בית פורומים בחדרי חרדים

בברסלב מתכננים מסיבת הודיה עם בנט ומתן כהנא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/8/2021 17:09 לינק ישיר 

בלי נדר אפנה זמן ואחפש יחד אתכם את השכל של גדולי וצדיקי הדור הלא ברסלבים , אשתדל להביא רק עובדות הידועות לי ממקורות אמינים, יש מצב שרבים בפורום יצטרכו לקרוע קריעה, ואני מדבר על 200 שנה האחרונים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2021 17:22 לינק ישיר 

בקר, אני מציע לך להפסיק עם השטויות האלו. זה לא יוסיף לך טיפהלה עולם הבא.
וכפי שרבי נחמן כותב בהרבה מקומות, ניתן להשיג משתיקה ובזיונות עולמות שלמים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2021 18:37 לינק ישיר 
מצדרביעי

חריף_ומקשה כתב:

לדעתי, בברסלב אין חכמים. אפילו במזרח שלהם לא תמצא איש חכם ונבון באמת, הכל מנוהל שם באופן דמיוני, ילדותי, ותינוקי

מסכים לחלוטין.
פעם הייתה לי חיבה לברסלב.
אבל לאט לאט הבנתי שיש להם חשיבה מאוד ילדותית ולא ריאלית.
לקחו רחוק מאוד את הסיסמה "לזרוק את השכל".

יש ברסחב ויש ברסלב, אם נלך לדוגמה על הז'אנר הניאו-חסידי הפורח כיום בציבור הדת"ל לדוגמה, ובפרט בבית מדרשו של הרב שג"ר (שהוא לענ"ד ממשיך דרכו האמתי של "רבנו")  מגיעים למקומות מאוד עמוקים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2021 19:10 לינק ישיר 

השמרן מצד רביעי התאהב ברעיונות פוסט מודרניים?...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2021 19:20 לינק ישיר 

אני לא חושב שהרב שג"ר הוא "פוסט מודרני", אני כן חושב שהוא רואה ניצוצות קדושה בכל דבר בהמשך לדרכם של הבעש"ט-ר' נחמן-הרב קוק.
בנוסף, ה"חידוש" שלו הוא למצוא את נקודת הקדושה במקום שהאדם נמצא בו ולא רק כשהוא במצב מרומם, ולכן גם במצב הפוסט מודרני הספקני (ולא בהכרח דווקא "רעיון" פשוט זאת המציאות....) ניתן למצוא קדושה ואולי דווקא משם תבוא תורה פנימית ועמוקה (ובזה לענ"ד הוא ממש ממשיכו של ר' נחמן כאמור).

טוב לדעת שאני שמרן...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2021 19:53 לינק ישיר 

לא מדויק, הוא מקבל את היסוד הפוסט-מודרניסטי באשר לריבוי האמיתות. ביהדות זה כמעט כמו פסיחה על שני סעפים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2021 20:17 לינק ישיר 

אני חושב שהוא בסך הכול מכיר בכך שלא ייתכן שאדם סובייקטיבי יראה את כל התמונה האובייקטיבית, והוא בהחלט מוצא לרעיונות מסוג זה סימוכין בתורת החסידות עם הבחינות למיניהם....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2021 20:21 לינק ישיר 
מעניין לדעת מה יש לך נגד ההארד קור מהשול-שומרי אמונים וחלק מהחומה השלישית?

מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

חריף_ומקשה כתב:

לדעתי, בברסלב אין חכמים. אפילו במזרח שלהם לא תמצא איש חכם ונבון באמת, הכל מנוהל שם באופן דמיוני, ילדותי, ותינוקי

מסכים לחלוטין.

יש ברסחב ויש ברסלב, אם נלך לדוגמה על הז'אנר הניאו-חסידי הפורח כיום בציבור הדת"ל לדוגמה, ובפרט בבית מדרשו של הרב שג"ר (שהוא לענ"ד ממשיך דרכו האמתי של "רבנו")  מגיעים למקומות מאוד עמוקים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2021 20:30 לינק ישיר 

להוט טרנד:

אין לי שום דבר "נגדם", אבל לענ"ד קרה לחלקם מה שקרה להרבה חסידויות שברגע שבמקום נטייה ושיטה ייחודית בעבודת ה' עברו להיות משהו שעובר מאב לבן מכוח האינרציה אז אצל חלקם אבדה הרוח האמתית של החסידות...

כך לדוגמה בחסידות מודז'יץ שמים דגש בין היתר על עבודת הנגינה, אבל במקום שכל יהודי/חסיד שמתחבר לדרך זו הוא זה שילך לבתי הכנסת שלהם, זה נשאר מקום קהילתי בו ניכר שלפחות חלק מהחסידים נמצאים מכוח האינרציה ולא באמת מתחברים לדרך זו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2021 21:58 לינק ישיר 

וכי יש דרך אחרת להעביר תוכן מדור לדור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2021 23:34 לינק ישיר 

שאלה טובה, אבל דווקא חסידות שהתחילה כתנועה אותנטית של יחידים ה"מחפשים את עצמם", נהפכה להיות מאובנת במידה מסוימת יותר מאשר קהילות "רגילות"...

להבנתי הדלה, חסידות אמתית כמעט תמיד תהיה יותר משהו של בחירה ונטייה אישית ואם היא מפסיקה להיות ככה היא הרבה פחות חסידית...

(אולי אם היו מתייעצים אתי:) הפתרון האמתי היה אמנם להציג לילדינו את החסידות אליה השתייכנו, אבל איכשהו לדאוג שיהיה לגיטימי חברתית לעבור מחסידות אחת לשנייה, או אפילו שומו שמיים ללכת ל"מתנגדים":))

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2021 23:50 לינק ישיר 

בכל מקרה זה מתחבר יפה לנושא האשכול, חגיגה עם מתן כהנא...כולם שווים וטובים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2021 00:14 לינק ישיר 
מצדרביעי

קלעפער כתב:
בכל מקרה זה מתחבר יפה לנושא האשכול, חגיגה עם מתן כהנא...כולם שווים וטובים.

לא בטוח שירדתי לסוף דעתך, האם אתה מתכוון שהגישה החינוכית שהצעתי קשורה לכיבוד פוליטיקאים שהחליטו להדיר את אנשי "ישראל השנייה" והחרימו את האדם שלמעלה ממיליון איש רצו דווקא אותו?
שמסתכלים בזלזול ופטרונות על כל המצביעים אותם רימו וזרקו ככלי אין חפץ בו?
(לדוגמה- משפחות שכולות שהשתמשו בהם בקמפיין נגד ביבי ואחר כך זרקו לכלבים).

הרעיון של חסידות הוא מעצם מהותו בחירה ונטייה אישית (ולא לחינם נקרא חסידות), הקשר בין הצבעה על הכשל בהפיכתו לנורמה, לבין הסיפור הפוליטי הוא להבנתי לוקה בכשל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2021 00:19 לינק ישיר 

לא החסידות, אלא התפיסה הפוסט מודרנית של ריבוי אמיתות. אפילו בגירסא המעודנת יותר שרק אין לנו היכולת להיות אובייקטיבים, אז אולי בנט וכהנא צודקים ואנחנו טועים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2021 00:38 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

מזמור_שיר כתב:

מסכים לחלוטין.

הכללה זה לא נכון.
יש כל מיני אנשים בכל מקום

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > בברסלב מתכננים מסיבת הודיה עם בנט ומתן כהנא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.