| נשלח ב-4/8/2021 23:28 |
|
| |
ח"כ דיסטל מהליכוד: אלאור עזריה לא היה גיבור!
"אלאור אזריה לא היה גיבור בעיניי": ההתבטאות המפתיעה של ח"כ דיסטל אטבריאןחברת הכנסת ממפלגת הליכוד הסתייגה ממעשיו של החייל שירה למוות במחבל, אך תקפה בחריפות את המשפטנים, ואת שר הביטחון לשעבר יעלון: "ראיתי אותם קוברים אותו בעודו חי"
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2021 23:46 |
|
| |
בעיקרון היא צודקת. איזה מעשה גבורה הוא עשה? הוא עשה את תפקידו כחייל, מה שכל אחד אמור לעשות. אז למה גיבור? אלא, שהצד השני הפך אותו לסמל, ולכן הוא הועלה על נס. זה עדיין רחוק מלהיות גיבור...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2021 00:24 |
|
| |
רעיונוביץ: הליכוד, ימין, חזק, מסורתי. פחחחחחח
| קלעפער כתב: |  | ח"כ דיסטל מהליכוד: אלאור עזריה לא היה גיבור!
"אלאור אזריה לא היה גיבור בעיניי": ההתבטאות המפתיעה של ח"כ דיסטל אטבריאןחברת הכנסת ממפלגת הליכוד הסתייגה ממעשיו של החייל שירה למוות במחבל, אך תקפה בחריפות את המשפטנים, ואת שר הביטחון לשעבר יעלון: "ראיתי אותם קוברים אותו בעודו חי" |
|
לה''ו. הוא גיבור. את.ה יודע.ת למה? כי לפניו ללכת מהקריה למערה היה בלתי אפשרי ברגל בכלל, ובמשך השבוע בפרט. עכשיו ב''ה כשאני מבקר בעיר האבות, אני ורבים אחרים מסתובבים ספוראדית, והערבים שומרים מרחק. בלי נשק. אז גב' אסטרואידיט-יאן, חזרי לחללית שלך, ותסתמי את הלוע. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2021 00:36 |
|
| |
קלעפער
| hhaavv כתב: |  | בעיקרון היא צודקת. איזה מעשה גבורה הוא עשה? הוא עשה את תפקידו כחייל, מה שכל אחד אמור לעשות. אז למה גיבור? אלא, שהצד השני הפך אותו לסמל, ולכן הוא הועלה על נס. זה עדיין רחוק מלהיות גיבור... |
|
היא חולקת עליך, היא טוענת שהמעשה אינו ראוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2021 09:46 |
|
| |
חייל טוב זה חייל שמבצע את התפקיד שלו כפי שחונך. לא חייל גיבור. מי שהעמיד אותו בחזית וחשב שהוא לא עשה את תפקידו כראוי היה צריך להתפטר מיידית במקום לגזור את דינו דרך התשקורת דקה אחרי פרסום סירטון בלי שום חקירה ובדיקה. זה כולל את כל שרשרת הפיקוד דאז, החל מהמפקד בשטח ועד לרמטכל אייזנקוט ושר הביטחון יעלון שעשו לו משפט שדה מול כל העולם עם אפס סיכויים למשפט הוגן.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2021 10:03 |
|
| |
למה מי שחשב שהוא לא פעל כראוי צריך להתפטר?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2021 16:25 |
|
| |
עם כל הכבוד לח"כית, בראי ההיסטוריה, מעשה הירואי עשה אלאור עזריה. במבצע שומר החומות התפרעו אלפי מרצחים ערבים בערים המעורבות, ואיש מכחולי המדים לא יצא אליהם. וכי למה? - בגלל החשש מכנופיית שלטון החוק שיעשו בהם שפטים. לעומת זאת, אלאור, ללא חשש , חיסל מרצח ערבי. גבורה יש כאן!
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רודףסמלים ב- 05/08/2021 16:26:32
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2021 17:18 |
|
| |
ולא זו בלבד, אלא שלכאורה בתזמון מפתיע אינתיפאדת הסכינים הפסיקה ת"ל בדיוק באותו יום בו קרה הסיפור עם אזריה, יכול להיות שבכל זאת המרצחים מבינים טוב שפה מסוימת?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2021 18:01 |
|
| |
הוא לא היה גיבור במובן של הסתערות יחיד על יעד מבוצר-וכיבושו הוא כן עשה את המעשה הנכון-להרוג את המחבל גם אם הוא פצוע ושוכב על הקרקע. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2021 18:01 |
|
| |
כזה חייל מורידים לדרגת טוראי וזורקים מיידית מהצבא. לא היה שום מקום לכלא ולמשפט פלילי .הוא לא פגע בערבי רועה צאן תמים אלא במפגע בר מוות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2021 18:05 |
|
| |
קלעפער
למצד רביעי
באותו יום? איך ניתן לקבוע משהו כה מרחיק לכת? ובגלל זה? לא פעולות מרובות של כוחות הביטחון והריסת בתים?
תוקן על ידי קלעפער ב- 05/08/2021 18:05:51
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2021 18:30 |
|
| |
אני מדבר על אותו יום, כי לכאורה המחבל באותו אירוע היה המחבל האחרון, הנה מגוגל ראשוני, הערך בויקיפדיה על אינתיפאדת הסכינים מספר שהוא דעך אחרי מרץ 2016, והסיפור עם אזריה קרה ב-26 במרץ 2016
לגבי פעולות מערכת הביטחון, אני מאמין שהם גם משפיעים, אבל איך שזה נראה אין כמו פעולה מיידית המראה להם שמי שמפגע דמו בראשו מייד, ואולי ב"הפוך על הפוך" דווקא הסערה התקשורתית/משפטית היא זאת שיותר הפחידה אותם, כי לפחות על פי הנסערים יש חיילים "פאשיסטים" שהורגים כל מחבל הנקרה לידם...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2021 18:53 |
|
| |
קלעפער
תודה על הלינק, רק מוודא ששמת לב שהערכה שם היא שזה נפסק באפריל. לא באותו יום. וגם מצויין שהתהליך החל כבר לפני מרץ או בתחילת מרץ.
תוקן על ידי קלעפער ב- 05/08/2021 18:54:20
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2021 19:40 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2021 19:56 |
|
| |
מצדרביעי
| YYona כתב: |  | |
|
לא זכור לי, אבל גם אם נקבל את טענתך, מחבלים נהרגו גם לפני כן על פי "הוראות הפתיחה באש", כך שסביר להניח שמה שבאמת חיזק את ההרתעה היה דווקא המעשה שמעבר לכללים ההזויים...
אמנם אין לי ראייה מוחצת שזה כך, אבל חושב שהצגתי ראייה נסיבתית הדורשת לפחות לקחת את זה בתור צד וכצירוף לדעות של רוב אם לא כל המזרחנים המספרים כל הזמן שזאת הדרך היחידה העובדת כאן בדרך הטבע...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2021 20:14 |
|
| |
מי המזרחנים שטוענים שזו הדרך היחידה?
|
|
|
|