

ומהי האמת הזו?

אנטישמיות היא שנאת יהודים, ותו לא

וכל המוסיף גורם נזק עצום לעם היהודי ולמאבק בשנאת היהודים, היא האנטישמיות.

תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 15/07/2021 21:39:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2021 21:43 לינק ישיר 
קלעפער

משגיחשליטא כתב:
מצד אחד זה משעשע, אך מצד שני גם עצוב, עצוב שהדביל הזה מנהל את ממשלת ישראל ומייצג אותנו בעולם כשר החוץ, עצוב גם על תומכיו שבשם השנאה ובגלל שטיפת מוח רבת שנים הולכים אחריו בעיניים עצומות.

משעשע, שכדי לתקוף את לפיד על טעויות (מביכות כמובן) מביאים את השמאלן שונא אמיתי. אבל לא פחות משעשע שהשמאלן החכם הזה כשבא לבקר את לפיד שוגה בעצמו בטעות מביכה. אבל אוזני השונאים או הבורים (לא זכור לי איזה ידע יהודי אצל נורולוג, רק פוליטי) לא מסוגליםמ אפילו לקלוט..אז אני אעזור להם, "שלושה אבות" לא מופיע ב"חד גדיא"...
אז את מי להעדיף, אדם שכתב ספר שלם ואלפי כתבות ובו כמה טעויות, או אדם שבחמש דקות של ביקורת על זה טועה בעצמו...

תגובתך מעידה שהאמת אינה נר לרגליך. הוא אומר שיאיר לפיד מילא אינו בקי בחומש אבל אפילו את שיר חדש גדיא אינו מכיר. ולא צריך את ב. מיכאל בשביל להבין שהבחור אינו בדיוק מלומד. למזלך נחסך ממך לקרוא את טוריו האוויליים ולראות את תוכניותיו הרדודות.

תקשיב עוד פעם. הוא אומר (לא מילה במילה) " שלושה אבות ארבע אמהות" (והוא אפילו ניגן זאת במנגינה העממית של "אחד מי יודע" "מילא לפיד לא יודע(שהיו שלושה אבות ולא ארבעה)  חומש אבל חד גדיא הוא לא מכיר?"  ומה לעשות זה לא מופיע בחד גדיא.

בשבילך הלכתי להקשיב כדי לצטט מילה במילה

"אתה יודע איך הוא תרגם Forefathers  ("אבות אבותינו") ארבעת האבות...מילא שהוא לא מכיר חומש אבל חד גדיא הוא לא מכיר? (ואז בניגון) ארבע אימהות שלושה אבות"

תוקן על ידי קלעפער ב- 15/07/2021 21:49:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2021 21:45 לינק ישיר 
קלעפער

רעיונוביץ כתב:
"פיגוע אסטרטגי"...

כלומר, אם מחר נתבע ממדינה כלשהיא, נניח צרפת, להלחם באנטישמיות אז הם יענו, אבל שר החוץ שלכם אמר שאנטישמיות זה כמו לזרוק עבדים לים או לרצוח כמליון בני אדם תוך כמה חודשים, עם מצ'טות, אז למה שנלחם באנטישמיות?...

זה ההגיון של הביביסטים שהולכים כסומים אחרי החלילן הנוכל (כלשונו של פותח האשכול). גאונות!

יש לך היגיון אחר ?

אמת יש רק אחת ותו לא ! ! !

ומהי האמת הזו?

אנטישמיות היא שנאת יהודים, ותו לא

וכל המוסיף גורם נזק עצום לעם היהודי ולמאבק בשנאת היהודים, היא האנטישמיות.

תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 15/07/2021 21:39:12

נניח לרגע שהוא אכן אמר שאנטישמיות היא שנאת שחורים, למה אבל זה פיגוע אסטרטגי? ועל זה הבאתי את המשל, האם יש לך משהו לומר לגופו של ענין ולא רק להכריז הכרזות שאינן קשורות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2021 22:06 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

תקשיב עוד פעם. הוא אומר (לא מילה במילה) " שלושה אבות ארבע אמהות" (והוא אפילו ניגן זאת במנגינה העממית של "אחד מי יודע" "מילא לפיד לא יודע(שהיו שלושה אבות ולא ארבעה)  חומש אבל חד גדיא הוא לא מכיר?"  ומה לעשות זה לא מופיע בחד גדיא.

"אתה יודע איך הוא תרגם Forefathers  ("אבות אבותינו") ארבעת האבות...מילא שהוא לא מכיר חומש אבל חד גדיא הוא לא מכיר? (ואז בניגון) ארבע אימהות שלושה אבות"

זה שהוא טעה בלשונו לא הופך את לפיד לחכם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2021 22:21 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2021 22:24 לינק ישיר 

ושוב נשארנו עם הדילמה הקבועה: האם לפיד באמת כל כך מטומטם או שהוא רק מניח שהמצביעים שלו כאלה.

סביר מאד להניח שהכחשת האנטישמיות של לפיד לא הייתה מכוונת ונבעה בעיקר מטיפשות בורות ושטחיות. לעומת זאת, ההתעקשות שלו להתחפר מול כל הביקורות גם עכשיו במקום להתנצל ולסגור את זה - זו כבר הפקרות קיצונית. האיש הזה אשכרה מסוכן.

ואם זה לא ברור זה ממש לא מצחיק. האיש שמנהל בפועל את ממשלת ישראל (יחד עם מנסור עבאס) הוא מפגר אמיתי. פלקט שטחי עם אפס מודעות. אפליקציה של בנאדם שלא מייחס ערך לשום מילה שיוצאת לו מהפה. שבשבת ערכית שפונקציית המטרה שלו היא לרדד כל מושג, תכונה או ערך שצץ בדרכו. אנחנו בדיפ שיט, חברים.

(אדם גולד)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2021 22:30 לינק ישיר 

מתוך ויקיפדיה (לא משהו שלפיד יודע לחפש בו):

אַנְטִישֵׁמִיּוּת היא המונח המודרני לתיאור תופעה חברתית שלפני המאה ה-19 נודעה בשם שנאת יהודים. למרות הפירוש המילולי של המונח, "נגד השֵמִיִים", אשר עמם נמנים בין היתר היהודים והערבים (על שמו של שם בן נח, על פי ההיסטוריוגרפיה המקראית), המושג אנטישמיות משמעותו שנאת יהודים בלבד, והוא מעולם לא שימש לציון שנאה כלפי עמים שמיים אחרים. הסיבה לכך שבמונח מופיעה "שמיות" ולא מונח שבעצמו מתייחס ליהודים בלבד היא שכאשר השימוש במונח "אנטישמיות" החל, המונח שומש לתיאור שנאה גזענית כנגד היהודים בלבד שראתה בהם בני ה"גזע" השמי. במהלך המאה ה-20 התקבל המונח בשפה העברית ובשפות אחרות במשמעות של עוינות או שנאה ליהודים הכולל את כל צורות האיבה כלפי יהודים במהלך ההיסטוריה.

הסיבות לאנטישמיות במהלך ההיסטוריה הן רבות, ובהן: שנאה על רקע דתי, שנאה על רקע כלכלי-חברתי, שנאה על רקע תרבותי ושנאה על רקע גזעני. בהיסטוריוגרפיה נהוג לחלק את האנטישמיות לאנטישמיות מסורתית ולאנטישמיות מודרנית, כאשר האנטישמיות המודרנית נבנתה כקומה נוספת מעל לאנטישמיות המסורתית, עם מאפיינים ייחודיים משלה.

יחזקאל קויפמןפילוסוף וחוקר מקרא, הפריד בחיבורו חורבן הנפש, משנות ה-30 של המאה ה-20, את רגש השנאה מן האנטישמיות. האנטישמיות למרות שהיא כרוכה ברגש השנאה עומדת כשלעצמה, כאידיאה, תורה ולפעמים 'שיטה מדעית' להצדקת שנאת ישראל ולא לבאר אותה, תוך שהיא מטעימה בשנאה טעמים מסוג, עלילה, קטרוג שקר וסילוף, שאינם טעמיה וגורמיה האמיתיים. ומתוך כך אוטואנטישמיות יכולה לנבוע מאהבת ישראל ואנטישמיות של גוי יכולה להתקיים ללא שנאה. מטעים קויפמן שאנטישמיות מתאפינת בסגנונה ותוכנה נגד הדת, המוסר, הגזע ואורח החיים היהודיים ויחסם אל הסביבה הנוכרייה הבא להצדיק את הדין על היהודים. תוכחה וקיטרוג כלפי ישראל, כשהם לעצמם, אינם אנטישמיות. ואנטישמיות היא מה שהיא גם כשהיא מתלבשת בלבוש של לאומיות ואהבת ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2021 23:34 לינק ישיר 

מדובר בדביל אמיתי
אבל מה שחמור זה הנזק שהוא עושה לישראל וליהודים.
מלבד כל הנקודות שצוינו, מה ימנע מחר ממדינות העולם לקרוא לישראל מדינה אנטישמית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2021 00:20 לינק ישיר 
קלעפער

משגיחשליטא כתב:

אתה יודע מה מכוער? זה שטענת שהאמת אינה נר לרגלי, ומשנוכחת לדעת שטעית לא יכולת להתנצל על האשמה.  

(סתם אגב, הוא "טעה בלשונו" טעות בחמש דקות של ביקורת על ידע, ואילו לפיד לא יתכן שטעה בלשונו... אני רואה שנוירולוג זה לא רק ניק אלא מחלה מדבקת..)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2021 00:21 לינק ישיר 

כשאין מה להגיב מביאים פוסטים של אחרים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2021 00:27 לינק ישיר 

יותר ויותר מתברר, שלא רק לחילונים יש אנשים עם תת-רמת משכל כמו יאיר לפיד, יש גם חרדים כאלה. מה שמעניין, שחלק נכבד מהם בחרו דווקא בפורום הזה כדי להפגין זאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2021 00:31 לינק ישיר 
קלעפער

hhaavv כתב:
מתוך ויקיפדיה (לא משהו שלפיד יודע לחפש בו):

אַנְטִישֵׁמִיּוּת היא המונח המודרני לתיאור תופעה חברתית שלפני המאה ה-19 נודעה בשם שנאת יהודים. למרות הפירוש המילולי של המונח, "נגד השֵמִיִים", אשר עמם נמנים בין היתר היהודים והערבים (על שמו של שם בן נח, על פי ההיסטוריוגרפיה המקראית), המושג אנטישמיות משמעותו שנאת יהודים בלבד, והוא מעולם לא שימש לציון שנאה כלפי עמים שמיים אחרים. הסיבה לכך שבמונח מופיעה "שמיות" ולא מונח שבעצמו מתייחס ליהודים בלבד היא שכאשר השימוש במונח "אנטישמיות" החל, המונח שומש לתיאור שנאה גזענית כנגד היהודים בלבד שראתה בהם בני ה"גזע" השמי. במהלך המאה ה-20 התקבל המונח בשפה העברית ובשפות אחרות במשמעות של עוינות או שנאה ליהודים הכולל את כל צורות האיבה כלפי יהודים במהלך ההיסטוריה.

הסיבות לאנטישמיות במהלך ההיסטוריה הן רבות, ובהן: שנאה על רקע דתי, שנאה על רקע כלכלי-חברתי, שנאה על רקע תרבותי ושנאה על רקע גזעני. בהיסטוריוגרפיה נהוג לחלק את האנטישמיות לאנטישמיות מסורתית ולאנטישמיות מודרנית, כאשר האנטישמיות המודרנית נבנתה כקומה נוספת מעל לאנטישמיות המסורתית, עם מאפיינים ייחודיים משלה.

יחזקאל קויפמןפילוסוף וחוקר מקרא, הפריד בחיבורו חורבן הנפש, משנות ה-30 של המאה ה-20, את רגש השנאה מן האנטישמיות. האנטישמיות למרות שהיא כרוכה ברגש השנאה עומדת כשלעצמה, כאידיאה, תורה ולפעמים 'שיטה מדעית' להצדקת שנאת ישראל ולא לבאר אותה, תוך שהיא מטעימה בשנאה טעמים מסוג, עלילה, קטרוג שקר וסילוף, שאינם טעמיה וגורמיה האמיתיים. ומתוך כך אוטואנטישמיות יכולה לנבוע מאהבת ישראל ואנטישמיות של גוי יכולה להתקיים ללא שנאה. מטעים קויפמן שאנטישמיות מתאפינת בסגנונה ותוכנה נגד הדת, המוסר, הגזע ואורח החיים היהודיים ויחסם אל הסביבה הנוכרייה הבא להצדיק את הדין על היהודים. תוכחה וקיטרוג כלפי ישראל, כשהם לעצמם, אינם אנטישמיות. ואנטישמיות היא מה שהיא גם כשהיא מתלבשת בלבוש של לאומיות ואהבת ישראל.

אני משער שפיספסת את זה שלפיד מדבר על אנטישמיות מודרנית. כתוב מפורש. 

וחוץ מזה, מה הקשקוש הזה להביא דעה של איזה קויפמן וכולם צריכים לכוף ראש. אנטישמיות זו שנאת יהודים, והמניע שלה יכול להיות על בסיס אתני בדיוק כמו שנאה לבני השבט הטוטסי בידי ההוטו.

אוי ווי. רח"ל עכשיו הארופאים לא ילחמו באנטישמיות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2021 00:37 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

אתה יודע מה מכוער? זה שטענת שהאמת אינה נר לרגלי, ומשנוכחת לדעת שטעית לא יכולת להתנצל על האשמה.  

(סתם אגב, הוא "טעה בלשונו" טעות בחמש דקות של ביקורת על ידע, ואילו לפיד לא יתכן שטעה בלשונו... אני רואה שנוירולוג זה לא רק ניק אלא מחלה מדבקת..)
אתה ממש מתאמץ ללמד זכות על לפיד גם במחיר התעלמות מהאמת. איני חוזר בי מטענתי. כתבת: "אז את מי להעדיף, אדם שכתב ספר שלם ואלפי כתבות ובו כמה טעויות, או אדם שבחמש דקות של ביקורת על זה טועה בעצמו..." עכ"ל. ושוברך בצדך, כן, נעדיף מי שכשל בלשונו פעם אחת ממי שכתב אלפי כתבות רדודות, טעה אין ספור פעמים במילתי דעבידי לאגלויי ולא פעם ולא פעמיים אמר דבר והיפוכו כמעט בתוך כדי דיבור. אדם זה הוא קריקטורה של עצמו. לא סתם אמרו חז"ל סייג לחוכמה שתיקה, כי כשהוא פותח את פיו החוכמה ממנו והלאה. המאמץ שלך לגונן על מי שאין בו אומר דרשני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2021 00:51 לינק ישיר 
קלעפער

מילא אתה לא קורא או לא מבין את מה שאני כותב, אבל למה אינך קורא את מה שאתה כותב. טענת שהוא לא אמר חד גדיא בהקשר של היכן מופיעים "שלושת האבות".
עכשיו, ברור שלא הייתי תוקף את מיכאל על טעות לשונית, ולא הייתי הופך אותו לכלום. אבל כשהוא עושה זאת לאחר, אומרים לו טול קורה...

אני לא מגן על לפיד. אני אכן לא מכיר את הכתיבה שלו, מספקני אם קראתי אי פעם מאמר שלו. ואם היית אומר לי שמתוך הכתיבה והשיחות שלו עולה שהוא אינו מלומד (מה זה? מלומד במה? אתה מלומד? במה אתה מלומד?) 
הייתי שותק, אין לי דרך לקבוע אם אתה צודק או לא.
אבל כאן הביאו "ראיה" שהוא לא מלומד כי הוא שגה בתרגום מאנגלית, ולא עוד אלא אפילו חד גדיא הוא לא יודע (מענין כמה כאן יודעים מאיפה נלקח הניגון של חד גדיא...אני חושב שיש מעט מאד)  אז ברור שיש טעם ללעוג על הלועגים.
וכמו כן, להפוך אותו לאחד שגורם נזק לעם היהודים כי הוא לא אומר מה שקויפמן ציווה...מגוחך.

מה נראה לך שהב הב ונויורולוג יודעים על ההיסטוריה היהודית? או על ההבדל בין אנטישמיות לאנטישמיות מודרנית? אפס.
הראשון עוד קצת יודע משהו, רק מתחמק כשמראים לו שהוא טועה, האחרון סתם בור ועם הארץ שכל מה שהוא יודע זה טוויטר ועיתונות.

תוקן על ידי קלעפער ב- 16/07/2021 01:08:40

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > יאיר לפיד לא רק שהוא בור וכסיל גמור, הוא עושה פיגוע אסטרטגי הסברתי כלפי ישראל והיהודים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.