בהצבעה על הקמת ועדת חקירה לטיפול בפשיעה בחברה הערבית, האופוזיציה הימנית שיכנעה את בן-גביר להצביע בעד - והוא אכן עשה כך | אלא כשהתברר שח"כית מ'מרצ' הגיעה להתנגד והכריעה את ההצבעה, ח"כים מהאופוזיציה עבדו על מזכירת הכנסת שבן-גביר לא הצביע כדי למנוע ממנו מבוכה
נשלח ב-20/7/2021 21:16
קלעפער
בעקבות הטענות לזיוף בהצבעה: יו"ר הכנסת השעה את דוד ביטן מניהול המליאה
סרטון הציג לכאורה את ח"כ ביטן מטעה את מזכירת הכנסת כדי שתרשום את ח"כ בן גביר כ"לא נוכח", אף על פי שהצביע יחד עם הרשימה המשותפת. יו"ר הכנסת לוי: "מעשה חמור מאוד", ביטן: "סערה בכוס מים"
נשלח ב-20/7/2021 21:21
פעם הייתי אומר לאנשים תהיו בן גבירים או הלוואי והם היו בן גבירים. היום הפסקתי להשתמש במונח הזה. בהיותם בובות של ביבי ובהצבעותיהם כגוש אחד ביחד עם המן עודה ואויבי ישראל, הם הבאישו את ריחם.
נשלח ב-20/7/2021 21:44
אני אוהב את הכתב הזה. מיכאל שמש. ולא בגלל שהוא חרדי מודרני (כמוני). כי היו עשרות כתבים בכנסת בהצבעה הדרמטית הזו. ואף אחד לא שם לב לדרמה שהתחוללה כמה דקות אח"כ כששינו את ההצבעה של בן גביר. כל הכבוד! זה כתב איכותי!
לפי הדיווחים מאותו לילה, בן גביר הגיע ברגע האחרון מתנשף ואמר מרחוק לסגן יו"ר הכנסת שניהל את הישיבה, דוד ביטן, שהוא מצביע בעד ההצעה של המן עודה ואז יצא בחזרה. מזכירת הכנסת אמרה שהיא לא שמעה. אז ביטן אמר אני שמעתי ולכן תרשמי את ההצבעה שלו. אחרי כמה דקות הגיעו סמוטריץ' וקיש להגיד שהמזכירה צודקת ושיבטלו את ההצבעה של בן גביר כי הוא רק נכנס ולא אמר כלום. אז ביטן אמר טוב כנראה שהשמיעה שלי לא משהו אז תשני את ההצבעה. לא ברור למה הם רצו לשנות. אולי כי בן גביר כעס עליהם שהם הכריחו אותו להצביע בעד ואמרו לו שחסר רק את הקול שלו כדי לדפוק את הקואליציה (ואת המדינה על הדרך..) בסוף הקואליציה הצליחה להביא עוד חכים ועכשיו יצא שבן גביר גם הצביע עם המן עודה וגם נכשל בלדפוק את הקואליציה.
נשלח ב-20/7/2021 23:01
במקרה שהנעל הייתה על הרגל האחרת, נויורולוג היה כבר פותח אשכולות על הנוכלות של ביטן, סמוטריץ, ובן גביר.
ואף רעיונוביץ היה תורם לזה...
אגב, איימן עודה בתחילה שיחק אותה ליברל ונחמד, לי הייתה אינטואיציה עליו מיד, בעיני הוא גרוע מטיבי הרבה יותר גרוע.