|
|
| נשלח ב-2/8/2021 17:05 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2021 18:26 |
|
| |
אינכם מבינים! המלמדים התנכלו לילדים המסכנים. היות שבטיפת חלב, עשו להם חיסונים. בהם השתילו שבבי 5g. וכשהילדים גדלו, הם הגיעו עם זה ללימודים! והתחילו לראות דברים... ולכן המלמדים הענישו אותם... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2021 23:17 |
|
| |
בעקבות המובא פה. נזכרתי בסיפור שקראתי בעבר! גיגלתי. והעתקתי את הסיפור מויקי ישיבה, שהוא הכי נוח להעתקה בסלולרי! והנה הסיפור >. הרב בהר''ן למד בילדותו בת"ת "עץ החיים" בירושלים אצל "הצדיק הירושלמי" רבי אריה לוין. אישיותו החינוכית של ר' אריה השפיעה מאד על הרב בהר"ן כפי שנהג לספר: "בצהריים, היינו אוכלים ארוחה ב'מסעדה' של המוסד (ת"ת עץ חיים). בַּמצב הכלכלי הקשה דאז, היתה זו לרבים מאִתנו הארוחה העיקרית ביום. הקינוח, היה מעדן אמיתי של אותם ימים: פודינג מתוק! יום אחד, הזדרזתי לאכול את מְנת הפודינג שלי, וביקשתי מנה נוספת. לצערי, גם המנה השניה נגמרה מהר, ולא נודע כי באה אל קִרבי. ישבתי וחישבתי במהירות, שאם אמתין עד שכלם יקבלו "סיבוב שני" של פודינג, לא ישאר עוד מן האדום המתוק הזה. ניגשתי אפוא, וביקשתי מנה שלישית. אמרה הטבחית: "לא, אתה כבר קיבלת פעם שנייה". לא יכולתי להשלים עם ההכרעה הקשה של הטבחית וברגע של כעס החלטתי: "גם לי גם לָך לא יהיה" (מלכים א ג כו) ומבלי לחשוב פעמיים הפכתי את כל הסיר הגדול על פניו! מיד קמה מהומת- עולמים: הילד השתגע ושפך את כל הפודינג! נלקחתי אחר-כבוד להנהלה, ונאמר לי שלמחרת בבוקר עלי להתייצב בחדרו של המשגיח ר' אריה לוין. כל אותו הלילה לא ישנתי וחשבתי מה אענה לר' אריה כשישאל איך עשיתי דבר נורא כזה!? כל הלילה 'עברו' במוחי העונשים שתטיל עלי ההנהלה... למחרת, נכנסתי בדחילו ובְפיק- ברכיים, לַקיטון הקטן של המשגיח שמוּקם מתחת לְגרם-המדרגות; ר' אריה הושיב אותי מולו, ופתח בשאלה: "אמור לי, האם נכונה השמועה ששמעתי בקשר אליך?". הרכנתי ראשי, ואמרתי בקול נמוך: "כן". "מבין אני אפוא מסיפור זה, שהִנך אוהב מאוד פודינג?" ראשי הקטן, אישר את דבריו בשתי תנועות נמרצות. "אם כך" שלח ר' אריה ידו הצִּדה והרים צלחת אל השולחן, "הנה הבאתי לך פודינג- קח ואכול להנאתך". באותו רגע, התעלה לִבי הקטן להבין שחינוך אמיתי, הִנו מתוק הרבה יותר מפודינג... אז, לראשונה בחיי, נצנצה בי שאיפה: אם יזכני ה', אגדל ואהיה מחנך בישראל! מחנך - כמו ר' אריה"< רק לקרוא את זה! זו התרגשות... היכן מוצאים כזה מחנך... נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2021 20:21 |
|
| |
כתבה באתר:
הרב שוורץ סיפר כי ניסה לנקום באחד המלמדים שהתנכל אליו ובתגובה קיבל עונש אכזרי שהשאיר בו צלקות לכל ימי חייו: "אני רוצה שתבינו מלמדים יקרים, שאני הייתי הילד שעליו כולם אמרו: 'ממך לא יצמח כלום. אתה, חכה בחוץ תמתין בחוץ'. הייתי יותר מחוץ לכיתה מאשר בפנים". "אני זוכר", אמר שוורץ, "ומי שלמד איתי אז זוכר את זה, כשנכנסתי ללמוד בישיבה קטנה היה שם ראש ישיבה - עשיתי שטות והתקשרתי מכל מיני טלפונים לאחד המלמדים שלי שעינה אותי עינויים קשים ביותר, פיזית ונפשית ויותר מזה. והייתי כל כך כעוס עליו ועשיתי לו כל מיני טלפונים באמצע הלילה, שזה דבר מאוד לא נכון לעשות. אני מתבייש שעשיתי את זה. אבל הייתי בחורצ'יק, בחור בגיל הטיפש-עשרה. והמשגיח של הישיבה קרא לי באמצע הסדר, כשכולם היו בישיבה, לקח מקל והרביץ לי 140 מכות ביד, מכות רצח שגרמו לי לכאבים עד היום הזה. מכות רצח".
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2021 23:30 |
|
| |
יום שישי, 10 בדצמבר 2021 מכות רצח לתלמידים בחיידר או בישיבה
אני מעדיף שלא להזדהות כאן שמא אגרום נזק בעקיפין , אודה ולא אבוש שאני מאוד מזדהה אם הר' יונתן שוורץ, ומצדיע לו על האומץ. אני לא כ"כ דתי וגדלתי בלב לבה של בעלזא אני איבדתי את אלוהים בגיל 8
היום במבט לאחור אני יכול לנסות להבין מדוע היה אלימות פיזית , לא על ההשפלה.
לקח לי שנים להשתקם להיות אדם מן היישוב, לא מדבר על דת . אני מדבר על להיות נורמלי עובד חי.
אחלק את זה לשתיים ,1 חיידר ו 2 בישיבה , נולדתי למשפחה בלזאית ולמדתי בחיידר בעלזא, בחיידר בעלזא קרתה תאונה קשה מאוד אם הרוגים ופצועים אנוש לכל החיים, ומהנהגים בתאונה לא נשלל רישיון הנהיגה, להיפך כל פעם לאחר כל תאונה עוד ועוד הרוגים הנהג קיבל רישיון סמיטריילר כך שיוכל להרוג יותר בתאונה הבאה, גיבוי מלא מהמערכת מפחד השואה.
בתל אביב ובאשדוד , מלמדים שהוריהם שרדו את המחנות באירופה , והמלמדים האלה חטפו מכות רצח כילדים , וכידוע ילד מוכה הופך לאבא מכה, וזה מה שהם חוו בילדותם , הניצולים במחנות לא ידעו ולא היו מסוגלים לתת אהבה .
אותם מלמדים בחיידר בעלזא היה אי אפשר לפטר אותם כי האבא של המלמד היה ניצול שואה.
בגיל 8 חטפתי מכות רצח במשך כמה שעות לעיני כל הכיתה על שטות , לא ירדה לי אפילו דמעה אחת היה לי כבוד עצמי אם אתה גבר על ילד בן 8 לא אבכה לא אתן לך את ה הזדמנות וכמובן שזה הרגיז אותו עוד יותר, והיו עוד כמה ילדים שחטפו מהמלמד בכמה הזדמנויות מכות רצח זה היה השתוללות של המלמד ( הרבה בחיידר) , הוא פשוט הוציא עצבים כמו חיית טרף בלי רחמים , אני זוכר שאבא שלי איים על המנהל שיפנה למשטרה אם לא יטפלו במלמד , אז המנהל אמר רק תעיז ונעיף את כל הילדים מכל מוסדות בעלזא, הילד שלך עשה שטות ולכן מגיע לו. וכמובן חטפתי עוד קצת בבית.
ילד בן 8 שוכב במיטה בבית במשך חודש ימים כל הגב כל הגוף כחול סגול אדום, לא הולכים לבית חולים כי אולי המשטרה וכו'.
רק אחרי כמה שנים לאחר שהמלמד הרביץ לבן של הדיין רק אז פיטרו אותו , אבל אם זה הבן של מנהל המוסדות או סתם משפחה לא מקושרת אז לא העיזו לפטר כי אבא של המלמד היה ניצול שואה, הסיפור חזר על עצמו בתל אביב ובאשדוד, דווקא בירושלים ובבני ברק היה פחות מקרים כאלה בחיידר כי זה היה יותר בשליטה קרובה יותר של האדמו"ר.
כאן המקום לשבח את המלמדים שהיו לי עד גיל 8 שהם היו אם לב גדול והרבה אהבה , ותמיד אהבתי להגיע לחיידר ללימודים. ותמיד הרגשתי שהם שם בשבילי .
במקרה שלי בגיל 8 הפכתי לילד מגמגם לא הצלחתי להוציא מילה אחת שלמה מהפה, עד שיקום ארוך מגיל 15 . אבל גם הרבה המכה ביקש ממני פעם אחת סליחה רק לאחר שצעקתי עליו ברבים וניסיתי לפנות למשטרה בגיל 13 רק שהטלפון לא עבד, טבע האדם שהוא לא יודה רק אם יכריחו אותו .
אבל כך זה בכל מערכת גדולה המערכת תמיד מגינה על עצמה קודם כל.
כאן המקום לכתוב ולשבח שבעלזא זו מערכת שיודעת לבקר ולתקן את עצמה ולשפר את עצמה כל הזמן, ולא טומנת את הראש בחול, ממה שידוע לי ב20 שנים האחרונות לפחות יש התערבות ישירה של האדמו"ר שלא יקרו הדברים האלה יותר, וזה לא קיים יותר בבעלזא , יש פיקוח הדוק, ומלמדים שמרביצים לילדים מעיפים אותם על טיל זו ההנחיה.
אני כבר מזמן המשכתי בחיים זו היתה תאונה זה לא היה אישי נגדי הוא היה אלים כלפי כולם. טיפוס מטורף.
אבל בישיבה מגיע הסיפור שאני מצטער עליו שקרה , זה אולי יזעזע אבל זה מעשה שהיה, מסיבות כאלה ואחרות לא נכנסתי לישיבה קטנה של בעלזא ונכנסתי לכלל חסידי בבני ברק , בזמנו היה ישיבת מודזיץ, מול סלבודקה רח' הרב שר 5 שהאדמור היום היה אז הראש ישיבה, בישיבה היה משגיח , שחוץ מאלימות פיזית גם היה משפיל , והוא צחק עלי מול כולם בייש אותי ברבים על כלום על חשד לגניבה של 120 שקל בלי הוכחות ( ילד בן 14) וכשניסיתי להתגונן להסביר הרי הייתי ילד מגמגם כתבתי על פתק , בכל מקרה המשגיח החליט בכמה הזדמנויות להשפיל אותי ליד כולם, ובפרט על זה שאני מגמגם וחיכה את הגמגום שלי מול כל העדה, כמובן שילדים יכולים להיות אכזריים , וכמובן כמה מהבחורים התחילו לקרוא לי בשמי ולקרוא לי גנב בכל הזדמנות, וכמובן שאני לא יכול להודות במשהו שלא עשיתי גם אם אני צריך למות .
מפה לשם היה ניסיון התאבדות מצידי, שלאחר מכן החלטתי שאשרוד ולא אתן להם לנצח והפעם אני מתנתק סופית מכל מה שמייצג את אלוהים.
אבל בכל זאת פעם ב חודש הנחתי תפילין וכל פעם שהתפללתי אמרתי אלוהים אם אתה קיים ואתה שומע תשלם לו .
היה לי תוכניות לרצוח כמה מהמשגיחים והמלמדים לא היה לי מה להפסיד , למזלי הצילו אותי ועזבתי את הארץ בזמן .
אבל בלב הייסורים לא מפסיקים, זוכרים תמיד , זכור את אשר עשה לך עמלק , אני לא בטוח אם אלוהים שומע או לא כי הוא לא קיים את כל הבקשות שלי, אבל בטוח שמשהו הוא מקשיב .
כי המשגיח בישיבה קטנה , לאחר שנים חיתן את הבת שלו ואפילו הביאה כמה נכדים , בגיל צעיר 23 אשה חרדית נשואה אם ילדים הבת של המשגיח המתעלל , היא חטפה סרטן ומתה, כשהידיעה הגיעה אליי כבר היה שנתיים אחרי, שנה לאחר מכן אשתו מתה אשת המשגיח גם כן אישה צעירה, אני לא התפללתי שזה יקרה ככה אבל אולי אלוהים הקשיב לי הפעם, לדעתי אין לו זכות בזכות עצמו לחיות, הסיבה היחידה שהוא חי זה בזכות הנכדים שלו שלא אשמים, וצריכים סבא בחיים.
אני לא מאחל לו למות ח"ו אני מאחל שיחיה וימשיך לסבול כל יום בחייו, אגב הוא לא גרם נזק רק לי , ידוע לי על עוד כמה בחורים שהוא גרם להם נזק בלתי הפיך.
לבעלזא אני באמת סולח כי יש את השואה וזה לא היה מתוך רוע לשמה אלא תוך כדי בניית המוסדות לא היה מודעות בעניין , וגם אם היה לא ידעו איך לטפל בנושא פחדו, אבל עובדה שכשהיו הרבה מידי הרוגים ופצועים תיקנו ושיפרו עדיף מאוחר מאשר אף פעם.
אבל למשגיח בישיבה כלל חסידי לא אסלח לעולם , בישיבת מודזיץ זה היה רוע לשם רוע וסדיסטיות . כמו שלא סולחים לגרמנים אותו הדבר
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2021 00:16 |
|
| |
חבל לצטט את האדם הזה שהקב"ה משמש אצלו כשליח לעשות שפטים בכל מי שפגע בו לומר שאשתו ובתו של אותו מלמד נפטרו רק כי אביהם חטא.. האם חשוד הקב"ה חלילה שיעשה ככה דין ומשפט ובכלל הרי כתוב שמי שמפיל על הקב"ה להעניש את מי שפוגע בו, בודקים משמים את אותו אדם האם הוא בעצמו אינו ראוי גם על אי אלו עונשים
בכל מקרה הסיפורים מלאי כאב וצער, והצד השני אינו נשמע כאן, יכול להיות שהוא נכון, אבל יכול גם להיות שהילד הזה היה סורר ומורה כפשוטו, בעייתי בצורה קשה, ושהעונשים המוזכרים נופחו והוגזמו כי ילדים נוטים לעשות כך בקיצור, תמיד צריך לשמוע גם את הצד השני לפני ששופטים
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2021 08:50 |
|
| |
אפיקטוזין
| רעיונוביץ כתב: |  |
מי שאשם פה, זה ההורים,
בכל החיידרים הליטאים בבני ברק ובירושלים יש הנחיה ברורה שלא להרביץ,
לעיתים נדירות קורה שרעבע חוטף עצבים ונותן סטירה לילד,
ואז תמיד ההורים באים לחיידר,
וצועקים על המנהל שצועק על הרעבע,
בפעם השלישית או הרביעית שזה קורה הרעבע מפוטר ! ! !
ככלל אין דבר כזה מכות בחיידרים הליטאיים ! ! !
|
|
מסכים
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2021 12:24 |
|
| |
מגוחך מטריף ומגניב, החברה ממכניבקא שמתנגדים לשלום עם חצר בעלז, שולחים כתבות השמצות לאתר המטונף של שאולזון ,ואחר כך "מצטטים אותו ""בעצם עצמם"... אז מי אמר שכנופיית מכניבקא איננה יצירתית?
| חריף_ומקשה כתב: |  | יום שישי, 10 בדצמבר 2021 מכות רצח לתלמידים בחיידר או בישיבה
אני מעדיף שלא להזדהות כאן שמא אגרום נזק בעקיפין , אודה ולא אבוש שאני מאוד מזדהה אם הר' יונתן שוורץ, ומצדיע לו על האומץ. אני לא כ"כ דתי וגדלתי בלב לבה של בעלזא אני איבדתי את אלוהים בגיל 8
היום במבט לאחור אני יכול לנסות להבין מדוע היה אלימות פיזית , לא על ההשפלה.
לקח לי שנים להשתקם להיות אדם מן היישוב, לא מדבר על דת . אני מדבר על להיות נורמלי עובד חי.
אחלק את זה לשתיים ,1 חיידר ו 2 בישיבה , נולדתי למשפחה בלזאית ולמדתי בחיידר בעלזא, בחיידר בעלזא קרתה תאונה קשה מאוד אם הרוגים ופצועים אנוש לכל החיים, ומהנהגים בתאונה לא נשלל רישיון הנהיגה, להיפך כל פעם לאחר כל תאונה עוד ועוד הרוגים הנהג קיבל רישיון סמיטריילר כך שיוכל להרוג יותר בתאונה הבאה, גיבוי מלא מהמערכת מפחד השואה.
בתל אביב ובאשדוד , מלמדים שהוריהם שרדו את המחנות באירופה , והמלמדים האלה חטפו מכות רצח כילדים , וכידוע ילד מוכה הופך לאבא מכה, וזה מה שהם חוו בילדותם , הניצולים במחנות לא ידעו ולא היו מסוגלים לתת אהבה .
אותם מלמדים בחיידר בעלזא היה אי אפשר לפטר אותם כי האבא של המלמד היה ניצול שואה.
בגיל 8 חטפתי מכות רצח במשך כמה שעות לעיני כל הכיתה על שטות , לא ירדה לי אפילו דמעה אחת היה לי כבוד עצמי אם אתה גבר על ילד בן 8 לא אבכה לא אתן לך את ה הזדמנות וכמובן שזה הרגיז אותו עוד יותר, והיו עוד כמה ילדים שחטפו מהמלמד בכמה הזדמנויות מכות רצח זה היה השתוללות של המלמד ( הרבה בחיידר) , הוא פשוט הוציא עצבים כמו חיית טרף בלי רחמים , אני זוכר שאבא שלי איים על המנהל שיפנה למשטרה אם לא יטפלו במלמד , אז המנהל אמר רק תעיז ונעיף את כל הילדים מכל מוסדות בעלזא, הילד שלך עשה שטות ולכן מגיע לו. וכמובן חטפתי עוד קצת בבית.
ילד בן 8 שוכב במיטה בבית במשך חודש ימים כל הגב כל הגוף כחול סגול אדום, לא הולכים לבית חולים כי אולי המשטרה וכו'.
רק אחרי כמה שנים לאחר שהמלמד הרביץ לבן של הדיין רק אז פיטרו אותו , אבל אם זה הבן של מנהל המוסדות או סתם משפחה לא מקושרת אז לא העיזו לפטר כי אבא של המלמד היה ניצול שואה, הסיפור חזר על עצמו בתל אביב ובאשדוד, דווקא בירושלים ובבני ברק היה פחות מקרים כאלה בחיידר כי זה היה יותר בשליטה קרובה יותר של האדמו"ר.
כאן המקום לשבח את המלמדים שהיו לי עד גיל 8 שהם היו אם לב גדול והרבה אהבה , ותמיד אהבתי להגיע לחיידר ללימודים. ותמיד הרגשתי שהם שם בשבילי .
במקרה שלי בגיל 8 הפכתי לילד מגמגם לא הצלחתי להוציא מילה אחת שלמה מהפה, עד שיקום ארוך מגיל 15 . אבל גם הרבה המכה ביקש ממני פעם אחת סליחה רק לאחר שצעקתי עליו ברבים וניסיתי לפנות למשטרה בגיל 13 רק שהטלפון לא עבד, טבע האדם שהוא לא יודה רק אם יכריחו אותו .
אבל כך זה בכל מערכת גדולה המערכת תמיד מגינה על עצמה קודם כל.
כאן המקום לכתוב ולשבח שבעלזא זו מערכת שיודעת לבקר ולתקן את עצמה ולשפר את עצמה כל הזמן, ולא טומנת את הראש בחול, ממה שידוע לי ב20 שנים האחרונות לפחות יש התערבות ישירה של האדמו"ר שלא יקרו הדברים האלה יותר, וזה לא קיים יותר בבעלזא , יש פיקוח הדוק, ומלמדים שמרביצים לילדים מעיפים אותם על טיל זו ההנחיה.
אני כבר מזמן המשכתי בחיים זו היתה תאונה זה לא היה אישי נגדי הוא היה אלים כלפי כולם. טיפוס מטורף.
אבל בישיבה מגיע הסיפור שאני מצטער עליו שקרה , זה אולי יזעזע אבל זה מעשה שהיה, מסיבות כאלה ואחרות לא נכנסתי לישיבה קטנה של בעלזא ונכנסתי לכלל חסידי בבני ברק , בזמנו היה ישיבת מודזיץ, מול סלבודקה רח' הרב שר 5 שהאדמור היום היה אז הראש ישיבה, בישיבה היה משגיח , שחוץ מאלימות פיזית גם היה משפיל , והוא צחק עלי מול כולם בייש אותי ברבים על כלום על חשד לגניבה של 120 שקל בלי הוכחות ( ילד בן 14) וכשניסיתי להתגונן להסביר הרי הייתי ילד מגמגם כתבתי על פתק , בכל מקרה המשגיח החליט בכמה הזדמנויות להשפיל אותי ליד כולם, ובפרט על זה שאני מגמגם וחיכה את הגמגום שלי מול כל העדה, כמובן שילדים יכולים להיות אכזריים , וכמובן כמה מהבחורים התחילו לקרוא לי בשמי ולקרוא לי גנב בכל הזדמנות, וכמובן שאני לא יכול להודות במשהו שלא עשיתי גם אם אני צריך למות .
מפה לשם היה ניסיון התאבדות מצידי, שלאחר מכן החלטתי שאשרוד ולא אתן להם לנצח והפעם אני מתנתק סופית מכל מה שמייצג את אלוהים.
אבל בכל זאת פעם ב חודש הנחתי תפילין וכל פעם שהתפללתי אמרתי אלוהים אם אתה קיים ואתה שומע תשלם לו .
היה לי תוכניות לרצוח כמה מהמשגיחים והמלמדים לא היה לי מה להפסיד , למזלי הצילו אותי ועזבתי את הארץ בזמן .
אבל בלב הייסורים לא מפסיקים, זוכרים תמיד , זכור את אשר עשה לך עמלק , אני לא בטוח אם אלוהים שומע או לא כי הוא לא קיים את כל הבקשות שלי, אבל בטוח שמשהו הוא מקשיב .
כי המשגיח בישיבה קטנה , לאחר שנים חיתן את הבת שלו ואפילו הביאה כמה נכדים , בגיל צעיר 23 אשה חרדית נשואה אם ילדים הבת של המשגיח המתעלל , היא חטפה סרטן ומתה, כשהידיעה הגיעה אליי כבר היה שנתיים אחרי, שנה לאחר מכן אשתו מתה אשת המשגיח גם כן אישה צעירה, אני לא התפללתי שזה יקרה ככה אבל אולי אלוהים הקשיב לי הפעם, לדעתי אין לו זכות בזכות עצמו לחיות, הסיבה היחידה שהוא חי זה בזכות הנכדים שלו שלא אשמים, וצריכים סבא בחיים.
אני לא מאחל לו למות ח"ו אני מאחל שיחיה וימשיך לסבול כל יום בחייו, אגב הוא לא גרם נזק רק לי , ידוע לי על עוד כמה בחורים שהוא גרם להם נזק בלתי הפיך.
לבעלזא אני באמת סולח כי יש את השואה וזה לא היה מתוך רוע לשמה אלא תוך כדי בניית המוסדות לא היה מודעות בעניין , וגם אם היה לא ידעו איך לטפל בנושא פחדו, אבל עובדה שכשהיו הרבה מידי הרוגים ופצועים תיקנו ושיפרו עדיף מאוחר מאשר אף פעם.
אבל למשגיח בישיבה כלל חסידי לא אסלח לעולם , בישיבת מודזיץ זה היה רוע לשם רוע וסדיסטיות . כמו שלא סולחים לגרמנים אותו הדבר
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2021 13:30 |
|
| |
השאלה אם הניק-הבוט 'שדה9' מסוגל פעם אחת ולתמיד להסביר מה זה ה"מכניבקה" הזה שהוא מתוכנת לכתוב בכל הודעה, או שהבקשה גדולה מדי ליכולות החשיבה הבוטות, תרתי משמע, שלו? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2021 23:39 |
|
| |
זה מה שרב'ה בכיתה א' היה עושה לילדים בני 4-5 כיוון שנושא המלמדים שמכים צף ועלה פה, אז אספר ממה שידוע לי מה שקרה בת"ת שלמדתי, למדתי בת"ת מסויים בירושלים שזה ת"ת כלל חסידי, ולא להאמין מה ששם קרה, היה שם הרב'ה בכיתה א', (שהוא חסיד קרלין סטולין, אבל אני בטוח שהתנהגותו לא קשורה לקרלין, אלא מדובר במטורף בזכות עצמו, שוב לא מדובר בת"ת קרלין, אלא מלמד קרלינער בת"ת כלל חסידי), הילדים שלמדו אצלו בכיתה א' היו בני 4-5, וכשאיזה ילד עשה משהו שלא מוצא חן בעיניו, אז היה לו כמה עונשים קבועים ומזעזעים, עונש אחד היה, שהוא היה מכניס את הילד הקטן לפח אשפה של הכיתה, למשך איזה זמן, כן לא פחות ולא יותר, מזעזע ומפחיד לשמוע, אבל זה מה שהיה, ואם הילד היה מעיז להרים את מכסה הפח, אז הוא היה צועק על הילד לכסות את זה מיד, ולהישאר בתוך הפח, עונש אחר היה, שהוא היה שם את הילד מתחת לשולחן שלו ליד רגליו, ופשוט בועט בילד עם הרגליים שלו, זה לא היה פעם או מקרה, אלא אלו היו עונשים קבועים שלו, עוד עונש שהיה לו, בחלון של הכיתה לא היו סורגים, וכשאיזה ילד הפריע לו, אז הוא תפס את הילד הקטן, הוציא אותו מחוץ לחלון הכיתה, וצעק עליו אם תתחצף עוד פעם, אני יזרוק אותך עכשיו למטה, פשוט מזעזע. אני בטוח שאם היו מתלוננים למשטרה, אז הוא היה נעצר ויושב על זה בכלא. היום במבט לאחור, אני לא מבין איך יכול היה לקרות כאלו דברים, אבל זה מה שקרה אז, ואני לא מגזים ולא משקר, אחרי זה ברוך השם אותו ת"ת פיטר את אותו רב'ה, וכיום הוא מכריז בחופות על הברכות והכיבודים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2021 23:49 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | זה מה שרב'ה בכיתה א' היה עושה לילדים בני 4-5 כיוון שנושא המלמדים שמכים צף ועלה פה, אז אספר ממה שידוע לי מה שקרה בת"ת שלמדתי, למדתי בת"ת מסויים בירושלים שזה ת"ת כלל חסידי, ולא להאמין מה ששם קרה, היה שם הרב'ה בכיתה א', (שהוא חסיד קרלין סטולין, אבל אני בטוח שהתנהגותו לא קשורה לקרלין, אלא מדובר במטורף בזכות עצמו, שוב לא מדובר בת"ת קרלין, אלא מלמד קרלינער בת"ת כלל חסידי), הילדים שלמדו אצלו בכיתה א' היו בני 4-5, וכשאיזה ילד עשה משהו שלא מוצא חן בעיניו, אז היה לו כמה עונשים קבועים ומזעזעים, עונש אחד היה, שהוא היה מכניס את הילד הקטן לפח אשפה של הכיתה, למשך איזה זמן, כן לא פחות ולא יותר, מזעזע ומפחיד לשמוע, אבל זה מה שהיה, ואם הילד היה מעיז להרים את מכסה הפח, אז הוא היה צועק על הילד לכסות את זה מיד, ולהישאר בתוך הפח, עונש אחר היה, שהוא היה שם את הילד מתחת לשולחן שלו ליד רגליו, ופשוט בועט בילד עם הרגליים שלו, זה לא היה פעם או מקרה, אלא אלו היו עונשים קבועים שלו, עוד עונש שהיה לו, בחלון של הכיתה לא היו סורגים, וכשאיזה ילד הפריע לו, אז הוא תפס את הילד הקטן, הוציא אותו מחוץ לחלון הכיתה, וצעק עליו אם תתחצף עוד פעם, אני יזרוק אותך עכשיו למטה, פשוט מזעזע. אני בטוח שאם היו מתלוננים למשטרה, אז הוא היה נעצר ויושב על זה בכלא. היום במבט לאחור, אני לא מבין איך יכול היה לקרות כאלו דברים, אבל זה מה שקרה אז, ואני לא מגזים ולא משקר, אחרי זה ברוך השם אותו ת"ת פיטר את אותו רב'ה, וכיום הוא מכריז בחופות על הברכות והכיבודים. |
|
אמנם לא בגיל 4-5 אבל זכיתי במלמדים סדיסטים וחולי נפש לא הרבה פחות. מצד שני היו לי גם אם מעט, מלמדים עדיני נפש צדיקים וישרים, אחרת הייתי מאבד כנראה אמון במין האנושי לנצח.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2022 17:12 |
|
| |
| מלח_דק כתב: |  | בת"ת בו אני למדתי המלמדים האכזריים ביותר היו הליטאים. ועל כולם המנהל הליטאי החוצניק. אין כללים במחלת הנפש של האכזריות. שלא לדבר על ההתעללות הנפשית. על הזלזול בהורים מול כל הכיתה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2022 17:13 |
|
| |
אף פעם לא הייתה שאלה מדוע יש כמויות נושרים בחברה הליטאית
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2022 18:06 |
|
| |
קלעפער
| אפגעהיטן כתב: |  | | אף פעם לא הייתה שאלה מדוע יש כמויות נושרים בחברה הליטאית |
|
דווקא זכור לי שאתה שאלת, ואפילו יותר מפעם אחת.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2022 22:41 |
|
| |
למי שחושב שהיום אין מכות בת"תים. אז מסתבר שעדיין יש ת"תים שזה עדיין קיים. לא מזמן, סיפרו לי קרובי משפחה על ת"ת כלל חסידי באידיש בבית שמש. שהמלמדים מכים את התלמידים דבר יום ביומו.
|
|
|
|
|