| נשלח ב-18/7/2021 12:59 |
|
| |
עובדה חשובה - בית ראשון נחרב לפני 2607 שנה - תחשבו על זה
כמה מרגש להיות יהודי ! ! !
לפני אלפיים ושש מאות ושבע שנים - 2607 שנים
נחרב בית המקדש הראשון,
אבותינו חיו פה, בנו בתים, עיבדו שדות, הקימו משפחות,
הקימו ערים, בנו דרכים, חצבו בורות מים,
עלו לרגל לירושלים לבית המקדש שלוש פעמים בשנה,
ובבת אחת הכול נחרב,
ומאז 2607 שנים,
אנחנו זוכרים אותם, ואנחנו מתאבלים עליהם,
איזה עם יש בעולם כולו,
שמתאבל על אירוע לפני 2607 שנה?????
שזוכר אותו,
שקורא את המגילה שנכתבה על החורבן לפני 2607 שנה,
מגילת איכה בליל תשעה באב - 2607 פעמים
כמה מרגש לקרוא את העובדה,
שאנחנו קוראים את מגילת איכה 2607 שנים.
לפני שנים רבות יצאתי בתשעה באב בשעות לקראת הצהריים מרחבת הכותל עייף וצמא,
לאחר תפלת שחרית ואמירת קינות,
כעסתי על עצמי למה באתי לכותל המערבי כשלא שתיתי מספיק,
כך עליתי במדרגות לכיוון רח' השלשלת,
בסוף מעייפות הסתובבתי לכיוון רחבת הכותל המערבי,
וחשבתי לעצמי, כמה שנים יהודים מתאבלים על ירושלים,
הרגשתי שמח שאני יהודי, התאוששתי וחזרתי מאושש לביתי.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 18/07/2021 13:24:02
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2021 14:36 |
|
| |
...ובתוך כל המלל הדביקי הזה אתה מחדיר כמובן מאליו את דעת חבריך החוקרים מהאקדמיה, שלא מקבלים את מניין השנים של המסורת היהודית. במה אתה אם כן יהודי? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2021 15:35 |
|
| |
מצדרביעי
| פיינשמקער כתב: |  | ...ובתוך כל המלל הדביקי הזה אתה מחדיר כמובן מאליו את דעת חבריך החוקרים מהאקדמיה, שלא מקבלים את מניין השנים של המסורת היהודית. במה אתה אם כן יהודי? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
למה ככה?
אם רגש יהודי נחשב בעינך כ"דביקי", ומי שברוב חוצפתו טועה במניין השנים לא נחשב בעיניך כיהודי, במה אתה אם כן יהודי?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2021 15:56 |
|
| |
לפסול טת האחר ולא לומר את מה שלדעתו האמת, זה סתם קנטרנות. אם בני תרבות אתם תציגו את הנתונים ופתחו דיון עניני. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2021 15:59 |
|
| |
לא צריך פה שום דיון ושום ענייני, רעיונוביץ' הביע רגש יפה ויכול להיות שטעה קצת במניין השנים, אבל זה לא הנושא...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2021 16:02 |
|
| |
| פיינשמקער כתב: |  | ...ובתוך כל המלל הדביקי הזה אתה מחדיר כמובן מאליו את דעת חבריך החוקרים מהאקדמיה, שלא מקבלים את מניין השנים של המסורת היהודית. במה אתה אם כן יהודי? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
צודק לא שמתי לב,
התיארוך המסורתי יהודי הוא שונה חורבן בית ראשון קרה באלף השלישי שנת ג' של"ח
שלפי זה יוצא 2443 שנה
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2021 16:11 |
|
| |
2400 או 2600 ממש לא משנה, העיקר הוא שגם היום אנחנו עדיין לא למדנו לקח, וממשיכים להחריב בידיים את חלקת האלוקים הקטנה שלנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2021 16:42 |
|
| |
| גשרהמיתרים כתב: |  |
לפסול טת האחר ולא לומר את מה שלדעתו האמת, זה סתם קנטרנות. אם בני תרבות אתם תציגו את הנתונים ופתחו דיון עניני. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אנחנו לא בני תרבות ואין לנו שום עניין 'לפתוח דיון' עם האקדמיה והזיותיה. אנחנו פשוט יהודים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2021 16:49 |
|
| |
| קהלת כתב: |  | | העיקר הוא שגם היום אנחנו עדיין לא למדנו לקח, וממשיכים להחריב בידיים את חלקת האלוקים הקטנה שלנו. |
|
כל דור והסיבה שלו למה בית המקדש לא נבנה בימיו
דורות הראשונים ואני מדבר על עד 300 שנה אחרי החורבן, אכן ניסו לבנות, בימי רבי יהושע בן חנניה נתן הקיסר הרומי רשות לבנות, התחילו לבנות את בית המקדש מחדש ואז הכותים שכנעו אותו להפסיק והבניה נפסקה
דורות אחר כך הארץ שממה, יהודים נולדו בגולה, בבל פרס, וסתם לא קמו ובאו
דורות אחרי כך, השתלטו צלבנים ומוסלמים לחלופין על המקום, והיהודים מפוזרים בגולה, 400 שנה אחרונים עדיין שלטון טורקי
סוף סוף רוב היהדות עלתה ארצה, יש את הכוח, אבל החילונים שולטים ולא ממש רוצים כאן שלטון דת, לא בא להם על בית מקדש, "מה אני צריך כאן את כל הותיקן הזה" אמר דיין כשויתר על האופציה של מחיקת האיסלאם מההר כשעוד היה אפשר
בעבר כשממש רצו, בנו, האם אנחנו באמת רוצים לבנות את בית המקדש?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2021 17:35 |
|
| |
| קהלת כתב: |  | | 2400 או 2600 ממש לא משנה, העיקר הוא שגם היום אנחנו עדיין לא למדנו לקח, וממשיכים להחריב בידיים את חלקת האלוקים הקטנה שלנו. |
| ב"אנחנו" אתה מתכוון לימינה ותומכיהם, נכון?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2021 18:24 |
|
| |
מתחרפן
2443
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2021 18:30 |
|
| |
| משגיחשליטא כתב: |  | | 2400 או 2600 ממש לא משנה, העיקר הוא שגם היום אנחנו עדיין לא למדנו לקח, וממשיכים להחריב בידיים את חלקת האלוקים הקטנה שלנו.ב"אנחנו" אתה מתכוון לימינה ותומכיהם, נכון? |
|
מימינה ותומכיהם ועד החוליגאנים ששופכים זפת על האוטו של שלמה רוזנשטיין בגלל שהוא בעד רכבת קלה ברחוב בר אילן, ולאורך כל הדרגים שבין שני המתחמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2021 19:09 |
|
| |
קלעפער
לאן הגענו? רעיונוביץ מביע רגש של צער על ההרס והחורבן, שהלוואי עלי אפילו טיפה מכך, וטעה בחשבון השנים והופכים אותו ללא יהודי?
וגם אחרי שחזר בו והודה שטעה אין מילת התנצלות, ועוד ביום תשעה באב שנחרב הבית בעוון שנאת חינם. ומה יותר חינם ממה שקרה כאן.
חוצפא יסגי!
תוקן על ידי קלעפער ב- 18/07/2021 19:10:32
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2021 21:19 |
|
| |
פיספסתם העיקר
הבכיה שאנו בוכים ומקוננים בתשעה באב היא על חורבן בית שני....
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2021 21:53 |
|
| |
גם וגם. מגילת איכה נכתבה על חורבן בית ראשון.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2021 17:58 |
|
| |
מתי היו מלחמות היוונים והפרסים? מתי התחוללו מלחמות הפלופונסוס?
תוקן על ידי A_Smithee ב- 19/07/2021 17:57:59
|
|
|
|
|