|
|
| נשלח ב-22/7/2021 15:50 |
|
| |
Gabi Daniel
אני לא יודע מה קורה שם היום, אבל אני יכול להעיד על עצמי - שחטפתי מכות רצח בתור ילד. ואם יבקשו גם אגיע להעיד על כך במשטרה. למדתי באוהלי ספר - בקרית ספר. זה התחיל עם הרב דויטש בכיתה ג׳ שנתן לי מכות עם מקל ואמר לפני כל הכיתה ׳עד שאתה לא מתחיל לבכות אני לא מפסיק׳ המשיך עם הרב גלב, הרב אשואל, והרב גרטנר (שגר בחשמונאים לדעתי עד היום) כולם היו אלימים מאוד ללא שום ידע בחינוך. היו מכסחים לנו את הצורה בדרך מטורפת. סטירות לפרצוף, מרימים ילדים מהכיסא עם גרירה בחולצה כמו שחונקים בנאדם בחדר חקירות. את כל מעשי הזוועה אני חוויתי בעצמי או ראיתי במו עיני - ואלה השמות הנ״ל. האמת שיש לי עוד 5-6 שמות שאני יודע שהיו מכסחים אבל מכיוון שלא ראיתי בעיניים אני לא כותב את השמות שלהם. בושה למערכת החינוך החרדית שהיא מעסיקה אנשים שכאלה. ואני זוכר גם את השלב שבו ילדים התחילו להתלונן למשטרה שרבנים מרביצים להם, ואז נכנס הרב פריימן (מנהל החיידר) וכינס ישיבת חירום של כל החיידר, וצרח על כולנו שאם ילד יעשה בעיות הוא מוכן בעצמו להרביץ לו ולשבת ׳חודש שלם בכלא׳ כלשונו. האסיפה הייתה במתנס. וכל חבריי לכיתה זוכרים זאת מצויין. הלוואי והייתי יודע שאין דבר כזה חוק התיישנות והייתי יכול ללכת היום ולהכניס את כל המפלצות האלה לכלא.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2021 15:50 |
|
| |
Israel Cohen Araziשותף מלא למה שאתה חווית.. היה לנו רב ב״חיידר״ שהיה עושה הצגה.. תופס לו קורבן ומחטיף לו מכות רצח עם סרגל ברזל.. הגיוני שהילד יצעק כי כואב לו.. אז ״המשחק״ של הסדיסט הזה היה שהוא לא מפסיק עד שהילד מקבל מכה ולא מוציא ״הגה״. היה ״רב״ שהיה ״תולה״ את הילד על הלוח בגובה.. משחרר ובנפילה נותן בעיטה... אני יודע שזה נשמע הזוי אבל זה אמיתי. אני יכול לתייג כאן את הילדים האלו..,
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2021 15:52 |
|
| |
Atara Reajeבדעת זקנים בקרית ספר, היה רבה קיבל קראו לו, הוא היה נותן מכות רצח!!!! שם ילד בפינה אומר לו להרים ידים כשהפנים שלו לפינה לקיר מרים לו את החולצה ומדגדג אותו חזק ועם החה זז מכות עם חגורה, שיעור שלם ידים למעלה חולצה מגולגלת למעלה השפלות אחן דברים כאילו אחים שלי מספרים דברים זוועה!! זה הדבר שאני זוכרת עכשין בקטנה.. אבל מה עברו שם!! סיוט Avi Ben-simonגם אני למדתי אצלו... הוא היה אכזרי הרבה יותר ממה שאת מתארת... Atara Reaje"בוא הנא לבלטה הזאתייייי" אני יודעת שעברתם התעללות מטורפת אבל זה פיצי בקטנה Ruth Bachajהו מייגד בוא הנה על הבלטה הזאתייייי שמעתי את זה מלא מהאחים שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2021 16:00 |
|
| |
Ori Shulmanמזדהה לחלוטין היה לי רבה בכיתה ג שיהיה מסובב אוזניים לתלמידים בתור תחביב או מחטיף עם סרגל תלוי על איזה צד הוא קם חשבתי שזאת הנורמה אבל בסוף כשסיפרתי טיפלו בזה מייד וזה לא עזר ממש...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2021 16:10 |
|
| |
למדתי ״בתלמוד תורה ברכת יעקב״ בפ״ת. -כשהם היכו אותי, בכיתה, הייתי שומר על ארשת פנים חתומה. עשיתי את זה כדי להיות אמיץ, אבל בעיקר, כדי לא לתת להם את ההנאה. לרוב זה גרם לי לחטוף שבעתיים. לפעמים עד שנשברתי, ובכיתי מכאב. הייתי בורח לשירותים, המקום היחיד שאלוהים לא נמצא בו, וקיללתי בלחש. היה את הרב עם ״מקל הקסמים״, כך הוא קרא לו, מקל עגול עטוף במסקנטייפ לבן. היה את הרב שהעמיד אותנו כשברכיו נועלות את הזרועות שלא יגנו על הפנים, סידר את הפאות שלנו טוב טוב מאחורי האוזניים, סטר לימין ואז לשמאל, וחוזר חלילה. היה את הרב שהצמיד אותנו לקיר ונתן סטירה, כדי שאת הסטירה השניה נקבל מהקיר. היה את המנהל שהרביץ עם חגורה, לפעמים עם הצד של האבזם. היה את הרב הכהן עם הציפורן הגדולה (להיות מוכן למשיח, כשכהנים ישחטו בבית המקדש עופות עם הציפורן), והיה דוחף אותה מתחת לציפורן שלנו. והכי גרוע, הרב של כיתה ח׳, והיום מנהל סמינר, שמעולם לא הרים יד אבל השפיל בצורה שהכאיבה יותר מכל מכה. הוא היה אכזרי ומתוחכם, מרסק את הנשמה של הילד במילים ובמעשים. לדוגמה, כאשר אחד התלמידים התנהג לא יפה, הוא היה משאיר אותו עומד בפינת הכיתה במשך כל ההפסקה מול הדלת הפתוחה כדי שכל התלמידים מהכיתות הנמוכות יראו את הנענש - הילד, שעוד כמה חודשים אמור לסיים את לימודיו, ולהתחיל ישיבה. בכיתה ג, בגיל 7, הרב איחר להגיע, הילדים המאושרים התחילו לשיר בהתלהבות: ״אחת שתים שלוש ארבע, הרֶבֶּה זינגר לא בא״, ואז הוא פתח את הדלת, והכיתה דממה. הוא הורה לנו להצמיד את השולחנות לקירות, העמיד את כולנו במרכז הכיתה המפונה, כשכל ילד מושיט יד קדימה. הוא הרים את המקל ושר - ״אחת״ והכה עם המקל על היד המושטת, ״שתים״ והמקל מצליפה, ״שלוש״ עוד מכה, ״ארבע״... ״הרֶבֶּה״... ״זינגר״... ״לא״... ״בא״! ועבר לתלמיד הבא. מי שבכה, קיבל סיבוב שני. בסופו של דבר נשברו כולם, חלק מהמכות וחלק למראה ההתעללות בחברים שלהם. כולם קיבלו סיבוב שני, חוץ ממני - החזקתי מעמד. השולחנות הוחזרו, והתלמידים התיישבו לשיעור, אבל אותי הוא העמיד ״בכלוב״ (הלוח היה תלוי על קורה שיצרה רווח של כ-40 ס״מ בינו לבין הקיר. הכלוב הוא קרא לזה.) ועד סוף השיעור הוא הרקיד אותי עם מכות על הרגלים. סקאלת כאב - מנמוך לגבוה: מחבט שטיחים מפלסטיק - המכה מאוד רחבה, מפחיד אבל לא ממש כואב. מחבט שטיחים מבמבוק - הבמבוק פחות גמיש מהפלסטיק, והרבה יותר כואב. חגורה - הרעש של ההצלפה מוסיף הרבה, שטח המכה לא גדול והכאב שורף. מקל מורה רגיל - מאוד כואב, ונשאר לזמן רב יותר. משאיר סימנים כחולים. חגורה עם אבזם - הברזל יכול לפצוע ולהשאיר צלקות, בעיקר אם פינ של הנעילה פוגע בגוף. סרגל מתכת - שורף קשה לתאר את הכאב. מקל מטאטא או לייסט של סוכה - כאב שחודר לעצם. הכאב כל כך חזק שאתה שוכח שהעור גם כואב. ובמקום הראשון כבל מאריך - הרעש כשהוא חותך את האוויר היה מצמרר. הכאב קשה מנשוא ושורף אימים. משאיר פסים של שטפי דם במשך זמן רב. הרב זינגר היה לו לייסט של סוכה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2021 16:17 |
|
| |
לא למדתי בבעלזא בתל אביב אבל כן במוסדות חרדים אחרים. תופעת ההתעללות מסתבר, הייתה נחלת הכלל באותה תקופה. בכל שנה לכל רבה היה סימן היכר של ענישה שזה כל מה שזכור לי מאותם שנים. כיתה א רבה אשר, מכות סתמיות בסגנון חופשי, זכורה לי סיטואציה בה פעם אחת תוך כדי מכות גולגלתי גרם מדרגות, מנסה לחשוב מה כבר עשיתי אז בכיתה א... כיתה ב רבה בורעך כמדומני, היה שמנמן וידיו קצרות ומלאות, היה סותר עם גב ידו בשני צידי הפנים. כיתה ג רבה גרליץ הידוע בסדיסטיותו, היו לו שתי צורות עונשים נפוצים, 1. מקבץ את אצבעות היד של התלמיד ועל קצותם היה מכה בחוזקה עם סרגל ברזל או עם מקל עבה שנשבר מכסא עד שהאצבעות לא פעם הכחילו והסגילו. 2. הקיף באצבעותיו את זרוע ידו של התלמיד ובעזרת ציפורני הבוהן שלו שגידל כי היה גם מוהל, צבט עד זוב דם או שעשה זאת בתנוך האוזן. כיתה ד רבה לידר אחז בידו האחת את שתי ידי התלמיד שהעז להגן בהם על פניו, בידו השניה בלולינות הקפיץ את פני התלמיד מהסנתר כדי לגלות את פרצופו ומיד סתר בהם שוב ושוב. ממלא מקום לא זוכר שמו היה נוהג בשני גודליו לשפשף את מקום השפם של התלמיד מהמרכז והחוצה שיהיה שורף. כיתה ה רבה שיש היחיד שבד"כ נמנע מלהכאיב ובמקום זה פשוט דגדג עד בכי. בכיתה ז היה מורה פדר, כמדומני שהיה ניצול שואה, היה הונגרי תקיף שהייתה לו טכניקה שאיכשהו מתח את החולצה בחלק העליון של השרוול ואז נתן שם אגרופים קטנים שגרמו צביטה שהרגישה חתכים בבשר או לחילופין בוקסים או צביטוט, זכור לי כמה פעמים סימנים כחולים ממנו. בכיתות גבוהות יותר היו סתם סתירות אבל בעיקר עונשים של לכתוב. אני כבר לא מדבר על השפלות נוספות כמו ילד שלא הצליח במבחן בכיתה ג קיבל עונש להסתובב בכל הכיתות בשיעור עם פתק על המצח קיבלתי אפס במבחן ותוך כדי לרוקן זבל מכל הכיתות. או צא מהכיתה, לך למינהל וכו. זכורים לי חודשים בהם ביליתי במסדרון בית הספר כאשר לא טרחו בכלל לספר להורי שבנם מחוץ לכיתה זמן כה רב היו כל מני רבעס נוספים עם סוגי עונשים שונים ומשונים שלא הוזכרו פה. זה בעיקר מה שזכור לי מאותם ימים, במקום לזכור לימודים. חשוב לציין עברתי יותר ממוסד לימודים אחד ולכן אל תנסו להבין מהשמות על איזה מוסד מדובר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2021 16:18 |
|
| |
מזמן שלא היה לי שינה גרועה כל כך. אתמול ראיתי שעלה פוסט על החיידר בו למדתי "ברכת יעקב". דברים שאני מדחיק שנים צפו ועלו ברגע. פתאום נזכרתי בכל כך הרבה דברים שכמה שינסו להציף אותם בחיים לא יוכלו לומר הכל. לא אשכח את עומדינו מאחורי הדלת של המנהל שומעים את הבכיות מבפנים ויודעים שעוד רגע זה יהיה התור שלנו. את הפלפל חריף על הלשון רק בגלל דיבור לא יפה, או במקרה שלי שהוצאתי לשון בכיתה ג לאחד הרבנים מאחורי גבו. וכשאני בוכה עומד אחד הסדיסטים ואומר מעולה, תבכה... את הרב'ה המושחת שהיה "חבר" שלנו ושניה אחר כך סיפר להנהלה הכל ועמד מאחורינו וצחק כשראה איך אנחנו נענשים. את הרב'ה שנענע אותי מצד לצד בחולצתי ועוד חש שבזה הופך אותי לגדול הדור הבא. את ההתעללות הגופנית ואת ההתעללות הנפשית שעברתי/שעברנו כולנו תלמידי ברכת יעקב. את המורה שתלה תלמיד על קולב. ואת המורה שבעט בי והעיף אותי כאילו הייתי כדור משחק- הייתי בכיתה ב. הלילה נזכר בחלומות שלי בילדותי, הייתי תולעת ספרים. אהבתי את סיפורי השואה והאינקווזיציה, ותמיד שהייתי קורא הייתי מדמיין את הספר. תמיד חדרי האינקוווזיציה הסתדרו לי מעולה עם חדרי התלמוד תורה. בא לי לבכות, אבל גמרו לי את הדמעות בעודי ילד. רק כאב חזק ובלתי נסבל שהולך איתי תמיד בפנים הוא מנת חלקי. האם יש מצב לפרוק הכל אי פעם?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2021 16:21 |
|
| |
חיה אסתר גולומבבעלי למד בתלמוד תורה מאה שערים. המכות שהוא קיבל מהרביים ומההןרים שלו מאד מזכירים את מה שסופר פה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2021 16:22 |
|
| |
Yossi Bornsteinכול בחור שלמד בתלמוד תורה עבר את השואה הזאת
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2021 16:27 |
|
| |
די נגמר לי הכוח בפרט שהתגובתיות של הפורום איטית להחריד!! אולי השרת קרס מעומס העדויות
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2021 18:02 |
|
| |
גם בימים אלו תלמידים מקבלים מכות וכולם עוצמים עיניים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2021 19:01 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | | זה נראה שמה שהבאתי עד עכשיו לא הספיק ל"מכחישי המציאות" אז עוד רגע אכנס לפייסבוק ואביא עוד כמה. |
|
ראה, אני יכול להסביר לך ממש כמו שמסבירים לילד קטן, לאט ובלשון המובנת לרמה שלך
אין חולק על כך שהיו מקרי זוועה סדיסטיות אין חולק על כך שמלמדים אלו צריכים להיענש בחומרה למרות שעברו שנים
השאלה היא כמה אחוזים הם תופסים בציבור החרדי, שהרי אתה מנסה לקחת את הסיפור המצער הזה לכיוון ניגוח חרדים, זה הרי הדבר היחיד שיש לך ענין בו, מה אם כך ישנה אם תביא לכאן עוד 30 מקרים? הרי ברור שה30 האלו זועקים בפוסטים, וחצי מליון אחרים שעברו גם בתת"ים ואין להם שום סיפור כזה לספר, אלו אינם משמיעים את קולם, כי זה הזוי לפתוח פוסט רק כדי לספר ש"לא עברתי אף מלמד חולה סדיסטי" אני בעצמי גם לא פתחתי שום פוסט, מעריך שגם יוחנןש ופיינשמעקער לא פתחו, כי מה הם יכתבו שם
שאלת הכמות באחוזים, שלדעתי פחות מ5% בציבור החרדי, עברו תחת מלמדים מסוג זה, היא הקובעת, ואת הנתון הזה לא תכסה פה בהבאת עוד ועוד מקרים, גם אם תביא אלף מקרים, זה יהיה אחד חלקי 500.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 22/07/2021 19:02:18
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2021 20:12 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| חריף_ומקשה כתב: |  | | זה נראה שמה שהבאתי עד עכשיו לא הספיק ל"מכחישי המציאות" אז עוד רגע אכנס לפייסבוק ואביא עוד כמה. |
|
ראה, אני יכול להסביר לך ממש כמו שמסבירים לילד קטן, לאט ובלשון המובנת לרמה שלך
אין חולק על כך שהיו מקרי זוועה סדיסטיות אין חולק על כך שמלמדים אלו צריכים להיענש בחומרה למרות שעברו שנים
השאלה היא כמה אחוזים הם תופסים בציבור החרדי, שהרי אתה מנסה לקחת את הסיפור המצער הזה לכיוון ניגוח חרדים, זה הרי הדבר היחיד שיש לך ענין בו, מה אם כך ישנה אם תביא לכאן עוד 30 מקרים? הרי ברור שה30 האלו זועקים בפוסטים, וחצי מליון אחרים שעברו גם בתת"ים ואין להם שום סיפור כזה לספר, אלו אינם משמיעים את קולם, כי זה הזוי לפתוח פוסט רק כדי לספר ש"לא עברתי אף מלמד חולה סדיסטי" אני בעצמי גם לא פתחתי שום פוסט, מעריך שגם יוחנןש ופיינשמעקער לא פתחו, כי מה הם יכתבו שם
שאלת הכמות באחוזים, שלדעתי פחות מ5% בציבור החרדי, עברו תחת מלמדים מסוג זה, היא הקובעת, ואת הנתון הזה לא תכסה פה בהבאת עוד ועוד מקרים, גם אם תביא אלף מקרים, זה יהיה אחד חלקי 500.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 22/07/2021 19:02:18 |
|
לי יש גם מה להביע! אך מחקתי, כי לא רציתי שאזוהה! ב' על כל המקרים שהוזכרו כאן! בטוח שיש הרבה יותר שלא הוזכרו! היות שאין להם גישה... או שהם אינם במצב לספר... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2021 22:03 |
|
| |
גם לי יש מה להביע ןהרבה אך על מנת שלא יזהו בוחר בשתיקה 7;7;7;7;
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2021 22:16 |
|
| |
למר חריף ומקשה:
אכן הבאת מקרים קשים, אבל אני עדיין סובר שלפחות בחיידרים הליטאיים נדיר מאוד שרבה יעיז להפשיט ילדים, לתת מכות עם מקל ועוד...
תמיד כיף לדבר על הסנציוני ולהתלונן, אבל זה עדיין לא אומר ש"כולנו סבלנו כך", תמיד כדאי לבדוק מעבר לסיפורים שחלקם מזוויעים מה "הרוב הדומם" חווה...
זה בערך כמו להגיד שבגלל שבפשקווילים כתוב שכל החרדים מתנגדים לרכבת הקלה/עיתונים/עבודה/ווטאבר אז זה אומר שכל החרדים ככה...
|
|
|
|
|