בית פורומים בחדרי חרדים

פלאי פלאים!! מנפלאות הקורונה!! דבר והיפוכו!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/7/2021 09:15 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

ראה את השאלה של אדם 1 לעיל. "מצאת" סתירה שאינה סתירה כלל. וכששאלו אותך לא ענית, ולי אתה קורא לא יודע לענות?

אז אני אסביר לאט

גם לי ידוע שלכאורה (רק לכאורה כמו כל דבר בקורונה שאינו ברור ב100%. הדלתא אומנם זוהה לראשונה בהודו, אבל ייתכן שהוא היה במקומות אחרים לפני כן, ופשוט לא זוהה מסיבות שונות) המקור הראשוני של הוריאנט ההודי, דלתא, הגיע מחו"ל.

השאלה המרכזית הוא האם ההתפרצות הנרחבת שלו, ותפוצתו בארץ, נגרם מזה שמשאירים את נתב"ג פתוח ועל ידי זה נכנסים עוד ועוד נדבקים עם זן דלתא ומדביקים עוד אנשים, והפיתרון לזה היא סגירת נתב"ג כמו שהרבה דורשים.

או אולי הנדבקים הראשוניים של הדלתא כבר הספיקו להדביק ישראלים רבים, שנכון לעכשיו כבר מהווים כר הדבקה עצמאית ללא קשר לנתב"ג ולנכנסים החדשים, ולכן עיקר הדגש אמור להיות על צעדי זהירות בתוך הארץ ולאו דווקא סגירת נתב"ג.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2021 14:00 לינק ישיר 

הקורונה בישראל • תמונת מצב עדכנית:

7924 חולים פעילים. 1372 מאומתים חדשים (50% מחוסנים 0% מחלימים. 154 מתוכם חזרו מחו"ל!).
6451 נפטרים (1 נוסף).
124 מאושפזים (65% מחוסנים).
62 חולים במצב קשה (67% מחוסנים)

רוצו להתחסן!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2021 15:17 לינק ישיר 
קלעפער

תמניא_אפי כתב:
קלעפער כתב:

ראה את השאלה של אדם 1 לעיל. "מצאת" סתירה שאינה סתירה כלל. וכששאלו אותך לא ענית, ולי אתה קורא לא יודע לענות?

אז אני אסביר לאט

גם לי ידוע שלכאורה (רק לכאורה כמו כל דבר בקורונה שאינו ברור ב100%. הדלתא אומנם זוהה לראשונה בהודו, אבל ייתכן שהוא היה במקומות אחרים לפני כן, ופשוט לא זוהה מסיבות שונות) המקור הראשוני של הוריאנט ההודי, דלתא, הגיע מחו"ל.

השאלה המרכזית הוא האם ההתפרצות הנרחבת שלו, ותפוצתו בארץ, נגרם מזה שמשאירים את נתב"ג פתוח ועל ידי זה נכנסים עוד ועוד נדבקים עם זן דלתא ומדביקים עוד אנשים, והפיתרון לזה היא סגירת נתב"ג כמו שהרבה דורשים.

או אולי הנדבקים הראשוניים של הדלתא כבר הספיקו להדביק ישראלים רבים, שנכון לעכשיו כבר מהווים כר הדבקה עצמאית ללא קשר לנתב"ג ולנכנסים החדשים, ולכן עיקר הדגש אמור להיות על צעדי זהירות בתוך הארץ ולאו דווקא סגירת נתב"ג.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אני מקוה שאותך זה סיפק...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2021 16:18 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

ואותם נדבקים ראשונים הגיעו לארץ איך? באניה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2021 17:17 לינק ישיר 

מי שאכל שום יחזור ויאכל שום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2021 14:07 לינק ישיר 

תעלומה נוספת שכנראה אלו שאינם יודעים לענות יאשימו אותי שוב באינו יודע לשאול.

שתי ידיעות שפורסמו היום

ידיעה ראשונה:

'ערוץ 12':
433,147 בני אדם נכנסו בחודש האחרון לישראל, מתוכם 1,411 אובחנו כחיוביים לקורונה.
מדובר בשיעור בדיקות חיוביות של 0.33% - מספר נמוך בהרבה משיעור הבדיקות החיוביות הארצי

ידיעה שנייה:

הקורונה בישראל • תמונת מצב עדכנית: 9312 חולים פעילים. 1336 מאומתים חדשים (52% מחוסנים 1% מחלימים. 120 מתוכם חזרו מחו"ל! 71% מחוסנים) מתוכם 46 חרדים 48 ערבים. 6455 נפטרים (3 נוספים). 145 מאושפזים (55% מחוסנים). 72 חולים במצב קשה (64% מחוסנים)
אחוז הבדיקות החיוביות 1.74%

ולכל אלו שלא יבינו את הבעיה, אסביר לאט

בידיעה הראשונה, במשך חודש שלם התגלו בנתב"ג 1,411 מאומתים, רק 0.33% מכלל בדיקות הנכנסים לארץ שזה שיעור נמוך בהרבה משיעור המאומתים הכללי בתוך ישראל.

בידיעה השנייה, ביום אחד! התגלו בנתב"ג 120 מאומתים, לעומת זאת בשאר הארץ התגלו 1216 מאומתים שיוצא לפי זה שהבדיקות החיוביות בנתב"ג הן 10% של המאומתים החיוביים בכל הארץ.

העיקר: אי סגירת נתב"ג הוא מחדל המאה, וכל הנכנסים אפילו מחלימים ומחוסנים חייבים בידוד!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2021 14:30 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
בידיעה השנייה, ביום אחד! התגלו בנתב"ג 120 מאומתים, לעומת זאת בשאר הארץ התגלו 1216 מאומתים שיוצא לפי זה שהבדיקות החיוביות בנתב"ג הן 10% של המאומתים החיוביים בכל הארץ.

שוב, מה אתה בא להגיד בזה? אם מאומת שחזר מחו"ל הדביק 3 שהדביקו בתורם עוד 3 אז המאומת מחו"ל הוא פחות מ-10% מהמאומתים הכללי, אבל הוא השורש לכולם.

לא ראית במקרה בבנימינה ובמודיעין ששרשרת ההדבקה של עשרות או מאות אנשים התחילה ממשפחה שחזרה מחו"ל ולא הקפידה על בידוד?

זה כבר "שאינו יודע לקרוא"..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2021 14:54 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

תמניא_אפי כתב:

שוב, מה אתה בא להגיד בזה? אם מאומת שחזר מחו"ל הדביק 3 שהדביקו בתורם עוד 3 אז המאומת מחו"ל הוא פחות מ-10% מהמאומתים הכללי, אבל הוא השורש לכולם.

לא ראית במקרה בבנימינה ובמודיעין ששרשרת ההדבקה של עשרות או מאות אנשים התחילה ממשפחה שחזרה מחו"ל ולא הקפידה על בידוד?

זה כבר "שאינו יודע לקרוא"..

שאלתי על האי דיוק (בלשון המעטה) של המספרים והאחוזים של הבדיקות החיוביות.

יש תשובה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2021 16:43 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
בידיעה הראשונה, במשך חודש שלם התגלו בנתב"ג 1,411 מאומתים, רק 0.33% מכלל בדיקות הנכנסים לארץ שזה שיעור נמוך בהרבה משיעור המאומתים הכללי בתוך ישראל.

אתה לא סופר נכון ומשווה תפוחים לאגסים.
חוצמזה, מכיון שאתה לא יודע כמה נוסעים היו באותו יום ואם כל ה-120 האלה נדגמו ביום אחד אתה לא יכול להשוות, אבל נזרום עם זה..
בכתבה מהיום מצויין שהתגלו 120 וש-41 אלף עוברים ביום בנתב"ג, מתוכם 24 לטיסות יוצאות מה שאומר שנכנסו כ-17 אלף.

120 מאומתים מתוך 17,000 זה 0.7% (לעומת 0.33% בחודש שעבר, ובל נשכח שהיו מחדלי בדיקות בחודש הקודם)

אז איפה הסתירה הגדולה בדיוק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2021 16:58 לינק ישיר 

בלי קשר לוויכוח
הצחיק אותי הדרמה בכתבה על כך ששיעור המאומתים של הנכנסים לארץ הוא נמוך משיעור המאומתים הכללי בבדיקות.
הדביל שכתב את הידיעה לא יודע שכל הנכנסים לארץ מחויבים בבדיקה?
איך אפשר להשוות אותם לאנשים שהולכים מיוזמתם להיבדק כי יש להם חשד שנדבקו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2021 20:49 לינק ישיר 

הכתבת מוריה אסרף וולברג מדווחת בגל"צ כי במהלך דיון הקבינט נרשם ויכוח בין ראש שירותי בריאות הציבור הד"ר שרון אלרעי-פרייס לשר התיירות יואל רזבוזוב. לפי הדיווח, אלרעי-פרייס הציגה נתונים לגבי תחלואה של החוזרים ארצה, ושר התיירות זעם ואמר: "הנתונים לא נכונים, רק 0.33% מהחולים מקורם בנתב"ג. תפסיקו עם השיח הזה", ביקש שר התיירות

המסקנה: מי שנוסע לחו"ל מסכן את חייו ואת חייו של בני ביתו...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2021 01:09 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
הכתבת מוריה אסרף וולברג מדווחת בגל"צ כי במהלך דיון הקבינט נרשם ויכוח בין ראש שירותי בריאות הציבור הד"ר שרון אלרעי-פרייס לשר התיירות יואל רזבוזוב. לפי הדיווח, אלרעי-פרייס הציגה נתונים לגבי תחלואה של החוזרים ארצה, ושר התיירות זעם ואמר: "הנתונים לא נכונים, רק 0.33% מהחולים מקורם בנתב"ג. תפסיקו עם השיח הזה", ביקש שר התיירות

נשלח מהאנדרואיד שלי

גם אלרועי פרייס טועה (הסבר בציטוט בהמשך) אבל גם רזבוזוב לא מדייק פה: 0.33% מהנכנסים חיוביים, לא מכלל החולים.

ראש שירות בריאות פרופ' שרון אלרעי פרייס טענה בדיון כי בין 10 ל-13 אחוז מהחוזרים מחו"ל מאומתים לקורונה. שר התיירות התקומם על הדברים ואמר: "אתם מחשבים חוזר מחו"ל פלוס 10 ימים קדימה כחולה קורונה אם נמצא מאומת. אבל נניח אם אדם חזר לארץ ונדבק אחרי יומיים - למה אתם מחשבים אותו כנדבק בחו"ל? אסור לשכוח שאנחנו מדינה לא נטולת וריאנטים. כל העיסוק בנתב"ג יוצא מפרופורציה, תפסיקו את העליהום הזה".
https://www.ynet.co.il/news/article/rkkrt7d000

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2021 01:21 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

תמניא_אפי כתב:
הכתבת מוריה אסרף וולברג מדווחת בגל"צכי במהלך דיון הקבינט נרשם ויכוח בין ראש שירותי בריאות הציבור הד"ר שרוןאלרעי-פרייס לשר התיירות יואל רזבוזוב. לפי הדיווח, אלרעי-פרייס הציגהנתונים לגבי תחלואה של החוזרים ארצה, ושר התיירות זעם ואמר: "הנתונים לאנכונים, רק 0.33% מהחולים מקורם בנתב"ג. תפסיקו עם השיח הזה", ביקש שרהתיירות

נשלח מהאנדרואיד שלי

גם אלרועי פרייס טועה (הסבר בציטוט בהמשך) אבל גם רזבוזוב לא מדייק פה: 0.33% מהנכנסים חיוביים, לא מכלל החולים.

ראש שירות בריאות פרופ' שרון אלרעי פרייס טענה בדיון כי בין 10 ל-13 אחוז מהחוזרים מחו"ל מאומתים לקורונה. שר התיירות התקומם על הדברים ואמר: "אתם מחשבים חוזר מחו"ל פלוס 10 ימים קדימה כחולה קורונה אם נמצא מאומת. אבל נניח אם אדם חזר לארץ ונדבק אחרי יומיים - למה אתם מחשבים אותו כנדבק בחו"ל? אסור לשכוח שאנחנו מדינה לא נטולת וריאנטים. כל העיסוק בנתב"ג יוצא מפרופורציה, תפסיקו את העליהום הזה".
https://www.ynet.co.il/news/article/rkkrt7d000

וזה הבעיה האמיתית פה

אף אחד פשוט לא מדייק וכל אחד מפריח מספרים לפי האינטרסים שלו לסגור את נתב"ג או לא, להתיר התקהלויות או לא, להחזיר את החינוך לשגרה או לא, וזה עוד במקרה הטוב.

במקרה הפחות טוב, פשוט בונים תזות, תחזיות ותיאוריות מצוצים מהאצבע, והכל על פי מידת הפרסום והחשיפה התקשורתית שממציאי הנ"ל יקבלו.

ובתווך עומד הציבור מבולבל ומתוסכל מרוב דעות הסותרות אחת את השנייה, וכל אחד מחליט את הלוקשים של מי הוא קונה ועל מי הוא מעוניין לסמוך.

ועל אלו אנו אמורים לסמוך בענייני חיים ומוות.

הכל הבל והכל זבל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2021 01:31 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

פשוט בונים תזות, תחזיות ותיאוריות מצוצים מהאצבע, והכל על פי מידת הפרסום והחשיפה התקשורתית שממציאי הנ"ל יקבלו.
כל אחד מחליט את הלוקשים של מי הוא קונה ועל מי הוא מעוניין לסמוך.
הכל הבל והכל זבל.

בשם ותיקי הפורום: אוח, אוח...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2021 01:46 לינק ישיר 

על זה שפירצת נתב"ג הביאה עלינו את גל הקורונה האחרון אין חולק, הסוסים כבר ברחו מהאורווה, אבל אם ייכנס עוד סוס דרך הנתב"ג זה כבר יהיה מאוחר מדי לעשות הגבלות אחרי שהוא כבר פה..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > פלאי פלאים!! מנפלאות הקורונה!! דבר והיפוכו!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.