|
|
| נשלח ב-20/7/2021 12:24 |
|
| |
בקיצור, אנו עדים לקמפיין me too חרדי:)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2021 12:24 |
|
| |
David Weinbergכילד בחיידר ו"ישיבה קטנה" כלל חסידית עברתי גם דברים בסגנון, כמותית אולי פחות אבל היו כמה שכולם ידעו שהם ה"מכים". עד היום חושב שמקומם בצינוק. עדן אטיאסאת אותם סיפורים במיוחד טקס הורדת המשקפיים לפני הסטירה בעלי סיפר לי על התלמוד תורה שלמד בו.. שמחה שהילדים שלי מתחנכים בחינוך חילוני הכי רחוק מכל הזועות החולניות האלו .
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2021 12:26 |
|
| |
Yosi Azulayאוי כמה הדברים הללו ידועים.. מה שאתה עברת כל בני דורי עברו. אחד יותר אחד פחות. החל מהתעללות פיזית אלימה. וכלה בהתעללות מינית, ויבוא יום נקם ושילם,
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2021 13:16 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
Aharon Yaffeלצערי זו תופעה שהייתה רווחת מאד בהרבה חיידרים. גם בחיידר "הכרם" שבו אני למדתי יחד עם אחיו של אברהם בורודיאנסקי הייתה התעללות קשה ע"י הרב'ה מ.ש. אני זוכר היטב מכות אכזריות, כיפופי אצבעות מפלצתיים, השפלות, פגיעה בפרטיות (ע"י הפשטה) ועוד. עשיתי הכל בשביל לשאת חן בעיני האיש האכזר הזה והצלחתי. לכן הוא היה מחבק ומנשק אותי וריח פיו זכור לי עד היום כ-30 שנה אחרי. למה לא התלוננו? כי לא חשבנו שיש משהו אחר. החיידר היה נראה כמו אחת מגזירות הגורל של החיים ושאין דרך מילוט ממנה.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 20/07/2021 11:31:17 |
|
בהכרם היו כמה וכמה אכזריים. אני זוכר שם שניים נוספים שהיו מתעללים במיוחד בילדים ספציפיים. אין אחד שלא יזכור גרירת ילדים על הרצפה באחיזה באוזניים מצד אחד מהם (ולא אפרט פה כדי לא להגעיל ושלא יחשבו שאני מגזים), ושבירת מקלות במכות על ילדים מצד אחד אחר (ואני ראיתי את הסימנים האדומים והכחולים על אותם ילדים אחרי החיידר - חברים טובים שלי). מכיוון שלהכרם עברתי רק בכיתות הגבוהות, אני זוכר גם את המכות בחיידר הקודם, שנחשב אחד החיידרים הליטאיים הטובים בירושלים. מה שכן, רבים ואולי אף רוב הרעב'ס באותם שנים בחיידרים בירושלים היו חסידים וצ'אלמערס ולא מהציבור הליטאי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2021 13:29 |
|
| |
אני שם לב כי כמעט כל העסק הינו בירושלים והגלילות. גם שמעתי כך מבן משפחה שלמד בחיידר מהטובים בירושלים. אני למדתי בבני ברק, אכן היו כאלה שהיכו אבל ממש מעט ולא באופן סדיר או ברשעות. ממש לא כך. זה ממש דוקר בלב.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2021 13:39 |
|
| |
בת"ת בו אני למדתי המלמדים האכזריים ביותר היו הליטאים. ועל כולם המנהל הליטאי החוצניק. אין כללים במחלת הנפש של האכזריות. שלא לדבר על ההתעללות הנפשית. על הזלזול בהורים מול כל הכיתה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2021 13:40 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2021 14:28 |
|
| |
אז מה? אתם רוצים להגיד לי שאני היחיד שלמדתי (לפני כ25 שנה) בת"ת חסידי (אפילו חניוקי!) שאף מלמד לא העיז להרים יד? יש לי ב"ה רק זכרונות טובים. אהבנו ללכת לחיידר. רוב המלמדים היום "מענטשים" נעימים, הרבה בזכות המנהל הנפלא, שטיפל אישית בכל מקרה קשה, ולמיטב הכרתי רוב הבוגרים מכירים עד היום טובה ותודה לחיידר. כן חסידי על מלא מלא...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2021 14:32 |
|
| |
| דקחר כתב: |  | אז מה? אתם רוצים להגיד לי שאני היחיד שלמדתי (לפני כ25 שנה) בת"ת חסידי (אפילו חניוקי!) שאף מלמד לא העיז להרים יד? יש לי ב"ה רק זכרונות טובים. אהבנו ללכת לחיידר. רוב המלמדים היום "מענטשים" נעימים, הרבה בזכות המנהל הנפלא, שטיפל אישית בכל מקרה קשה, ולמיטב הכרתי רוב הבוגרים מכירים עד היום טובה ותודה לחיידר. כן חסידי על מלא מלא... |
|
מוזר מאוד! אני וכמעט כל מי שאני מכיר חוו דברים איומים בת"ת של לפני כ15 שנה. ליטאים כחסידים. מרכז כפריפריה. הכלל היה: כעומק החניוקיות של המוסד, כך עומק האכזריות.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2021 14:59 |
|
| |
בחור בשם יואלי ברים כתב בגילוי לב על מסכת של התעללויות שחוו הוא וחבריו בתלמוד תורה החרדי בו למדו. לתיאוריו הצטרף אבישלום פון-שילוח היקר. עדויותיהם החשובות הניעו אותי לספר את מה שטרם סיפרתי וראוי שיסופר. גם אצלנו, בציונות הדתית החרד״לית, היתה אלימות. ועוד איך היתה. למדתי בתלמוד תורה ׳מורשה׳ שבשכונת גבעת שאול, מוסד חרד״לי יוקרתי, בו למדו בני הרבנים המובילים של המגזר. כבר בשלב זה ייאמר: היה לי טוב שם. היה לי טוב כי הייתי תלמיד מצטיין, אהבתי ללמוד, עמדתי בדרישות, מעולם לא הברזתי משיעור ומעולם לא סיפקתי לרבנים סיבות להעניש אותי (לא היו לנו ׳מורים׳, בטח שלא ׳מורות׳, אלא רק רבנים. לכבודם קמנו כשנכנסו לכיתה, ומהם למדנו תורה עד השעות המאוחרות של הערב. לימודי ׳חול׳ לא היו מלבד ׳חשבון׳ ו׳גאוגרפיה׳). פעם אחת בלבד במשך שמונה שנות לימודיי שם הרימו עליי יד. היה זה בכיתה ג׳. שכחתי את המחברת בבית, באמת שכחתי, אבל הרב המחנך זעם. הוא ציווה עלי ועל יתר התלמידים ששכחו את המחברות (למיטב זכרוני היינו כחמשה תלמידים) לעמוד ליד הלוח בקדמת הכיתה. הוא נזף בנו מול הכיתה, חלף בדרמטיות על פנינו, ואז העניק ׳טיפול׳ קצר לכל אחד. אני זכיתי לצביטה כואבת בלחי. הוא חיבב אותי ויצאתי בזול. לאחרים הוא הכאיב הרבה יותר. לאף אחד זה לא היה נראה מוזר. היינו כולנו מורגלים לענישה פיזית. כבר מכיתה ב׳ זכורות לי הסטירות. הרב היה קורא אליו את התלמיד שהפריע לשיעור, מבקש שיבחר יד (ימין או שמאל), לאחר מכן מפשיל את השרוול ומדביק ללחי התלמיד סטירה מצלצלת. כואבת. משפילה. לפעמים היו המשקפיים עפים, לפעמים היה התלמיד נהדף באימה. הרב לגיאוגרפיה, כך אני זוכר, חבט ראש של תלמיד בשולחן (אולי בשעת הערב התנמנם התלמיד? איני יודע במה חטא). כיום אני חושב על חבריי לכיתה ונחרד. הם היו הרי כחיות כלואות, אומללות, שאינן מכירות מציאות אחרת מלבד זו שלתוכה נולדו. המשפחות כולן היו ׳משפחות טובות׳, האליטה של האליטה של הציונות הדתית. ובכל זאת הילדים חוו אלימות קשה בתלמוד תורה. היו גם רבנים שבניהם למדו אצלם בכיתה. הללו סבלו יותר מכולם. אולי רצו הרבנים להוכיח שאינם מעדיפים לטובה את ילדיהם. בשגרת האלימות היה משהו מתעתע. הרב שהיה גדוש בלהט של אמונה, תורה, צדיקות; הרב שהיה מפליא לספר סיפורים מרתקים, היה גם הרב הסוטר, הלופת בחוזקה, הדוחף. כילדים לא ידענו אחרת. למדנו שמי שמתחצף לרב ראוי להיענש. התלמידים הטובים, כמוני, היו גם המקובלים ביותר מבחינה חברתית. בנו לא נגעו לרעה. ועם זאת, כבר כילד, הרגשתי שמשהו רע מאוד מתרחש. שרב לא אמור לחבוט בתלמיד, חזק, בפומבי, בצמאון. שמשהו לא נכון קורה כאן. אז סיפרתי לאבא. ואבא שהיה מרצה לעבודה סוציאלית בבר-אילן דרש להגיע לתלמוד תורה ולדבר עם הילדים. אני זוכר שהוא הגיע ושאל על אלימות, שהתלמידים הודו שישנה אבל לא לגמרי הבינו מה חמור בזה. אולי מי שהבינו פחדו לדבר ובחרו לשתוק. אינני זוכר אם היתה נוכחות של ההנהלה בשיחה, אבל אני זוכר שלאחריה שום דבר לא השתנה. אז עשיתי מעשה. היה זה האקט הפוליטי הראשון בחיי. הייתי בכיתה ה׳ או ו׳. יחד עם חבר, אלעזר, הסתובבנו בהפסקות וניגשנו לרבנים. ביקשנו שיחתמו על דף בו הם מצהירים שהם נגד הכאת תלמידים. אני מניח שהמכתב נוסח בשפה בוסרית, ילדותית, תמימה. רב אחד חתם על זה, הרב ח׳. אולי מתוך לצון, אולי כיבד אותנו (עריכה: בעקבות הפוסט התקשר אליי בוגר ׳מורשה׳ ממנו למדתי שהחתימה לא כובדה. להיפך). בהפסקה הבאה התפרץ המחנך לכיתה בה ישבנו, וקרא (אני זוכר את פרצופו האדום), ׳פה לא יהיו עצומות! מרדכי ואלעזר למנהל!׳. היתה זו הפעם הראשונה והאחרונה בה נקראתי אל המנהל, היתה זו גם הפעם הראשונה בה שמעתי את המילה ׳עצומות׳. המנהל נזף, שגרת האלימות נמשכה. במשך השנים פגשתי חברים שלמדו איתי. כמה מהם סיפרו על טראומות שהם נושאים מאז (חלקם קוראים כעת את הדברים כאן בפייסבוק). אני זוכר שהופתעתי בהתחלה. הרי לי היתה חוויה טובה בתלמוד תורה, ואמנם בזמן אמת קוממה אותי האלימות, אך לא הבנתי עד כמה מטלטלות וקשות היו המכות לא רק פיזית אלא גם נפשית. לא רק באופן נקודתי, אלא להמשך החיים. כבר כמה שנים שאני אומר לעצמי שעליי לכתוב על זה, להגביר את המודעות, לוודא שכיום מורים כבר לא מרימים יד על ילדים. הנושא נדחק, עד היום. המילים של יואלי ושל אבישלום הבהירו לי עד כמה נחוץ לדבר על זה. לאור השמש. זה לא היה מקרה, ולא רב אחד שפעל על דעת עצמו. זו היתה שיטה, זה היה ידוע, זה היה מקובל. מאז סיימתי, ב-2004, את לימודיי ב׳מורשה׳, שמעתי שהשתנו דברים. שכבר שנים אחדות לא מרימים שם יד. שזמנים השתנו, ואני מקווה שגם התפיסה העקרונית. אני מקווה שאכן כך. מהתגובות לפוסטים של יואלי ואבישלום אני לומד שבעולם החרדי עוד ישנם מוסדות בהם נהוגה האלימות. מה שצריך לעשות עכשיו זה לצעוק, לספר, לתת שמות. אני לא יודע איך עוצרים את זה, אבל זה חייב להיפסק. ילדים שמגיעים ללמוד, להתחנך, להתעצב, אמורים להגיע למקום הכי בטוח בעולם, ולא למקום שיפגע בהם. רב בן ארבעים לא אמור לסטור לילד בן עשר. זו לא תורה, זה לא חינוך, זו לא אש קודש. זו אש מכלה, מצד אנשים קטנים, אלימים ומתועבים. ככל שנכתוב על כך, נזהיר ונספר, כך יגברו הסיכויים להפסיק את האלימות. *** עריכה בעקבות פרסום הפוסט: יצרו איתי קשר בדקות האחרונות כבר ארבעה בוגרים של ׳מורשה׳. מהם שמעתי סיפורים קשים עוד יותר ממה שזכרתי. הללו כוללים מכות שגרמו לפציעות (שבירת אברים ועוד) והשפלות מתמשכות. צלקות נפשיות מלוות את הבוגרים הללו כהורים וכבעלי קריירה ומדירה שינה מעיניהם למרות מרחק השנים. אני מזמין את מי שמעוניינים בכך לשתף מחוויותיהם בתגובות או בפרטי. *** בצילום: מרדכי מילר הקטן
https://www.facebook.com/mordi.miller/posts/10226581413069410
שני פרקשאחי הגדולים היו חוזרים מהחיידר עם סיפורים על מכות מצד הצוות ה'חינוכי', הכאה עם סרגל והשפלה בדרכים יצירתיות נוספות כשהמוסד בו למדו גיבה את האלימות הזאת. זאת לא חוויה של אדם בודד במערכת, לא מעט ילדים סבלו וסובלים מאלימות בתלמודי תורה ואין סיבה לשתוק ולהגן על אנשים אלימים. להגן על מקום שגיבה אלימות ולהאשים את מי שמציף ומשתף זאת האשמת הקרבן, אם יש הורים שיקראו ויבדקו בשבע עינים איך הילד שלהם חוזר ומה עובר עליו, זה רווח נקי. כל ילד יהודי טהור שינצל מהזוועה הזאת זה רווח נקי, כל מורה שיעוף על טיל מהמערכת כי הוא בחר בהתנהגות אלימה שגורמת לנזקים נפשיים לשנים... כשהייתי בשידוכים נפגשתי פעם עם בחור שסיפר שהוא רוצה לעבוד כמחנך בתלמוד תורה, בין השאר הוא טען שבנים אפשר לחנך רק עם מכות ועונשים פיזים, אני מקווה מאוד שהוא לא יהיה המחנך של הילדים שלך, מקווה מאוד שהוא לא אחראי על אף יצור חסר ישע שלום כהןתהיו בריאים !! אני למדתי שם עוד במבנה הישן בשכונת רוממה . אחד " הרבנים " איבד לי את ההכרה במכות רצח ללא שום סיבה נעל אותי בתוך חדר המורים בחדר הפרטי שלו . חשוב לציין כי הם לא הזמינו לי אמבולנס או לפחות מישהו שהיה אמור להתקשר מייד ולדווח להורים !! דינם מבחינתי כולל כל הצוות שידע מהסיפור מאסר בפועל לשנים ארוכות . זה הרבה יותר גרוע ממה שאתם חושבים . הצלקות והחרדות מלווים בכל שלב בחיים !!!
Noam Shambaכמו שהקדימו, הסיפור של יואלי ברים מזעזע וקיצוני בהרבה ממה שאני הכרתי במורשה, זה היה אבל על אש קטנה. לא הייתי המצטיין של הכיתה אבל גם לא שובב במיוחד, לא משהו שדורש חינוך מהז׳אנר הזה. ההספק שלי אישית נע סביב 1 לשנה. הייתה כאפה של י׳ לפנים (עם ההקדמה ״להוריד את המשקפיים״, מוריד מתוך אינסטינקט ותוך כדי מבין שזה הולך לכאוב), היו עוד כמה מהז׳אנר, וההיילייט - כיתה ה׳ שיעור ספרות(?) עם מ׳, מחברת על השולחן. הרב שואל למה אין לי מחברת, אני עונה שיש ומצביע עליה. בלי לפתוח אותה בכלל הוא טוען שזו מחברת ציור(???), צביטה חזקה בעורף, הוא קורע את המחברת וזורק מהחלון (ברוממה). שתי דקות אחר כך נכנס המנהל ב׳ ושואל מי זרק מחברת מהחלון - וככה סחבק נדרש לנקות את כל המגרש הענק ברוממה לא בדיוק טראומות, היום זה בעיקר משעשע אותי אבל אני זוכר את זה טוב טוב
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2021 14:59 |
|
| |
אבישלום פון שילוח הפוסט הכאוב עד אימה של יואלי ברים, הזכיר לי אפיזודה קטנה משנות ילדותי, חיידר מונקאטש ברחוב אור-החיים בבני-ברק, אני עולה במדריגות ושומע צווחות מהדלת הפתוחה של אחת הכיתות. מביט פנימה, ורואה למרבה הזוועה את אחי הצעיר שוכב על השולחן, מכנסיו מופשטות, וידיו של מלמד צעיר בשם ש', זידיטשויבער איינקל ושבאבניק ממוצע, מפליאים בו מכות בחגורה. מן הסתם תסכול מיני לא ממומש, או סתם בעיות בשלום-בית, מי יבין בסוד קדושים ובנשקי"ם. למרות שהייתי בעצמי ילד, פרצתי פנימה והבהרתי למלמד ההוא שאם הוא לא מפסיק הרגע אני שובר לו את הפרצוף. הייתי אמנם ילד טוב ירושלים והוא היה גברתן שמן עם רעבישע וועסט מתפקע, אבל באותו רגע התכוונתי באמת לכך. עוד רגע קט והייתי עוקר לו את העיניים ושורף אותו חיים. כנראה שהוא הבין את המסר, ושחרר את אחי מתחת טלפיו האכזריות. והנהלת התלמוד-תורה? פחחח, למי היה אכפת בכלל. בית מטבחיים אחד גדול
Chezki Shneibalg שלמה יודא?
אבישלום פון שילוח לא זוכר את שמו הפרטי, ממשפחת שנייבאלג מרח' רבינא
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 20/07/2021 15:04:13
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2021 15:06 |
|
| |
Kobi Stefanskyגם אצלינו בחיידר הליטאי, החסידישער רבע היה מפשיט ומצליף. היו את אלו שהיו נקשרים עם המכנסיים כדי שיוכל להצליף יותר. אפילו היה לו חדר ושולחן מיוחד ל״משכנתה״ בן חפץאצלנו הוא היה לוקח שני ילדים ומפוצץ להם את הראש אחד בשני
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2021 15:07 |
|
| |
Sara Gal2021 ואחיין שלי מספר באדישות שהרבע שלו די טוב ורק לפעמים הוא קצת נותן סטירות על מה ולמה? לדוגמא לילדים שלא יודעים לענות על שאלות על מה שלמדו...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2021 15:11 |
|
| |
זוועה. מאיפה אתה לוקח את כל העדויות הללו? אנשים מפרסמים בשמם האמיתי? כואב לי הלב.
ומילה לרעיונוביץ. תלמד כבר, באמת, תלמד כבר פעם אחת ולתמיד. עד מתי??
אל תפרסם דברים בלי בדיקה, ואם פרסמת וטעית, תלמד להודות.
לא ליטאים, לא חסידים, לא ספרדים, פשוט רוצחי תינוקות.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2021 15:21 |
|
| |
לפני כשנה ישבתי בפגישה עם מורה בבית ספר. היא שאלה אותי לאיזה בית ספר אני מתכנן לשלוח את הילדות שלי. סיפרתי לה שאני ממש רועד מהרגע הזה, ורשמית אני מעדיף למות מאשר שהם יהיו בבית ספר. היא הזדעזעה. אבל כן. זו ההרגשה שלי. למדתי בתלמוד תורה מורשה. תלמוד תורה דתי לאומי איכותי בירושלים. שש שנים של גיהנום עברתי שם. מכות, התעללויות, והשפלות. מה לא. קשה לי להיזכר באירועים מיוחדים. בעיקר בגלל שהם לא היו מיוחדים. זה היה האווירה. אווירה של טרור ופחד. בכל זאת אני אתן מספר דוגמאות. הייתי בכיתה ג'. ילד בן שמונה. ילד קטן. ביום שישי אני הייתי התורן להביא עוגה לכבוד קבלת שבת. הרב ביקש ממני להניח את העוגה לידו, השבתי שאני רוצה להשאיר את העוגה לידי כי אני מפחד שהרב יאכל לי אותה. אני זוכר את זה כאילו זה היה עכשיו. לא אמרתי את זה מתוך חוצפה. אמרתי את זה בתמימות. במחשבה של ילד בן שמונה. הרב קרא לי לשולחן שלו, וליד כל הכיתה הוא תפס לי את היד ובכל הכוח העיף לי סטירה מצלצלת. ואחרי שניה עוד אחת. הראש שלי עף מצד לצד. ראש קטן של ילד בן שמונה. לחיי צרבו והאדימו מהכאב והבושה ואז הרב צעק שאני חוצפן ושאני חייב להישאר שעה אחרי הלימודים לבד בכיתה. תחכה פה כעונש ואז תיגש למנהל, הוא צעק. הגיע השעה 12. כזכור, זה יום שישי, ובית הספר התרוקן מתלמידים. אני יושב בכיתה לבד ורואה את הילדים עוזבים את הכיתה, שומע איך שאר הכיתות בקומה מתרוקנות ואז בית הספר כולו דומם. ואני מפחד. ילד בן שמונה בבית הספר הענק לבד. הדקות חולפות לאט לאט. אני כל כך רוצה לקום, לברוח, לחזור לבית. אבל אני מפחד. אני מפחד ששוב יפגעו בי. זה בעיקר מה שאני זוכר מבית הספר. את הפחד. את הפחד מהמורה שצבט לי את האוזניים, את הפחד מהרב שהבן שלי למד איתי, אני זוכר איך פעם הוא תפס את הבן שלו רב מכות עם ילד אחר. כדי להראות לנו שאצלו אין הפליה, הוא הרים את הבן מהאוזן, גרר אותו בכוח ואז דפק לו את הראש בקיר. פעם אחר פעם אחר פעם. אתם יודעים לאיזה גוון אדום לא טבעי, האוזן מגיעה אחרי שמושכים אותה ככה? אני יודע. וזה היה הבן שלו. הבן הקטן, הילד חסר הישע, שלו. לרגע לא חשבנו שהוא מפלה. גם אנחנו חטפנו את זה. אני זוכר כל כך הרבה פעמים שצעקו עלי, שהעיפו אותי, שהשפילו והכאיבו. נכון. לא הייתי ילד קל. הייתי ילד עם ADHD. אבל זה עדיין לא סיבה לדפוק לי את הראש בקיר, לתת לי סטירות או סתם להעיף אותי לבית כל יומיים. אתם מחנכים. איפה היה החינוך שלכם?? אתם תלמוד תורה למען השם! איזה תורה לימדתם אותנו? איזה אלוהים רוצה את האלימות הזאת?? את הקפדנות, את חוסר ההכלה, את הקשיחות. את השנאה. מורשה הוא בית ספר לאומי. מאוד. באחת ההפסקות שרתי עם חברים את 'התקווה'. אחד מהרבנים עבר באזור ושמע אותנו שרים. הוא הזדעזע לגמרי. איך אנחנו מעיזים לשיר שיר כזה קדוש סתם כך?! הוא פתר את הסצנה בצורה קלאסית. כמה סטירות ולבית. זה מורשה. אתם לא תשירו סתם כך. יש כללים פה. מה נראה לכם, שאתם ילדים?! במהלך השנים פגשתי עוד מספר חברים ששיתפו חוויות דומות. אחד מהם פגשתי לפני כ15 שנה במהלך הפגנה אקראית. אתה ממורשה? הוא זיהה אותי. כשהשבתי לחיוב הוא סיפר לי עד כמה המקום הזה פגע בו. הוא אמר ששם אנסו לו את הנשמה. אני מאמין לו. הוא לא היחיד. לאחר שסיימתי ללמוד שם (העיפו אותי עקב חוסר לימוד. זה היה יותר קל מלעזור לי), הזדמן לי לחזור לתלמוד תורה מספר פעמים. בכל פעם ניסיתי להתחמק, וכשלא הצלחתי, נכנסתי לבית הספר מפוחד, עצבני ועם דופק מואץ. כן. גם היום כשאני עובר שם זה התגובה שלי. *** סיפרו לי שהיום זה לא כך. שהיום המקום השתנה. אמרו לי שהיום יש שם אהבה. *** אז למה לספר עכשיו? למה לפתוח את הפצעים? למה לעשות לשון הרע? למה חילול השם? אין לי שום אינטרס בריפוי עצמי בפוסט הזה. את זה אני מקבל בצורה מקצועית. החשיפה הפומבית הזו קשה לי מאוד. גם את מה שכתבתי פה, כתבתי על קצה המזלג. קשה לי לחשוף ככה את הכאב שלי. אבל אני חייב להשמיע את מה שעברתי אני וחבריי. יצאנו משם מצולקים וכואבים. גם היום. כמעט 20 שנה אחר כך. על מורשה מוטלת חובת ההוכחה. הוכחת השינוי. עלי מוטלת חובת הסיפור. להפיץ. אור השמש הוא חומר החיטוי הטוב ביותר. ואם יש הורה אחד שהפוסט הזה יעורר אותו לפקוח עיין, אם יש מורה אחד שיפוטר, או גישה חינוכית שתשנה, ילד אחד שינצל בגלל הפוסט הזה - אני את שלי עשיתי.
 |
|
|
|
|
|