בית פורומים בחדרי חרדים

מגילת איכה ילד קטן בחיידר ומלמד מרושע וסדיסט !!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/7/2021 23:59 לינק ישיר 

אגב, לגבי "סטירות ממש לא מוצדקות"
אני זוכר שהיה לנו מלמד שטען שכתוב ספרים שכולם חייבים לקבל מכות, גם מי שהיה התלמיד הכי בסדר בעולם. כדי שלא יהיה לכם גאווה ותחשבו שאתם כבר לא צריכים להשתפר.

לאחר שנים כשהתבגרתי הבנתי שהוא מייחס את שיטתו המרושעת למה שכתוב באבן שלמה להגר"א:

"מי שאוהב את בנו לא די שמייסר אותו על הראוי לו אלא שדורש עליו פן עשה נדנוד קל ומייסר אותו, ולכן אמרו אפילו גמיר נמי מצוה להכותו, והיינו שלא יהיה בו נדנוד רע כלל. וכל מי שאהבתו גדולה יותר תוכחתו מרובה".
אבל כמובן שהוא שכח מה שכתוב שם בהמשך:
"כאשר מכה את בנו לא יכה אותו מכת אויב, דרך כעס על העבר, רק כוונת ההכאה תהיה להציל אותו מן העתיד. לכן אל יכה אותו הרבה בפעם אחת רק מעט-מעט, לפי דרכו ולפי הנאות לו. וכשרואה האב שרבה חמתו על בנו - לא יכה אותו כלל בעת ההיא".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2021 00:22 לינק ישיר 

מה שאתה מביא מפורש אצל הרב דסלר, שצריך להמציא טצדקי להכות את הילד כדי להכניעו אפילו אם הוא טוב.

והגר"א כן ציוה להכות מכות אכזוריות ללא רחמים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2021 00:28 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
איש_חשוב כתב:

חריף_ומקשה כתב:
אני חושב שמי שסיפורים כאלו מפתיעים אותו, כנראה לא גדל במקום חרדי (או שהוא מחק את זיכרונות הילדות שלו ומאז לא הסתובב במגזר החרדי).
בכל מקום חרדי שהסתובבתי בו כשמתחילים לדבר על הנושא, מיד עולים וצפים סיפורים מסמרי שיער על סדיזם זוועתי מחריד. וזה לא משנה חסידים או ליטאים או ספרדים. ולא משנה המיקום הגאוגרפי. אצל כולם יש סיפורים. אם כי בקהילות האשכנזיות החניוקיות הסיפורים הם זוועתיים ברמה אחת מעל כל השאר.

נראה כאילו אתה גדלת בכל המקומות החרדיים, שרצת בכל מקום אפשרי, ולכן אתה היחיד שיכול להעיד על כל מקום..
או ש... כרגיל בכל חילוקי דעות אפשריות אצבעך תהיה נגד חרדים

אני העדתי כאן באחת התגובות על הת"ת בו למדתי 10 שנים, ראיתי שמעתי הכל אני זוכר היטב הכל, אני לא סנילי תודה לקל, אבל מי אני הקטן שאתווכח איתך, בטח אתה יודע יותר טוב ממני מה היה אצלינו, ואם אנחנו חלוקים בטח... איך אמרת... הזיכרון שלי חלש..

אתה מתעקש לא להבין.
אני לא קבעתי שכל תלמיד חיידר חרדי חווה או ראה בעצמו זוועות כאלו.
בהחלט יתכן שמישהו איפשהו איכשהו עבר את תקופת החיידר בשלום יחסית.

אני מתעקש לא להבין?
רק אצטט כאן את מה שכתבת

חריף_ומקשה כתב:
אני חושב שמי שסיפורים כאלו מפתיעים אותו, כנראה לא גדל במקום חרדי (או שהוא מחק את זיכרונות הילדות שלו ומאז לא הסתובב במגזר החרדי).

שים לב למילים שכתבת, כנראה לא גדל במקום חרדי או שזכרונותיו נמחקו
עכשיו אתה משחק עם מה שכתבת כמו פלסטלינה.. מחליק פה משנה שם..
אז הנה העדתי את מה שיש לי להעיד, אני ועוד אלפי תלמידים גדלנו יחד בת"ת חסידי שפוי לגמרי, מעולם לא ראיתי בכל שנות לימודי תיאורים זוועתיים כמו שמתואר כאן, מלבד פעם אחת ובו מלמד חדש התנהג כך ולמחרת הוא לא חזר
יש לי גם עשרות חברים איתם גדלתי אחר כך בישיבות, כולנו באנו מתתי"ם שונים, מעולם לא שמעתי על דברים כמו אלו המתוארים כאן
מסקנה, הרוב שלא עבר את זה, שקט, כי מה יש לו לפרסם? שהכל היה טוב?, המיעוט שעבר אירועים מסוג זה עושה המון רעש, וככה לשמחתך הציבור החרדי מושמץ, עוד כר נרחב בו אתה מוצא את נפשך, כמו בכל נושא שעשוי מעט להשמיץ את הציבור החרדי ואופס אתה רוקד חוגג וצוהל באשכול כזה, תמיד מוכן ועומד להציף אשכולות מסוג זה בלי סוף ובשמחה רבה, זה הצד השווה בכל הנושאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2021 00:30 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

פיינשמקער
תנסה לחטט קצת בזיכרון.
אתה בטוח שהיו אך ורק "סטירות פה ושם"?
אף פעם לא היו מכות קצת יותר עוצמתיות?
מה עם משיכה באוזן?
מה עם סרגל?
מה עם השפלות?
איך נהגו בתלמידים חלשים ומאתגרים?
האם יכול להיות שאתה מייפה ומחליק (או מדחיק) את המציאות?

אגב, כפי שהסברתי, הלגיטימציה שנותנים ל"סטירות פה ושם", היא התשתית לפסיכופטים שמעלים את הרמה עוד קצת. וכל אחד לפי רשעותו מוסיף והולך..
(ולהיפך, התופעה הייתה רווחת ככל שחוזרים אחורה בזמן. דווקא בעשור האחרון התופעה הצטמצמה מאוד. בחיידר שאני למדתי האלימות הופסקה לחלוטין לפני כ15 שנה)

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 20/07/2021 22:12:55

לא חביבי... טראומה והתעללות לו היתה אי אפשר להדחיק, אי אפשר לשכוח...
מה שכתבתי. סטירות, לא יותר מזה. ולא יותר מאחת-שתיים.
בהתחשב בכך שזו היתה דרך החינוך אז גם בבתים ובחינוך בעולם בכלל, לא ראינו בזה משהו חריג.
מלבד כאמור שניים-שלושה מלמדים שהיו בעלי פתיל קצר וידיים ארוכות והיו מסוגלים לסטור גם על זוטות.
אבל גם הם לא התפרעו ולא התעללו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2021 03:01 לינק ישיר 

למה ההורים לא התערבו במיוחד שהם ראו סימנים כחולים??
ולמה התלמידים לשעבר לא תובעים את הרשעים הסדיסטים??

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2021 09:39 לינק ישיר 

זה ממש תלוי בשנים ובמיקום... 

מי היו הרבעס בזמננו ? 
חסידים צעירים... גם בחידרים הליטאים 

אחרי שנה שנתיים של שתית קפה עם סיגרית טים במרפסת בית המדרש צריך לדאוג לפרנסה אז הולכים ללמד בחידער 
חלקם אכזרים וחלקם סתם טפשים אבל המכנה המשותף חוסר משווע בחינוך... 
מכות היו גם היו 
היה לי רבע אחד שממש התעלל בי שנה שלמה לא פיזית אלא נפשית - זילזול משווע עונשים בלי סוף וזירקה לבית באמצע יום לימודים אחת לשבוע... אחרי שנים רבות פגשתי אותו ברחוב כשאני ישיבע בוחר עם כובע וחליפה אז החצוף הזה אומר לי "אני רואה שהיה שווה כל מה שעשיתי"  הנס שלו שאכן הייתי בחור ישיבה טוב ולא פירקתי לו ת העצמות באותו הרגע 

היה פעם ילד אחד שנתפס בהפסקה זורק זבל בחצר ונענש לנקות את כל החצר בזמן השיעור!!! ילד בכיתה ב' בחודש תמוז !!! הרבע כמובן שכח אותו והוא ילד קטן ותמים שמפחד ועד שלא אמרו לו להפסיק הוא ממשיך!! 
ממש משמיים אמא שלו באה לדבר עם המנהל והיא רואה את הילד שלא אדום ומיבש עם שקית זבל ב8\37 מעלות חום בשמש !!!!  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2021 10:15 לינק ישיר 

שימו לב לניק מכחיש המציאות הידוע שלא מפספס הזדמנות להוכיח שהוא אינו בר שיח
זה מה שאני כתבתי

חריף_ומקשה כתב:

ואילו הנ"ל החליט להתעלם מהקטע שהדגשתי. כמה נוח.
חבל. חשבתי אולי באשכול רציני שכזה הוא ישנה את דרכיו.
התבדתי, אשוב למדיניות הקודמת שלי לדלג ולהתעלם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2021 10:17 לינק ישיר 

פיינשמקער
תבדוק ותלמד. הדחקה ומחיקת זיכרון של טראומה זה דבר נפוץ מאוד מאוד.
ולפני שתיכנס לעמדת מיגננה
אני אקח כמה ציטוטים שלך
"ידענו איזה מלמדים עלולים לסטור על כל שטות"
"שניים-שלושה מלמדים שהיו בעלי פתיל קצר וידיים ארוכות"

זה לא נשמע כמו גן עדן..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2021 10:30 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
מה שאתה מביא מפורש אצל הרב דסלר, שצריך להמציא טצדקי להכות את הילד כדי להכניעו אפילו אם הוא טוב.

והגר"א כן ציוה להכות מכות אכזוריות ללא רחמים. 

מכות אכזוריות ללא רחמים??
יש לך מקור לזה?

הרב דסלר והגר"א דיברו על פליק קטנטן וסמלי תוך הפגנת אכפתיות וחיבה. לא ח"ו מכות והשפלות.

אולי פספסת מה שהבאתי מהגר"א באבן שלמה:
"כאשר מכה את בנו לא יכה אותו מכת אויב, דרך כעס על העבר, רק כוונת ההכאה תהיה להציל אותו מן העתיד. לכן אל יכה אותו הרבה בפעם אחת רק מעט-מעט, לפי דרכו ולפי הנאות לו. וכשרואה האב שרבה חמתו על בנו - לא יכה אותו כלל בעת ההיא".

ועל כל פנים, כבר הורו גדולי התורה ופוסקי ההלכה בדורות האחרונים שבזמננו אין להכות את ילדים כלל וכלל.
לא מזמן התקיים דיון בנושא באשכול הזה ושם הבאתי לא מעט מקורות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2021 17:24 לינק ישיר 

תוקן על ידי ניוטרל ב- 21/07/2021 17:24:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2021 17:34 לינק ישיר 
קלעפער

אני לא זוכר כבר את דברי הרב דסלר במדויק אני רק זוכר שכתב את הרעיון שצריך להכות למען הכנעת הילד וממילא (מביא בשם אחיו ר' זיסל) להכותו גם כשאין סיבה. לא כתבתי על צורת ההכאה או על עוצמתה. רק את הקטע שזה קיים. וכמובן חלקו עליו רוב גדולי ישראל כפי שאתה הבאת ואין על כך מחלוקת.  וכבר הסכמנו על כך באשכול שציינת.

ובאשר לדברי הגר"א, הגר"א הוא קודש הקדשים אבל באיגרתו כותב מפורש את הציטוט הבא:

ועל קללה ושבועה וכזב תכה אותם במכות אכזריות ולא תרחם עליהם כלל, כי ח"ו בקלקול הבנים יענשו אב ואם מאוד. ולהלן: ויש שזורע על האבן והוא לב האבן שאין נכנס בו כלל וצריך להכות את האבן עד שיתפוצץ.

לכן כתבתי לך שתכה את בנינו מכות אכזריות אם לא ישמעו לך, וחנוך לנער על פי דרכו גם כי יזקין לא יסור ממנה זהו כלל גדול ושורש ועיקר חזק הוא מאוד.

יש לציין כי בגירסאות החדשות יותר מכות אכזריות הושמט. 

תוקן על ידי קלעפער ב- 21/07/2021 17:36:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2021 19:00 לינק ישיר 

גם אם זה נכון, ממליץ לכל באי הפורום לקרוא את ספרו של הרב וולבה שנקרא "זריעה ובניין בחינוך", בו מסביר ומוכיח בטוב טעם למה כיום אסור להכות ולהתנהג באכזריות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2021 19:27 לינק ישיר 
קלעפער

מצדרביעי כתב:
גם אם זה נכון, ממליץ לכל באי הפורום לקרוא את ספרו של הרב וולבה שנקרא "זריעה ובניין בחינוך", בו מסביר ומוכיח בטוב טעם למה כיום אסור להכות ולהתנהג באכזריות

גם אם מה נכון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2021 23:41 לינק ישיר 

אני מזדעזע מהעדויות  אך לשמחתי אני גדלתי בחידר ליטאי בפריפריה היו מידי פעם מכות אבל חוץ מרבה אחד חסיד גור שהכה באכזריות והפשיל מכנסיים לילדים והרים חולצות ובאמצע השנה הוא הועזב כשנודעו מעלליו לא נתקלתי בסממנים של אכזריות או סאדיזם   גם במוסד שילדי למדו וחלקם עדיין לומדים מעולם לא נתקלתי בסיפורי אלימות 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2021 00:07 לינק ישיר 

א. חצי שנה לקח לצות ולהורים לקלוט? זה עצמו פאשלה רצינית שלהם. ומצביע שזה לא היה כה פשוט. וזה יכול היה לקחת גם שנה או יותר.
ב. מה הענין להגיד מאיזה חסידות הוא? זה קשור לכך שהוא אלים ומלוכלך?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מגילת איכה ילד קטן בחיידר ומלמד מרושע וסדיסט !!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 ... 13 14 15 לדף הבא סך הכל 15 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.