בית פורומים בחדרי חרדים

מגילת איכה ילד קטן בחיידר ומלמד מרושע וסדיסט !!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/7/2021 11:26 לינק ישיר 

Yossi Rubinshtein

לצערי מזדהה עם כל מילה. אני זוכר עד היום איך הרב׳ה בכיתה א׳, שמואל שטיינר שמו, משך לילד בשם שימי באוזן עד שהרים אותו ממש מהרצפה. זוכר את המבט המפוחד שלו עד היום, 20 שנה אחרי.
גם אני חטפתי סטירות, צביטות, ועוד דרכים יצירתיות להכאיב ולפגוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2021 11:27 לינק ישיר 

Yair Meron

עד היום אני פוגש מידי פעם את אותו רב'ה סאדיסט שהיה אלים בצורה מחרידה לכולם ובמיוחד לילד מסכן ספציפי. פשוט זוועות שנחרטות בך גם עשרות שנים אחרי. כיתה ד' ילדים בני 9..
הוא מוהל מפורסם. וחושש להרוס לו את הקריירה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2021 11:28 לינק ישיר 

Aharon Yaffe

לצערי זו תופעה שהייתה רווחת מאד בהרבה חיידרים. גם בחיידר "הכרם" שבו אני למדתי יחד עם אחיו של אברהם בורודיאנסקי הייתה התעללות קשה ע"י הרב'ה מ.ש. אני זוכר היטב מכות אכזריות, כיפופי אצבעות מפלצתיים, השפלות, פגיעה בפרטיות (ע"י הפשטה) ועוד. עשיתי הכל בשביל לשאת חן בעיני האיש האכזר הזה והצלחתי. לכן הוא היה מחבק ומנשק אותי וריח פיו זכור לי עד היום כ-30 שנה אחרי. למה לא התלוננו? כי לא חשבנו שיש משהו אחר. החיידר היה נראה כמו אחת מגזירות הגורל של החיים ושאין דרך מילוט ממנה.

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 20/07/2021 11:31:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2021 11:28 לינק ישיר 

אברהם בורודיאנסקי

אם אתה מתכוון למנחם ש. שהיה בכתה ג אז גם אני למדתי אצלו והוא סדיסט חולה נפש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2021 11:32 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2021 11:33 לינק ישיר 

חיים אריה וינברגר

חותם אני על איכה זו,
אמנם לא למדנו באותו המוסד, אבל באותו פס יצור התחנכנו
פחחח, התחנכנו שם?!
אולפנו!
חונכנו בבית!
התלמוד תורה, היה בייביסיטר עם אפס סבלנות לילדים וחייבו אותו בזמן הביייבסיטר ללמד ילדים.
שום חינוך!
והדבר הנורא ביותר, היה הפחד לשתף את ההורים, חשבתי שזה נורמלי וזה טבעי.
אוווף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2021 11:33 לינק ישיר 

יוסף עובדיה

בת"ת שלי בי-ם האלימות הייתה שיטתית ובידיעה ברורה של הנהלת הת"ת, לא גחמה כזו או אחרת של 'מחנך'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2021 11:36 לינק ישיר 

Yishai Shem Tov
כתבת את הילדות שלי.
צימררת לי ת'מוח.
אין מה להוסיף.
יאללה, אווירת פריקה.
אתן טעימה אישית שלי, שהוא תיאור תרחיש קבוע..
בת"ת ד.ת. בירושלים - רמות
לפני כ-17 שנה +- ,
כיתה ו'1 בערך,
רבה גולדברג שר"י!
צלצול מחריש לסיום ההפסקה,
רבה גולדברג (גובה משוער כ- 1.85 סמ') נותן שאכטה אחרונה בטיים, זורק תסיגריה, דופק יריקה של ליחת מעשנים (צ'אלמרים), ומורח. - עם הפאקו מישל הבוהק או sus אלגנט (לא זוכר)
ונכנס לכיתה.
כן. את השאכטה ההיא הוא משחרר בכיתה.
רבע שעה ברצף יורה תחומר במהירות על קולית! (קצב ש-סטודנט בטכניון לא היה מחזיק ראש! אני חותם על זה!)
ואז בבום עוצר את הארטילריה. ושואל:
בסדר עד כאן??
כולם היו איתי נכון?
יש מישהו שלא הבין?
אולי מישהו רוצה שנחזור על כל זה כי היה חשוב לו לבהות במזגן במקום להקשיב לי מוציא פה ת'גרון??
מי שבכל אופן משהו לא ברור לו שיצביע.
נו. אין לנו אצבעות ברוך ה' כיתה של עילויים! איזה יופי. זייער גיט!
נו, שוין. אז אם באמת כולם הבינו ואף אחד לא הרים אצבע..
תגיד לי בבקשה ישי, תוכל לעשות לי טובה?
יש לי הרגשה שיש כמה חבר'ה שלא ממש הבינו את הדברים שלמדנו ואולי הם מתביישים לומר שלא הבינו אז בא נעזור להם להבין..
תוכל לחזור בשבילם בקצרה על הדברים..?
אה ישיי? מה אתה אומר? אני לא שומע? אתם שומעים משהו?
גולדברג מפזם לעצמו מארש חסידי קלילי ומגרר ת'שפם הג'ינג'י המקוקס..
גל צחוק של נשמות מפוחדות נשמע: חחח , כי, אם לא נצחק מהבדיחות של הרוצח הוא יתעצבן עוד יותר ומישהו ימות. אמרה האסטרטגיה הפשוטה.
ישי, בא רגע תעמוד כאן מול כולם ותתחיל בקול לחזור להם על הדברים.
נעמד במקומי, חושש ושותק. מבט מושפל.
נווווווו??
אני מתקדם פסיעה.
אנחנו נשב ונחכה??? מהר!!!!!
אני מתקדם חרש לשולחן של גולדברג.
נעצר מעבר לשולחן מולו.
היד הענקית שלו מתקרבת אליי באיטיות, תוך מבט אבהי וחצי חיוך, לרגע אחד קטנטן אתה מדמיין שנכמרו רחמיו וחזר בו מרצונו לרצוח. אך לטיפת חיבה אחת תוך אמירה צינית משפילה שגורמת לגל צחוק של 35 ילד שמחויבים לקוד הבסיסי לרצות את הרוצח.
הלטיפה השניה הופכת באחת לצביטה. צביטה אדירה בלחי, ואז. חצי סיבוב של הלחי הצבוטה ימינה ובמקביל משיכה חדה והנפת הילד לכיון התוקף באוויר והמשך סיבוב הלחי עד כמעט סיבוב שלם.
ואז שיחרור. הלחי כואבת. מאד כואבת.
רק התחלנו,
רבה גולדברג מתמוגג.
אתה באמת לא יודע לחזור על הגמרא ולהסביר. למה לא הרמת אצבע??
חשבתי שאתה רק טיפש, שלא מבין מילה.
עכשיו אני מבין שיש לנו עסק שקרן!
את המשקפיים תשאיר פה על השולחן שלי. אני ישמור לך עליהם, גיחוח קל בקהל.
ילד בן 11, לחי אדומה, נשמה שרופה מבערך 7 דקות התעללות נפשית אכזרית..
בלי משקפיים מספר מינוס 7 מול 35 ילד ורוצח אחד מבוגר.
הלטיפה של מקודם חוזרת,
ואז הצביטה האדירה ההיא.
והסיבוב הזוועתי והבלתי אפשרי ההוא.
ו....!!!!!
הסטירה הגדולה!
השקט~~~~~~
והצליל הצורם, הצורמני~~~~~ צורב באוזן שעברה שואה.
הוא עוד משקר הטיפש!
אלו 0; היו המילים בזמן שהילדות שלי ושל מ.ק. ושל צ.פ. וגם של ש.ש. ושל ש.ל.
הושפלה בתורנות בסדיסטיות.
הקטע עדיין בשיאו.
מעוצמת הסטירה האדירה, הכיפה היתה עפה מהראש לקצה הכיתה,
מיד אחרי הכאפה היה את השניות שהנשימה נעתקת מהגוף. אפילו לא בכי. רק שכרון חושים וצמרמורות חזקות
ואז השאגה באוזן: שים כיפה על הראש לפחות!
הילד, (אני, בתורי) ניגש לכיון הכללי אליו טסה הכיפה.
אחרי פסיעה:
היי: המשקפים שלך.. קח,
טוב שמכנסיים זכרת ללבוש. חחח חחח חחח כחכוח ליחה של מעשן תוך כדי צחקוק וקריצה לילדים הכשרוניים המושחתים (שיש בכל כיתה כאלו.) שמה שלא יהיה הם יקבלו 100 במבחן.. אלו.
שב במקום.
ריצה מבוהלת ומסויטת לכיון המקום, ארטילריית מבטים חודרים , מרחמים, מבוהלים, ופרצוף אחד מעונג
של רוצח שבא על סיפוקו.
זוכר תראש בין הידיים, את הבכי החרישי של הילד המושפל, המבויש, שנפגע בו זמנית ובעוצמות אטמוספריות אדירות בנשמתו ובגופו.
צלצול הפסקה
גולדברג בדלת החוצה עם ראש בזווית קלה שמאלה, הזווית הזאת שהמעשנים משום מה עושים כשמדליקים סיגריה,
עם כל שאכטה, נשרפת לי עוד הנשמה.
מרגיש מיותר וטיפשי, לא מיוחד, עוד אחד. שמחמם את הכיסא. וגם משקר.
מרגיש איך שמרגיש ילד רגיש.
עם בעיית קשב וריכוז - בלי תרופות.
בסרטים בדיוק זה הרגע שאחד הילדים ניגש אליי ומנחם ומצחיק אותי.
במציאות לא!
העברתי ת'הפסקה, ותשיעור הבא, ועוד הפסקה ועוד שיעור אחרון בבכי ובמחשבות עצובות ככה עד סוף יום הלימודים לבד!!
שאר חבריי שיחקו וחזרו לשגרת הכדורגל, קלפים, האג'ואים, החמש אבנים, שתי מקלות.. כאילו חיזל"שו.
היה, נגמר.
היה ונגמר.
היה ונגמרררררר
היה חלום, וחזון.. שנגמר ונגנז.
שנים רבות האמנתי שאני טיפש גמור.
השלמתי עם זה. האמנתי בזה.
טיפש ושקרן. סגרתי תפינה.
עד שפגשתי אנשים החכימו אותי ובכייף, לא בכח ואיומים.
ושמעתי, והפנמתי, ואפילו נבחנתי..
ונהנתי, והפצצתי!
ואז הבנתי,
גולדברג,
ניצחתי!
אני פנטסטי!
בתמונה: לחלק מהמצולמים יש קשר לכתבה.
17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2021 11:38 לינק ישיר 

אהרן רבינוביץ
אני זוכר שבכיתה ד היינו ממלאים משבצת במחברת חשבון על כל מכה שהרבה היה נותן. היינו בודקים כמה כל יום הוא נתן. זוכר ימים שהדף היה מלא בכמאה משבצות בשעתיים
48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2021 11:43 לינק ישיר 

Israel Safra

החזרת אותי באחת 15 שנה אחורה, לכיתה ד' ליום שבו הרבה הכריח את אחד התלמידים לעמוד במשך שיעור שלם, ככל שהזמן עבר ורגליו כאבו התלמיד האומלל ניסה להישען על השולחן כדי לנוח מעט, כעונש על זה תפס אותו הרבה מהרגליים והפך אותו כשמכנסיו של הילד מופשלות וערוותו חשופה לעיניהם המזועזעות של כל ילדי הכיתה, בעוד הוא מחייך חיוך ענוג.
כך, זמן שנדמה כמו נצח הוא עמד אוחז ברגליו בעוד אנחנו ישבנו משותקים ולא הוצאינו הגה מהפחד.
יצא לי אישית לקבל מכות ולחוות את מנת זרועם של הרבנים לא מעט לאורך שנותי בחיידר, אבל הסיפור הזה חרוט לי לנצח בזיכרון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2021 11:44 לינק ישיר 

יעקב ורחל גרינשטיין

אין מילה שתצליח להביע את הרגשות שלי בקריאת הפוסט. רוע צרוף שלא להאמין שיצא מידי מי שמתיימר לדבר בשם התורה.
אני תמיד מרגיש שנצחתי את המחנכים שלי, את המנהל שלי בזה שנשאר דתי למרות שהם חשבו שהם מייצגים משהו מהדת.
כשגדלתי גילתי שלא רק אני שונא אותם, גם ד' שונא אותם. משניאי ד' אשנא
הרוע שלהם לא נבע מחוסר ידע או מטפשות הוא נבע מרשעות ומגאווה שרק הם יודעים מה נכון לאדם ואיך נכון לו לחיות
כל אנשי הדת למינהם, כל מי שרוממות הדת בגרונו, שנאת ד' עליו
ד' לעומתם אוהב דווקא את השונים, את האחרים, את היתום והאלמנה את הגר ומהמקום הזה גם נבחר העם היהודי מול כל האומות
כי הוא קטן ושונה. האדם הוא לא חלק ממסה חברתית, כל אדם הוא יחיד ומופלא מאין כמותו
ליבי איתך שגדלת בקרב אנשי רשע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2021 11:46 לינק ישיר 

Tzviki Fleishman

חוויה קשה. מזדהה מאוד. כילד שלא היה בובת חרסינה, חטפתי מכות הזויות מגיל אפס בערך עד שסיימתי בית ספר בגיל 13. ה' ייקום דמנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2021 11:46 לינק ישיר 

Avi Gotthold בתקופתי זה היה מקובל. כל הילדים היו חוזרים מהחיידר מוכים, ולכן ההורים לא עשו בדרך כלל שום דבר בנידון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2021 11:52 לינק ישיר 

היום יש אלימות מודרנית שמצריכה למעשה אשכול נפרד ,האלימות המודרנית היא הרבה יותר מרושעת והרבה יותר פוגענית.
האלימות המודרנית היא השימוש הנרחב בכדורים, רבה רוצה שקט ,כופה עם המנהל שימוש ברטלין ,ומעלה את המינון עד שהילד כבה לגמרי.
ואם זה לא מספק את היצר ההרסני שלו הוא עובר לכדורים פסיכיאטרים,יש נער שאני טיפלתי בו שהמנהל קימבן את ההורים ,שלח את הילד לגרפולוג שסגר מראש דיל עם פסיכיאטר פרטי ,שכבר קבע מראש איזה כדור הרגעה קטן הוא יביא לילד,בטענה שהוא ילד מקסים שלא צריך רטלין אלא רק כדור קטן,
אני מחכה לגדול כמו הרב שטיינמן שיאסור לחלוטין את כל השימוש בכדורים בחיידרים, ואין לכם בכלל מושג מה היקף התופעה, תשאלו כל רוקח בבני ברק את כמות המרשמים בעיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2021 11:55 לינק ישיר 

Elchanan Lerner

יואלי ברים איזה רב'ה זה היה??
הרבה שליזינגר? או שמא נחום וייספיש?
אולי חיים מנחם חסידה? מאיר קניג?
המפקח כהן? רב'ה שולץ?? רב'ה שכטר?
פנחס איינשטיין??? או כולם כולל כולם?
אמרת תורת הבית, אמרת אלימות פיזית ונפשית.
הזכרונות צפים, ההשפלות, הסטירות הסרגלים, המקלות..כן אשכרה מקלות! של חיים מנחם חסידה (כיתה ג'-ה') שהיה חובש כובע וחליפה לשם מצוות חינוך.. ומדביק את הראש לקיר מרוב עוצמה בסטירה מצלצלת.
נחום וייספיש (כיתה ד') שהיכה 8 ילדים בכיתה עם מקל ארוך עד צווחות בעקבות מריבה בהפסקה. כן גם אותי אישית במקרה אחר כי הרעשתי באמצע שיעור.
הצביטות של פנחס איינשטיין (כיתה ח') כל יום ראשון במשך שנה!! צביטה ארוכה בין הסנטר לגרון ועם היד השניה מכופף לי את הראש כשראה שאין לי שמץ על השאלות במבחן השבועי. עד שהלסת רוצה להישמט מרוב כאב.
כשהרבה שליזינגר (כיתה ה' צהריים) הכניס חבר טוב שלי מתחת לשולחן ובועט בו עד שהיה צורח הכל מול עיני הילדים. החבר נשוי היום + 2 ועדיין מטופל אצל פסיכולוג.
ועוד מאות עדויות כואבות.. בהרבה בתי ספר חרדים יש אלימות, אבל מה שחווינו בתורת הבית זה כבר לבל אחר של ברבריות.
הבאתי כאן כמה מקרים שממש חקוקים לי בזכרון, אך אלו באמת מיני אלף.
היד כואבת מלכתוב, הלב קשה מלהכיל..
ימ"ש!
תורת הבית 2002-2008 לא אשכח בחיים!
איך לא סגרו את האינקוויזיציה הזאת עדיין אלוהים יודע.5;

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מגילת איכה ילד קטן בחיידר ומלמד מרושע וסדיסט !!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 13 14 15 לדף הבא סך הכל 15 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.