בית פורומים בחדרי חרדים

מגילת איכה ילד קטן בחיידר ומלמד מרושע וסדיסט !!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/7/2021 22:24 לינק ישיר 

לא יודע להגיד אחוזים, אבל מעבר לאירועים הספצפיים יש מעגל נרחב של יודעים ושותקים. כשמלמד בחייד שלי היכה (והיו כמה) ואף התבטא בצורה גסה, אמר לנו המנהל ששוה לקבל ממנו סטירה חינם כי הוא מלמד מיוחד,(מה שהיה נכון מבחינה לימודית) וצדיק גדול.
המעגלים הנרחבים הללו הם הרבה מעבר לאחוזים בודדים. מה גם שאני חושב שהאחוזים שציין איש חשוב אולי נכונים להיום, לא ללפני 30 שנה וודאי לא ללפני זה.
מעטים המלמדים שלא היכו. ולמרבה הצער גם מעטים ההורים שלא היכו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2021 22:30 לינק ישיר 

השאלה היא מה הכוונה ב"היכו", גם אני קבלתי כמה מכות והשפלות מחלק מהמלמדים, אבל לא יצא לי בחיים לפגוש רבה' שנתן מכות במקל, או דברים עוד יותר מזוויעים כמו שפורט כאן, (אמנם יש לי זיכרון עמום מרבה' במכינה שהחזיק מקל ואיים בו אבל לדעתי מעולם לא השתמש בו, וגם הוא זרק בסוף את המקל כנראה כחלק מתהליך של "מודרניזציה":))

לדעתך, דברים מזוויעים כמו שתואר כאן (לא סטירה או 2 ודברים קטנים יחסית) היו כאלו נפוצים מחוץ לחברה החסידית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2021 22:36 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
השאלה היא מה הכוונה ב"היכו", גם אני קבלתי כמה מכות והשפלות מחלק מהמלמדים, אבל לא יצא לי בחיים לפגוש רבה' שנתן מכות במקל, או דברים עוד יותר מזוויעים כמו שפורט כאן, (אמנם יש לי זיכרון עמום מרבה' במכינה שהחזיק מקל ואיים בו אבל לדעתי מעולם לא השתמש בו, וגם הוא זרק בסוף את המקל כנראה כחלק מתהליך של "מודרניזציה":))

לדעתך, דברים מזוויעים כמו שתואר כאן (לא סטירה או 2 ודברים קטנים יחסית) היו כאלו נפוצים מחוץ לחברה החסידית?

זה לא אתה שסיפרת שה'רבה' הכריח אותך לאכול חול?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2021 23:04 לינק ישיר 

אני לא חסיד, ולמדתי בחיידרים ירושלמים מעורבים חוץ מתקופה קצרה בחיי עולם שהוא חסידי, ועוד חיידר חסידי שלא אציין את שמו, בגלל מה שאכתוב להלן. ומה שאני מעיד זה דוקא מחיידרים  כמו עץ חיים שאינו חסידי.

אגב, אני לא יודע בן כמה יוחנן, אבל אם הוא ירושלמי ובן למעלה מארבעים הוא משקר כאן במצח נחושה. כי לצערי בגלל הבעיות שלי למדתי בכמה חיידרים ובכולם ללא יוצאה מהכלל היכו מכות נמרצות. שוב, לא כל המלמדים אבל כולם ידעו על המכים.

וסיפור אמיתי, לפני כמה שנים נפגשתי עם בן דוד שלי שלמד באחד החיידרים (חסידי) שלמדתי והוא ציין לשבח איזה מלמד שהיה רשע מרושע (אחד הסיפורים שהביא חריף הוא ממלמד זה) ובתמימות אומר לי בן הדוד ש"ההוא" היה מלמד מומחה וטוב. אני פותח זוג עינים ובתמיהה אומר לו: "הער? הער איז דאך געווען א רוצח" אינך זוכר את הדברים (שתוארו לעיל באחת העדויות בצורה נוראה, כי זה היה כל שנה) הוא אומר לי, "יא יא, ביסט גערעכט" אבל לו נשאר טעם טוב כי אבא שלו היה עם כסף ואז המלמד לא נגע בו, אבל אני אבא שלי היה עני ואביון אז כן חטפתי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2021 23:12 לינק ישיר 
מלח_דק

אני חוזר ואומר שוב.
אני למדתי בחיידר ליטאי בפריפריה, כמעט כל המלמדים היו ליטאיים או ספרדים.
התיאורים המפורטים כאן היו מנת חלקינו התלמידים כולל התעללויות נפשיות ומילוליות.היו מכות רצח, לינצ'ים של קבוצת מלמדים על ילד אחד.
המנהל היה אכזר לא פחות.
ועוד היה רב שהיה פשוט סאדיסט מושלם, ערס מתעלל עם זקן ארוך ואף קטן.

ולך איש חשוב, אתה איש קטן וטיפש.
מה שאתה עושה זה בדיוק מה שאסור לעשות למי שעבר התעללות, האשמת הקורבן!
אתה פשוט אומר שאני שקרן כשאני סובל מטראמות עד היום.
אלפים רבים עברו במדמנה הספיציפית הזו שאני עברתי בה, עשרות אלפים נוספים עברו באינקוויציות המפורטות כאן בשמותיהם.
כמו ברכת יעקב, אוהלי ספר, דעת זקנים, עץ חיים, תפרח, תשב"ר, ועוד ועוד.
אני יכול לומר שבהסעה בדרך הביתה כל יום, כמעט כל נושאי השיחה נסובו סביב הנושא הכאוב הזה.
יוחנן ואיש חשוב, בוז לכם.

אתם רק מגלים כמה אתם קטנים וטיפשים.
בעצם, כנראה הכחשה היא מקצוע לא רע, הרי גם את הקורונה הכחשתם.

תוקן על ידי מלח_דק ב- 22/07/2021 23:14:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2021 23:35 לינק ישיר 
מצדרביעי

חריף_ומקשה כתב:

אכן ספרתי, אבל עדיין עומד על טענתי כי מדובר היה במלמד חריג ובמקרה חריג, ודברים כאלו לא היו "מעשים שבכל יום" וודאי לא סיפורים גרועים לענ"ד פי כמה וכמה מהסוג שהבאת פה (בנוסף, הוא לא הכריח אותי לאכול חול, אלא להכניס לפה ומייד להוציא).

האם נראה לך שזה באמת מקרה גרוע כל כך ואני פשוט מדחיק?:)

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 22/07/2021 23:37:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2021 01:50 לינק ישיר 

מלח_דק כתב:

אלפים רבים עברו במדמנה הספיציפית הזו שאני עברתי בה, עשרות אלפים נוספים עברו באינקוויציות המפורטות כאן בשמותיהם.
אני יכול לומר שבהסעה בדרך הביתה כל יום, כמעט כל נושאי השיחה נסובו סביב הנושא הכאוב הזה.

בדרך כלל אני מתעלם מאנשים כמוך, המכנים את מי שמתווכח איתם בשמות גנאי ויורדים אישית
ועל פי רוב ככל שהם קשה הבנה יותר, כך השפה שלהם נמוכה יותר

הויכוח כאן איננו האם זה קרה בחלק מהתת"ים, או האם מעשיהם של המלמדים מוצדקים
בהחלט יתכן וקרו מקרים רבים ואתה אחד מהם מן הסתם
הויכוח ספציפית ביני לבין חריף ומקשה הוא, על הקביעה שהוא שם כאן שרוב או כל החרדים מכירים מקרוב או עברו התעללות, יש לו אינטרס אחד ויחיד בכל הנושא - להוכיח שזה קורה אצל כל החרדים ושזה נפוץ בכל מקום
על כך יכולתי רק להעיד על מה שנעשה בת"ת בו למדתי, וכן יוחנן העיד על הת"ת שלו, כך גם פיינשמעקר ועוד, כל אחד העיד רק שהוא מעולם לא חווה או ראה סיפור שכזה
איך ומתי בדיוק כתבנו לך אם אתה או מישהו ספציפי אחר עבר התעללות או לא?

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 23/07/2021 01:52:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2021 05:25 לינק ישיר 
קלעפער

מצדרביעי כתב:

אכן ספרתי, אבל עדיין עומד על טענתי כי מדובר היה במלמד חריג ובמקרה חריג, ודברים כאלו לא היו "מעשים שבכל יום" וודאי לא סיפורים גרועים לענ"ד פי כמה וכמה מהסוג שהבאת פה (בנוסף, הוא לא הכריח אותי לאכול חול, אלא להכניס לפה ומייד להוציא).

כמה אנשים ראו את המקרה הזה עם החול?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2021 10:06 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
הוא לא הכריח אותי לאכול חול, אלא להכניס לפה ומייד להוציא.

אתה בחור חכם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2021 10:27 לינק ישיר 

אני לא יודע להגיד באחוזים.
גם כי אין מדד אמפירי למה נחשב אכזריות לשמה ומה נחשב סתם חוסר רגישות (או "חינוך")
וגם כי זה תלוי כמה הולכים אחורה בזמן.
אבל אם נקח את המדד הסובייקטיבי אין ספק שהמונים חוו אירועים שהם מגדירים סובייקטיבית כאכזריות והתופעה היא כ"כ נרחבת עד כדי שקשה להאמין שיש חרדי מבוגר (נגיד מעל 35) שאין לו שום מכר או קרוב משפחה שחווה או ראה את התופעה הנ"ל. 
כשאני מדבר עם אנשים חרדים בשר ודם, לא עם ניקים עלומים בפורום, לא מצאתי מישהו שלא מכיר את התופעה. מי יותר ומי פחות.
אבל התרגלתי כבר שבפורום הזה נתקלים בלא מעט תימהוניים ומכחישי מציאות.

והאמת שזה לא ממש מעניין אותי אם זה היה רק עשר אחוז או היה ארבעים אחוז או יותר.
בעייני, מה שחשוב הוא הלקח שנלמד מזה. שאלימות כשיטת חינוך זה דבר כ"כ מסוכן שצריך לשרש אותו מן העולם.

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 23/07/2021 10:27:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2021 14:34 לינק ישיר 
מצדרביעי

קלעפער כתב:

כמה אנשים ראו את המקרה הזה עם החול?

אכן הרבה ילדים ראו את זה ולטעמי זה עשה עליהם רושם, מה שמראה את הנדירות של מקרים כאלו וודאי של דברים גרועים יותר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2021 17:04 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
אני לא יודע להגיד באחוזים.
גם כי אין מדד אמפירי למה נחשב אכזריות לשמה ומה נחשב סתם חוסר רגישות (או "חינוך")
וגם כי זה תלוי כמה הולכים אחורה בזמן.
אבל אם נקח את המדד הסובייקטיבי אין ספק שהמונים חוו אירועים שהם מגדירים סובייקטיבית כאכזריות והתופעה היא כ"כ נרחבת עד כדי שקשה להאמין שיש חרדי מבוגר (נגיד מעל 35) שאין לו שום מכר או קרוב משפחה שחווה או ראה את התופעה הנ"ל. 
כשאני מדבר עם אנשים חרדים בשר ודם, לא עם ניקים עלומים בפורום, לא מצאתי מישהו שלא מכיר את התופעה. מי יותר ומי פחות.
אבל התרגלתי כבר שבפורום הזה נתקלים בלא מעט תימהוניים ומכחישי מציאות.

והאמת שזה לא ממש מעניין אותי אם זה היה רק עשר אחוז או היה ארבעים אחוז או יותר.
בעייני, מה שחשוב הוא הלקח שנלמד מזה. שאלימות כשיטת חינוך זה דבר כ"כ מסוכן שצריך לשרש אותו מן העולם.

אתה ניק עלום בפורום, שמספר סיפורים
הספקתי לשאול אצל חברים ומכרים שלמדו בתתי"ם שונים (את אחי לא שאלתי כי הם למדו באותו מקום בו למדתי)
שמעתי הרבה סיפורים על מלמדים שהכו במקל דק דמוי סרגל על כף היד ועוד כאלה, לא נתקלתי באחד שסיפר לי על "סטירות שהעיפו כמה מטרים"
אפילו לא אחד!!

אני מאמין לאלו שמספרים את סיפורם, אבל מסתבר שמספרם של מלמדים אלו הם מעטים
אתה מנסה להמציא מציאות, פתאום לא חשוב לך מספרם של אלו
כל ילד הוא עולם מלא וכו', אבל כשאתה בא לתקוף את הציבור החרדי בכללותו, המספרים כן חשובים, כי הפכת את האשכול מנושא ילדים מוכים, להשמצת חרדים בכללותם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2021 22:01 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
הפכת את האשכול מנושא ילדים מוכים, להשמצת חרדים בכללותם

זה רק בראש שלך.
הכול אצלך נהפך מיד לוויכוח מחנאי של חרדים מול אנטי חרדים.
זה הרגל קבוע אצלך. מחלה קשה ועמוקה.
מתפלל עליך שתיגמל מכך במהרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2021 03:15 לינק ישיר 

אתה הוא זה שראה כאן צורך להדגיש ש"זה קורה בכל מקום אצל חרדים"
נצרף אחד לאחד שאתה גם חי על השמצות נגד הקהילה החרדית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2021 17:06 לינק ישיר 

מלח_דק כתב:
מלח_דק

אני חוזר ואומר שוב.
אני למדתי בחיידר ליטאי בפריפריה, כמעט כל המלמדים היו ליטאיים או ספרדים.
התיאורים המפורטים כאן היו מנת חלקינו התלמידים כולל התעללויות נפשיות ומילוליות.היו מכות רצח, לינצ'ים של קבוצת מלמדים על ילד אחד.
המנהל היה אכזר לא פחות.
ועוד היה רב שהיה פשוט סאדיסט מושלם, ערס מתעלל עם זקן ארוך ואף קטן.

אתם רק מגלים כמה אתם קטנים וטיפשים.
בעצם, כנראה הכחשה היא מקצוע לא רע, הרי גם את הקורונה הכחשתם.

תוקן על ידי מלח_דק ב- 22/07/2021 23:14:45

למה ההורים שתקו למה לא פנו למשטרה ??
ככה זה שמלמדים חסרי השכלה והבנה חינוכית !!
וחסרי מידות !!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מגילת איכה ילד קטן בחיידר ומלמד מרושע וסדיסט !!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 13 14 15 לדף הבא סך הכל 15 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.